-
Evo recepta korak po korak.
NA maslinovo ulje stavim crveni luk (kapula), naribani selen, peršin, mrkvu (1 kom.), malo poriluka na tanke fetice i to poklopim i na lagano prodinstam 10 min. Zapravo kupim u trg centrima pakovanje grincaga i to Nakon toga zalijem sa rajčicom iz tetrapaka ili račicom iz konzerva (pola konzerve). NA to stavim leću (šalica kave dovoljna za 4 pax)i povremeno dolivam sa malo vrele vode. PRed kraj stavim male kockice krompira (1 veći ili dva manja)i češnjak (1 kom).
Kuha se dok se leća ne omekša. Primjetila sam da neku treba potopit (obično zelenije boje), a neku ne (više je smeđe boje).
Može i verzija da unutra ubacite koju kobasicu, slanine ili vratina (cca 300-400 dkg pakirani vakumirani) ali nema potrebe.
Jede se sa žlicom, može malo (sat)i odstajati ukusnije je.
Imam namjeru skuhat verziju sa batatom ali sam laik sa tim povrćem. Ne znam da li bi zgusnuo jelo?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma