Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prženci

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno prženci

sorry na ovom fakat glupom pitanju ali muče me ovi prženci. vidla sam da ih curke često rade klincima za doručak, bez ulja i da klinci to jako vole. Ja nemam pojma što je to i kako se radi, pa molim objašnjenje. Kako se rade, nedostaje mi ideja za doručak, a ovo me baš zanima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja radim prženice, ne znam jel to to.
    I pečem ih na ulju. To je kruh (stari) koji se umoči u izmućemo jaje s malo mlijeka. Ispeče se na tavi.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja bih rekla da su prženci: naribani voće ili povrće...pomješano sa jajem i brašnom (tako da bude gusta smjesa), ja još dodam i zobene pahuljice..sezam ako imam...začine po ukusu...i onda uzimaš žlicom i pečeš na tavi...

neznam dal sam u pravu

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kudri,jel to pečeš na ulju ili bez?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja pravim Maši tako nešto, jabuke u šlafroku, odnosno popečke od povrća.
    Pravim na ulju, a čim izvadim, stavim na papirnate ubruse i dobro pritisnem da upije ulje.
    Baš sam danas pravila jabuke u šlafroku - izmutiš jaje, dodaš malo brašna (stavim integralno) i mlijeka. Izribaš jabuke, malo ih stisneš da izađe sok i umješaš u tijesto. Žlicom stavljaš na vrelo ulje.

Neki dan mi je od njezinog ručka ostalo povrća s malo junetine (brokula i karfiol s malo bijelog luka izdrucani vilicom) pa sam u to još naribala tikvicu i umiješala u prethodno opisano tijesto.
    To baš voli jesti što mi je ok budući da baš nije ljubitelj samih jaja.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jabuke radim i ja,samo ih ne ribam nego ih ogulim i izdubim sredinu(koštice) pa narežem na ploške i uronim u tijesto. Tako nam je ukusnije (jače se osjeti ta jabuka),a čini mi se i da upiju manje ulja. Naravno, nakon prženja ih ocijedim na papiru.

Danas sam eksperimentirala(više nemam ideja za novitete)- u to isto tijesto sam dodala ribanu tikvicu,suncokretove sjemenke, zobene pahuljice i palentu.... pekla sam ih na teflonu bez ulja.
    Nisu loši,ali mi se čini da iz nutra nisu tako dobro pečeni kao kad su u ulju.
    A i malo su suhi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pitanje: zašto pohate voće?
    zašto ga ne dajete svježe?
    termičkom obradom se ubištava i ono malo što valja u tim jabukama, a dodavanjem brašna i ulja... ne bih rekla da se čini išta korisno?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Apri, upravo iz tog razloga, ja to svojoj curi ne dajem. Tj., nisam nikada ni čula da se voće poha, ali joj ne dajem ono što ja podrazumijevam pod prženicama - stari kruh dobro namočen u mlijeko i ispohan na ulju. To mi je nekako too much za malu djecu. Ma, nije dobro ni za nas odrasle, ali za djecu mi baš nikako nije. Previše masti, ulja, prženja...

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma te jabuke jedemo mi, odraslipa fino je....i taj pohani kruh i pomfrit i pohano.....mmmm,njami.... ali i na našem je meniju to rijetko (pomfrit samo kad smo na skijanju - zahvaljujući recesiji zdravo ćemo se hraniti još neko vrijeme)

Pikavcu ne dajem ništa prženo na ulju! samo lešada/para s maslinovim
    a voće,čak i povrće koje može tako, jede sirovo. To obožava!
    ili naribano/zgnječeno u žitarice.
    (uf, pa ovo je skroz off topic)

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    nisam nikada ni čula da se voće poha..
    ne mogu vjerovati da nisi čula,npr, za pohane banane!Pa još sa sladoledom a o jabukama da ne pričam....
    onda si i ti OT ovo je,naime, tema o pržencima.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku
    kudri,jel to pečeš na ulju ili bez?

ako je dobra teflonska tava, može se i bez ulja ali na laganijoj vatri i treba nešto duže vremena nego sa uljem...sa uljem ipak ispadnu onako ljepši, zarumene se fino i brže je gotovo

apricot, pa zašto se rade variva od povrća?? iz istog razloga - jer ovako svježe povrće i voće, ma koliko zdravije bilo, dosadi...a i ne možeš jabuke umakati u vrhnje primjerice

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moje dijete svaki dan prijepodne za međuobrok jede voće, sezonsko (pola jabuke, pola kruške, breskve) i mislim da je to sasvim dovoljna količina za jedan dan.
    Uz doručak jede suho voće.
    Svaki dan jede barem dvije vrste sezonskog povrća uz meso, ribu ili mahunarke i to kratko prokuhano. Dok pravimo ručak, gricka isto to svježe povrće. Papriku najviše voli.
    Ovo joj ispoham kao popodnevni međuobrok jer baš nije ljubitelj jaja pa tražim načina kako ih joj dati.
    Hrana pržena na ulju grije organizam i ne vidim u tome ništa loše. Pa ne pojede ona, ne znam, deset komada.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 19.10.2010. at 00:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •