Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: kad pečeno?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno kad pečeno?

Ja Luni još uvijek sve kuham, dakle sve je "na lešo" i bez soli. Dobro, moram priznati da nedjeljom uvijek imamo juhu, bilo teleću bilo pileću i zadnjih mjesec dana joj onda dam tu našu juhu, dakle slanu (malo ju manje solim radi nje ali joj ne kuham posebno).Inače preko tjedna ne solim.
    No još nikad joj nisam pekla ništa. Niti meso, niti povrće, ništa.
    Svi me uvjeravaju da pretjerujem, a ja sad isto više ne znam. Pa što fali kuhanom? Super jede i ništa joj ne fali. A opće je poznato da pečeno teže sjeda na želudac. Ti isti me uvjeravaju da sam luda kaj ju još uvijek dojim, pa nisu baš neki autoritet.
    Kad ste vi počele davati pečeno?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi nismo jos nikad nista pekli i nemamo namjeru u skorije vrijeme.
    Peceno nije zdravo ni za odrasle a kamo li za nase male bebache.
    Ja bar mislim....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejčeku baka na suhoj tavi pofriga oslića. ponekad mu ispečem omlet, to je stvarno rijetko.

i to tek zadnjih 2-3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mi ništa pečeno, iako je jednom prigodom mm do sita najeo bemba pomfrijem. umalo ga nisam ubila . znam da mu neće ništa biti od jednog puta, ali morala sam reagirati da mu ne pređe u naviku.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je stariji godinu dana i njemu još ne solim.
    kad jede samnom (a to su juhice, šalša ili rijeđe neki gulaš onda jede slano)
    pečeno nije jeo do prije dva mjeseca. od onda je 2 puta - slovom i brojkom - tražio par komada pohanog. neće drugo a ja ne nudim

e, lažem, s oko 18 mjeseci ga je tata navukao na pomfri, pa kad ja jedem dobije i on, al to je recimo 3 put mjesečno

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U brosuri o dohrani pise da peceno ne treba davati prije drugog rodjendana (ako sam dobro zapamtila)!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi još ne dajemo ništa pečeno, ni ne mislim još bar par mjeseci... solit sam joj počela nedavno i to ponekad... Vegetu i sl.-kocke, ne koristim ni za nas pa tako ni njoj. Ako mi jedemo nešto što nije još za nju (bar po mome) gledamo to pojest dok ona spava ili nakon što ona jede pa je sita i ne traži... Je da i nas znaju pitat a što ne bi ovo, pa malo ono, mora probat, već je davno prošla godinu... Ali ja sam od početka na sve vikala ne i ne može, da se niste usudili i tako Stella još jede ko beba. Samo kuhano, svaki dan neko povrće, jednom u tjednu- 10ak dana kuhano meso: bijelo pileće, pureće ili teletine. Rijetko i oslića.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ovdje, u vasim odgovorima ne vidim razliku pecenog i przenog. :?
    Npr. teletina i krompir (iz pecnice, sa minimumom ulja, pod folijom), je ono sto ja zovem peceno i sto je puno zdravije bilo cega od przenog u tavi, na ulju...
    Whatever...mi smo jos na kuhanom.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mislim da mi svi većinom pečeno zovemo sve što nije kuhano... Inače, slažem se, pečeno je pečeno u pećnici (sa ili bez folije- kako tko), prženo na štednjaku u tavi, pohano je pohano itd... Kako god ni Stella ne jede ništa pečeno, prženo, pohano... samo kuhano...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislim da se ovdje pravila razlika izmedju kuhano i sve ostalo sto nije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea jede kuhano i pirjano na malo maslinovog ulja.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ni bojan ne jede ništa ni pečeno ni prženo, jedino ribu iz pećnice - u foliji- bez ulja, a kod moje mame jede KUHANE srdele

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mene zanima kad mogu uvesti peceno (Ena ima 13 mjeseci)
    pri tome mislim na hranu iz pecnice, a ne na przenje u ulju i tavama raznim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde, ipak nisam frikuša. :D
    Odnosno jesam, ali nisam jedina.

Kaleb jede samo kuhano + svinjetinu nije probao u nijednom obliku niti će tako skoro.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a peceno cete uvesti kad?

da pokusam ovako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ha, pojma nemam. Kad bi i ako počne odbijati kuhano. Sve dok jede zdraviju varijantu, ne vidim niti jednog dobrog razloga da ga počnem hraniti nezdravom.

Nisam frik, ako se zateknemo kod nekoga za vrijeme ručka i bude nešto pečeno (ali da nije svinjetina i baš masno), neka jede dijete. Ali doma mu neću ići raditi pečeno za ručak.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Luna, zašto si tako protiv svinjetine? Već sam par puta pročitala...
    Jel je ne misliš uopće davati ili do neke dobi?
    Uguglala sam svinjetinu i na colinarki sam našla sve najbolje o njoj, te ima vitamina B, te cinka, te svašta nešto...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam ni ja planirala uvesti svinjetinu, niti nesto skroz masno
    nego tacnije; pileci batak, zabatak, krilce ili nesto tome slicno, sa krumpirom, lukom i maslinovim uljem u vatrostalnoj posudi, zapeceno u pecnici.
    ja pojedem koricu , njoj dam ostatak
    ili, riba na ploskama paradajza sa maslinovim uljem umotana u alufoliju i u pecnici ispecena.

pa ja nisam znala da i to spada u nezdravu prehranu
    i ne bih joj to nudila deset puta mjesecno nego jednom do dva puta

mislim, jede Ena kuhano i ne buni se, ali me zanima kad se peceno moze uvesti
    vidjela sam gore je neko naveo ne prije druge godine, ali kako mi je nejasno da li je rijec o pecenom ili przenom, zato sam ponovo podigla temu

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

mi smo isto na kuhanom, a danas sam se spremala "ispeći" komad mesa na tavi bez ulja (amc), možda podlijem vodom. no u nedjelju je domba papao janjetinu sa ražnja, bili smo na proslavi rođenja jedne bebe i eto, papao je janjetinu i paradajz i nije mu bilo dosta! davala sam mu čisto meso, mišiće iznutra, nikakvu koricu, no eto - dijete počašćeno .

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

e da, a koja je priča sa svinjetinom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svinjetina je bogata nezdravim masnim kiselinama (Omega 3 su one dobre masnoće, a ove su, mislim, Omega 6 ili tako nešto. Nemojte me uzeti za riječ za tu brojku) i povisuje kolesterol. Od sveg mesa smatra se najnezdravijim.

Jaca, ma ok povremeno, ja mu samo doma ne mislim pripravljati takvu hranu - još - iako si me sad podsjetila, bogme je probao piletinu s roštilja. S tim da je roštilj (ako makneš ono izvana, zagoreno) - odnosno grill - najzdraviji oblik pečenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj tekst dobro objašnjava problematiku s masnoćama - koje su ok i u kojoj mjeri.

http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=6261

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, Tonja, sad sam pogledala slikice, kako je meden!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se tiče svinjetine: iz gore linkanog članka proizlazi da su najveći problem zapravo trans-masti kojih ima u svoj industrijskoj hrani - margarin, sladoled, keksi, kolači, fast-food općenito...

a zasićenih masti ima u svim proizvodima životinjskog porijekla, čak i u mesu koje nema vidljivih masnih dijelova - čak ako ih svinjetina ima više ostalih vrsta mesa ne bih rekla da ima smisla baš nju izbaciti dok istovremeno konzumiramo trans masti a da i ne znamo (čast iznimkama koje se super zdravo hrane)

osobno bih radije domaćeg pajceka nego industrijsku piletinu, ta mi ni po okusu ni izgledu ne paše (puretina mi je bar po tom kriteriju bolja)

on topic, pržim rijetko, ali pečeno klopamo već dugo - ne da mi se kuhati dva ručka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pečeno = u pećnici, u vatrostalnoj posudi

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E, ma kako je sad meso s roštilja najzdravije? Jel to zavisi jel roštilj električni ili se peče na ugljen? Pa šta nije istina da je meso s roštilja najnezdravije, zbog nekih kancerogenih spojeva koji se stvaraju kad mast pada na ugljen, ili tako nekako...
    Pojašnjenje?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo s rostilja na ugljen je kancerogeno, elektricni rostilj je super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •