-
Ja kad radim leću (i ostala variva) s kobasama uvijek prvo malo prepržim tanko nasjeckane kobase i tek onda dodajem povrće za dinstati. Na taj način s minimalnom količinom kobase postignem okus a ne zamastim previše jelo - ako je više kobasa bude mi premasno.
Ostalo sve slično kao gore - na to dodam i dinstanm nasjeckani luk, celer, mrkvicu, kockice krumpira, eventualno mrvu brašna prije dolijevanja vode (da zagusti) i leću. Ako sam posebno lijena (a često jesam) ubacim gotovu konzervu leće pa bude kuhano za 5 minuta, a ako sam manje lijena crvenu leću pa se skuha za 20 minuta...
Ovo sa senfom zvuči zanimljivo, budem probala na kraju pomiješati u jednom tanjuru za probu...
Od mojih "trikova" za ubrzanje kuhanja - mrkvu ne sjeckam na kockice nego naribam na ribež na tanke ploškice - tako je puno brže kuhana. Celer i krumpir sjeckam na jako sitne kockice, isto iz razloga da sve bude gotovo par minuta nakon dolijevanja vode...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma