Evo, jučer ja postala ponosna vlasnica pekača za kruh. :D
Model Clatronic BBA 2865, 2 mješalice, odgođeni rad, 9 programa, 31 kombinacija, program za marmeladu bla-bla-bla.

Ima u uputama dosta recepata, ali se javljaju neki pojmovi za koje ne znam o čemu se radi (možda je glupo pitanje , ali jednostavno ne mogu dohakati šta je to)
- suha kvasina (dried leaven(eng), Trockensauerteig (njem)).
Ima još i suha pšenična i ražena kvasina.

Piše da je ona koncentrirana i pakirana po 15 g, a u receptu se dodaje u količini od 1/2, odn 3/4 paketa (ovisno o veličini štruce)

Pojavljuje mi se u receptima za jednostavan, raženi i kvašeni kruh.

Koliko sam shvatila, poboljšava konzistenciju i okus kruha i pomaže očuvanju svježine.

Uz to se normalno dodaje i suhi ili obični kvasac.

E sad, da li netko zna kakva je to "kvasina", ima li toga kod nas za kupiti i što će se desiti ako to ne dodam kao sastojak?