Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 508

Tema: A kruh iz pekača?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ih, ne'š ti problema, dežurno zrnje se uvijek nađe.
    Volim kombinirati različite odnose integralnog i ostalih vrsti brašna pa mi mješavine baš ne igraju. Osim toga je vijek trajanja različitih vrsti sastojaka vrlo različit i bez korištenja neke opake kemije bio bi vrlo kratak: točno koliko "drži" sastojak s najkraćim vijekom trajanja.

Sve što ti treba u svrhu vlastoručnog kombiniranja je vaga.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evi i mi konačno uživamo u kruhu iz pekača, u pet dana 4 kruha , moram sakriti vagu, našu!

Pekla sam kruh od 550 i 450 g brašna, a postoji mogućnost za pečenje veće količine tijesta, Teigmenge 1000g.

Iskusni, mogu li napraviti duplu smjesu pa ispeći kruh od npr. 900 g? Ovaj mali nam jako brzo ode...

Zbunjuje me što je max kol. brašna u receptima priloženim uz pekač oko pola kg. Čemu onda mogućnost za veću kol. tijesta?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam kolkački ti kruh ispadne, ali ako dosta naraste postoji mogućnost da se zalijepi za poklopac i onemogući strujanje zraka, što bi moglo jako loše završiti. Dok je kruh unutar kalupa - sve 5.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A dobro, pekač je Bomann s jednom mješalicom, kruh bude jedno 4-5 cm ispod ruba kalupa. Trebala bi mi neka mjera za 700 g! Ili da smanjim apetite!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Malo sam se polakomila, pola kg kruha nam je inače čisto ok za dva dana, sad malo guštamo u isprobavanju pa sve slistimo u kraćem roku. Ajd pravite se da nisam ništa pitala! 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trivijalno rješenje je "zaboraviti" kvasac pa onda možeš bez problema speći ciglu od 1 kg

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mrzim cigle , neki mi je dan prvi put kruh ispao kako treba (ne, nisam dosad zaboravljala kvasac) i to čini se zato jer sam smanjila količinu brašna za desetak posto u odnosu na recept. Istina u receptu je uvijek pisalo za čisto bijelo brašno, a ja sam koristila polubijelo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ne znam napravit Davorovu bigu. Ne znam. Probala u nekoliko navrata, kad sam dobre volje, kad sam loše volje, dok nisam trudna bila, i sad pod utjecajem hormona...kruh mi uvijek ispadne cigla ...a to mi nije bila namjera. Imam osjećaj da pogriješim pri podizanju ono malo kvasca što se uspe...on mi nikako ne nabubri...za mene je to SF

Čekam poduku dok se peče onaj obični sa puno kvasca

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A koji stroj koristiš?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neki talijanski s akcije iz >Emezete. Neki je no name u pravom smislu riječi-sa stroja se ime obrisalo, a na garanciji i uputama ni ne piše...niti ono hvala što ste kupili ovu šrot marku

Sad sam poguglala prema modelu i našla da na francuskim forumima pričaju o receptima, čini mi se da je izbrisano ime bilo FAR

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni nepoznato.
    Je li uspravan ili ležeći? Ima li brzi program? Može li se programirati odgoda s brzim programom?

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam pitanje za vas iskusne, imam pekac clatronic i uredno se fino digne i bude ispupcen, a onda nakraju bude udubljen :/ . Citala sam ovdje da je to zato jer se prebrzo dize, ali kako da to izbjegnem? Jedino mi je dobro ispao kad sam koristila gotovu mjesavinu za kruh sa sjemenkama. Ima i program vollkorn (iliti za puno zrno), taj najcesce koristim jer najcesce radim kruh od razenog, graham i crnog brasna, mijesam sa bijelim naravno. Molim savjete?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Meni nepoznato.
    Je li uspravan ili ležeći? Ima li brzi program? Može li se programirati odgoda s brzim programom?
    Mislim da je uspravan, brzi program ima, ima i odgodu.

Ne znam kako bi trebao izgledat ležeći, pa sam ovako napisala, svakako, viši je nego širi
    Evo, blaženi gugl da mi je sliku
    http://www.conforama.fr/far_marie-no...ml?xtor=AL-791

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eto nasla sam:
    Citiraj ivory prvotno napisa
    Meni po onim receptima iz knjižice koju sam dobila s aparatom kruh obavezno ispadne ulegnut :?
    To ti je zato što je Digo predobar kvasac za takve recepte
    To ti ide ovako: kvasac diže, diže, taman, previše, padanje, uleknuti kruh.
    Možeš prepoloviti količinu kvasca ili smanjiti količinu šećera.
    Davore

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Makita, to mi se čini kao sasvim OK uspravan stroj. Veličinom je sasvim u skladu s većinom strojeva kojima se i mi ostali služimo. Treba samo malo eksperimentirati dok se ne postigne dobar jednostavan kruh i onda raspaliti maštu.
    Nazivi programa su sugestivni, ali ih svakako treba prilagoditi našim uvjetima. Kvaka je da u svijetu imaju jako različite poglede na brašno i kvasac od ovih naših. N.pr. Amerika ima brašno bogatije glutenom od Europe.

Uzgred, i ja cca. jednom mjesečno sfušam kruh pa nikom ništa. Najčešće je i takav jestiv.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stranica na koju ide link nema baš ništa vezano uz ovu temu :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidjela sam par tih pekača, ali mi MM i ja imamo jedan problem. Jedemo dosta kruha a kako sam vidjela kod sestrične to su relativno mali kruhovi. Recimo takav jedan nama bude za pola dana za doručak i ručak, a za večeru :shock: Znam da nije dobro, opet ovisi što kuham, ali moram imati kruha doma, neda mi se trčkarati u trgovinu kad nestane.
    Zanima me ima li neki malo veći pekač koji bi radio malo veći kruh, ja bih taj rado kupila

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam luda za kruhovima sa maslinama, sušenim rajčicama i sličnim divotama.
    Da li je netko probao to ubaciti u pekač i u koji recept za kruh?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da li u pekaču radite tijesto za npr. buhtle, makovnjaču i slično?
    Što kad u tijesto ide friški kvasac, da li ga razmutiti u mlijeku ili nadrobiti povrhu brašna kao i suhi?

I imam problem vezan uz kruh. Radila sam kruh poreceptu iz knjižice koju sam dobila uz pekač i kruh svaki put ispadne super, ALI ako probam odgoditi pečenje do jutra, na jednoj strani mi ne promiješa brašno.
    Ustvari, zaključila sam da pekač pod mojim oštrim pogledom miješa i peče ko' lud 8) , ali dok ne gledam ulijeni se.
    Da li se to još nekom dešava?

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kad pečem kruh sa odgodom (preko noći) obavezno stavljam suhi kvasac (sasvim malo)i uvijek ispdne tako mmm...
    To moram zahvaliti Davoru :D koji je napisao brdo recepata na tu temu,tako da više uopće ne gledam u knjižicu sa receptima koji sam dobila sa pekačem.
    Pogledaj prethodne stranice istog naslova pa će ti biti jasnije o čemu pišem.
    Kad radim kolače tipa orehnjača ili kojekakvih kiflica stavljam friški kvasac iliti germu i stavim na program gnječenje.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stranica na koju ide link nema baš ništa vezano uz ovu temu :?
    Kad sam ja pisala na tom linku je bio pekač

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne možeš staviti direktan link na određeni proizvod iz Neckermanovog on-line kataloga, samo na naslovnicu.

Zakaj? :?

Možda zato da čim više ljudi vidi čim više proizvoda.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

desni klik pa kopiranje adrese iz propertiesa ne pali?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemam pojma, nisam probal (nije mi baš bilo biti ili ne biti), samo sam skužil da bez obzira koji proizvod gledaš u adress baru imaš uvijek istu adresu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Ja sam luda za kruhovima sa maslinama, sušenim rajčicama i sličnim divotama.
    a di to ima za kupit?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nedavno sam dobila pekač kruha i uglavnom isprobavam ove recepte:
    http://www.naturkost.de/rezept/leser_brotback.htm

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Može malo pomoći? Di ima za kupiti taj Alaska pekač? Nemam karticu za Metro.

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Marena imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM i ja upravo stavili peci

Imamo Lg pekac , kupljen prije par godina i nismo ga upotrebljavali do danas .

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izludili ste me ovim opisima ,
    mislim da sam odlučila što kupiti priji za pir.
    I sebi , čim ušparam, odmah, odmah kupujem.

...tužno ću se buditi bez tog mirisa do tada

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam probala u njemu umijesiti tijesto i ne ide. on pokaže da ,mu treba oko 2 sata :? i onda nakon pola sata stane i ne mrda

peče s odgodom normalno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa mijesi pola sata, vjerojatno, a ostalo vrijeme je predviđeno za dizanje tijesta. Ne bi trebalo dizati poklopac već nakon isteka vremena izvaditi divno dignuto tijesto i dalje s njim normalno raditi.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ninochka, pola sata miješenja bi trebalo biti dosta za umijesiti bilo što. Moj pekač mijesi 20 min, dosad sam ga koristila za tijesto za gužvaru, razne kiflice, lepinjice, tijesto za pite i keksiće, čak i za krumpirovo tijesto za knedle i uvijek je ispalo besprijekorno. Ostatak vremena služi za dizanje ako radiš neko dizano tijesto.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ja sam probala u njemu umijesiti tijesto i ne ide. on pokaže da ,mu treba oko 2 sata :? i onda nakon pola sata stane i ne mrda

peče s odgodom normalno
    pa da tako i moj pola sata mijesi onda se diže tijesto zato miruje aparat,ali onda se ništa ne dira dok ne ispeče ne treba otvarati od početka do kraja sam aparat sve radi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo i meni se peče kruh iz pekača...kupila sam ga prije dva tjedna i nekako se još upoznavamo. probala sam razne kombinacije,90% njih je bilo jestivo ali ipak nemam jos neki recept za koji mogu reći da j odličan. inaće kupila sam moulinex 2000 ako netko ima njega molim vas za recepte?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo i mene
    čekala sam da se alaska vrati na police punih mjesec dana, slala mailove i zivkala i - prije tjedan dana napokon zgrabila svoj pekač!
    svratih samo da se davoru i zahvalim mu na receptima i savjetima, sigurna sam da će mu biti drago pročitati da pečemo isključivo s bigom i guštamo u super kruhu!
    za sada smo isprobali: s raženim, kukuruznim i pirovim brašnom, te sa suncokretovim sjemenkama. slijede bučine

što se recepata sa sušenim rajčicama, maslinama i sl. tiče, malo po malo ćemo stići i do toga... dajte mi još par tjedana! naime, na netu sam našla pdf s 365 recepata za pekač (većinom s bigom) na talijanskom, pa kad isprobam, prevedem i podijelim s vama!

sad sam se sjetila jednog pitanja: zna li netko je li kod nas moguće igdje kupiti brašno od durum pšenice? hvala unaprijed

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

8)
    Drago mi je da će biti novih recepata, a predlažem da u slijedeći kruh probaš nabacati orahe.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

upravo sam skužila da sam ostala bez propelera od pekača, zabunom je završio u smeće, imam pekač Alaska, ako netko ima molim da mi se javi, ili ako znate di bi mogla kupiti nove

puno hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A-joooj Probaj u Končarovom servisu (ako se ništa nije promijenilo oni servisiraju Alasku), možda ti se smiluju.
    Možda ti se netko još javi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj luna103 prvotno napisa
    upravo sam skužila da sam ostala bez propelera od pekača, zabunom je završio u smeće, imam pekač Alaska, ako netko ima molim da mi se javi, ili ako znate di bi mogla kupiti nove

puno hvala
    ja se svaki put bojim da ce mi se ovo dogoditi, da ce otici u smece sa zadnjim komadom kruha, a sve samo zato jer sam izgubila onu kuku kojom se vadi

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Baš imaš peh kao i moje dvije kolegice.
    Obje su bacile kruh u smeće zajedno sa propelerima.
    Već neko vrijeme pokušavaju ih nabaviti al bezuspješno

Pokušala sam pitati i u Metrou kad sam vraćala svoj aparat, al ni oni ne mogu ništa. Mislila sam kad već vraćam svoj da postoji mogučnost da mi daju iz njega,no svi dijelovi moraju biti na broju.
    Baš mi je žao, no ak one kaj uspiju javim.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nakon godinu dana staža s pekačem sinoć zaboravim staviti sol u kruh. stvarno gadno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

štreberica

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

krenulo me je. nakon bljutavog sam uspjela napraviti jedan mokri. :/ opet gadno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ništa se ne živciraj. Dok ne frkneš propelere u smeće - sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ništa se ne živciraj. Dok ne frkneš propelere u smeće - sve 5.
    he, he, samo se šali, meni je tako grozno bez našeg kruha, a tek mali koji voli da skupa stavimo u pekač sastojke a onda mam,

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stvarno suosjećam s tobom. Meni je bio riknuo grijač, a na servisu su se rastezali nešto prestrašno. Nakon tog iskustva sam zaključio da treba potražiti novi stroj čim stari rikne i ne čekati.
    Probat ću sutra potaknuti svog "delegata" što radi u Metro-u ako ikako može doći do propelera pa ti javim. Dva koja dolaze sa strojem su definitivno premalo.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima nas još koji vapimo za propelerima...ako što saznate bila bih zahvalna da to podijelite sa svekolikim pučanstvom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dva koja dolaze sa strojem su definitivno premalo.
    kod mene u kutiji samo jedan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •