Dali mi možete preporućiti nekog dobrog ginekologa u Samoboru, moj trenutni dr je na Črnomercu. Ne želim kritizirati, samo ga želim što prije promijeniti.
Dali mi možete preporućiti nekog dobrog ginekologa u Samoboru, moj trenutni dr je na Črnomercu. Ne želim kritizirati, samo ga želim što prije promijeniti.
Ira, ako ti nije problem otići privatno, svakako ti preporučujem dr. Škvorca u poliklinici Škvorc (imaš podatke na netu). Dr. je baš pedantan, sve ti pojasni u detalje, obavi detaljno uzv i uz to je jako ugodan.
Bok Ja sam se udala u Samobor tako da eto pripadam i tu,al nisam mijenjala ginekologa jer navodno ima jedan ginekolog koji je koma i ginekologica koja je isto koma bar mi tak susjeda kaze. Cula sam da su jako dobri ginekolozi u runjaninovoj. Ja idem u zapresic gdje sam oduvijek i necu mijenjat ok mi je
Ira imaš u domu zdravlja mladu doktoricu koja je stigla prije cca godinu dana...
Andreja nešto... 013330766
Ja sam prijavljena kod onog drugog šugavog ali mi treba ionako samo za papire. Andreja je je navodno izvrsna, sve možeš pitat i sve ti objasni
Ja sam cula za tu Plavec da nije bas nesto strucna i taj ginekolog koji je isto koma
Joj curke, neznam ni sama. Teško je naći dobrog dr a da nije privatno.
....e danas sam prvi put bila kod dr. Andrea Plavec, oduševljena sam, mogu reći za prvi kontakt sve naj........
Ima li UZV kod te ginekologice u Samoboru? Jel to tam u domu zdravlja? Zna li netko kako radi (parni/neparni - ujutro/popodne)? Hvala unaprijed!
Da ,da to je domu zdravlja. Radi parnim danima ujutro.
Da li netko mozda zna e-mail od te ginekologice Andree? Bila bih vam jako zahvalna![]()
Nisam bas sigurna da ima e-mail..al mogu ti dati broj telefona od ordinacije ako hoces.
Inace, ja sam s njom prezadovoljna sto se njene strucnosti tice. Da bi ponekad mogla malo manje pricat...bi...al dobro, ne mogu dobit i ovce i novce...
Ajme, ja sam kod dr. Pecića i meni je on savršen!!!
Nježan, pedantan, sve objasni...ja sam uvijek prije za muškog ginekologa nego za ženskog, one su mi više grube...
On je isto u DZ Samobor, radi u istoj smjeni kao i Plavec i kod njega se ne treba naručivati
Stvarno?? Ajme ja sam jedva docekala prebacit se kod Plavecke od njega... On meni djeluje ko da je napusen..Zbunjen do boli. Nista mi nikad nije znao objasnit. A i fascinira me njegova moc pronalaska tumora apsolutno svima koje poznajem, tako i meni. A od tumora ni t.. Sogorici ga je napipao preko trbuha!! I umjesto da joj je onda napravio uzv on je nju poslao u vinogradsku na uzv! Ma.. ne znam...ja sam jako bila nezadovoljna s njim...
A dobro, naspram Kobasice je super, ona je definitivno fulala profesiju. Al eto, ja sam s Pecicem bila bas jako nezadovoljna i rade sam placala svaki mjesec 400 kn Skvorcu da mi vodi trudnocu nego k njemu isla. Al mi je zato Plavecka bez problema vodila ovu zadnju trudnocu i bila sam zadovoljna.
Evo jedne situacije što sam doživjela prije par dana kod dr. Andre Plavac. Imam smrzliće u Splitu i kako ne bi trebala ranije otići s posla smatrala sam da mogu folikulometriju obaviti kod svog ginekologa, ali nažalost dobijem odgovor od doktorice da ona ne smije pratititi zadebljanje endometrioze već da to moram napraviti kod doktora kod kojeg idem na potpomognutu oplodnju, u nekoj od bolnica ili privatnih klinika. Šta reći na sve to......Hvala šta nam “pružate potporu” i otežavata bol, za koju ne želimo i nećemo dozvoliti da nas spriječi da radimo to što želimo. Moram reći da sam ogorčena na nastalu situaciju jer očekujem da nam se pomogne kad već dajemo novac i preplaćujemo njihove takozvane ne usluge i što još reći, tražila sam da mi napiše recept za folnu kiselinu i kakav odgovor dobijem, to mi treba napisati doktor kod kojeg idem na potpomognutu, kako bi ona to pravdala s razlogom. Moram priznati da ništa više ne razumijem jer ako moj ginekolog ne može pravdati lijekove za moju neplodnost zar bi bi to onda trebao napisati doktor opće prakse??????
I još jednom živjelo naše ne zdratstvo........
I usput jedno pitanje, da li znate kome da se obratim od HZZO-a da mi pojasni neke detalje u mom liječenju i kakva prava imam kod svog ginekologa?. Sad sam stvarno ljuta i krećem u istraživanje i pojašnjenje.
I između ostalog molim preporuku gdje privatno mogu otići pratiti folikolometriju i znate li koliko to košta ?????
Ira ja već godinama idem na potpomognutu i nikad mi ovaj moj socijalni ginekolog nije radio folikulometrije nego sam uvijek išla kod specijaliste za humanu reprodukciju i to kod onog koji me vodio, stvarno mislim da ti nisu htjeli naštetiti ali to nije njihova domena i oni to ne bi smjeli raditi jer zato postoje specijalisti. Putovala sam i od Krka do Zagreba i u Maribor i u Rijeku zbog toga svaki drugi dan ja se jednostavno ne bih usudila prepustiti u ruke socijalnom ginekologu za to.
I ovo mi baš nije najjasnije zadebljanje endometrioze? Vjerojatno si mislila na zadebljanje endometrija?
Ovo za folnu ti ne znam pa neću to komentirati.
Jesi ti iz Zg? Možda da probaš pitati u Vili dr. Radončića ili Lučingera u IVF polklinici oni su specijalisti koji se bave potpomognutom pa probaj
Zapravo mislim da je dr. Lučinger u IVF centru stalno brkam
Živim u Svetoj Nedelji ali hvala ti što si me podsjetila za Lučingera, on je u IVF-u.
(Vjerojatno si mislila na zadebljanje endometrija?) ma da malo sam nabrijana pa brkam, te se pokušavam kontrolirati.
Ira, a jesi bila kod Škvorca? On ti je bar blizu.
koliko ja znam, folna ni ne ide na recept nego ju moraš sam kupiti.
Ira, u IVF-u sam 10 godina, nisam (još) upoznala ženu koja je obavljala folikulometrije kod soc. ginekologa, u prvoj liniji, treba ti dobar UZV, pa dostupnost UZV-a svaki dan, dospunost UZV-a vikendom itd.. Doduše... većina "radno intenzivnih" žena kakve su, u pravilu, MPO-ovke sve obavlja kod privatnih ginekologa... a socijalci su tu... ono... da napišu neku uputnicu i recept, pri čemu isto koji put onako... svako ima svoja ograničenja, glavarine itd., a ovakvi pacijenti su "zahtijevni". Na žalost ili na sreću, ja se u to ne pačam, ali to je tako. Jednostavno, teško je to sve obavljat državno, previše je radno-intenzivno, mislim... to su često doslovno godine i mjeseci folikulometrija. Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2012. at 15:27
Mislim, moja socijalka, tu je, pojavljivala sam joj se da zna da postojim, za neke uputnice dok sam se liječila državno, za kiretažu, porod i tako, nije da me nije nikad vidila, ali ja sam i operacije obavljala privatno, jer je jednostavno preteško sto tih stvari uskladit, dobro, ovdje su se i moderatori krstili na operacije privatno, ali to je smjer u kojem se medicina u Hrvatskoj kreće. Neko vrijeme je bila i borba što od uputnica mogu, a što ne, onda su mi tu na Rodi linkali pravilnike, pa sam slala mužda da se s njom razgovara, pa je bidna žena zvala HZZO, pa su je tamo upućivali od jedne do druge osobe, ko to može pratit, kod nas su neke stvari ko dionice na burzi, jedan dan ovako, ovaj zakon, drugi dan onako, onaj zakon. Opet smo se negdje našle.
Jednostavno, teško je to sve obavljat državno, previše je radno-intenzivno, mislim... to su često doslovno godine i mjeseci folikulometrija. Sretno!
Ono što ti želim poručiti je da se bojim da ginekolog/ica socijalna kakvu tražiš - ne postoji u Republici Hrvatskoj, kako je izvan RH, to ne znam. Znam da u Americi UZV-ove rade tehničari, a npr. jedan košta oko 1.000 kn, kako je u bližoj okolini - ne znam, ali irelevantno ti je, osim ako nemaš neko dvojno državljanstvo.
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2012. at 15:32
Također, da sam ja ti, molila bih moderatore ili da brišu ili da maknu ime iz ovog tvog posta. Nema šanse da te ginićka ne skuži, a i nema šanse da ne prepozna koja si po anamnezi. A bojim se da nekog trećeg nećeš naći, tj. svi će ti tu bit slični, takav je sustav, pa se zaštiti. Normalno, uvijek možeš ići u fajt protiv sustava, ovisi kakav si tip, samo, šanse su da se sustav neće promijeniti u nekom srednjoročnom (5-10 godina) razdoblju. Tu bi ja, na tvom mjestu, krenula od one Bože daj mi snage da znam što mogu promijeniti, što ne, i mudrosti da prepoznam razliku. Sretno, i nemoj shvatit osobno, i ako si tip "normal" zamoli modove da brišu makar ime, ako si tip "aktivist"; sretno u borbi i nadam se da ćeš naći takvog socijalca (nemoj ga izreklamirat ovdje, svi će nagrnut kod takvog- mala šala!
I da, ovo za folnu i ja prvi put čujem... ne znam je li i koliko se brzo mijenjaju paradigme, ali ja uistinu ne znam nikoga kome je ovo soc. ginekolog prepisivao i ide na recept. Neke stvari su meni neprozirne, tipa, neki antimikotici stila canesten mogu se kupiti bez privat recepta, ali neki drugi (mislim da je rojazol) idu samo na recept i tako. Vjerojatno su neke stvari razumljive samo autorima tih pravilnika. Mislim, to ti nije razlog ogorčenja na socijalku. Ide li C vitamin na recept? Ma, I'm just curious, čini mi se da je nekad išao (konkretno, za mononukleozu i takve stvari), ali koliko nas ide pitati vitamine na recept svog dr-a? To je sad domena ljekara i njihovog business casea, pretpostavljam.