Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 170 od 170

Tema: Indigo zabrana

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    "Opasnost" koju ja vidim u terapijama kakve se gore opisuju, uz trošenje novaca, je da zamijene pravi rad sa npr. autističnim djetetom. Premda - neki roditelji će se sigurno zakleti da npr. glazbena terapija pomaže njihovom djetetu.
    slažem se,već sam nešto slično napisala na ovom topicu

terapijske metode za autističnu djecu su 1. Tomatis, Audiva i druge govorne terapije
    2. Brain Gym METODA
    3. EEG primjenjena energija (Neurofeedback metoda)
    4. DIR metoda
    5. HANDLE METODA
    6. ABA METODA
    7. PECS METODA
    8. SON-REISE METODA
    9. TEACCH METODA
    10. FLOOR TIME METODA
    11. OSTEOPATIJA
    12. METODA PARADOSALNIH INTERVENCIJA

to su ozbiljni pristupi koji postižu odlične rezultate,ovisno naravno o položaju u autističnom spektru gdje se dijete nalazi.zahtijevaju predan,svakodnevni,mukotrpan i iscrpljujući rad roditelja i djeteta kod kuće,+ rad sa stručnjakom defektologom/logopedom na redovnoj bazi npr tri puta tjedno

spomenuta terapija s glazbom(ili životinjama,npr) je izvrstan dodatak redovnoj metodi

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovo indigo baje su za zabranit. Ali ovo što ste otvorili - pitanje stvarnih potreba za terapijom i radom s djecom - to je bolno pitanje. Suosjećam s roditeljima koji se suoče sa zidom od institucija, i vlastitim nemoćima, i financijskim izdatcima. I mogu samo reći - time više treba pazit na ove šarlatane da te ljude ne dovedu u stvarnu opasnost time što će im ponudit quick fix, a bez ikakve koristi za dijete na duge staze.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mima, ronin, ono sto zapravo zelim reci, jest da mi je taj cijeli clanak populisticki napisan, da se radi o umjetnom stvaranju panike i o tom dobro poznatom "zgrazanju" na sve sto bi moglo biti drugacije.
    koliko mi poznajemo ljudi cija djeca su od dr med dobila prepüoruku za "grah" terapiju?
    koliko djece poznajemo koja su umrla, ili su ozbiljno ozljedena, jer su imaju "sarlatansku" terapiju?
    ja nikoga. niti sam od nekoga cula nesto slicno.

ne sto bih ja bila mjerilo stvari, nego zato jer je to prvi znak da se ne radi ni o kakvom "fenomenu" kako ga se u clanku pokusava umjetno stvoriti, a na forum je to divna prilika za opcenita "zgrazanja" nad ovim ili onim, pogotovo nad proslim divnim starim vremenima.

zene su osnovale udrugu, nude to sto nude i sto sad? nitko nas ne tjera da idemo k njima.

evo kopiram terapije:

1. Shematska terapija - ne znam sto je to
    - transformacija neučinkovitih obrazaca ponašanja - učinkovitim
    2. Polaritetna terapija - koja uključuje :

a centriranje - ne znam sto je to
    b segmente kraniosakralne terapije -poznata metoda koja se ovdje primjenjuje i u bolnicama, dio je osteopatije
    c aroma terapije nista novo, niti opasno
    d terapije glazbom ne znam sto je to, ali ne zvuci demonski
    e terapije bojom ne znam sto je to, ali ne zvuci demonski

pretpostavljam da roditelji idu k njima, tek ako ne dobiju nikakvu pomoc skolske medicine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Seni,ni meni ovo što je navedeno ne zvuči opasno nit demonski ,iskreno

autistična djeca često pate i od poremećene senzorne integracije(tako npr i moje dijete ima malo smrdanu senzoriku -ono što je meni uobičajeni zvuk i buka,njoj je noćna mora,hoće spvati samo na satenu jer joj izrazito paše,ne jede hranu bijele boje,kad vidi gumeni bonbon ili tvar slične konzistencije,diže joj se želudac,itd)

tako gorespomenuta terapija muzikom,mirisom...zbilja pomaže u desenzibilizaciji te djece,nema tu štete

naravno,pod uvjetom da se NE ZANEMARI osnovna terapija,naporan rad prije svega

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potpuno se slažem sa seni i ronin.

ifigenija, tražiš da se država uplete i zabrani indigo-terapije?
    a što je s ovim, npr.?
    isto ima neko čudno ime - hagioterapija.

http://www.cdp.hr/index.php?opt=content&id=27&lang=HR

oćemo i to zabraniti? a moglo bi se isto dragocjeno vrijeme izgubiti u centru za duhovnu pomoć.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cvijeto, aplauz za domišljatost u kontriranju. Vidim da pratiš zbvanja na svim planovima. Za svaku pohvalu.
    Ali nema nikakvog preklapanja područja, hagioterapija se bavi duhovnim zdravljem, a ne psihijatrijom, psihologijom, medicinom ili sl. Duhovni centra koji otklanja probleme s duhovnim uzrokom. Sigurno pedijatar neće tamo uputiti dijete s bilo kakvom objektivnom poteškoćom il idijete uopće kad smo kod toga. Niti je za djecu niti se pravi kompetentnim za područje izvan svojeg bavljenja, znam pouzdano da ne primaju ozbiljnu psihopatologiju itd, evo samo djelić sadržaja, da razrješimo nesporazum:

Hagioterapijom se dovodi do duhovnog zdravlja u slučajevima:
    − naslijeđene sklonosti pomanjkanja zdravlja u duhovnom području;
    − okrnjenoga duhovnog zdravlja koje nastaje zbog pomanjkanja ljubavi (manjak povjerenja, osjećaj krivice, strahovi, agresivnost, potištenost, očaj, besmisao, sklonost samouništenju, anoreksija, bulimija i sl.);
    − okrnjenih duhovnih struktura (savjest, slobodna volja, intelekt, karakter i dr.);
    − duhovnih trauma i patnji (krize braka i obitelji, problemi s djecom, gubitak bliske osobe, stresovi, PTSP, postabortivni sindrom i dr.);
    − iskrivljenih moralno-etičkih stavova i ponašanja (mržnja, nepraštanje, osvetoljubivost);
    − ovisnosti o drogi, alkoholu, cigaretama, kocki, magiji i okultnim praksama, o ljudima, užicima, novcu itd.;
    − mediumpsihoze;
    − simptomatskih oboljenja, tj. tjelesnih i psihičkih oboljenja kojima je uzrok u duhovnom području.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.cdp.hr/index.php?opt=news...&id=91&lang=HR

Evo osvrta s roditeljskog seminara, nikakva čudesna ozdravljenja, obično duhovno savjetovalište.
    Ne mogu govoriti za druge religije, ali znam da KC prati razvoj medicine i sudjeluje u njemu od samih začetaka u Hrvatskoj i da ima odnos pun poštovanja prema konvencionalnoj zapadnoj medicini i jasno sagledava svoje ovlasti u odnosu na medicinu, stalna suradnja s Hrvatskim katoličkim ličeničkim društvom , mnogim bolnicama od kojih su bile osnovane pod okriljem crkve daju KC iskustvo u ne prelažnju granica na skliskim područjima.
    Ja ne znam zar ljudi nisu svjesni da se moderna medicina razvila u okrilju kršćanstva, a ne šamanizma npr i da to nije slučajno?
    Lako je ne cijeniti ono što već imaš

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne psihijatrijom, psihologijom, medicinom
    da ne citiram sve - sve gpre navedeno jest područje psihologije, puno toga ni područje prihijatrije (npr. PTSP, bulimija, anoreksija), sto su mediuopsihoze pojmanemam ali psihoza jest prava duševna bolest i nju liječe psihijatri.

Dakle, nemam pojma tko radi u tom centru ali jednako su hrabri kao i ove indigo tete.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam bila, ali znam iz komentara ljudi koji su bili da sve što nije za njih upućuju stručnjacima, znači obrnuto od indigo teta. Dobro to je moj dojam i rekla kazala, ne znam detalje...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    [URL]
    Ne mogu govoriti za druge religije, ali znam da KC prati razvoj medicine i sudjeluje u njemu od samih začetaka u Hrvatskoj i da ima odnos pun poštovanja prema konvencionalnoj zapadnoj medicini i jasno sagledava svoje ovlasti u odnosu na medicinu, stalna suradnja s Hrvatskim katoličkim ličeničkim društvom , mnogim bolnicama od kojih su bile osnovane pod okriljem crkve daju KC iskustvo u ne prelažnju granica na skliskim područjima.
    Ja ne znam zar ljudi nisu svjesni da se moderna medicina razvila u okrilju kršćanstva, a ne šamanizma npr i da to nije slučajno?
    Lako je ne cijeniti ono što već imaš
    Ovo sve što si nabrojala ne daje Ivančiću nikakvu kompetenciju za bavljenje medicinom ni psihologijom.
    Iskreno me zanima kakve bi to ovlasti KC trebala imati ili ima u odnosu na medicinu?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim ja stvarno nisam stručnjak i pišem svojim riječima, možda bolje da piše netko tko zna što priča na tu temu, jel, ja sam nabadam - naravno, htjela sam reći da Ivančić uvijek naglašava (kako mi kažu) da oni pomažu samo na područjima gdje je uzrok u duhovnim problemima, a sve ostalo prosljeđuju nadležnim slučajevima, naravno da se to ponekad može zvučati slično, ali znam da je najveća razlika da oni recimo nikad ne ulaze u konkretne dijagnoze, ne sugeriraju ukidanja službene terapije itsl.
    Možda su te ovlasti kriva riječ, htjela sam reći da je Crkva u velikom djelu sudjeloval urazvoju medicine i skrbi za bolesne i da ima višestoljetnu praxu u tome pa je s vremnom naučila gdje joj je mjesto u cijloj priči i ne pača se u posao medicine. Časne sestre rade stoljećima kao medicinske sestre, ali idu u iste škole kao i drugi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[QUOTE=pikula;1706182]mislim ja stvarno nisam stručnjak i pišem svojim riječima, možda bolje da piše netko tko zna što priča na tu temu, jel, ja sam nabadam - naravno, htjela sam reći da Ivančić uvijek naglašava (kako mi kažu) da oni pomažu samo na područjima gdje je uzrok u duhovnim problemima, a sve ostalo prosljeđuju nadležnim slučajevima, naravno da se to ponekad može zvučati slično, ali znam da je najveća razlika da oni recimo nikad ne ulaze u konkretne dijagnoze, ne sugeriraju ukidanja službene terapije itsl.
    QUOTE]
    Nekoliko puta mi je u gradu prišla jedna starija žena i nakon pozdrava pitala me da li vjerujem u Boga, da li idem redovito na Svetu misu i Ispovijed.
    Zadnji puta mi je rekla - ah da, sjećam se vas, vas sam već pitala a i da ne pitam vidim vam na licu, po tom vašem radosnom osmijehu da vjerujete i da prisustvujete Misi.
    Zamislila sam se. Nikada se nikome ne treba žaliti na svoje nedaće, već samo Bogu. Zato ovo što ću sada iznijeti shvatite kao puko nabrajanje činjenica. A činjenica je, koju gospođa ne zna, da sam prije 9 godina imala neki cirkulatorni eksces, mali moždani udar, nakon kojeg je ostao šum u uhu i oštećenje sluha na lijevo uho. Eto devet dugih godina, noću i danju, imam taj šum, bez prestanka, a uz to i osjećaj punoće u uhu. Najprije nisam uopće Boga uključivala u tu svoju muku. Godinu dana bilo je trenutaka kad sam željela umrijeti. Onda sam krenula na duhovne seminare u želji za ozdravljenjem. I kao vrtlog krenuo je jedan daljnji poticaj obraćenju moje duše. Na Misu sam išla i prije. Sada sam željela svog Gospodina uključiti u svoje patnje jer sam spoznala da On želi biti dio cijelog mog života, pa i tih patnji. Moj dan počinje molitvom, završava molitvom i zahvalom - već dugo, dugo godina. Zahvaljujem za sve, pa i za bolest. Ja joj ne vidim smisla, ali Gospodin zna zašto to tako treba biti. Osobito revno molim jedne molitve koje časte Gospodinove rane...
    Od kada je počeo ovaj novi val obraćenja moje duše mnogo je stvari krenulo u lijepom smjeru. Bolest me ne opterećuje. Uza sve to, takva kakva sam, rodila sam još jedno dijete, koje je novi blagoslov za cijelu obitelj.
    Međutim, ostaje mi nejasno, da li sam ja to primijenila hagioterapiju, a da nisam niti znala da se to tako zove.
    Svakodnevna molitva, potpuno pouzdanje da je Bog samnom u svim trenucima mog života, da Bog ima rješenje za sve i naravno, vjera da imam besmrtnu dušu (dakle ne bilo kakvu, već besmrtnu dušu) - bez toga molitva ne pomaže...Je li to hagioterapija?
    Ako se tako zove, evo primam na znanje...
    Samo imam jedan mali problem. Preporučiti ne mogu svakome - onaj tko uistinu ne vjeruje u besmrtnu dušu i u Boga - za njega nema smisla. A onaj tko vjeruje, taj moli ionako. Poput mene.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj natilalimaci prvotno napisa Vidi poruku
    Kako da stavim naklon? Naklon, naklon! Svaka je vjera počela kao sekta, dok su druge propale (ili su potpomognuto propale), što su sad ovi gori od ostalih.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    da, primjetila sam kako za "neodgojenu" i "zlocestu" (ako se tu smije reci da ima i takve djece), roditelji nalaze opravdanja u njihovoj "posebnosti".
    imaju i popularni stručni naziv - ADHD (pune ih škole).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    imaju i popularni stručni naziv - ADHD (pune ih škole).
    Stvarno? Nisam primjetila. U našoj su me je stručni tim gledao kao egzotičnu životinju kada sam donjela rezulate testiranja i pokušala objasniti više o problemima sa koncentracijom kod mog sina.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno? Nisam primjetila. U našoj su me je stručni tim gledao kao egzotičnu životinju kada sam donjela rezulate testiranja i pokušala objasniti više o problemima sa koncentracijom kod mog sina.
    jedno je dijagnosticiran ADHD od strane stručne osobe, a nešto sasvim drugo je kad roditelji sami dođu do dijagnoze.

konkretno, nakon predavanja u našoj školi na temu ADHD-a samodijagnosticirano je bilo više od 70% prisutnih - što su sami sebe tu pronašli, što svoju djecu. svejedno, ostali su na "samodijagnozi", nisu nigdje išli to potvrđivati. valjda im nakon odslušanog jednog predavanja ni ne treba potvrda od stručne osobe al, zato ipak to obilno koriste u onim trenucima kad treba - kad je dijete malo "nestašno"...sve je to ADHD, ni slučajno odgoj nije negdje zaštekao.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    jedno je dijagnosticiran ADHD od strane stručne osobe, a nešto sasvim drugo je kad roditelji sami dođu do dijagnoze.

konkretno, nakon predavanja u našoj školi na temu ADHD-a samodijagnosticirano je bilo više od 70% prisutnih - što su sami sebe tu pronašli, što svoju djecu. svejedno, ostali su na "samodijagnozi", nisu nigdje išli to potvrđivati. valjda im nakon odslušanog jednog predavanja ni ne treba potvrda od stručne osobe al, zato ipak to obilno koriste u onim trenucima kad treba - kad je dijete malo "nestašno"...sve je to ADHD, ni slučajno odgoj nije negdje zaštekao.
    Ja se roditeljima ne čudim, iskreno i većina stručnih osoba sa kojima sam imala kontakt i sami ne znaju točno što je ADHD, i kakvi se problemi mogu očekivati kada postoji problem koncentracije.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam sve procitala, i iskreno, neda mi se...
    Ono što mi nije jasno kako je CDP i KC uopce došla na tapetu? Zašto netko ima potrebu to spominjati na ovoj temi koja apsolutno nema veze s time? I još k tome, omalovažavati rad ljudi?
    Pikula je već sve napisala a ja ću nadodati da tamo rade stručnjaci, prva sam ja koja to mogu potvrditi jer sam išla i ići ću opet... Sa mnom je radila gospođa koja je inače psihijatar al terapiju provodi hagioterapijski i vjerujte mi nije nimalo drugačije od običnog psihijatra osim što kad prekopaš po cijelom zivotu od prvog trena od kada se sjećaš pa do danas, riješavaš molitvom i naravno razgovorom. Lijekove ne prepisuju, ne ukidaju nikakve terapije, ne dijele savjete za velike zivotne korake, šalju dalje ako ima za to potrebe a ono što je najbolje da je besplatno za sve i svatko može dobiti termin, za razliku od te indigo nešto nešto o čemu ja nemam pojma.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sve procitala, i iskreno, neda mi se...
    Ono što mi nije jasno kako je CDP i KC uopce došla na tapetu? Zašto netko ima potrebu to spominjati na ovoj temi koja apsolutno nema veze s time? I još k tome, omalovažavati rad ljudi?
    Ima tema neke veze...
    Gospođa koja se bavi razotkrivanjem rada sekti pripada KC.
    Koja je razlika Sekte i Crkve?
    Priznajem da je ateistu to teško razlučiti, onaj tko nije primio dar vjere promatra život i svijet samo razumski i osjetilima.
    Teško je i nama vjernicima u današnjem svijetu razlučiti od kuda puše neki duh...Ponuda je velika a Zli lukav -jači od čovjeka.
    Davno sam čitala koji su simptomi kad čovjek upadne u krivu duhovnost. Bila je to cijela lista ali kad sam pročitala da je jedan od njih nesanica, nešto me je "zdrmalo". I sama sam tada, a bilo je to davno nasjela krivom duhu i izgubila sam san. Kad sam to od srca ispovijedila i od kada je molitva moja svakodnevnica, spavam kao beba.
    Isus je rekao da ćemo ih (duhove) po plodovima prepoznati...
    I u onoj pjesmi: "ne boj se jer ja sam s tobom da te čuvam od svakog zla, ne boj se jer ja sam s tobom da ti dajem miran san..."

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Gospođa koja se bavi razotkrivanjem rada sekti pripada KC.
    Ne pripada. Ne radi pod okriljem Crkve. Povezana je s KC kao i prosječna osoba koja živi u RH.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •