Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 508

Tema: A kruh iz pekača?

  1. #51
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mea culpa

  2. #52
    tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Dubrovnik
    Postovi
    309

    Početno

    nemam pekac....ali eto samo da se pohvalim da sam napravila fantastikus kruh od brasna TIP 1400...posto ima preeeeeeeeeeeeeeeeeeeevise postova nikako ne mogu pronac taj famozni davorov recept pa ako netko moze bacit link...e i...moze li taj bez pekaca?

  3. #53
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pa tu ti je gore Zove se "talijanski kruh"

  4. #54

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    davore, zašto preporučaš uvijek odabrati program "veliki bijeli kruh", čak i kad pišeše o kruhu s kefirom. vidjela sam da ima program kruha s jogurtom, to ne bi išlo?
    i još, jesam li dobro shvatila da ti pri odabiru programa za koricu savjetuješ "brzo", tj. niti tamna, niti srednja niti svijetla (ili tvrda, srednja,meka - ne sjećam se sad terminologije), nego četvrta opcija: brzo. ili sam nešto krivo pokopčala?

    sinoć sam isprobala kruh s kefirom: jako je ukusan, bogat i vlažan. stavila sam sezam umjesto bučinih sjemenki.
    pitanje: zašto mi je korica (a stavila sam na "brzo") s donje strane bila puno tamnija nego gornja korica? bila je i dosta tvrđa dok je kruh bio topao, a onda se tijekom dana fino smekšala i sad je meka, a ima okus po "reš" korici - idealno. doduše, ja sam cijeli kruh tanko premazala maslacem kad je bio gotov.

    i još izvještaj: problem s lijepljenjem kruha za kalup je riješen, više se nije ponovilo.

  5. #55
    tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Dubrovnik
    Postovi
    309

    Početno

    pitam se gdje sam gledala!

  6. #56
    antonijab

    Početno

    evo mog prvog revijalnog posta gdje drugdje nego na receptima....
    sve sam apsolvirala sto se napisali a sad bi ko prava streberica trebala primjeniti u praksi...
    za pocetak treba krenuti u investiciju i pronasla sam jedan bomannov....dali je to ok ili da trazim nesto drugo ?????? znam da ste o svemutome vec pisali ali ja bi jedan konkretan odgovor...hvala....a onda krece akcija..pecam kruscice za trbuscice.... :D

  7. #57
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Evo da podijelim s vama jedan recept (formulu) za kruh koji nas je oduševi:

    Kruh s pivom i senfom

    1 mjerica crne pive
    1/2 mjerice mlake vode
    2 jušne žlice ulja od suncokreta
    1 čajna žlica soli
    1 jušna žlica ječmenog slada ili 1 jušna žlica melase (ja sam stavila slad)
    1 čajna žlica smeđeg šećera
    1 i 1/2 mjerica integralnog brašna
    2 mjerice bijelog oštrog brašna
    1/2 čajne žlice suhog kvasca
    3 jušne žlice senfa

    Svi sastojci osim senfa se stave u stroj i pokrene se osnovni program (basic). Nakon zvučnog signala doda se senf.

    Mjerica = 2,5 dl

    Kruh je pre fin, a pogotovo uz neki domaći sir, obliz!

  8. #58
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    Pozdravljam ovaj topic :D
    Imam pekač, ali sam pogubila tekicu sa receptima.
    Svaka čast i tenk ju veri mač na savjetima

  9. #59
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Antonijab, mi smo jučer kupili jedan Bomannov model koji je bio na akciji i uskoro krećemo na posao .... javit ću dojmove kad nam uspije prvi kruh!

  10. #60
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Upravo sam pročitala da moj pekač ima opciju "marmelade". Piše u receptu da uz voće ide "jelly sugar". Zna li netko što bi to točno bilo? Šećer i malo želatine? To mi jedino pada na pamet...
    Jel' netko već probao tu pekmezastu opciju? Kakvi su rezultati?

  11. #61

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Evo, jučer ja postala ponosna vlasnica pekača za kruh. :D
    Model Clatronic BBA 2865, 2 mješalice, odgođeni rad, 9 programa, 31 kombinacija, program za marmeladu bla-bla-bla.

    Ima u uputama dosta recepata, ali se javljaju neki pojmovi za koje ne znam o čemu se radi (možda je glupo pitanje , ali jednostavno ne mogu dohakati šta je to)
    - suha kvasina (dried leaven(eng), Trockensauerteig (njem)).
    Ima još i suha pšenična i ražena kvasina.

    Piše da je ona koncentrirana i pakirana po 15 g, a u receptu se dodaje u količini od 1/2, odn 3/4 paketa (ovisno o veličini štruce)

    Pojavljuje mi se u receptima za jednostavan, raženi i kvašeni kruh.

    Koliko sam shvatila, poboljšava konzistenciju i okus kruha i pomaže očuvanju svježine.

    Uz to se normalno dodaje i suhi ili obični kvasac.

    E sad, da li netko zna kakva je to "kvasina", ima li toga kod nas za kupiti i što će se desiti ako to ne dodam kao sastojak?

  12. #62
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj MARCY prvotno napisa
    Ima u uputama dosta recepata, ali se javljaju neki pojmovi za koje ne znam o čemu se radi (možda je glupo pitanje , ali jednostavno ne mogu dohakati šta je to)
    - suha kvasina (dried leaven(eng), Trockensauerteig (njem)).
    Ima još i suha pšenična i ražena kvasina.

    Piše da je ona koncentrirana i pakirana po 15 g, a u receptu se dodaje u količini od 1/2, odn 3/4 paketa (ovisno o veličini štruce)
    Pitanje nije glupo, nego prijevod. Kvasina je u dalmatinskom dijalektu ocat, a ovo o čemu pišu je kvas. Imaš ga za kupiti u DM-u od Alnature, a uglavnom ga preporučuju za raženi i "kiseli" kruh (sauerteig). Iako unutra ima kvasca, primarno je samo dodatak za postizanje specifičnog okusa. O tome dodatku smo raspravljali na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?p=585629

  13. #63

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    E, Davore, znala sam da ćeš se odmah javiti :D :D

    Super, puno ti hvala.

    Idem odmah u kupovinu brašna i sastojaka za kruh i jedva čekam da vidim kako će ispasti.

    Počinjem sa jednostavnim receptima, dok ne postanem maher a onda ...........gdje će mi biti kraj

  14. #64
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Imaj samo u vidu da se Clatronicovi propeleri hoće izglodati. Ne daj im priliku da stoje labavo, a ako ćeš kruh peći redovito nastoj nabaviti zamjenske

  15. #65

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    Ponosno objavljujem da smo jučer kupili jednu Alasku 2000 (i nešto :? ) u Metrou za 370 i nešto zekova. Ovaj topic me navuko, inače nisam imala pojma o pekačima. Danas krećem u isprobavanje. Nadam se da ću uhvatiti grif. Veselim se, jako! :D

  16. #66

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Ja u petak ispekla prvi kruh. Malo se gore slegao, ali kako sam mislila da će prvi završiti u smeću jako sam zadovoljna i u slast smo ga smazali

    U subotu drugi ispao feenoomeenaalno! :D :D :D

  17. #67
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    pitam, a bojim se odgovora: jel taj pekač samo za disciplinirane domacice?
    sinoc ga kupila, sinoc stavila prvi kruh i zaspala , stradala je samo kora koja je ispala debeela i tvrda.
    a ovo danas, toliko sam stvari pogrijesila da me strah proviriti u prozorcic. prvo sam trazila mijesalicu posvuda i onda mi je palo na pamet - da nije mozda u tom sinocnjem kruhu (sva sreca, moglo je biti u smecu). pa sam onda napravila smjesu. pa mi se cinila presuha. pa dodala tekucine pa mi se cinila premokra. pa sam se mislila - kad ubacim kukuruz iz konzerve, ubacit cu i malo gustina pa jos jedno mijesanje nabrzaka. ali - on poceo peci a da me nije pitao.
    pa sam ga iskljucila i hladila i onda isula konzervu kukuruza unutra a da ga nisam procijedila. pa onda dodala jos brasna. pa se to opet mijsalo pa dizalo i evo se sad pece a ja cu vjerojatno opet zaspati.
    moze li jedan kruh to podnijeti?

  18. #68
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    bolje je pitanje moze li to podnjeti jedan pekac

  19. #69

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    pitam, a bojim se odgovora: jel taj pekač samo za disciplinirane domacice?
    sinoc ga kupila, sinoc stavila prvi kruh i zaspala , stradala je samo kora koja je ispala debeela i tvrda.
    a ovo danas, toliko sam stvari pogrijesila da me strah proviriti u prozorcic. prvo sam trazila mijesalicu posvuda i onda mi je palo na pamet - da nije mozda u tom sinocnjem kruhu (sva sreca, moglo je biti u smecu). pa sam onda napravila smjesu. pa mi se cinila presuha. pa dodala tekucine pa mi se cinila premokra. pa sam se mislila - kad ubacim kukuruz iz konzerve, ubacit cu i malo gustina pa jos jedno mijesanje nabrzaka. ali - on poceo peci a da me nije pitao.
    pa sam ga iskljucila i hladila i onda isula konzervu kukuruza unutra a da ga nisam procijedila. pa onda dodala jos brasna. pa se to opet mijsalo pa dizalo i evo se sad pece a ja cu vjerojatno opet zaspati.
    moze li jedan kruh to podnijeti?
    teško , teško

  20. #70

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ajme, ivarice, je l bilo kakve eksplozije sinoć?
    peci po onom davorovom receptu tako da navečer sve uspeš u pekač, namjestiš tajmer na jutro i zaspeš. tako nemaš brige.

  21. #71
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno


    Znam da pečenje po receptu izgleda "štreberski", ali bar znaš što ćrš doručkovati. Eksperimentiranje je OK kada radiš iznjene u odnosu na nešto što ti je već uspjelo i zato toplo preporučujem novi stroj isprobati uz nekakav jednostavan i pouzdani kruh - polubijeli.
    Kerefeke dođu već kod drugog kruha.

  22. #72
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    davore, pa i bio je drugi . i uspio unatoc svemu.

  23. #73

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    ivarice
    mrak

  24. #74
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    danas s lukom i maslinama.
    jedino me zezla nedjelja, nemam bijelog brasna pa sam mijesala integralno psenicno s rizinim brasnom i psenicnim mekinjama.
    znat cemo za sat vremena.

  25. #75

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Evo, ja sam počela sa malo "kompliciranijim" receptima.

    Jednostavan polubijeli kruh mi ispada super, ali ako radim raženi ili neki sa sjemenkama, obavezno mi sredina padne kod pečenja pa izgleda k'o slovo M kad se ispeče.

    Gdje griješim? Previše vode, premalo kvasca, krivi program pečenja............?
    Probala sam i na brzo i na normal, ali uvijek isto.

    Kad se diže izgleda super, ali kad se počne peći, ispuše se k'o balon!!

  26. #76
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    marcy, to se isto meni dogodilo jucer s ovim gornjim kruhom.
    u uputi pise da je razlog nedostatak glutena, tj da treba dodati vise ovog brasna koje ima manju brojku (550, bijelo).
    jucer je kod mene bas to bio slucaj jer uopce nisam imala doma bijelog brasna.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Ma, ja stavim sve po receptu, recimo 300 g bijeloga i 200 raženoga i opet isto

  28. #78

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    marcy, koliko staviš kvasca? od previše kvasca kruh ne ispadne dobro.

  29. #79

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    jednu vrećicu suhog

  30. #80

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ajme, to ti je previše.
    probaj s puno manje.
    na pola kile brašna - ako pečem redovnim programom (3,5 h) stavim trećinu vrećice. no, najbolje mi ispadne ako pečem s odgodom - navečer uspem sastojke, a kvasca 1/2 MALE ŽLIČICE, i na tajmeru namjestim da je kruh pečen ujutro. tako smjesa ima dovoljno vremena za dizanje i odmaranje i ova količina kvasca je sasvim dovoljna. probaj!

  31. #81

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    ajde, probat ću i to

  32. #82
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    aleta, nisam nikad pekla s odgodom. kadf kazes da ima dovoljno vremna za dizanje, jel to znaci da samo pece s odgodom, a u medjuvremenu se dize ili je sve s odgodom?

  33. #83

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    pa, dizanje onog prvog dijela tijesta (voda+šećer+kvasac+pola brašna) traje cijelu noć, definitivno. a kad se umiješa ostatak brašna, masnoću i sol - nemam pojma, to prespavam. (ali može se provjeriti u knjižici koju dobiješ s aparatom).

  34. #84
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    mozda su nasi pekaci drukciji, ja ubacim odma sve

  35. #85
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    danas mi ovaj obicni psenicni (brasno tip 550 i 1100 popola) odlicno uspio. umjesto secera stavila med.
    nadam se da nitko ne broji koliko ja tog pojedem

  36. #86
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    koji ovaj obični pšenični? jel bi podijelila koji recept s manje maštovitom prijateljicom koja je isti dan kupila pekač?

  37. #87
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    i zato toplo preporučujem novi stroj isprobati uz nekakav jednostavan i pouzdani kruh - polubijeli.
    ovaj

  38. #88
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno


  39. #89
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    ajme

  40. #90
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    davore, niš ne brini, biga je u pekaču i večeras

  41. #91
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    I u mojem 8)
    Kako je ispalo?

  42. #92

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    evo sad mene ko totalni padobranac upadam s pitanjem /možda je već bilo/:
    KOLKO KOŠTA TAJ VAŠ KRUHOPEKAČ /i gdje se može kupiti/?
    jel to nešto glomazno? ja naime volim peći kruh, ali onim klasičnim putem /mijesim, pa čekam da se tijesto2 x digne, pa...ode mi pola dana na jedan kruh/, i ova vaša spika me zainteresirala, zvuči jednostavno i pruža puno raznoraznih mogućnosti za krušne oblizeke, a to obožavam

  43. #93

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    o.k., sad sam malo preletila stare topice na ovu temu pa vidim da je cijena recimo oko 300 kn, ali zanima me koliko je to veliko? ko toster? veće?

  44. #94
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    jao jao jao jao
    zašto sam otvorila ovaj topik

    jao jao jao

  45. #95

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    jao jao jao jao
    zašto sam otvorila ovaj topik

    jao jao jao
    i ja kažem jao - zapalih se za tu spravu

  46. #96
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ma i ja pravim "ručno" i ispadne super.
    al brate mili cijeli dan mrljam po tijestu.

    jel isti taj kruh iz pekača kao i ovi "ručno" rađeni?

  47. #97

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Kako mislis cijeli dan mrljas po tijestu?

  48. #98

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ma i ja pravim "ručno" i ispadne super.
    al brate mili cijeli dan mrljam po tijestu.
    ma meni je još to mrljanje najbolji dio
    onako dobro je za živce
    ali brate mili cijeli proces trajeeeee, pa se diže jednom, pa se diže drugi put, pa pečeeee...cjelodnevni hepening.

  49. #99
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Kako mislis cijeli dan mrljas po tijestu?
    eto ti anek odgovorila

    i još dodaj da malo sami mora brljaviti
    pa peci i to
    pa jedi i to

  50. #100
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    drznut cu se i odgovoriti, iako imam samo 7 dana staza.
    velik je ko friteza, ne ko toster.

    otkad sam ga kupila, od proslog utorka, nismo kupili kruh. svaki dan se pece. najdraze mi je to sto ga ivar obozava, on inace najvise voli mali bijeli , a iz pekaca mu je svaki super, i onaj s lukom i maslinama i onaj s kukuruzom.
    a kad ne ides u pekaru po kruh, ne kupis usput ni peciva razna izbjegnes sve one price o zoharima, zvakama u kruhu i bljak, nije mi dobro sjecati se tog nataste.

    i nije bas isti ko kruh iz pecnice, razlog je valjda i to (pise) sto u pecnici kruh ima vise zraka, ovdje je u kalupu. ali ti ga mozes pustiti mijesiti u pekacu a peci u pecnici. to ancica radi i tad je stvarno isti

Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •