Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: IGRE OBITELJSKE, koje

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno IGRE OBITELJSKE, koje

Pod time mislim, kaj se igrate doma?
    Memory, Uno, Čovječe ne ljuti se?
    Predložit još neke, u kojima uživate vi i vaši klincolinci!
    U fazi smo promjena, i rado bi otkrili novi svijet društvenih igara, pa, nabacite vaše najdraže, da proširimo igraonike!!!
    Hvala!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea u zadnje vrijeme prilično voli razne društvene igre. Nedavno je slavila rođendan pa sam jednim gostima rekla da kupe neku igru, a oni su proširili pa ih je dobila više. Tako sad imamo Monopoly junior, koji je meni genijalan (ja i inače obožavam Monopoly) a Lei tak-tak; zatim imamo neku igru Slovo po slovo koju još baš i nismo skužili, dobila je i Mastermind (sviđa joj se), kao i igru Guess who koju imamo već otprije, i koju jako voli igrati. Inače imamo još Nemoj probuditi tatu (ja mrzim, Lea obožava), pa neke Habine igre (Vuk i 7 kozlića, nešto sa zecom) koje su nam zgodne, a voli se i kartati Šustera, Magarca, a ponajviše igru Sretne obitelji (imamo karte na Winnie Pooha). Ljetos smo u većem društvu igrali Pictionary i to nam je svima bilo super, postoji i junior verzija, a mi se sad i sami igramo na tu foru - jedan zadaje pojam, jedan crta, jedan pogađa.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mima, hvala ti!!
    Ajde cure, molim vas, nabacite još koju igru, trebaju mi ideje, uskoro će ročkas, pa da se malo obnovimo. Ovak kak je Mima napisala je super, sa kratkim opisom!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hej thora, vidi link. nama je dobro došao

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama je Monopoly junior hit... igramo svi četvero i sve je supač dok su klinci puni para, a kad gube slatki su kad jedan drugom poklanjaju lovu i opraštaju dugove i kazne
    Crni Petar im nikako ne dosadi- pogotovo M. nekako uvijek izbjegne Crnoga i pobijedi... stvarno je karte super idu.
    Obožavaju i Lego Piramidu- to je ova nova društvena igra sa Legićima... nisam još igrala, ali su oni oduševljeni.
    Memory u svim varijantama... Disney likovi, životinje i onaj sa puno sličnih parova za odrasle... u svima nas pobjeđuju na veliko!!!
    Ukratko- vole SVE kad pobjeđuju, a za gubljenje i prihvaćanje poraza još trebamo vježbati

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

thoranadam se da nije kasno za ideju.
    Moj trogodišnjak (ali i osmogodišnjak) uživaju u igri Bingo.
    Kupili smo baš onaj s plastičnim bubnjem i pravim kuglicama s brojevima.
    Užasno nam je zabavno kad igramo u četvero, a i zanimljivo je vidjeti kako uvijek isti imaju sreće!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trenutno su Domine i Pogodi tko apsolutni hit. Fala bogu, jer ih i ja volim i nisu preduge (kao Čovječe ne ljuti se ili Monopoli). Klinci igraju i Uno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Monopoly na Spužva Boba- zakon, Guess who- neka verzija sa puno ploča s likovima, Igra života- u sredini je kolo koje se vrti. Sve su kupljene u Turbo limaču, a on nešto više nije kako treba. I bačva sa gusarom u koju se ubadaju mačevi pa iskoči gusar. Nije baš pedagoška, ali izaziva puno smijeha.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Monopoly junior
    Ne probudi tatu
    Bingo
    Uno
    Crni petar
    Magarac
    Domino

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gavran (od habe, ima u mulleru), pricosvijet (planetopija), razna tematska covjeca ne ljuti se, karte crni petar

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Conect4, pogodi što sam,Uno, čovječe ne ljuti se

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ima neka igra "snakes & ladders" - mi ju zovemo "zmije i lojtre" / zmije&ljestve. Baš u zadnje vrijeme to igramo i jako je napeto, moze trajati i pola sata jedna partija.

- dobije se u onom 6u1 ili 7u1 (ne znam točno) kompletu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tu zmiju i lojtre i mi imamo. za bozic sam nakupovala za poklone djeci onaj labirint s blagom ravensburger, al nikako da skuzimo kako se igra

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kod nas je trenutno ovaj connect4 hit!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje cure, a pogotovo mlađa jer je iznimno dobra u toj igri, obožavaju Make 'n' Break.

igra je dovoljno dinamična i napeta da i mi odrasli stvarno uživamo u njoj
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 07.01.2011. at 01:40

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

-kartamo Crnog Petra, mlađoj treba pomoć oko slaganja karata u ručicu
    -Čovječe ne ljuti se
    -Habina igra s kockom i drvenim životinjama, super za spretnost http://www.haba.de/haba/produktAnsic...le&rk=Produkte
    -slažemo puzzle (ja, ne tata jer je antitalent)
    -imamo i križić-kružić ali magnetni s miševima i mačkama, to je starijoj super
    -memory
    -sviramo i pjevamo

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji u svojoj kolekciji imaju "Lude špagete" i one majmune što padaju sa drveta. Kako malenima to ja moram pomoći slagati, uglavnom se moram i priključiti igri.
    Često mene zaduže da im složim kuće od legića, ili neke motore od clicksa pa i to spada u zajedničku aktivnost.

Inače nam je obiteljska igra da ja skuham plastelin, oni se igraju, a ja ga poslije čeprkam i usisavam sa tepiha

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

connect 4
    trlja
    čovječe
    mau mau
    crni petar
    stariji bi htio rizik, al nam treba veće društvo i da mlađi ne smeta, tako da to ne ide
    pictionary junior je za mrvicu starije, recimo osnovce

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jeste li probali sami napraviti neke igre kojih se poslje možete skupa igrati unutra ili vani, npr kuglanu skupljate prazne bočice od jogurta (od pol litre), operete napišete brojeve od 1 do 8, kuglicu se može napraviti od čarape i onda bacati i zbrajaš bodove tko dođe prvi do npr. 101 je pobjednik a svaki čunjić vrijedi koliko je napisano i onda se zbroje vrijednosti porušenih

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lutonjica, kakva je to igra Make'n'Brake?

Gdje ste kupili?

Može link možda ?

Tua, kakva je igra connect4?

Može objašnjenje ili link ?

I gdje ste kupili?

Hvala, cure, unaprijed!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li probali sami napraviti neke igre kojih se poslje možete skupa igrati unutra ili vani, npr kuglanu skupljate prazne bočice od jogurta (od pol litre), operete napišete brojeve od 1 do 8, kuglicu se može napraviti od čarape i onda bacati i zbrajaš bodove tko dođe prvi do npr. 101 je pobjednik a svaki čunjić vrijedi koliko je napisano i onda se zbroje vrijednosti porušenih
    Ovo smo imali u vikendici (punjene pijeskom).... Možda čak još postoji, ali već dugo nismo igrali, otkad su dečki dorasli za pikado.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo nedavno otkrili jamb, i zapalili se
    igra za malo vece, barem prvoskolce (zabavnije je kad si sam zbrajas, nego kad to cini stariji brat za tebe)

mau-mau
    magarac

monopoly
    razne varijante covjece ne ljuti se
    domino
    ....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

magarac, crni petar, uno, šah, domino, monopoli, čovječe, lego lava dragon, pogodi tko, trilje...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Magriz, što su trilje ?

Ajme meni, i magarca sam zaboravila kako se igra !

Kad sam to igrala prije kojih 30-ak godina...

Za to isto trebaju karte?

(Sjećam se da za Crnog Petra i sedmicu trebaju karte...)

Molim vas cure, pomozite meni mamnestičnoj !

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

trlja, trilja, mlin - kako gdje zovu

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A, mlin - tu igru sam i ja ko dijete jako voljela!

Hvala, magriz !

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jel može neko pravila za crnog petra i magarca, sve mi se zbućkalo.
    Sa velikom monopol pravi, remi, tablić, vešala.
    Sa malom memorije i domine, a polako uvodim pravila.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo za rođendan dobili 'Živi zid' - složi se zid i na vrh se stavi jaje (Humpty Dumpty), pa se miču cigle iz zida dokle jaje ne padne - uživali i jedan i drugi
    'Juha puna muha' - zabavno, ali prilično teško za pogoditi
    'Ali baba' - isto zabavno

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Lutonjica, kakva je to igra Make'n'Brake?

Gdje ste kupili?

Može link možda ?

Tua, kakva je igra connect4?

Može objašnjenje ili link ?

I gdje ste kupili?

Hvala, cure, unaprijed!
    Make 'n break ti je društvena igra gdje slažeš oblike u kratkom vremenskom roku...
    - ima je za nabaviti u One2playu...
    jako je zabavna i dinamična...

Conect4 je prastara igra, moraš postaviti 4 kuglice u red (dijagonalno, vodoravno. okomito, bitno da je 4, igraju dva igrača)..
    - evo ti igrica online da vidiš kako funkiconira, naravno ovdje igraš protiv kompa...
    http://www.flasharcade.com/puzzle-ga...ct-4-game.html
    http://shop.magma.hr/Turbo-Limac/Dru...6/Product.aspx
    http://shop.magma.hr/Turbo-Limac/Put...7/Product.aspx

Moj prijedlog bi bio Pictionary Junior, ovisno o dobi u kojoj vam se klinci snalaze, moji nećaci (6, 9 i 12 godina) obožavaju tu igru, crtaju po tim karticama, ljute se naravno dok ne pogode pojam, ma nešto prestrašno...
    Iz iskustva, mi isto igramo ponekad tu igru ali za odrasle i stvarno se nasmijemo, naplačemo, naživciramo ali zabave nikad dosta (zamislite nacrtati Hladni rat, ili Olivera Mlakara da vam suigrači to pogode...), naravno u dječjem pictionariu, nisu takvi pojmovi, tamo ima npr. kartica koja se zove Na plaži i pojmovi su svi vezani za plažu... izvrsna igra za razvijanje i mozganje...
    Trenutno je na sniženju do kraja veljače u magmi i košta 149 kuna, inače je 200, dok je pictionary za odrasle sada 199, inače 250...

http://shop.magma.hr/Turbo-Limac/Dru...6/Product.aspx

One igre koje se ja sjećam kao mala je Potapanje brodova, brat i ja smo u tome uživali, a isto tako u kartanju bele, šnapsa, mau-mau, magarca, zahoda, crvena vozi itd...
    http://shop.magma.hr/Turbo-Limac/Dru...3/Product.aspx

Moji nećaci su trenutno kažem na Pictionaryu, a i nerijetko se kartaju belu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pictionary igrala do iznemoglosti, ta me igra OPČINILA

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam pictionary igrala do iznemoglosti, ta me igra OPČINILA
    ja i moje curke svaki petak imamo pictionary night.. prestrašno... al već lagano sve pojmove znam napamet, još sad dok mi brat donese za rođendan, bit će obiteljskog veselja...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skoro ste sve nabrojale moji klinci skoro svak idan igraju s tatom društvene igre. Ja se švercam :asocijalni:, ali ih zato znam nabrojati
    mikado, kikiriki je trenutno apsolutni hit, šah, mlin, ptičja svadba, kume kume koliko je sati, crvena kraljica 1,2,3, pogađanje crteža (home made pictionary, moji inače obožavaju sami smišljati neke kartice i crtati table za igre tipa ptičja svadba ii čovječe), lažeš, ubojice, tablić, vješala, pantomime, kobasice, na slovo, kaladont, bijeli zub. sjetit ću se ja još

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

moj bratići od 7-8 godina igramo virute

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    ima neka igra "snakes & ladders" - mi ju zovemo "zmije i lojtre" / zmije&ljestve. Baš u zadnje vrijeme to igramo i jako je napeto, moze trajati i pola sata jedna partija.

- dobije se u onom 6u1 ili 7u1 (ne znam točno) kompletu.
    Ajmeee ! Jel to ona igra gdje dobiješ veliki poster sa zmijom, ljestvama i drugim džindžama, pa bacaš kocku i ideš po poljima? Sjećam se da sam tako nešto kao mala dobila iz SAD-a i da je bila baš super i zanimljiva igra, ali mi je skroz mutno ostalo u sjećanju kako se igra. Ako je ta igra, gdje ima za kupiti?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

S oko 4 godine, Čovječe ne ljuti se, Uno, Crni petar, razne igre s kockicama (ima ih svakakvih varijanti), pokvareni telefon, memory...
    S pet godina je poludio za društvenim igrama pa smo prošli sve: Monopoly, Scrubble, pictionary (e to mu je teško jer kuka da ne zna crtati), one neke igre s od Lega (svemir i automobilske trke), Živi zid, Mlin, Pogodi tko sam (s karticama na glavi), sve koje se tiču nogometa, "država, grad, selo", vješala...
    a sad je počeo i sam izmišljati igre sam sa sobom, npr...piše sve države, gradove, životinje, sport koje počinju s primjerice slovom "A" (slično kao država grad selo) a jučer se zaigrao tako da je brojao koliko koja država i njihovi glavni gradovi imaju slova u imenu pa je to zapisivao...ma on je lud za zemljopisom...

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

starija kćer je za 8. rođendan zaželjela igru Monopoly.
    vidim da ima za kupiti "običan" monopoly, pa junior i ovaj najnoviji monopoly world (sa paprenom cijenom )

koji preporučate za tu dob i ako netko zna gdje naći po najnižoj cijeni

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zna li itko cjene HABA-inih društvenih igara, za dječaka od 4 godine....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Igre koje su igrale naše bake su mi baš zanimljive. Tako su mi pričale da su se igrele hvatanja kamenčića.

Pokušat ću objasnit pravila: sve se igra jednom rukom; u ruku se uzme jedan kamenčić a pet (ili 3, da je lakše) se stavi na pod/zemlju/stol. Onaj kamenčić se baci u zrak, i dok je u zraku pokuša se uzet što više kamenčića sa poda i potom uhvatit ovog iz zraka da ne paddne na tlo.

Sa novčićima se može igrat nešto slično u kući. Stavi se kovanica npr. od 20 lipa na nadlanicu pa se baci u zrak i uhvati u šaku al tako da je nadlanica prema gore. Onda se oper baci i otvori se šaka i novčić se opet uhvati na nadlanicu. Pa se broji tko će više izbačaja imati.

Ima i ona sa natjecanjem tko će više izbrojit bez da udahne: Riječi koje se izgovaraju su: snila koka 12 jaja, prvo snila pa popila, drugo snila pa popila, treće...

Hajde napišite koje su igre igrali vaši djedovi i bake, znate, one posve zaboravljene.

Ima još jedna kad bi stavili nekako kamenje pa ga gađali, rušili, ne znam kako ide

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nabavila sam igru Ali Babina Deva, ali nemamo uputstva kako se igra. Ako netko ima uputstvo da mi prepiše bila bih jako zahvalna.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Kolu prvotno napisa Vidi poruku
    Nabavila sam igru Ali Babina Deva, ali nemamo uputstva kako se igra. Ako netko ima uputstvo da mi prepiše bila bih jako zahvalna.
    jako je jednostavno - tovariš stvari na devu dok ne odskoči i zbaci teret . Mi smo odustali jer se dijete bojalo živine...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala. Ali što sa kartama?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •