Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 170

Tema: Indigo zabrana

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Indigo zabrana

http://www.roditeljski.info/magazin/...digo-terapije/
    Oprostite ako je netko već pokrenuo topic s ovom temom, ali ja moram reći napokon!
    Što vi kažete?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e pa ja kažem da mi je vrlo nejasan ovakav stav panike u ovom tekstu, uopće ovakav zahtjev prema državi.
    istoj državi koja u državnim školama uči djecu o npr. slijedećem:

- Upoznati i osjetiti Božju blizinu i naklonost, praštanje i ljubav u događajima Staroga zavjeta i u Isusovoj poruci

– Otkriti i prihvatiti Isusa koji je put, istina i život i koji svojim vjernima daje za hranu kruh života

– Otkriti i doživjeti snagu Božjega djelovanja i izbavljenja Božjega naroda u Starom zavjetu i Isusova poziva na nasljedovanje u Novom zavjetu

– Uvidjeti i prihvatiti da se Bog brine za svoj narod, da ga čuva i izbavlja, hrani i vodi kroz kušnje života, da ga opominje i poučava i vodi na putu života

– Otkriti i upoznati da nam Isus uvijek iskazuje osobitu brigu i ljubav, da nam oprašta grijehe snagom svoje otkupiteljske žrtve na križu i da nas poziva na obraćenje, pomirenje i uvijek novi početak

– Upoznati, doživjeti i iskusiti Isusovu blizinu i ljubav u sakramentima pokore i euharistije

eto.
    spremna sam za napade svih vrsta.
    vraga sam spremna, više ovaj topik neću otvarati od straha

inače, osobno mislim da je sve to new age s*anje, da prostite. kao i indigo djeca.
    u ovom tekstu me jedino naljutila ta panika i pretjerivanje - ko da će nas baš takva vjerovanja dovesti do propasti. osobno, tu vidim veliki utjecaj jedne druge institucije, u širenju te panike.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cvijeta, potpisujem sve što si rekla

cijeli spin koji ovaj tekst ima mi je stran i pomalo jeziv s obzirom na stajalište odakle dolazi - jedan totalitarizam (i znanstvei i religijski) valjda prepoznaje drugi.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjeronauk nije obavezan u školama
    Kad vrijeđaš moju vjeru vrjeđaš mene i ne nije mi simpatično
    Ajmo razdvojit opći novinarski senzacionalizam od činjenica, ako možemo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne moraš biti vjernik da poštuješ svoje korjene, ili barem korjene kulture u kojoj živiš
    To je isto kao pilit granu na kojoj sjediš i pljuvat u pijat iz kojeg jedeš - jer je to drvo na nečem naraslo, a nije palo s Marsa
    I da nisam vjernik poštovala bih korjene svoje civilizacije kao što pištujem one koji nisu kršćanski a kojima trebao zahvaliti tekovinama svoje civilizacije (Antička kultura itsl)

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gledala sam par emisije sa indigo djecom. I samo mogu reći napokon da se netko sjetio zaštititi tu djecu.

Ne stignem pročitati članak pa ga ne mogu komentirati.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podsjetimo čitatelje da je indigo koncept izmislila samozvana američka vidovnjakinja Nancy Ann Tappe 1982. godine da bi ga Carrol Lee i Tober Jan komercijalizirali na globalnoj razini u okviru new-age pokreta. Riječ je o sinkretizmu parareligije, parapsihologije, paramedicine i ufologije koje su dostigle karikaturalne razmjere. Nameću djeci alternativnu medicinu putem takozvanih propagandista koji prodaju tehnike reikija, Bachovo cvijeće (kapi), a naročito takozvanu tehniku balansiranja čovjekovog elektromagnetskog polja (EMF balancing), a kojeg je ‘izumila’ duhovna terapeutkinja Peggy Durbo. Ona pak proriče novu viziju života i pomlađivanje, te preobrazbu u svakom smislu. Primjenjuje i teoriju ‘vanzemaljca’ Kyrona. Ne treba zaboraviti da ‘indigovci’ zarađuju i prodajom raznih artikala, a cijene europskih tečajeva za djecu, roditelje i instruktore su iznosile od 75 € do 3600 € po seansi.

Iskreno, svako dijete na ovom planetu treba zastititi od ovako cega.
    Ako roditelj bude zaludjen idejom i svoje dijete izlaze ovako cemu tko ce zastititi to dijete?

Nemojmo brkati krscanstvo s ovime, samim spominjanjem krscanstva i indigo pokreta pomjesali ste kruske i jabuke

Indigo pokret je jedna obicna sekta i kao takvu je treba tretirati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne mora ti bit simpatično, ali ja tvoju vjeru, a niti tebe, nigdje nisam uvrijedila.

jedino koga sam možda uvrijedila s ružnom riječi, su pripadnici new age-a, a niti njih jer sam nadodala za mene.
    u postu čak nisam to dvoje niti usporedila.
    samo sam kritizirala tekst u kojem stoje rečenice tipa:
    Pošast new-agea prerasta u novi totalitarizam...
    ili
    Totalitarizam je dva puta pogodio 20. stoljeće. Prvi se put javio u obliku fašističkih i komunističkih režima. Potom se pojavio pod krinkom novog doba (new-age) u dosad nepoznatom i možda najopasnijem obliku. Osobna preobrazba vodi do pranja mozga gdje se koncepti mogu preinačiti u sredstva tlačenja. Prava opasnost leži u holističkoj paradigmi. Iza privlačnog lica new-agea, skriva se totalitarna ideologija koja dovodi u pitanje temelje kulture te politička i demokratska načela Zapada
    koji opasan oblik? šačica ljudi koja vjeruje u indigo djecu?

poštujem tradiciju katoličanstva u našoj zemlji. ali uvijek ću se protiviti vjeronauku u državnim školama, u ovakvom obliku.
    jer smatram da je u državnim školama mjesto jedino činjenicama. ne vjerovanju.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cvijeta, nemoj da te zavara to "šačica ljudi koja vjeruje u indigo djecu" jer sekte krenu kao male grupice koje kasnije prerastaju u velike i vrlo opasne organizacije.

Meni sada nije jasno to tvoje spominjanje vjeronauka u skoli, sto si se na to nakacila?
    Ja isto ne podrzavam vjeronauk u skoli, smatram da mu tamo nije mjesto i moje dijete jedino u razredu neide na vjeronauk.
    Gdje je poveznica s ovom temom?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam sretna da imamo vjeronauk u školi jer je to kod nas jedini sat na kojem se netko bavi odgojem, međuljudskim odnosima, njegovanjem tradicije i zgradnjom vrjednosnih sustava, a ne činjenicama, ali sam zbog drugih sretna da postoji slobodan izbor i da vjeronauk nije obavezan.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeta, nemoj da te zavara to "šačica ljudi koja vjeruje u indigo djecu" jer sekte krenu kao male grupice koje kasnije prerastaju u velike i vrlo opasne organizacije.

Meni sada nije jasno to tvoje spominjanje vjeronauka u skoli, sto si se na to nakacila?
    Ja isto ne podrzavam vjeronauk u skoli, smatram da mu tamo nije mjesto i moje dijete jedino u razredu neide na vjeronauk.
    Gdje je poveznica s ovom temom?
    Slažem se - ja nasjela
    priznajem
    Vraćam se na temu
    Kao i za svako područje - veseli mse da je EU počela regulirati ovakve pojavnosti, jer moćni i utjecajni svoju marginalnu zaluđenost mog upretovriti u javni problem. Vidjela sam mnoge poznate psihologe u raspravama u kontekstu inidgo djece i to me već prije zabrinjavalo- tako da sam sretna da je neka služba zadužena za to.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

znam da nije tema, ali ne razumijem što imaste toliko protiv vjeronauka u školi.. nije obavezan.. ima drugih izbornih predmeta koji se mogu odabrati..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam što bih rekla, ali evo, za one koji kažu da to nije toliko izraženo... kakvo je to zvanje/zanimanje anđeolog, primjerice? Nedavno je bilo po svim žutim tiskovinama koje prate cro celebove... Moja je pozicija - povratak razumskog - i vjerujem da će se u vječnoj izmjeni trendova to uskoro dogoditi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.09.2010. at 16:19

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma dobor je dok su pevaljke, ali ovdje se radi o državnim službenicima ili psiholozima koji imaju ugovore sa HZZO-om ili institucijama pod Ministarstvom prosvjete, navodno je i u nekim privatnim školama bilo tih điđabaja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sretna da imamo vjeronauk u školi jer je to kod nas jedini sat na kojem se netko bavi odgojem, međuljudskim odnosima, njegovanjem tradicije i zgradnjom vrjednosnih sustava, a ne činjenicama, ali sam zbog drugih sretna da postoji slobodan izbor i da vjeronauk nije obavezan.
    Ja bi bila sretna da postoji predmet npr. Religije svijeta i da je obavezan, zašto ne?

A to da vjeronauk nije obavezan: da, u teoriji nije obavezan. Ali u praksi, ako se vjeronauk stavi u sred nastave, pa roditelji mogu birati između vjeronauka ili da im se djeca sama povlače oko škole, onda silom prilika odabiru ovu prvu opciju. Ako moraš birati između dvije loše opcije, onda nemaš slobodu izbora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

priličo davno čitala sam neki tekst o indigo djeci i tekst je djelovao prilčno benigno.
    kao, to su osjetljivija djeca, nježnija, možda inteligentnija...

ovo sada me prilično iznenadilo, bilo to napuhano ili ne.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf New age - otišlo sve u kupus. Ali ja mislim da djecu treba zaštititi ne samo od new age-a nego od mnogo drugih sr*nja koja im se danas serviraju. Joj Joj sad bi spomenula homeschooling al linčovat će te me, pa ću šutat, odo radit zimnicu i mozak na pašu - bar ne razmišljam o sistemu, društvu i svemu tome što me ugnjetava, a nažalost ugnjetavat će i moje dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi bila sretna da postoji predmet npr. Religije svijeta i da je obavezan, zašto ne?

A to da vjeronauk nije obavezan: da, u teoriji nije obavezan. Ali u praksi, ako se vjeronauk stavi u sred nastave, pa roditelji mogu birati između vjeronauka ili da im se djeca sama povlače oko škole, onda silom prilika odabiru ovu prvu opciju. Ako moraš birati između dvije loše opcije, onda nemaš slobodu izbora.
    baš ovako.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Slažem se totalno, ako je izborni morao bi biti u terminu da se može birati i mora biti ponuđen drugi izbor u isto vrijeme, apsolutno inače je to nepravda totalno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A šta se tiče teme i "indigo djece", ne misim da država tu treba reagirati, ako roditelji žele vjerovati da su njihova djeca posebna i plaćaju ne znam kakve seanse, slobodno. Sve dok ne maltertiraju svoju ili tuđu djecu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Uf New age - otišlo sve u kupus. Ali ja mislim da djecu treba zaštititi ne samo od new age-a nego od mnogo drugih sr*nja koja im se danas serviraju. Joj Joj sad bi spomenula homeschooling al linčovat će te me, pa ću šutat, odo radit zimnicu i mozak na pašu - bar ne razmišljam o sistemu, društvu i svemu tome što me ugnjetava, a nažalost ugnjetavat će i moje dijete.
    I ja sam na tragu toga
    Uostalom ako još malo amerikaniziraju škole morat ćemo houmskulat djecu i uz redovnu, tak i tak neće niš naučit tamo

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A što ako je njemački usred nastave, a tvoje dijete ga nije izabralo? isto će se povlačit okolo..

No nije tema, pa neću dalje..

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

država nije našla za shodno reagirati na promoviranje umjetnoga mlijeka i nije našla za shodno obavijestiti neuke o dobrobitima dojenja... a sad bi trebala regulirati roditeljsku percepciju njihove djece??

cijeli je taj članak u najmanju ruku čudan.

Jel netko čitao knjigu: MALEUS MALEFICARUM - Usporedba srednjevjekovne inkvizicije s modernom institucionalnom psihijatrijom?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je to pomodnost - poznam obitelj koja je ustanovila da su sva njihova djeca indigo, no nadam se da ih ne tretiraju. S jedne strane, roditeljske, to je pomodnost, a s druge, "stručne", po mom mišljenju to je drpi-lova. Može postati opasno za pojedino dijete ako se njegovi roditelji predaju tom uvjeravanju "stručnjaka", a većih razmjera se ne bojim (možda imam krivo, ali mislim da zdrav razum prema vlastitoj djeci ipak prevladava.

A to kako je (i) ova tema završila s diskusijom treba li vjeronauk biti u školama, što da kažem? Čekam nastavak...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

KAd se pojavi na receptima onda će se valjda shvatiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rasprava o vjeronauku je konstanta , kao i povremeni outburstovi o carskom rezu te austrijskim ilegalnim babicama.

Indigo je totalno out, ja sam kristalno dijete !

( a-ha ! )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Rasprava o vjeronauku je konstanta , kao i povremeni outburstovi o carskom rezu te austrijskim ilegalnim babicama.

Indigo je totalno out, ja sam kristalno dijete !

( a-ha ! )
    Mislim da ima još nešto iznad kristalnog... Mislim da je to najnovije.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa zapravo, čak i iz perspektive vjernika-koja je razlika između bilo koje od religija i indigoizma (il kako već) osim po broju sljedbenika i zašto je nečija "vjera" vrijednija od nečije tuđe vjere?
    Jer dulje seže u (ne baš slavnu) povijest?

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pa zapravo, čak i iz perspektive vjernika-koja je razlika između bilo koje od religija i indigoizma (il kako već) osim po broju sljedbenika i zašto je nečija "vjera" vrijednija od nečije tuđe vjere?
    Jer dulje seže u (ne baš slavnu) povijest?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i koja je razlika između obrezivanja, krštenja u vodi i izvan vode, učenja tone stvari na pamet za prvu svetu pričest, djevojčica koje su pokrivene, djece koja hodočaste, djece koja meditiraju, koja pale sv. vatru...i tako dalje...od onih koji idu na indigo tretmane? Ako im ne škodi ?

Ili, ako nisam dobro povezala, zašto je savršeno ispravno tugu i radost prenijeti nekom ko je završio teologiju-a s čijim se viđenjem slažeš? Zašto je ispravno da ti on daje na račun države savjete o životu? A nije ok da to rade indigo-štoveć?
    Ne kužim.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

istraživah malo o institucijama i čelnim im stručnjacima iz navedenoga članka -

zapravo svi bismo mi trebali otvoriti oči i slijediti upute Hrvatskoga centra za informiranje o sektama i religijama

ovo im je web stranica
    http://users.skynet.be/cisk/

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ispričavam se na padobranski upad na forum. Tekst kojeg komentirate je samo nastavak na reakcije prof. Mirjane Krizmanić i psihijatra Nikole Jelovca.

Oboje su, svako sa svoje strane, objasnili zašto je takozvani indigo pokret štetan i ništa više od manipulacije nad bolesnom djecom i očajnim roditeljima. Nažalost, u HR su od njega napravili biznis ljudi kojima bi dječja dobrobit trebala biti na prvom mjestu.

http://www.roditeljski.info/magazin/...rne-roditelje/

lp,

Igor

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad kad sam ponovno pročitala svoj gornji post, vidim da bi se moglo protumačiti da ja to mislim ozbiljno

službeno izjavljujem da je ovo bilo ironično

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Daj službeno otvori udžbenik iz etike, sociologije, filozofije ili povijesti za opće gimnazije pa nađi odgovor za krumpirić

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moram reći da mi je jako drago.
    Čitala sam u jednom trenu tu knjigu koju mi je dala jedna malčice zaluđena gospođa i sjećam se vrlo ludih teza iz te knjige.
    Meni je osobno najstrašnije u tom konceptu podilaženju oholosti i taštini roditelja - za neka dječja ponašanja koja su ili zapravo tipična za pametnu djecu, ili aberantna (pa djeca trebaju pomoć) ili nekakva ponašanja koja su dio dječje mašte govori se kako su to ne znam kakvi znakovi ne znam čega kozmičkog i proročanskog, i dijete se time stavlja van konteksta zdravog i normalnog odrastanja, a od njega se radi neko stoto čudo, i time mu se onemogućava da normalno poima sebe, svoje mjesto u društvu i slično. Koji je teret nekom jadnom petogišnjaku ili desetogodišnjaku navaliti na ramena ideju da je mesija, odabrani, da komunicira s mrtvima i slično! Ježim se!
    Sjećam se da sam i ja s prijateljima imala ideju da ćemo letit u Svemir u starim kutijama, da možemo dozvat duhove, da smo pronašli arheološke nalaze nekih starih civiliazacija (a u stvari nečiji zakopani otpad)... pa su se roditelji slatko nasmijali na to, i s vremenom nas je prošlo. Bojim se uopće što bi bilo s nama da su to primili kao znak naše odabranosti, ili da nas je tretirao neki indigo terapeut!

A rekla bih da je temeljna meta ovih koncepata roditeljski novčanik, koji roditelji otvaraju kad im se zatitra time da su im djeca nešto posebno i ekstra.
    Strašno!

Što se tiče relativiziranja vrijednosti glavnih monoteističkih religija i svođenja na istu ravan sa ovim instant-komercijalnim proizvodima nekih poremećenih umova mogu reći samo jedno - žene drage, ne morate vjerovat, sloboda vjere je postulat naše lokalne vjere - katoličke - ali je važno čitati, razumjeti i upoznati učenje, velike tekstove tih kultura, uopće sustav vjerovanja - pa da znaš reći u što TOČNO ne vjeruješ.

Za početak Katekizam katoličke crkve. Vjerujem da ćete se s moralnom potkom rado složiti - ma zapravo mi živimo to u svakodnevnom životu; da toga nije, mi bi se još uvijek bacale u vatru za muževima koji su umrli prije nas, klanjali bismo se stablima i strahovali od groma, a invalidnu djecu bismo zatvarali i čekali da umru. Samilost za slabe, pravo žene, to je sve naslijeđe kršćanstva i ostalih monoteističkih religija.

Za napredne od srca preporučam teologiju tijela, koja preko učenja o tjelesnosti i seksualnosti uči o čovjeku, njegovoj slobodi, ljubavi i na koncu ćete zapravo vidjeti da cijela fama oko restriktivnosti, staromodnosti katoličke crkve ima više veze sa propagandom onih koji nikada zapravo nisu pročitala neki pažnje vrijedni tekst (a eventualno su slušali nekog lokalnog župnika koji nije baš bio odlikaš na studiju).

Evo, ovo je jedan suvremen prikaz tema Katoličke crkve koji govori našoj generaciji, pa tko želi pročitati - nek pročita, prije nego što sravnjuje indigo djecu i monoteističke religije

http://www.christopherwest.com/page.asp?ContentID=15

I još jedna stvar. Smiješno je uopće dovoditi u vezu utjecaj i djelovanje npr. vjeronauka i indigo djece. Kad vjeronauk treba biti u školi, nemam pojma. Ali doseg indigo djece je minoran, i tu se ne radi da će to zavladati svijetom - jer nijedna tako slabo koncipirana i glupava teorija ne može proći ovjeru triju normalnih i školovanih ljudi. Radi se o tome da se spasi tih stotinjak mladih ljudi koji bi mogli dopasti u takve tretmane. Ali stotinu djece je puno. I jedno dijete čiji život može biti poharan ovakim teorijama je puno.

Zato - čestitam na zabrani.
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 18.09.2010. at 09:39

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je teret nekom jadnom petogišnjaku ili desetogodišnjaku navaliti na ramena ideju da je mesija, odabrani, da komunicira s mrtvima i slično! Ježim se!
    Na jednom takvom počiva kršćanstvo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Na jednom takvom počiva kršćanstvo.

Na jednom, tako je.
    Zapravo, sve monoteističke religije u osnovi imaju tu spoznaju da će doći Božiji spasitelj.
    Ali nijedna ozbiljna religija neće taj teret staviti na svako jadno dijete koje priča gluposti; teret koji je ponio Krist podnesen je samo jednom. I to je dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A šta se tiče teme i "indigo djece", ne misim da država tu treba reagirati, ako roditelji žele vjerovati da su njihova djeca posebna i plaćaju ne znam kakve seanse, slobodno. Sve dok ne maltertiraju svoju ili tuđu djecu.
    potpisujem marsupilami od riječi do riječi,no osvrnula bih se na ovu rečenicu.

nije sve ipak tako benigno,ili možda jest kad gledaš iz cipela roditelja "normalnog "djeteta

roditelju autističnog djeteta ,s druge strane,tvrdnja da je njihovo dijete indigo,visokointeligentno,doslovce dijete iz druge dimnezije za treće tisućljeće dođe kao spas za dušu,melem na ranu

puno je lakše otići indigo terapeutu- i platiti ga,naravno,nego SATIMA,svakog Božjeg dana ispočetka krvavo raditi s tim istim djetetom floor time,abu ili štoveć...

lakše,ali i opasnije

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    teret koji je ponio Krist podnesen je samo jednom. I to je dovoljno.
    U kršćanstvu.
    Židovi npr. još uvijek čekaju spasitelja.

Ne vjerujem u indigo djecu, a ovo mi se čini zgodno za citirati:

Riječ je o sinkretizmu parareligije, parapsihologije, paramedicine i ufologije koje su dostigle karikaturalne razmjere. Nameću djeci alternativnu medicinu putem takozvanih propagandista koji prodaju tehnike reikija, Bachovo cvijeće (kapi), a naročito takozvanu tehniku balansiranja čovjekovog elektromagnetskog polja (EMF balancing), a kojeg je ‘izumila’ duhovna terapeutkinja Peggy Durbo. Ona pak proriče novu viziju života i pomlađivanje, te preobrazbu u svakom smislu.
    Napokon pravi izraz za "komplementarnu" i "alternativnu" medicinu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roditelju autističnog djeteta ,s druge strane,tvrdnja da je njihovo dijete indigo,visokointeligentno,doslovce dijete iz druge dimnezije za treće tisućljeće dođe kao spas za dušu,melem na ranu
    s ovim se apsolutno slažem. alternativna medicina je i inače melem na ranu. zato i je tako privlačna. i opasna. slažem se i sa zdenkom, u djelu u kojem priča o pomodnosti. to je i moje mišljenje.
    ali da li smatrate ideju o zakonskoj zabrani homeopatije, TM, reikija, kabale... itd normalnim zahtjevom?
    da je ova tema, sa svojim uvodnim postom, drugačije koncipirana, u obliku rasprave o indigo djeci, ne bi mi nikad pao na pamet vjeronauk u školi. kao što mi nije pao na temi homeopatije. što su mi slične teme.
    da je tema o homeopatiji koncipirana na način da se traži njena zakonska zabrana, onda bi.
    ne radi se uopće o usporedbi religija s indigo djecom, nije mi to bila uopće namjera, iako bi se i o tome dalo raspravljati, zašto ne? iz moje perspektive, tečaj duhovne obnove zlatka sudca i tečaj transcedentalne meditacije nemaju neke suštinske razlike.
    ali, radi se o ulozi države. i utjecaju KC.
    nadam se da vam je sad jasnija paralela.
    iako je u stvari - bespotrebna, jer do zabrane ne vjerujem da će doći.
    a djecu svakako treba zaštiti i osiguirati im odgovarajuću medicinsku skrb.

ono što mene zanima su stvarni razmjeri tih vjerovanja.
    koliko roditelja autistične djece vjeruje da su njihova djeca spasitelji svijeta? a koliko roditelja naporno radi s tim djetetom?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cvijeta, skroz se slažem.
    Iako smatram za mnoge od navedenih stvari da su prodavanje magle, njihova zabrana nema smisla. Pogotovo dok se vladajuća religija prezentira i provlači kroz mnoge državne i svjetovne sfere, a povećem broji građana isto je važna kako i indigo revolucija.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ono što mene zanima su stvarni razmjeri tih vjerovanja.
    koliko roditelja autistične djece vjeruje da su njihova djeca spasitelji svijeta? a koliko roditelja naporno radi s tim djetetom?
    Iz osobnog iskustva roditelja sa djetetom s problemima iz autističnog spektra mogu reći da od 30-tak obitelji s autističnom djecom ne znam ni jedan primjer "spasitelja svijeta" ali znam nekoliko koji ne rade "naporno". S druge strane znam obrazovane roditelje koji svoju "neprilagođenu" (u nedostatku boljeg izraza) djecu bez dijagnoze smatraju indigo djecom i žale se na nerazumjevanje okoline, učitelja i ostalih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    S "neprilagođenu" (u nedostatku boljeg izraza) djecu bez dijagnoze smatraju indigo djecom i žale se na nerazumjevanje okoline, učitelja i ostalih.
    jel bi možda "neodgojenu" bio bolji izraz?
    ovaj tvoj post mi baš realno zvuči, i mislim da najbolje oslikava našu realnost.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.09.2010. at 11:48

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jel bi možda "neodgojenu" bio bolji izraz?
    ovaj tvoj post mi baš realno zvuči, i mislim da najbolje oslikava našu realnost.

da, primjetila sam kako za "neodgojenu" i "zlocestu" (ako se tu smije reci da ima i takve djece), roditelji nalaze opravdanja u njihovoj "posebnosti".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tell me about it :rezignirana:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daj službeno otvori udžbenik iz etike, sociologije, filozofije ili povijesti za opće gimnazije pa nađi odgovor za krumpirić
    super je kako su samo tvoji stavovi i životni odabiri ispravni. Ama uvijek.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pikula, ne kužim.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam ništa o indigo djeci, ne zanima me tema, ali ovo:
    "Podsjetimo čitatelje da je indigo koncept izmislila samozvana američka vidovnjakinja Nancy Ann Tappe 1982. godine da bi ga Carrol Lee i Tober Jan komercijalizirali na globalnoj razini u okviru new-age pokreta. Riječ je o sinkretizmu parareligije, parapsihologije, paramedicine i ufologije koje su dostigle karikaturalne razmjere. Nameću djeci alternativnu medicinu putem takozvanih propagandista koji prodaju tehnike reikija, Bachovo cvijeće (kapi), a naročito takozvanu tehniku balansiranja čovjekovog elektromagnetskog polja (EMF balancing), a kojeg je ‘izumila’ duhovna terapeutkinja Peggy Durbo. Ona pak proriče novu viziju života i pomlađivanje, te preobrazbu u svakom smislu. Primjenjuje i teoriju ‘vanzemaljca’ Kyrona. Ne treba zaboraviti da ‘indigovci’ zarađuju i prodajom raznih artikala, a cijene europskih tečajeva za djecu, roditelje i instruktore su iznosile od 75 € do 3600 € po seansi."

me strašno podsjeća na sektarenje tipa scientolozi, kabala, hare krišna i ostale izmišljotine koje su tzv. "proroci" suvremenog doba izmislili da se riješe poreznih obveza i lako namaknu veliku lovu od budala.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, primjetila sam kako za "neodgojenu" i "zlocestu" (ako se tu smije reci da ima i takve djece), roditelji nalaze opravdanja u njihovoj "posebnosti".
    ma dašta, lakše je reći da su djeca "posebna" nego roditeljima priznati da su zakazali u odgojnoj zadaći. svaka čast djeci sa adhd, ali ovi "posebni" me nerviraju, dakle obični mali probisvijeti kojima roditelji nikada nisu znali reći ne, koji su uvijek dobijali isti sekund sve što su htjeli, pa čim nisu centar svijeta rade probleme, a mama i tata ih proglase svojom malom slatkom "posebnom" dječicom... joj...

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •