Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: cuclanje prsta upomoć

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno cuclanje prsta upomoć

ako se pisalo na ovu temu vec ispricavam se ali nigdje nemogu naci na forumu....
    moja curka stara 2 i pol godine konstanto stavlja desni palac u usta nista je nemoze sprijeciti u tome pa cak ni da joj je palac toliko crven i natekao da je to strasno...
    pedi je rekla da joj mazemo maslinovim uljem da se palac oporavi ali s obzirom da ona obozava maslinovo ulje bojim se da tek onda ga nebu stavljala u usta vise nego inace....
    probali smo i papar ode sama u kupaonu i opere palac....iskreno neznam sto da radim...dudu nece sa 6 mjeseci ju je sama izbacila van i od onda palac....
    molim pomoc....

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i mi smo imali taj problem ali jako kratko .dudala nije ali zato je ponekad sisala palac.s godinu dana sam primjetila da je to postalo svakodnevno pa sam reagirala.u ljekarni sam kupila gorki lak koj sa nalakira na nokte i kožicu oko nokta.na bazi ljute paprike.koštao je negdje oko 70kn.njemački proivođač zove se nekakako na d.... sad se nemogu sjetiti ali ako se sjetim napisat ću ti.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znam da nije dentinox ,on nam oupće nije pomogao

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sisanje palca uopće nije problem.. Djetetu je to potrebno, kad odluči sama će ga prestat stavljat u usta..

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj bebač je počeo neki dan, a ima 3mj... Mislila sam da cucla jer je gladan, ali isto je i kad je sit. Nadam se da ne bude potrajalo.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sara ima 3 godine, još cucla, uglavnom kad joj se spava.. Ne opterećujem se ni najmanje, u tome nema ništa loše..

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moje mišljenje je slijedeće...djetetu je to potreba neko vrijeme ili sisa,duda,kraj rukavića i sl. ali mim1104 je napisala da to dijete ima 2 i pol godine.znaći nije više tako malo da traži i nađe utjehu u sisanju prsta. pogotovo ako se koža vrha prsta nemože obnoviti zbog djelovanja sline. nakon nekog vremena vrh prsta se izobliči, a i može preći u griženje noktiju.
    ne smatram da je to "bolest" ali da treba reagirati da! nadam se da će ti se javiti neko stručniji u tome području .

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Možda treba naći razlog zbog čega baš stalno cucla prst. Sari se dogodi da joj se prst smežura od cuclanja, ali kad zaspi izbaci palac i on se stigne oporaviti.. Vrh psta joj je najnormalniji.. Bitno je da je dijete zadovoljno.. A dijete od 2,5 god je što se mene tiče još vrlo malo..

Palac, duda, krpica, dekica, igračka, jastuk, bilo što što dijete koristi za utjehu se naziva prijelazni objekt, i svako ga dijete ima.. Ne treba mu to oduzimati dok samo nije za to spremno.. Nekada to može trajati jaako dugo.. Moji rođaci dan danas sa svojih 13 i 11 godina nose svoje jastućiće sa sobom kad negdje putuju..

Iako znam ponešto o tome, također bih voljela da se javi neki psiholog pa kaže svoje stručno mišljenje..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 17.09.2010. at 12:33

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj ima 5 godina pa još duda prst kad ide spavati. Prije je dudao više, ali nikad da bi mu to smetalo u normalnom životu.
    Ja se zbog toga baš i ne uzbuđujem. Dosta bivših prstodzdača s kojima sam pričala su dudali prst do škole. Svi su na kraju ispali normalni ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    i mi smo imali taj problem ali jako kratko .dudala nije ali zato je ponekad sisala palac.s godinu dana sam primjetila da je to postalo svakodnevno pa sam reagirala.u ljekarni sam kupila gorki lak koj sa nalakira na nokte i kožicu oko nokta.na bazi ljute paprike.koštao je negdje oko 70kn.njemački proivođač zove se nekakako na d.... sad se nemogu sjetiti ali ako se sjetim napisat ću ti.
    Daumexol

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam cuclala palac gotovo do škole. Nikakve metode nisu pomagale. Na kraju su mi se iskrivili trajni zubi.
    Mama me odvela zubaru koji je samnom ozbiljno razgovarao i pokazivao mi neke slike iskrivljenih zuba i tako sam prestala, prestrašio me. Zubi su se sami vratili na mjesto, nisam nosila aparatić.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da taj lak,daumexol. hvala martinaP.

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku

Palac, duda, krpica, dekica, igračka, jastuk, bilo što što dijete koristi za utjehu se naziva prijelazni objekt, i svako ga dijete ima.. Ne treba mu to oduzimati dok samo nije za to spremno.. Nekada to može trajati jaako dugo.. Moji rođaci dan danas sa svojih 13 i 11 godina nose svoje jastućiće sa sobom kad negdje putuju..
    ..
    kod nas je trajalo 4godine
    prestala je kad je zaželjela lakirati nokte jer lak se NESMIJE stavljati u usta i to je upalilo
    ma samo se treba strpiti da budu spremni sami prestati (a to baš i nije lako)

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moj stariji (2 god 4 mj.) duda dva srednja prsta desne ruke (malo jedan malo drugi) ali naopako izokrene ručicu, svatko se smije kad ga vidi ali meni stvarno više nije smješno.. Ja mu stalno objašnjavam da izvadi prstiće jer mi se čini da mu se gornje jedinice iskrivljavaju prema van. Ništa ne pomaže, iako sve govori i mogu normalno s njim pričati pelene i te prstiće nikako savladati.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj mali isto cucla palac. lijevi. uvijek kad je umoran i nervozan. isprva me to dosta nerviralo, a onda me mama podsjetila da sam i ja to radila i to do škole. moji su zubi bili bez problema, palac se sam oporavio, a ni ja nisam izrasla u neku čudnovatu osobu. čula sam neke babe koje kažu kako će se palac jednom zamijeniti cigaretom i tko zna kakvim ovisnostima. ja ne pušim, niti pijem. neki dan smo bili kod psihologa na razgovoru za jaslice i žena je rekla da je cuclanje palca sasvim okej

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sinko je do pete godine cuclao (desni) palac, još mu se i sad u vrlo rijetkim prilikama dogodi da stavi palac u usta.
    Malena još uvijek cucla (lijevi) palac.
    Zubići su i jednom i drugom pravilni.
    Psihologinja je za sinka jednom isto tako rekla da to nije nikakav problem.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

danas mi je jedan vrla gospođa rekla kako je njoj odvratno da beba cucla palac. došlo mi je da je mlatnem. naravno duda joj je baš super

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam baba . Meni je slatko vidit taj prstić, al opet mislim da se lakše riješit dude.
    Kad sam Mihia odvikavala od dotične, čitala sam da djeca do 3 godine imaju potrebu za sisanjem, i normalna je duda, palac, sa 4 da se potreba smanjuje, a sa 5 nestaje, ako potraje i nakon toga da onda postoji problem " dijete - okolina ".
    Meni je M bilo žao i vratili mu dudu.... Al sad nedavno ( ne vjerujem da sam zaboravila taj famozni datum ) upala mu u školjku dok se smijao pozdravljajući wc papir.... i rekla sam da ju je pojeo morski pas ( on inače papa kakicu ) i bez beda se riješili dude .

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mojem sineku je s manje od godine dana teta u prodavaonici cipela uhvatila rukicu i iščupala mu palac iz ustiju uz riječi -Što će ti To ti si veliki dečko!!! Jako se uplašio i rasplakao jer mu je palac služio u situacijama kad se osjeća nesigurno i treba mu neka utjeha. Odmah smo izišli van i nikad se nismo vratili. Svašta si ljudi dopuštaju.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da to i nama pokušavaju mnogi radait. stvarno si ljudi daju svašta daju za pravo. ja sam prije par dana naletila na oca i klinca od nekih godinu i pol. tata je svaki put kad je mali krenuo stavljati palac u usta vikao to ti je fuj i nasilno ga vadio. iako nisam oduševlja što i moj mali sisa palac mislim da je ta metoda kontraproduktivna. jednostavno se nadam da ću mu kad malo naraste nekkao uspjeti objasniti da mora odustati od te navike. btw. veli meni moja frendica neki dan kako je i ona cuclala palac do 1. osnovne. i onda je kao prestala, no kaže: ma znala sam ja kad bi se vratila iz škole stavit malo palac u usta dok me nitko ne vidi. nije bilo većeg gušta. tako sam negdje do srednje potajno cuclala palac. ma i danas mi dođe da malo cuclam inače ima 32 godine i sasvim normalne zube

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja malena je od prvog dana sisala palac i zato je relatvno rano počela spavati preko cijele noći po 12 h. Sad ima 5 mjeseci i neće više sisati prst tu i tamo nekad ali se sad zato budi po noći (traži dudu koju nije htjela ni staviti u usta) što me pomalo izluđuje jer se nikako nemogu naspavati! Kakva su vaša iskustva?
    Posljednje uređivanje od Elena 2 : 27.11.2010. at 11:52

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

moja beba od 1,5 mj zeli sisati moj prst, svoj jos ne zna stavti u usta, a dudu varalicu ne zeli... da li je to ok, da tako namiri svoje potrebe za sisanjem,,, mozda joj to fali, jer doji jako kratko - 5 minuta.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su pokušavali dudati moje ili MMove prste (ili čak rame)
    Mi im nismo dali, zabavili bi ih nečin drugim ili samo mazili.
    Ali sad sa 22 mjeseca još dudaju, noću većinom, jer im po danu ne dam dude

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jel ima neki poseban razog zbog cega im nisi dala da dudaju tvoj prst? Ne znam kako da se zabavi ovako malena beba, a ni mazenje joj jos bas ne znaci mnogo... ovaj prst bi bas pomogao uvecer oko vecernje nervoze, kad non stop trazi sisu, posisa mirno dva tri puta dok ne potece mlijeko i onda se ljuti... Mislis da ce se naviknuti na to pa da ce kasnije biti teze odviknuti?

Stariji je ponekad dudao dudu, ali ne po noci i nikad puno, a i nije dugo trajalo... valjda o tako i ovaj prst prezivjela... mozdace kasnije tjeti svoj kad ga nauci staviti u usta

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je razlog bila paranoja - da su mi prsti prljavi, ispod noktiju i tako ( :ludara: ) da će si nepce ozlijediti i tako, nikakav pametniji razlog.
    Meni su te dude tako pomogle, da si malci nađu malo utjehe i sami.
    Ako ti ne dijeliš moje paranoje, udijeli malcu svoj prst; ne budi škrta

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

haha, da znas da je sinocnje dudlanje pomoglio u djelomicnom skidanju naslage od bijelog jezika znaci zasd mi je korisno... ja bi isto radije da uz sisu ne ovisi i o mom prstu, ali sto kad nece dudu... svaki pokusaj stavljanja dude zavrsio je povracanjem, a ionako je iziritirana s tim guranjem neceg u usta zbog stalnog prebrisavanja jezika sterilnom gazom zbog soora.
    A prst tako lijepo odmah krene sisati, bez povracanja...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja isto cucla prst (13ipo mjeseci) I uopce se ne opterecujem zubima ili ne znam ni ja cime. A poznanice koje imaju djecu kojim su nasilno gurale dude u usta I vezivale maramom u pocetku da je slucajno ne ispljune, pitaju me ko "Kako mogu to dopustit, imat ce konjske zube itd itd"
    Ma cisto me briga, kad se dodje mazit samonom I stavi prst u usta, ja se cijela rastopim

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

starija je sislala palac skoro do 4. godine. sad vec ima lijep broj trajnih zubi i nikakvih problema. pocela je sa 6mj.
    mladja je pocela dosta ranije, tamo s 2mj.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.12.2013. at 22:39

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja je starija curka sisala palac do 4.5 godina, prestala kada joj je zubarica objasnila da je vrijeme da pusti druge zubiće da dođu... Mi smo isto objašnjavali, ali nije bilo utjecaja!
    Nisam se zabrinjavala, znala sam da joj je to bilo potrebno da se uspava, umiri, utješi...spavala je sa 1.5 mjesec cijelu noć, dojena beba...
    Danas nema nikakvih ortodontskih problema, još uvijek spava cijelu noć!

A mlađa, ni dude, ni prsta, ni tješilice...a opet, spava cijelu noć, nađe svoj način da zaspe, da se utješi...
    Često sam željela da ima nešto, pogotovo kod kretanja u vrtić, ali nisam ništa silila, kao što ne bih silila ni da se zakačila na dudu ili prst...

Begonija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Moj je počeo sisati palac sa 4 mjeseca i isto tako sam i prestao sa svojih 8 mjeseci.
    Kako i zašto zaista ne znam?
    Moja zubarka kaže da se ne treba bojati zbog trajnih zubi i nek pustimo bebe da uživaju u sisanju prstića.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to je nama i nas zubar reko. dokle god sisaju s mlijecnim zubima.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

A je li vasi grizu nokte, meni se cini da moja gricka nokte od kaziprsta jer joj je stalno u ustima + kad joj kidam nokte uopce nema tamo puno za otkinut.
    Znam da djeca starija grickaju noktice ali beba od 14mj?? Trebam li se zabirinuti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •