Očito se nije dovoljno digla. Kada se kruh radi bez odgode, potrebno je staviti "normalnu" količinu kvasca. Ležanje kvasa preko noći je metoda pomoću koje se kruh dobije s malom količinom kvasca.
Šećer u slatkim kruhovima čini da se sve lijepo zalijepi za teflon. Čak se i palačinke lijepe za teflon ako se u tijesto stavi šećer. Kada se kruh lijepo digne, onda je ipak nešto podatniji pa se lako dobije van - bez obzira na šećer.
Ako se kruh jako primi za posudu, dobro je ostaviti sve na miru ~15 minuta da se dobro "zdunsta". Od vrućeg kruha na hladnoj stijenci posude kondenzira se voda, koja omekša koricu i jako olakša vađenje. Ja uvijek ostavim oko 5 minuta posudu izvan pekača prije vađenja kruha i nikad nikakvih problema.
Pretpostavljam da se lumblija svejedno nije bacila![]()
U postupku učenja na pekač, dogodi se i poneka cigla. Svi smo to prošli. U kalkulaciji isplativosti ovakvog kruha (vidi topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=18908)stavio sam i stavku "neuspjeli pokušaji" - i svejedno se isplati 8)