Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kombinirana autosjedalica

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno kombinirana autosjedalica

Molim pomoć. Mališa mi im 4 mj. i 8 kg pa budući da je već prilično naguran u AS koju sada koristimo (Bebe confort Creatis) htjela bih kupiti neku kombiniranu jer nije još za kategoriju 1 a i htjela bih da se što duže vozi obrnuto od smjera vožnje.
    No kod svih na koje sam do sada naletjela preporuka je da se dijete u tom položaju vozi do 9 ili 10 kg a kada pređe tu kilažu, AS se okreće u smjeru vožnje. Budući da je moj malac krupna beba i da bi lako mogao uhvatiti preko 10 kg prije napunjenih 9 mj. i prije nego se počne podizati na noge, ne znam što da radim. BeSafe jedini imaju AS u kojem se dijete može voziti obrnuto od smjera vožnje sve do 18 kg, ali 4k kn mi je ipak malo too much. Bebe confort ima neka dva modela ali ne znam gdje ih ima za kupiti kod nas, TL ih više ne drži a trebala bih ih ipak prvo isprobati i vidjeti koji model bolje paše u moj auto.
    Ako zna itko za kombiniranu AS koja se može koristiti obrnuto barem do 13 kg, koja je sigurna i nije preko 2500 kn ili gdje mogu kupiti bebe confort molim, javite!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

sjedalica koji imate je do 13 kg. to što dijete sada brzo raste ne znači da će tako i nastaviti, pa pričekajte sa mijenjanjem sjedalice. nemojte ga oblačiti u debele stvari nego ga pokrijte nakon što ga zakopčate.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne vidim problem....moj malac je sa 7 mjeseci imao preko 10kg. Sada sa 9 mj. ne znam točno koliko ima, ali ima sigurno preko 11 kg i i dalje se vozi u "jajetu" i u smjeru obrnutom od smjera vožnje. Istina je da kipi na sve strane, ali vjerujem da mu neću imati potrebe mijenjati sjedalicu barem do godine dana.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Super mi je kada na forumu postavim pitanje pa dobijem 1001 komentar koji nema veze s istim. Možda se protivi mojoj religiji da držim dijete nagurano u autosjedalici.
    Dakle, ne trebam savjet, ne trebam rame za plakanje, trebam nekog tko zna da li postoji ono što tražim, gdje se može kupiti i po kojoj cijeni. Hvala.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

onda si na krivom mjestu. ovdje ćeš dobiti dobronamjerni savjet, ukoliko ga ne želiš, bilo bi kulturno zadržati nivo pristojnosti i to pristojno reći.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mariuci, ova tvoja je do 13 kg, to ti je daddy odmah napisao.
    Ako ti se dijete cini nagurano u nju bez veze, onda uzmi bilo koju (koja odgovara autu, tj. da se cvrsto montirati u vas auto) kombiniranu 0/1, ali svaka, osim BeSafe je predvidjena da se montira suprotno od smjera voznje samo do 13 kg, a nakon toga u smjer voznje.
    Mi imamo Britax First Class Plus, kupljena je u Baby Centru u Slo, kostala je ispod 200 EUR.

Ako vec imate Bebeconfort, onda valjda na istom mjestu mozete kupiti novu AS istog proizvodjaca. Ja ne znam gdje ima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Be safe izi combi X3. Mi je imamo, može u oba smjera. Dovoljno prostrana. Kažu vrlo sigurna. Plaćena manje od 1800 kuna. Nema isofix, jer je s njime oko 3000. U Prenatalu ih ima i u fun4mum u ZG. U Ri Beba-centar.
    Mislim da je to odgovor na tvoje pitanje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala BusyBee na odgovoru no problem baš i je s tim kombiniranim što nisu predviđene da se u suprotnom smjeru dijete vozi nakon što pređe 9 kg. Evo bas na Rodinom forumu stoji obavijest da se Jane Racing smije koristiti u obrnutom smjeru do 10 kg. A mislim da moj mrva možda već i ima 9 kg.
    Romer-Britax first class plus je jedna od rijetkih koja može biti okrenuta u suprotnom smjeru do 13kg, kao i Be Safe izi combi u kojoj može dijete biti okrenuto u suprotnom smjeru do 18 kg. Bebeconfort TL više ne nabavlja, moja oprema je kupljena u Italiji i sada mi nije izvedivo ponovno ići tamo u shoping.

Beti3, hvala ti ko sestri, Be safe mi je definitivno favorit no na njihovim stranicama sam samo vidjela cijenu od 3199 kn, nisam pojma imala da je to cijena sa bazom. Nama baza niti ne treba jer ne mislimo sjedalicu vaditi iz auta. 1800 kn za takvu sjedalicu je više nego prihvatljivo! odmah sutra idem provjeriti da li odgovara u moj auto!

daddycool i Ninči, sorry na osornom komentaru no imam blagu averziju prema "ženskim" forumima jer rijetko kada dobijem odgovor na postavljeno pitanje, većinom dobijem samo pregršt novih pitanja a trenutno nemam vremena za čavrljanja, radim od doma i uz bebca od 4 mj. nemam baš vremena na bacanje.

Hvala još jednom svima na trudu i pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hej Beti3, pliz reci mi gdje si točno i kad ti svoju besafe sjedalicu kupila?
    U subotu sam bila u prenatalu, nije bilo combija bez isofixa pa mi je prodavačica rekla da zovem u ponedjeljak i da naručim. Potvrdila mi je da je cijena oko 1800 kn. Danas ja fino nazovem, dogovorim se za boju i sve i čisto usput pitam koja je točno cijena i dobijem odgovor 3199! Sa isofixom je 3699 ako sam dobro zapamtila. Uglavnom, confort je 1799 bez isofixa. Pa sad, ja bih vrlo rado kupila combi za 1400 kn manje..

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

BeSafe u oba smjera nema za manje od 3000 kn sigurno.
    Ova za 1800 kn je samo u smjeru vožnje Izi Comfort X3, ne Izi Combi (ili je Beti3 uspjela dobiti super popust ). Inače imaš na BeSafe-ovim stranicama uvijek i preporučenu cijenu za pojedini model.
    U Fun4mum imaju i Britax/Römer Firt Class Plus i ona bi trebala biti oko 1800-1900 kn, ali ona je samo do 13kg u suprotnom smjeru. U Slo je ista AS 250 eura i vrate ti porez.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Budući da je tema kombinirana autosjedalica (0-18 kg), postavit ću pitanje tu...dakle, smije li se kombinirana autosjedalica postaviti na suvozačevo mjesto, okrenuta suprotno od smjera voženje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da ne, na mojoj stoji naljepnica gdje je jasno prikazano da se ne smije na prednji sic.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08) koji vrijedi od 17. lipnja 2008. u Republici Hrvatskoj sva djeca do 12 godina smiju se prevoziti u vozilu samo ako su pravilno vezana u autosjedalici.
    Sva se djeca moraju prevoziti isključivo na stražnjem sjedalu, s iznimkom djece do 2 godine starosti, koja se smiju prevoziti na mjestu suvozača, ali samo ako su u autosjedalici postavljenoj suprotno od smjera vožnje te ako to mjesto ima isključene zračne jastuke.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tnx Monchou, RozaGroza ja sam našla samo oznaku da ne smije ako je uključen zračni jastuk.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vezano za Britax/Römer Firt Class Plus ista je stvarno prostrana i velika beba moze bez problema u nju. Mislim da se ne treba bojati da ce beba preci 13kg prije godinu dana, tako da bi to tebalo biti dovoljno dobro i za male-gigante dok ne stanu na noge.
    Meni je samo kod nje kad je postavljena u suptrotnom smjeru bilo dosta nezgodno ubacivati bebu jer je vrlo visoka, i jos je pojas preko nje, tako da se mora uvjezbati procedura ubacivanje bebe bez da joj glavom udaris o krov (ko sto sam ja puno puta napravila...)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mariuci, razumijem tvoju zabrinutost, i mi smo to prošli. Sad bih postupila kao što savjetuje Daddycool, no uopće nije bitno.

No, dakle, mi smo svoju kombiniranu kupili u Brežicama u Babycentru. Uzeli smo Bebeconfort Iseos Safeside (valjda se tako piše), onu bez isofixa jer je samo ta bila kombinirana. Sjedalica je super, bili smo jako zadovoljni. Izuzetna joj je ona mogućnost polijeganja bebe u poluležeći položaj. Naš mali je, kao i tvoj, još bio malen kad smo mu to montirali, i još je puno spavao, tako da nam je taj poluležeći položaj bilo super. E, a onda smo ju prodali kad smo malenog okrenuli u smjer vožnje (i kupili ISTU TAKVU, samo s isofixom, što uopće nije bilo nužno; tek sam kasnije skužila da se i ova bez isofix-a može super učvrstiti ako nasjedneš na nju prije nego što zakopčaš pojaseve, ali sve je to škola....). I tako sad ova s isofixom čeka princezu da doraste do nje (i molim Boga u međuvremenu da princeza ne preraste Creatis, kao što joj je braco bio prerastao). Ne bih ju mijenjala ni za što. (Ni autosjedalicu, ni princezu)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dragi svi. Mi smo kupili Romericu First Class Plus i dragišan se vozi već na veliko u njoj. Definitivno mu više odgovara od bebeconfort creatis, u njoj je posljednjih tjedana tulio kako bi ga stavila u nju i pokušavao se iskobeljat iz remenčića.
    Sa Romeriocom smo za sada zadovoljni, jedini problem je to što ti sillyme kažeš, zbog remena koji je zaglavljen i nije ga moguće pomaknuti tako da ne smeta, ne mogu malenog smjestiti u nju kroz vrata već moram s njim manevrirati kroz auto, mm kaže da mali spava u njoj jer ja skoro svaki put zveknem mališanovom glavom o krov..
    Namjeravam u subotu doći na kontrolu as pa ćemo vidjeti da li se remen može nekako drugačije učvrstiti a da ipak dopušta da se beban u as smjesti kroz vrata.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mariuci prvotno napisa Vidi poruku
    Dragi svi. Mi smo kupili Romericu First Class Plus i dragišan se vozi već na veliko u njoj. Definitivno mu više odgovara od bebeconfort creatis, u njoj je posljednjih tjedana tulio kako bi ga stavila u nju i pokušavao se iskobeljat iz remenčića.
    Sa Romeriocom smo za sada zadovoljni, jedini problem je to što ti sillyme kažeš, zbog remena koji je zaglavljen i nije ga moguće pomaknuti tako da ne smeta, ne mogu malenog smjestiti u nju kroz vrata već moram s njim manevrirati kroz auto, mm kaže da mali spava u njoj jer ja skoro svaki put zveknem mališanovom glavom o krov..
    Namjeravam u subotu doći na kontrolu as pa ćemo vidjeti da li se remen može nekako drugačije učvrstiti a da ipak dopušta da se beban u as smjesti kroz vrata.
    Kako je proslo na kontroli? Da li si svladala stavljanje bebe kroz vrata? Nadam se da ste se uvjezbali i da beba fino udobno spava...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •