Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 508

Tema: A kruh iz pekača?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kako kome

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo moja omiljena:

250 ml vode
    100 ml mlijeka ili jogurta ili kefira,
    350 g polubijelog brašna
    100 g integralnog,
    lanene sjemenke, bučine golice, sezam
    žličica soli, šećera, maslaca,
    kvasac

sve na program za brzi kruh+extended bake od 15 minuta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo i mene na ovoj temi.
    Kupili smo pekač u subotu, Clatronic, prva dva puta ispekao je kruh zadovoljavajuće (ok, nisam bila oduševljena okusom, ali moramo se još malo igrati omjerima, tek smo na početku). Jučer sam ga isprogramirala tako da peče noću (s odgodom) i ujutro sam imala što vidjeti - smjesa uopće nije bila promiješana, kruh se samo zapekao po površini, u sredini je ostalo čisto brašno, ukratko - katastrofa. Kao da miješanje uopće nije funkcioniralo. Uopće ne znam u čemu bi mogla biti kvaka - zna li tko?

I još jedno pitanje neupućene osobe: u čemu je razlika u upotrebi suhog i svježeg kvasca? (dosad sam koristila svježi, i bilo je ok, ali možda bi trebao biti suhi?)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja, meni se to dogodilo kad sam zaboravila vratiti mjesalicu u posudu

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I meni ali srećom, skužila sam na vrijeme da su mješalice ostale van, pa je sve dobro završilo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma bile su miješalice unutra, samo mi sad pada na pamet, možda ih nisam dobro učvrstila?
    Jer kad sam izvadila to što je trebao biti kruh, miješalice su ostale u njemu (prethodna dva puta to mi se nije dogodilo).

A jel zna netko odgovor na pitanje o kvascu?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

O kvascima smo već puno pisali.
    Ja koristim isključivo suhi instant kvasac (digo) jer ga trošim jako malo.
    Što se tiče kruhova s odgodom, jako je važno u stroj prvo pljusnuti vodu, a potom na površinu vode staviti brašno. Bez obzira na redosljed, najčešće svejedno negdje ostane hrpica brašna i to nije problem. Posebno mi je fora kad takve hrpice vidim na Mavrovićevim kruhovima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tako sam i napravila, prvo je išla voda, brašno i kvasac na kraju. Ali miješanje očito nije radilo.
    A ništa, probat ćemo ponovo.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Tanja, meni se to dogodilo kad sam zaboravila vratiti mjesalicu u posudu

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja dobila neki dan clatronic i danas se bacam u akciju.

dakle ide uvijek prvo voda, na to brašno, na to sve ostalo?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da, i trebam li ga prije prvog pečenja namastiti i zapeći ili ne? mislim da tako piše u uputstvima

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... teflon je uvijek dobro protrljati masnom krpicom prije prvog korištenja. Nikad ne znaš kakve su se sve industrijske maščobe našle na površini, a jedina metoda uklanjanja je - pomoću masnoće. Klin se klinom...

Redosljed ubacivanja u stroj si dobro usvojila 8) Općenito vrijedi da kvasac i sol nikada ne idu zajedno pa i na to obrati pažnju.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

a s kakvom masti..margarinom ili kaj?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninocka, bolje neko ulje koje nece goriti kad stvis u pecnicu, npr sezamovo ako imas. moze i maslinovo.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja_b meni se to dogodilo isto nakon nekoliko puta, bio je otišao elektromotor, tj nije dobro miješao(skužila sam da se ne trese kad radi, da ne poskakuje onak), išli u servis i zamijenili nam cijeli aparat, kažu da se to ne popravlja.
    MOj je Boman

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi kupili pekač Bomman... :D

MM je oduševljen s našim kruhom (ali i sam kaže da je to možda zato jer je naš).. hrskava je korica... ali nekako mi je vlažan iznutra! Vlažan je kao beskvasni kruhovi! I to bi u tom slučaju bilo ok... da ne korisim kvasac (suhi, digo).. ali u ovom mi se ne sviđa.
    PReviše vode? Ili?

PRogram je bio normal, sve smo natrpali navečer, ujutro nas čekao topli kruh. Recept neki njihov... još nisam probala ove vaše. I da.. 2 puta smo već pekli i ista stvar se događa svaki put.

Evo slike pa pokušajte dijagnosticirati problem njegove vlažnosti i prenapuhnutosti (ok, previše kvasca je taj dio valjda).. i zašto nakon što se jako digne, kasnije ulegne?

Kruh

Kruh-close up

Hvala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

previse vode i kvasca vjerojatno.
    probaj 4,5 mjerica (onih koje si dobila s aparatom) brasna i 370 ml vode.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to se i nama događalo kad nismo imali točne mjerice. sad smo si našli pravu i to je to (350 ml tekućine/450 g brašna). Mi imamo Kenwooda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja u zadnje vrijeme opet muku mučim s kvascem, odn. prejakim dizanjem kruha. Zadnji put mi se čak prejako dignuo, tj. ispod gornje korice je bila prazna rupa i nakon što sam stavila samo pola vrećice Diga i bez obzira što nisam stavila kvasac na početku, već nakon prvog dizanja

Ali me noćas zato ugodno iznenadio. Stavila sam sve sastojke odjednom, na početku, uključujući i kvasac, ali ovaj put od Alnature Backhefe, pola vrećice i ispao je savršen - i na izgled i na okus

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Previše kvasca i predugo dizanje. Tijesto se diže do svog maksimuma, a potom krene padati, pri čemu se sitni mjehurići "zraka" spajaju u veće i dobiješ teksturu upravo kao na slici. Sasvim je moguće da će ti normalno uspjeti na brzom programu. Pripremi se na štrucu monstruoznih dimenzija.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tiče se posta Anita-AZ

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Davor... sinoć sam došla do tog zaključka (prebrzo dizanje pa spuštanje) i stavila ga na brzi program.

na taj kruh...

:/ Ispala je ciglica gusta s finom koricom.... ostalo nejestivo.

A ništa... noćas experiment no.4. pa cemo vidjeti.

I još neka pitanja:

1. Koje brašno vi koristite?
    2. Kako napraviti kvas za beskvasni kruh? Onaj koji stavljaju u makronovin kruh? Ustvari, meni je krajnji cilj raditi kruh bez kvasca...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Anita mene ova tvoja duga slika kruha podsjetila na sir

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene neuke s problemom. dakle prvo rezultat pa onda pogreške 8)

kruh je ispao blijed (iako je bio na najjače zapeći programu)
    zgurao se skroz na jednu stranu pa je bio smiješnog oblik, ali to me ne brine previše
    uglavnom nije jestiv (što me više brine) jer je unutra prilčino gnjecav ostao (al nema rupe ko anitin, kompaktan je)

a sad..nabacala sam redom

oko 350 ml vode
    3 čajne žlice maslinovog ulja
    1 čž šećera
    1 čž soli (prilično je bljutav bio, trebalo bi više očito)
    450 g polubijelog (850 brašna)
    1 čž digo suhog kvasca

stavila (caltronic pekač) na brzo I (sat vremena) i izvadila nakon tuljenja (trebala sam ga još ostavit)

e, da , i mješalica je ostala u kruhu

eto, sad se pokrivam ušima i čekam kaj sam sve fulala

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se cini da ti brzi programi rade samo s odgodom. ili s puno kvasca. ne znam. meni ne sljaka dobro pa ga ne koristim.
    mjesalicu izvadis onim komadom "zice" koji dobijes s pekacem.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    e, da , i mješalica je ostala u kruhu
    To je vrlo uobičajena pojava, a postane problem tek kada kruh ostane zalijepljen za površinu propelera. Ima i tome lijeka: dobro se očisti vodom i krpom i ubaci u fritezu na 180 na par minuta. Tako regenerirani propeler će neko vrijeme raditi bez prianjanja.

Uzgred, 350ml vode / 450 g brašna je dosta mokro tijesto i zapravo je super ako su svi sastojci OK. Probaj prvo s polubijelim brašnom i smanji malo količinu vode. Tek kad dobiješ dobar kruh kreni s daljim eksperimentiranjem.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali davore i nisaam baš eksperimentirala ako pročitaš recept koji sam stavila brašno je bilo polubijelo, ajde vodu ću malo smanjiti, ali kaj još da mijenjam? malo više kvasca?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sinoćnji kruh ispao je fenomenalno! :D Slika? Nemam. Prebrzo otišao.

Recept? Sastojci kruha moraju se staviti u pekač oko 3:30 am dok nosite bebu (kojoj izbija zubić) u marami.

Ne znam sad koji je sastojak bio ključan jer smo SVE napravili drugačije nego prije.

Stavila sam:
    cca 370 ml vode
    sol, šećer, malo nerafiniranog suncekrotovog ulja,
    2 mjerice raženog alnatura brašna
    3 mjerice dinkel alnatura brašna
    alnatura kvasac 2/3
    alnaturin extrakt za pečenje kruha i to je to.
    Promatrala sam ga dok je mješao, pa sam još malo dodala dinkel brašna.

Kruh me podsjetio na finski od pan-pek-a... izvrstan! Nije izgledao kao sir , rupice su male, mekan je, ne presuh, ne premokar. Savršen! 8)

Stoga, ako vas djete probudi u 3:30 i zeli nosenje, ne očajavajte, napravite kruh!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anita :D

Čekala sam da vidim hoćeš li uspjeti pa da se konačno i mi odvažimo za kupovinu! Idem sad MM-a gnjaviti da se uputimo u Osijek slijedeći tjedan...

BTW, gdje ste vi kupili svog Bomann-a?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja se samo moram pohvaliti da od 14. 1. nismo kupili kruh. :D

Uživamo u domaćem na 100 načina, imali smo do sad jednu "ciglicu", a svi ostali bili su više-manje savršeni. Čak i kad nisu-domaći su i znam što je unutra. Živjeli pekači!!!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Anita :D

Čekala sam da vidim hoćeš li uspjeti pa da se konačno i mi odvažimo za kupovinu! Idem sad MM-a gnjaviti da se uputimo u Osijek slijedeći tjedan...

BTW, gdje ste vi kupili svog Bomann-a?
    U mercatone-u! Za nepunih 300 kn.

mim - wow, pa to su vec 2 mjeseca bez zohara i aditiva!

Mi cemo sad i tjesto za pizzu raditi u njemu. Ulijenila sam se sad skroz. Čemu prljati ruke... Nego, odoh otvoriti topic o spravicama koje olakšavaju život pa da vidim što mi je još promaklo!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I drugi prijavak savršenog kruha :D po istom receptu, osim što je ovaj rađen u 5, a ne u 3:30....

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anita na koji program si ga stavila?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pojma nemam. Na jedan od prva 3... pisalo je da ce ga raditi 3:40 ako ti to nesto znači. Ipak je bilo 5 ujutro , jaako sam iznenađena što sam uopće uspjela sve sastojke ubaciti!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i to što kažeš i ja sam fascinirana

ja sam ga htjela staviti na vollkorn program, ali mislim da mi je Ian neš stisnuo pa je ipak bilo na jedinici, na normal.

bio mi je zericu pregnjecav

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ali davore i nisaam baš eksperimentirala ako pročitaš recept koji sam stavila brašno je bilo polubijelo, ajde vodu ću malo smanjiti, ali kaj još da mijenjam? malo više kvasca?
    Ne znam. Morat ćeš malo eksperimentirati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A danas prijavljujem i prvu orahnjaču koju je zamijesio naš stroj. Pekla sam je ipak u pećnici jer bi u pekaču bila četvrtasta (imamo onaj okomiti s jednom mješalicom). Savršeno, a imam osjećaj da nisam ništa radila. Za Uskrs će se miješati razna tijesta i peći peciva, kolači i ostalo.

Svečano izjavljujem da obožavam pekač kruha i svoju svekrvu koja isti nije koristila pa me je dopao malo rabljen .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    A danas prijavljujem i prvu orahnjaču koju je zamijesio naš stroj. Pekla sam je ipak u pećnici jer bi u pekaču bila četvrtasta (imamo onaj okomiti s jednom mješalicom). Savršeno, a imam osjećaj da nisam ništa radila. Za Uskrs će se miješati razna tijesta i peći peciva, kolači i ostalo.
    Daj recept pliiiiz (ja stalno nešto žicam po topicima, te recept, te kroj )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja totalno obožavam svoj pekač! Ovo ja njega grlim ...

Dovoljno je pogledati kako zvuči slijedeća rečenica:
    Danas sam spekla kruh i obrisala prašinu!

Od kad ga imamo, svi u kući imaju dojam da radim više (a niti 2min.posla).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima netko ideju zakaj ne mogu na rapid staviti odgodu? onaj davorov talijanski pokušavam napraviti,a li ne ide,

na normal mogu s odgodom, ali rapid ne :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imao sam na posudbu jedan Samsungov stroj sa sličnim problemom. Vjerojatno ćeš se lako prilagoditi tome. Malo eksperimentiranja i bit će super.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je riješen tako da sam talijanski kruh umjesto s odgodomna rapid, stavila na normal s odgodom i sve super. odličan je ispao

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

svekiji su za uskrs pekli kruh od kupljene mješavine (dobili od frendova iz njemačke), suncokretov, i odvalili smo na njega.
    Patrik ga je jeo toplog ko nikad u životu (i nije mu bilo zlo). Mi nemamo tu makinu jer doma nas troje ne jedemo kruh osim za doručak i to peciva, pa nam kruh "traje" i po tjedan dana, ali kako pekač svekiji nose na more, zanima me jel netko zna ima li kod nas kupiti te gotove mješavine i naravno gdje, jer neuki smo za ovakvo majstorsko miješanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:D upravo tako. Malo više pažnje će trebati kod kompliciranih kruhova s više vlakana, ali se sve dade prilagoditi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pokorno javljam da sam uprskao običan polubijeli kruh. Naknadno sam skužio da je brašno neodležano i rezultat je bila - cigla.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dajte malo iskustva oko lijepljenja propelera za kruh!
    meni svaki put ostanu u kruhu, i ako ih pustim unutra dok se kruh sasvim ne ohladi, izvučem ih relativno ok, ali dok je kruh imalo mlak - s propelerima ode, ne znam, frtalj kruha van...
    i propelere i kalup lagano premažem putrom/margarinom/uljem prije pečenja (probala sam sve tri varijante - sličan rezultat)

vidim da Davor svoje hitne u fritezu... jesam ja to dobro skužila? fritezu inače nemam - da ih spoham u tavi!? :?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

propelere i kalup sam namastila i stavila u pecnicu samo onog prvog dana kad sam pekac kupila, prije 3-4 mjeseca, a nemam nikakvih problema s vadjenjem propelera, koristim onu udicu koju smo dobili uz pekac (valjda tome sluzi )

davore, kakva odlezana i neodlezana brasna, da jos i o tome mislim, nema sanse da bi mi koji kruh uspio.

ja nakon puno eksperimentiranja na pocecima, ipak dosla do polubijelog kruha bez iceg (silne sjemenke me napuhavale). i stvarno ispada mrak ukusan, koristim jogurt umjesto vode, ne stavljam nikakve masnoce, malo soli, malo meda, jogurt, polubijelo ili crno brasno (i to iz konzuma, jeftinije 7 puta nego ona na kojima sam dosad bila) a kruh ko kolac.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

stavila si ih u pećnicu? na koliko? i na njima ti ne ostane kruha kad ih izvučeš tom udicom?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

možda je krivo moje pranje? ja ih nakon svakog pečenja oribam deterdžentom i spužvicom, a rupe u njima pročačkam čačkalicom, jer budu pune ostataka kruha... ne znam kako bih drugačije?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na 10 minuta, ali ne sjecam se na koliko stupnjeva

nista mi kruha ne ostaje, tj ostane par mrvica, tek toliko da ga trebam prati.
    i ne ribam ga nicim samo zakisam na nekoliko minuta u vodu i isperem pod snaznim mlazom

Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •