Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 170

Tema: Indigo zabrana

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pravo pitanje o indigo terapiji je, što oni zapravo rade s djecom? Ako je to samo jedna šarena teorija gdje se roditelje uvjerava da imaju posebnu djecu i to im se masno naplaćuje, a nitko djecu ne maltretira, radi s njima čudne i štetne pokuse, tko je država da se u to miješa i zabranjuje? Po istoj logici bi se puno toga moglo zabraniti.

Ako se djecu na bilo koji način zlostavlja, maltretira, podvrgava terapijama štetnim za njihov razvoj onda se zna što je to i koje institucije trebaju reagirati?

Razumijem isto tako potrebu roditelja djece s posebnim potrebama da pokušaju vidjeti svoje dijete drugim očima i pokušaju pronaći neki njegov poseban talent.
    Činjenica je da djeca s posebnim potrebama često imaju neki skriveni talent, koji ako se pravovremeno otkrije i razvija može njima i njihovim roditeljima dati smisao i radost u životu.

Iako su paranormalne sposobnosti i parapsihologija još uvijek stavljene pod etiketu sumnjivo, postoje i neke ugledne institucije i stručnjaci koji takve fenomene istražuju raznim priznatim znanstvenim metodama. treba samo razlikovati prave stručnjake od šarlatana kao uostalom u svemu.

A stavljati cijelu alternativnu medicinu u isti koš s nekim sumnjivim teorijama je isto površno.
    Primjerice homeopatija, da li je netko čuo o bilo kakvim štetnim učincima homeopatskih ljekova koje je propisao iskusni certificirani terapeut?
    Isto tako, samo zato što u Hrvatskoj u područje alternative nije uveden red, ne znači da su te sve metode loše i da druge zemlje nisu to napravile. Primjerice u Švicarskoj su priznate 42 alternativne metode i takve terapije djelomično pokriva zdravstveno osiguranje. Terapeuti i škole u kojima se školuju podliježu strogim propisima i pravilima, te se znanje i stručnost terapeuta kontinuirano provjerava jer inače ne mogu obnoviti licencu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    super je kako su samo tvoji stavovi i životni odabiri ispravni. Ama uvijek.
    Razlika između kulta, sekte, religije, pokreta, vjere se može naći tako da otovriš udžbenik iz sociologije ili filozofije ili da uguglaš definicija i pojam u google. Odaberi sajt sa sveučilištem u nazivu i to je to. Nisam ja 981.
    Zašto bi to bio moj životni stav, po tome što sam završila gimnaziju? Onda je moj životni stav i da je "Otok je dio kopna manji od kontinenta a veći od hridi (stijene, rta, grebena). Može se nalaziti u rijeci (gdje se naziva i ada), jezeru ili moru." To recimo možeš naći u udžb iz geografije.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da područje alternative treba pravno i kvalitativno regulirati i da država treba reagirati ako netko njezinim sredstvima manipulira u ovakve svrhe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jel bi možda "neodgojenu" bio bolji izraz?
    kao mama djeteta sa autizmom neprestalno se susreecem sa komentarima da je mali neodgojen

za tebe i slicne; djeca sa autizmom se ponasaju svakojako, ne zato sto su neodgojena nego zbog toga sto im nije pretjerano jasno sto se od njih ocekuje i kako funkcionira ostatak svijeta. upravo njih se najcesce potpisuje pod indigo

indigo, kristalna, zlatna i slicno djeca po teorijama ljudi koji vjeruju u to imaju purpurnu i aure raznih drugih boja.

iskreno govoreci, ni katolicka vjera nema znanstvenih dokaza o postojanju isusa, teoriji nastanka svijeta. ako gledas kriticki sve sto se pise o sektama mozes primjeniti i na religije i da li znanost ima prava skociti na noge i objasniti ljudima da su u zabludi? da li su u zabludi? da li svecenstvo ima radnu dozvolu od samog boga da izdaje potvrde i dozvole o necijoj podobnosti da pripadaju vjeri (mislim na krstenje, pricesti i na kraju krajeva sklapanje braka u crkvi)

lakse je roditelju cuti da mu je dijete indigo nego da je u igri autizam.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zato je sociologija priznata znanost i filozofija pa ih se može konzultirati po pitanju kategorizacije. Dokazivanje vjere je kontradikcija i nema veze s temom. Religije dobivaju zaslužni status vrjednosnim sustavima i civilizacijskim tekovinama na kojima se zasnivaju pojedina društva, ne temeljem osobne vjere.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    kao mama djeteta sa autizmom neprestalno se susreecem sa komentarima da je mali neodgojen

za tebe i slicne; djeca sa autizmom se ponasaju svakojako, ne zato sto su neodgojena nego zbog toga sto im nije pretjerano jasno sto se od njih ocekuje i kako funkcionira ostatak svijeta. upravo njih se najcesce potpisuje pod indigo
    ja sam ova "slična" pa ću ti reći da cvijeta nije govorila o djeci s autizmom, nego o najobičnijoj neodgojenoj djeci s kojima roditelji ne znaju šta bi pa ih proglašavaju posebnima u ovom ili onom smislu.
    indigo, kristal i ostale slične "nove spoznaje" su obične papilove.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala ti na toj hvalevrijednoj informaciji za nas koji smo završili...ah, da...gimnazije..jer smo valjda onda jako važni i pametni??

Sekta je manja religijska ili politička grupa nastala odvajanjem od veće grupe. Sekte imaju mnogo zajedničkih vjerovanja i praksi sa originalnim religijama, ali se razlikuju po nekolicini doktrina.

Riječ sekta dolazi od latinske riječi sequi – slijediti, što se odnosi na slijeđenje nekog pravca u životu. Također može značiti i specifičnu filozofsku školu ili doktrinu. Riječ sekta u se u većini europskih jezika odnosi na štetne i opasne religijske ili političke grupe. Dok se u Latinskoj Americi, riječ sekta veže za bilo koju nekatoličku religijsku grupu, bez obzira na njenu brojnost.

Socilozi Starks i Beinbridge korisite gorepomenutu definiciju i dodaju da su “sekte autentično očišćene i obnovljene verzije vjere iz koje potiču”. Oni dalje tvrde da sekte imaju visok stepen zategnutosti sa društvom.

da, dobro si izdefinirala razliku između religija i sekti. Vjerovanje u istoga Boga katolike čini pripadnicima religije, a Jehovine svjedoke "sektašima"-ne?
    RAzlika između sekti i religije je broj pripadnika, sljedbenika, poštovanje u određenom društvu, povijesne razlike, civilizacijske razlike??

Baš me zanima što je Isus Krist bio u svoje vrijeme?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam pravo misliti da je indigo, kristal i kameniželjezo obmana. Moj stav. I da je katoličanstvo istinito. I netko drugi ima pravo misliti da je katoličanstvo obmana. Zato živimo u sekularnoj državi, u kojoj svatko ima PRAVO vjerovati što god želi-pa i da je vampir-ako time ama baš nikog ne ugrožava.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 18.09.2010. at 17:02

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da. I tko je to doveo u pitanje? Sve dok stručna državna služba kojoj te uputi školski psiholog ili školski dispanzer ne preporuči ovo navedeno, što je preporučio ili u nastupima u medijima uputi roditelje na ovo na što je uputilo, što nije ni u skladu sa stručnim kriterijima.
    No, još nisam čula de netko hvali time da je završio gimnaziju, smješno. Mislila sam na to da je to opće prihvaćeno jednostavno dohvatljivo znanje, čak i ako si završio kakvu drugu školu, a ima ih , hvala Bogu, divnih i korisnih.
    Ti si, krumpirić pitala, da li je razlika samo u broju sljedbenika, pa evo sad znaš.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

.
    nisi pažljivo čitala.
    ovo je bila opaska na drugi dio posta od MBee, a u prvom dijelu posta je govorila o djeci s autizmom.
    s ostatkom tvog posta se slažem.

inače smatram da alternativni pokreti mogu biti sasvim bezazleni, ali i opasni. iako su ovi drugi, u principu - rijetki. ali onaj uvodni članak, zajedno s gđom Dujmić-Delcourt je po mom mišljenju - opasan.

Već duže vrijeme pratim new-ageovske pomake u RH koji su dostigli nerazmjerne dimenzije. Njihovi centri se ponašaju poput gospodara prstenova koji su iznad svih zakona i demokratskih principa.
    koji su to centri? kakva je to argumentacija? kao i usporedba ljudi koji meditiraju, sai baba, kristala, TM-a itd sa fašizmom i totalitarizmom.

a ako netko radi nešto što je protiv drugih ljudi, protiv djece - to je ionako kažnjivo zakonom, bez obzira bilo new-age ili ne.

zašto mislim da je opasan? zato što manipulira javnost neistinom.

a nemojte mi reć da dotična gospođa i njena udruga nemaju nikakve veze sa službenom i priznatom od strane države religijom. ili, konkurencijom?

Religije dobivaju zaslužni status vrjednosnim sustavima i civilizacijskim tekovinama na kojima se zasnivaju pojedina društva, ne temeljem osobne vjere.
    koliko je prošlo vremena od male sekte koja je brojala, koliko, 13 članova, do razvoja velike i moćne organizacije?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.09.2010. at 17:38

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A koliko se svijet promjenio od onda? Znate li čime je bio potaknut osnivač UN-a (na stranu UN danas), na čemu se temelji povelja o ljudskim pravima, nadgradnja rimskog pravnog sustava, ukidanje ropstva, krvne osvete, žrtvovanja životinja....
    Čak i da nisma vjernik cjenila bih to da bih kao žena u antičko vrijeme imala manje prava od roba i stoke.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo par osnovnih informacija za one koji bi informirano raspravljali iz letka za informiranje Australske vlade o krščanstvu http://www.omi.wa.gov.au/Publication...ristianity.pdf
    izdvajam:
    Major achievements of Christianity include:
    • The beginnings of hospitals;
    • The beginnings of schools, universities and general public education;
    • Numerous charitable institutions in which the command of Jesus that his disciples should “love
    one another” were put into practical effect; and

• The inspiration for many world-famous art works, and musical compositions

Most Christians object to the use of the name of God or Jesus in a non-respectful way. This is

called “blasphemy”.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko se svijet promjenio od onda? ....
    .
    upravo tako. čemu onda takva panika kod dotične gđe? i potreba za takvom retorikom? koja je primjerenija nekakvom kultu?
    ajde mi molim te odgovori na ovo pitanje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Složila sam se u svojem drugom ili trećem po redu postu da je članak senzacionalistički ja tome pripisujem taj ton, ne znam gđu, a možda stvarno pretjeruje. Ja sam zapravo reagirala na to da neke države EU reguliraju to područje - napokon, nije me oduševila gđa, nego to.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

iskreno govoreci, ni katolicka vjera nema znanstvenih dokaza o postojanju isusa,

isus je povijesna ličnost.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I što je Isus predstavljao u svojem vremenu?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja zaista ne volim krajnosti, niti manipulacije ikakve vrste. više od svega cijenim pravo na izbor svakog pojedinca. ja kao nekatolik smatram da je krštenje nametanje vjere npr. ali, ne dižem revolucije radi toga. mislim da svaki pojedinac, ako i kada osjeti poziv ili bilo kakav poriv, da će se tom istom i odazvati, i da bi to trebalo biti nešto najnormalnije, a ne određeno po rođenju. ali, mene ionako nitko ništa i ne pita. kad je o djeci riječ, tu sam jako osjetljiva. baš zato jer to pravo na izbor je strašno upitno? čiji je to izbor? na kraju ipak roditeljev. zar nije? o čemu god se radilo. ja zaista mislim da postoje djeca koja su intuitivnija..jesu li ona indigo, kristalna ili kako god definirana..baš me briga..i da je potrebno malo više intuitivnijih..i s tim bi se složila...jer u ovom svijetu ionako sve ide naopako. treba netko promijeniti smjer. ali naveće pravo djeteta, po meni, je da bude dijete u pravom smislu te riječi...i da se odrastanjem pronađe, a da mu roditelji pritom pomognu najbolje što mogu. meni osobno su strašne i situacije djece sportaša...i one su mi upitnog morala...čije su to želje? djetetove? prava djeteta zaista moraju biti regulirana zakonom, nažalost. kažem nažalost, jer je meni strašno u što se čovječanstvo pretvara pa djecu štitimo od nas samih.
    ja zaista mislim da su neki pojedinci posebni...i da to treba njegovati. ali, ti isti pojedinci neće izgubiti svoj dar jer im je netko dozvolio da budu djeca...

i slažem se sa cvijetom...ja ne razumijem paniku...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ah što ja znam. pogledaj monty pythonovog life of brianako nisi već pogledala taj film
    a što je predstavljao u svom vremenu? pa to valjda znaš? ili je neka vrsta retoričkog pitanja? ne kužim te

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

REtoričko pitanje, naravno. Vezano za raspravu o sektama. Potpuno nepotrebnu-naravno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

blackberry divno si to napisala, naročito da je najveće pravo djeteta da bude dijete u pravom smislu riječi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ah što ja znam. pogledaj monty pythonovog life of brianako nisi već pogledala taj film
    Uf gledanje Life of Brian bi uvela kao obavezno u školama

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ga nikako ne bih uvela u škole i ne bih uopće dozvolila djeci da ga gledaju, ali je stvarno dobra komedija. ustvari legendarna.
    ustvari nije mi jasno zašto se uopće počelo pričati o crkvi? tema nije crkva

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se u potpunosti!!!

Ja sam ga prvi puta gledala na faksu, i neki od kolega su izlazili iz predavaonice kad smo ga gledali. Phytonovci su općenito genijalni u tom što ti daju izoštreni smisao za prepoznavanje SRANJA (oprostite na izrazu).

A ovaj članak o kojemu razgovaramo je upravo to. A web site skupine ljudi kojima je dotična gospođa na čelu izgleda kao da su ga upravo Phytonovci napravili.

Obavezno pogledati da bi dobili malo više uvida u cijelu situaciju o tome što tko traži regulirati od strane države.
    http://users.skynet.be/cisk/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    U kontextu rasptave bilo bi divno da mogu linkati dio "What have the Romans ever done to us"!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

edit: for us

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga nikako ne bih uvela u škole i ne bih uopće dozvolila djeci da ga gledaju, ali je stvarno dobra komedija. ustvari legendarna.
    ustvari nije mi jasno zašto se uopće počelo pričati o crkvi? tema nije crkva
    Nekima je bilo što razlog za napad na Crkvu, doslovno bilo što. Apsolutno očekujem da se sljedeći napad odvije na temi recepti. A to da se ovakva vrijeđanja tipa natilalimaci toleriraju....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U kontextu rasptave bilo bi divno da mogu linkati dio "What have the Romans ever done to us"!

džabe tebi ta tvoja gimnazija i udžbenici. mothy phyotna trebaš gledati pa ćeš sve znati o religijama, povijesti, isusu i sektama.
    i još kao bonus naučiš latinski. you lucky lucky bastard

evo ti link

http://http://www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso&feature=related

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne kužim, pa kak bih znala za taj dio, da ga nisam gledala

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

to je bilo sarkastično.
    i slažem se s tobom da je nekima razlog za napad na crkvu dovoljan bilo kakav povod.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aaaaa, nisam skužila. Od kad ne čitam latinske srednjevjekovne textove poslje ručka, skroz sam poglupavila

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo ti malo pa se prisjeti latinskog

http://http://www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pikula...pa zar nije Branka Dujmić – Delcourt predsjednica Hrvatskog centra za informiranje o sektama i kultovima (CISK)? a ovo je link sa katolik.hr http://www.katolik.hr/component/cont...be/119-c-i-s-k

pa nekako se prožimaju crkva i optužbe...makar u ovoj temi...mada to meni sve stravično izgleda. jer ni ovi iz CISKa mi ne izgledaju baš naj...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam istraživala. Hvala za link

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se iskreno ispričavam za upotrebu one moje riječi napisane tiskanim slovima u punom izdanju.

Zaista nisam imala namjeru nikoga uvrijediti.

...iako sam se više puta našla uvrijeđena postovima koji ni nisu bili upućeni meni.

Tema jest važna, ali nemojmo više ovako povišenim tonovima...svi se uzrujaju i izbediraju i nikome više nije do razgovora.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ček, stanite, tema su indigo djeca, tj. indigo zabrana, otišli ste u kupus.
    i stray, i ja sam mislila na neodgojenu djecu, nikako na adhd ili autističnu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne postoje indigo djeca. Ni kristalna.
    Eventualno zmazana indigom i koja razbijaju kristal.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

To, Ifigenija.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako vi, npr. u parku, procijenite koje je dijete adhd a koje neodgojeno?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bubica, teško, ali pravo pitanje. Ja bih vrlo rijetko ili nikad za bilo koje dijete rekla da je neodgojeno. Smatrala bih da to pokazuje da sam ja neodgojena i netolerantna. Djeca su radoznala, živahna, traže pažnju ( i trebaju ju dobiti), vole isprobavati svoje fizičke mogućnosti i naše granice.
    Isto tako ne mogu znati koje dijete ima ADHD, ali to niti ne trebam znati. Dijete je dijete i neka uživaju u svom djetinjstvu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.09.2010. at 19:55

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U parku nikako jer se ne trudim ,u razredu u roku odmah.

Vidi se jako razlika, sa djecom koja imaju add i adhd se da sve dogovoriti. ( ako znaš kako im prići )

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto bih ja to procjenjivala.
    U principu čuvam sebe i svoje ako neko dijete ugrožava sigurnost moje armije interveniram - ili se maknem. Ali ne idem u neke analize. Moja bi djeca koji dan mogla nevinom promatraču djelovati kao da su iz institucije (i ja skupa s njima) - svatko ima pravo na žutu minutu, osobito ako ima par godina... ili ako je majka osobe od par godina

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je bila opaska, možda neopravdana, ali vezana uz post MBee.
    shvaćam ovo što piše stray, da je roditeljima djece s autizmom lakše prihvatiti teoriju indigo djece nego stvarnu dijagnozu.
    ali kad neki roditelj djeteta bez dijagnoze proglasi svoje dijete indigo, pa ga još šalje na nekakve tretmane, to mi je takvo pomodarstvo i nezrelost da mogu zamisliti da je to dijete - neodgojeno.

osobno, nikada ne procjenjujem djecu. stvarno. a najmanje u parkovima.
    a da vam budem iskrena, čak mi je i žao današnje djece što više ne smiju biti neodgojena, nekoncentrirana i preživa. nego odmah moraju imati dijagnoze. jer koliko je to dobro donijelo djeci s ADHD-om, ima i druga strana medalje. naročito ako se dijagnoze dijele površno. a ima i takvih slučajeva.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

da te ne čitam inače, pomislila bih da imaš smisla za humor...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad god se događa nešto neuobičajeno potražim pogledom roditelje, ako oni piju kavu/čitaju novine/pričaju na mob isl. i svjesno ne obraćaju pažnju iako dijete svojim ponašanjem prelazi granice svih u blizini, zaključim da je dijete odgojno zanemareno i pokušam ukratko usmjeriti dijete tipa: a da se probate dodavati s loptom ili nešto slično, ovisno o dobi, a ako je reakcija loša maknem svoje klince i to je to.
    A ako je uz dijete neki pažljiv roditelj tražim da me uputi nekim potpitanjem, obično je dovoljno nešto tipa koliko ima godina, idete tu u vrtić, a da već u slj rečenici mama kaže joj mi još ne govorimo, zato je ovo ili ono npr i onda ja objasnim svojima da budu pažljiviji ili da se više potrude oko igre s tim djetetom iako oni na prvi pokušaj stvore otpor. I obično bude lakše nego s onim prvo spomenutima. Ma djeca stvarno nisu kriva niti u jednom slučaju. Meni se masu puta desilo da klinci koje bih opisala kao male divljake i koji su non stop sami u parku, kad im se obratiš normalno par puta, pa makar i samo rekao "dobar ti je bicikl", da se sjednu blizu nas i uključe se u neku ful mirnu igru s manjima od sebe. To naravno uopće ne pali kad su u grupi. Onda se mičemo

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim da je vrijeđanje Ifigenije novi forumski sport.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Adhd, add, autizam ili slicno u odnosu na neodgojenu djecu u parku uvijek mogu razlikovati prema onome kako se roditelj djeteta odnosi prema njemu. Neodgojena djeca imaju i takve roditelje, a adhd djeca imaju brizne roditelje koji se maksimalno trude svojoj djeci pomoci da provedu lijepo posljepodne u parku s prijateljima.( prema onome sto sam do sad u parku dozivjela).
    Kao nevernik, smatram da drzava trebala sve vjere, religije, sekte i sve ostalo sto nije znanstveno dokazano, staviti izvan sluzbenih institucija. Nesluzbeno nek vjeruje tko sto hoce, nek se moli tko cemu ili komu hoce.
    Ja vjerujem u cinjenice, znanstveno dokazive teorije, lijekove koji imaju dokazivo djelovanje, kojima mogu utvrditi kemijski sastav....ukratko ako nesto ne mogu osjetiti nekim od svojim osjetila onda u to ne vjerujem, pa tako ni u indigo, kristalnu i me znam kakvu djecu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da je vrijeđanje Ifigenije novi forumski sport.
    Da i mene to smeta!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da i mene to smeta!
    Ima nas još...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    da te ne čitam inače, pomislila bih da imaš smisla za humor...
    Pinky, inače volim čitati tvoje postove, ali ovaj stvarno nije u redu.
    Mislim da Ifigeniji ne treba advokat, zna se ona divno boriti za svoje stavove, ali na ovo tvoje moram reagirati.
    Ona ima smisla za humor i gore sam to i napisala, jer joj je izjava o indigo djeci urnebesna i baš tako o tome mislim i ja.
    Nadam se da ovo nije off-topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •