-
kad pečeno?
Ja Luni još uvijek sve kuham, dakle sve je "na lešo" i bez soli. Dobro, moram priznati da nedjeljom uvijek imamo juhu, bilo teleću bilo pileću i zadnjih mjesec dana joj onda dam tu našu juhu, dakle slanu (malo ju manje solim radi nje ali joj ne kuham posebno).Inače preko tjedna ne solim.
No još nikad joj nisam pekla ništa. Niti meso, niti povrće, ništa.
Svi me uvjeravaju da pretjerujem, a ja sad isto više ne znam. Pa što fali kuhanom? Super jede i ništa joj ne fali. A opće je poznato da pečeno teže sjeda na želudac. Ti isti me uvjeravaju da sam luda kaj ju još uvijek dojim, pa nisu baš neki autoritet.
Kad ste vi počele davati pečeno?
-
Mi nismo jos nikad nista pekli i nemamo namjeru u skorije vrijeme.
Peceno nije zdravo ni za odrasle a kamo li za nase male bebache.
Ja bar mislim....
-
andrejčeku baka na suhoj tavi pofriga oslića. ponekad mu ispečem omlet, to je stvarno rijetko.
i to tek zadnjih 2-3 mjeseca.
-
ni mi ništa pečeno, iako je jednom prigodom mm do sita najeo bemba pomfrijem. umalo ga nisam ubila
. znam da mu neće ništa biti od jednog puta, ali morala sam reagirati da mu ne pređe u naviku.
-
moj je stariji godinu dana i njemu još ne solim.
kad jede samnom (a to su juhice, šalša ili rijeđe neki gulaš onda jede slano)
pečeno nije jeo do prije dva mjeseca. od onda je 2 puta - slovom i brojkom - tražio par komada pohanog. neće drugo a ja ne nudim
e, lažem, s oko 18 mjeseci ga je tata navukao na pomfri, pa kad ja jedem dobije i on, al to je recimo 3 put mjesečno
-
U brosuri o dohrani pise da peceno ne treba davati prije drugog rodjendana (ako sam dobro zapamtila)!
-
Mi još ne dajemo ništa pečeno, ni ne mislim još bar par mjeseci... solit sam joj počela nedavno i to ponekad... Vegetu i sl.-kocke, ne koristim ni za nas pa tako ni njoj. Ako mi jedemo nešto što nije još za nju (bar po mome) gledamo to pojest dok ona spava ili nakon što ona jede pa je sita i ne traži... Je da i nas znaju pitat a što ne bi ovo, pa malo ono, mora probat, već je davno prošla godinu... Ali ja sam od početka na sve vikala ne i ne može, da se niste usudili i tako Stella još jede ko beba. Samo kuhano, svaki dan neko povrće, jednom u tjednu- 10ak dana kuhano meso: bijelo pileće, pureće ili teletine. Rijetko i oslića.
-
Ja ovdje, u vasim odgovorima ne vidim razliku pecenog i przenog. :?
Npr. teletina i krompir (iz pecnice, sa minimumom ulja, pod folijom), je ono sto ja zovem peceno i sto je puno zdravije bilo cega od przenog u tavi, na ulju...
Whatever...mi smo jos na kuhanom.
-
Mislim da mi svi većinom pečeno zovemo sve što nije kuhano... Inače, slažem se, pečeno je pečeno u pećnici (sa ili bez folije- kako tko), prženo na štednjaku u tavi, pohano je pohano itd... Kako god ni Stella ne jede ništa pečeno, prženo, pohano... samo kuhano...
-
mislim da se ovdje pravila razlika izmedju kuhano i sve ostalo sto nije
-
Lea jede kuhano i pirjano na malo maslinovog ulja.
-
ni bojan ne jede ništa ni pečeno ni prženo, jedino ribu iz pećnice - u foliji- bez ulja, a kod moje mame jede KUHANE srdele
-
i mene zanima kad mogu uvesti peceno (Ena ima 13 mjeseci)
pri tome mislim na hranu iz pecnice, a ne na przenje u ulju i tavama raznim
-
Ajde, ipak nisam frikuša. :D
Odnosno jesam, ali nisam jedina.
Kaleb jede samo kuhano + svinjetinu nije probao u nijednom obliku niti će tako skoro.
-
a peceno cete uvesti kad?
da pokusam ovako
-
Ha, pojma nemam. Kad bi i ako počne odbijati kuhano. Sve dok jede zdraviju varijantu, ne vidim niti jednog dobrog razloga da ga počnem hraniti nezdravom.
Nisam frik, ako se zateknemo kod nekoga za vrijeme ručka i bude nešto pečeno (ali da nije svinjetina i baš masno), neka jede dijete. Ali doma mu neću ići raditi pečeno za ručak.
-
Luna, zašto si tako protiv svinjetine? Već sam par puta pročitala...
Jel je ne misliš uopće davati ili do neke dobi?
Uguglala sam svinjetinu i na colinarki sam našla sve najbolje o njoj, te ima vitamina B, te cinka, te svašta nešto...
-
nisam ni ja planirala uvesti svinjetinu, niti nesto skroz masno
nego tacnije; pileci batak, zabatak, krilce ili nesto tome slicno, sa krumpirom, lukom i maslinovim uljem u vatrostalnoj posudi, zapeceno u pecnici.
ja pojedem koricu
, njoj dam ostatak
ili, riba na ploskama paradajza sa maslinovim uljem umotana u alufoliju i u pecnici ispecena.
pa ja nisam znala da i to spada u nezdravu prehranu
i ne bih joj to nudila deset puta mjesecno nego jednom do dva puta
mislim, jede Ena kuhano i ne buni se, ali me zanima kad se peceno moze uvesti
vidjela sam gore je neko naveo ne prije druge godine, ali kako mi je nejasno da li je rijec o pecenom ili przenom, zato sam ponovo podigla temu
-
mi smo isto na kuhanom, a danas sam se spremala "ispeći" komad mesa na tavi bez ulja (amc), možda podlijem vodom. no u nedjelju je domba papao janjetinu sa ražnja, bili smo na proslavi rođenja jedne bebe i eto, papao je janjetinu i paradajz i nije mu bilo dosta! davala sam mu čisto meso, mišiće iznutra, nikakvu koricu, no eto - dijete počašćeno
.
-
e da, a koja je priča sa svinjetinom?
-
Svinjetina je bogata nezdravim masnim kiselinama (Omega 3 su one dobre masnoće, a ove su, mislim, Omega 6 ili tako nešto. Nemojte me uzeti za riječ za tu brojku) i povisuje kolesterol. Od sveg mesa smatra se najnezdravijim.
Jaca, ma ok povremeno, ja mu samo doma ne mislim pripravljati takvu hranu - još - iako si me sad podsjetila, bogme je probao piletinu s roštilja. S tim da je roštilj (ako makneš ono izvana, zagoreno) - odnosno grill - najzdraviji oblik pečenja.
-
Ovaj tekst dobro objašnjava problematiku s masnoćama - koje su ok i u kojoj mjeri.
http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=6261
-
Ajme, Tonja, sad sam pogledala slikice, kako je meden!!!!
-
što se tiče svinjetine: iz gore linkanog članka proizlazi da su najveći problem zapravo trans-masti kojih ima u svoj industrijskoj hrani - margarin, sladoled, keksi, kolači, fast-food općenito...
a zasićenih masti ima u svim proizvodima životinjskog porijekla, čak i u mesu koje nema vidljivih masnih dijelova - čak ako ih svinjetina ima više ostalih vrsta mesa ne bih rekla da ima smisla baš nju izbaciti dok istovremeno konzumiramo trans masti a da i ne znamo (čast iznimkama koje se super zdravo hrane)
osobno bih radije domaćeg pajceka nego industrijsku piletinu, ta mi ni po okusu ni izgledu ne paše (puretina mi je bar po tom kriteriju bolja)
on topic, pržim rijetko, ali pečeno klopamo već dugo - ne da mi se kuhati dva ručka
-
pečeno = u pećnici, u vatrostalnoj posudi
-
E, ma kako je sad meso s roštilja najzdravije? Jel to zavisi jel roštilj električni ili se peče na ugljen? Pa šta nije istina da je meso s roštilja najnezdravije, zbog nekih kancerogenih spojeva koji se stvaraju kad mast pada na ugljen, ili tako nekako...
Pojašnjenje?
-
Ovo s rostilja na ugljen je kancerogeno, elektricni rostilj je super.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma