Results 1 to 10 of 10

Thread: 3D ultrazvuk ne prije 24. tt ?????

mimi 25's Avatar

Default 3D ultrazvuk ne prije 24. tt ?????

U 18. sam tjednu trudnoce i pokusala sam se naruciti na 3D ultrazvuk u jednoj privatnoj poliklinici.
    Medjutim, rekli su mi da ne obavljaju 3D ultrazvuk prije 24 tt, a 4D ultrazvuk ne prije 25 tt .
    Prvi put cuem za te granice sto se tice 3D / 4D ultrazvuka, a tim vise sam iznenadjena jer sam citala iskustva nekih forumasica koje su na tom ultrazvuku bile sa 11 / 12 tt.
    Zna li netko nesto vise o ovome? I zasto je to tako?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Nemam pojma, vjerojatno bi jedini razlog bio da su fotografije bolje, jel izgleda da je to najčešći razlog zašto mnogi odlaze na takvu vrstu uzv-a.
    Meni je rađen u 21 tj. ,ali bez mog inzistiranja i sa indikacijama (nakon uočenog problema bebe na običnom uzv-u).

6,841

Sa 11/12 tjedana se gleda nuhalni nabor, a oko 20. tjedna se radi tzv. veliki screening, gledaju se svi sustavi organa pojedinačno. Ja sam išla u 22. tjednu.

Imaš više tu: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/09_drugi.asp

Neli's Avatar

nema razloga da te ne naruče, mi smo bili sa 16tj+2d na mini anomaly scanu jer sam htjela izbjeći amnio
    radio mi je 2d i 3d/4d, ovo potonje više da vidimo bebača i kako izgleda, dao nam sličice i filmiće na CD-u

neke stvari (kao npr. unutarnje organe) vidi bolje na 2d

Ja išla oba puta u 13 tt na mini anomaly scan i u 20 tt na anomaly scan. Mislim da 3D/4D nema prevelikog smisla kasnije... U prvoj trudnoći sam bila i u trideset i nekom tjednu, pa se više ništa nije vidjelo, jer je beba bila prevelika.... Ovo kaj su tebi rekli prvi put čujem....

mimi, možda su ti trebali izmjeriti i protoke a to je navodno bolje nakon 23/24 tjedna ... do tada se srce još nije potpuno razvilo
    tako se dogodilo meni

ja sam bila u 12tom tjednu i u 18tom, I u 12 tjednu smo dobili naj slikice Oni sve, ne daj Bože poremećaje gledaju na 2D, a 3D je za nas

CUUuu's Avatar

Ja sam naručena na 3d 1.10. Tad ću bit 25+2

ja sam malo zbunjena sad svim ovime što pišete. naime, meni dr radi 3D od samog početka.

Neli's Avatar

Quote Originally Posted by jaja1 View Post
    ja sam malo zbunjena sad svim ovime što pišete. naime, meni dr radi 3D od samog početka.
    pa to ovisi o tome da li dok ima 3d ili ne... i mene/bebu moja svaki puta gleda na 2 d, a onda prebaci na 3d zbog nas da vidimo bebicu
    no u pravilu se radi oko 13.-17. tjedna taj mini anomaly, a kasnije (mislim od 22-24) još jedan scan kad se radi pregled srca detaljno
    tad obično upućuju doktoru koji ima i 3d pa kombinira 2d i 3d kod pregleda