-
Orjentalna pasta sa špinatom i sosom od badema
ovo jerecept od MM sa naljepšim pozdravima
2 mala luka
2 češnja češnjaka
4 suhe marelice
3 žlice maslinovog ulja
75g crvene leće
150ml bistre supe
so
biber
kumin
2 žlice mljvenih badema
250g zamrznutog šinata
2 mrkvice
400g paste(tagliatele)
100g ovčijeg sira
LUk i češnjak fino isjeckati.Marelice isjecakti na trakice.Polovinu količine luka i češnjak prepržiti na 1 žlici ulja.Dodati leću.Zaliti supom.Dodati marelice i kuhati 5 min.Dodati začine.Procjediti i tekućinu zadržati, ponovo prokuhati, dodati bademe i žlicu ulja pa sve propasirati sa štapnim mikserom.Ostatak luka i češnjaka prepržiti na ulju, dodati špinat i 2 žlice vode, posoliti i popapriti.
Mrkvicu isjeći na što tanje kolutove.Tjesteninu skuhati i u zadnjih 5 min kuhanja dodati i mrkvicu.Procjediti i pomiješati sa sosom od badema.
Na tanjir servirati pastu prelivenu špinatom,lećom i marelicama i sve posuti ribanim ovčijim sirom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma