-
Evo recepta korak po korak.
NA maslinovo ulje stavim crveni luk (kapula), naribani selen, peršin, mrkvu (1 kom.), malo poriluka na tanke fetice i to poklopim i na lagano prodinstam 10 min. Zapravo kupim u trg centrima pakovanje grincaga i to Nakon toga zalijem sa rajčicom iz tetrapaka ili račicom iz konzerva (pola konzerve). NA to stavim leću (šalica kave dovoljna za 4 pax)i povremeno dolivam sa malo vrele vode. PRed kraj stavim male kockice krompira (1 veći ili dva manja)i češnjak (1 kom).
Kuha se dok se leća ne omekša. Primjetila sam da neku treba potopit (obično zelenije boje), a neku ne (više je smeđe boje).
Može i verzija da unutra ubacite koju kobasicu, slanine ili vratina (cca 300-400 dkg pakirani vakumirani) ali nema potrebe.
Jede se sa žlicom, može malo (sat)i odstajati ukusnije je.
Imam namjeru skuhat verziju sa batatom ali sam laik sa tim povrćem. Ne znam da li bi zgusnuo jelo?
-
Evo i recept za juhu.
U vodu staviti sve povrće za juhu (selen, petrsimul,mrkvu, rajčicu, krumpirić, luk crveni i bijeli...) i leću. PRed kraj štapnim mikserom bzzz bzzz i ukuhati tjestenine. I to je to.
Djeca vole jer je slatkasto, a mame jer je zdravo i jeftino.
-
Može se staviti i žlica maslonovog kad je već kuhano i malo ohlađeno (da ulje ne gubi na kvaliteti).
Sol i papar.
Posljednje uređivanje od split : 04.10.2010. at 19:47
-
ZAboravila sam napisat list lovora može i u varivo i u juhu ali ga iz juhe treba izvadit prije nego se miksa.
-
ja ću danas prvi put u životu raditi leću (zelenu iz Konzuma) s junetinom, jer se mala "guši" u vrtiću s njom........e sad...
mama ju je radila neki dan ali ne s junetinom već s kobasicama ili suhim mesom
rekla je da leću odkuham u jednoj ili dvije vode, da ne moram ostavit leću preko noći u vodi već da je operem par puta....ja sam ju sad ipak malo stavila u vodu...i dalje pripremam kao svako varivo ili grah........tako mi je rekao i jedan kuhar iz vrtića........
ali mene sad muči to hoće li to biti fino s junetinom.......ja ću je narazat na kockice pa prepržit na maslinovom ulju te dodati kapulu, mrkvu, celera i krumpir i na kraju odkuhanu leću..........
razmišljam samo dal da stavim komadiće paradajiza ili ne........
problem mi je što ja leću nisam nikad ni jela, pa neznam ni kakav okus mora imati i kako znam da je gotova?
Posljednje uređivanje od ivana zg : 26.01.2011. at 09:01
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma