I ja koristim Alasku i sve OK. Što se korice tiče, imaš na izbor manji, srednji i veliki kruh, a ako ne pečeš na brzom programu možeš birati više ili manje reš. Isto tako postoji opći, program za bijeli, integralni, slatki... malo eksperimentiraj i naći ćeš točno onakve postavke koje ti pašu. Ako je kruh odozgor anemičan, ostavi ga 10-20 minuta na održavanju topline pa će doći sebi.

Sakedjo, ražena i zobena brašna načelno nisu poseban problem... ako nisu integralna. Sadrže primjetno manje glutena pa ne vežu tako dobro kao pšenično i treba ih paziti i maziti i ne silovati s previše dodataka. Raženi kruh do sada nisam pekao jer mi raž ne odgovara pa nemam iskustvo s time. Postoji u DM-u za kupiti dodatak za ražene kruhove kojim se postiže izvorni "štih" kiselog kruha, a to se inače tradicionalno postizalo upravo pomoću kvasa (bige, predtijesta).