Results 1 to 11 of 11

Thread: HELP-novorodjence previse spava

Mony's Avatar

Default HELP-novorodjence previse spava

Molim vas za pomoc - nemam vremena traziti po topicima, a nista mi ne otvara preko gugla.

Malena ima 7 dana i moze odspavati cak i po 6 sati u komadu. Dojenje je u kombinaciji s dohranom.

Patronazna preporucila da se ne ostavi da tako dugo spava (a spava po danu - vjerojatno je zamijenila dan za noc), medjutim nikako je se ne moze probuditi.

Molim vas hitno za neki savjet! Samo nemojte reci da je se ostavi da spava, pliz...

Thanks!

Osoblje foruma sirius's Avatar

Ako je beba zdrava onda ne vidim problem u dugom spavanju.
    Ako ima žuticu ili premalu porođajnu težinu tada bi to moglo biti problem.
    Kako je mokrenjem i stolicom?

Mony's Avatar

Ima malenu tezinu, da, to sam zaboravila napisati.

Malo jede, al je sve OK s mokrenjem i stolicom.

Ima mi smisla da ne smije previse spavati, kako zbog hrane, tako i zbog misica i sl.... ? Ili grijesim...

Da samo jos nadodam: bebica se ne zeli probuditi i niti jedna fora oko budjenja ne djeluje.
    Medjutim, naravno, ima i sati kada je vrlo aktivna.
    Last edited by Mony; 19.09.2010 at 20:53.

Beti3's Avatar

Ako je beba male težine treba je buditi svaka tri sata. 3000g je još uvjek mala težina. Dojena beba se češće budi. Zašto joj treba i mlijeko iz kutije? A da probaš samo dojku, pa će biti brže gladna jer brže probavi mamino mlijeko pa će se i brže probuditi. Ujutro nazovi patronažnu jer moraš biti sigurna da dobro radiš. Takvo je moje mišljenje i iskustvo.

Mima's Avatar

Razodijevanje, masiranje leđa, masiranje (čvrsto) stopala?

Lea je bila izrazito male težine i nikako ju se nije smjelo pustiti bez hrane dulje od tri sata. No, naša pedijatrica mi je rekla da ona svima tako savjetuje kad se radi o skroz malim bebama - radi razine šećera u krvi. Ali koliko znam neki drugačije savjetuju.

Ja bih svakako budila.
    I budila sam je cca svaka 2.5-3 sata da bi sisala.
    Ona je bila jako uspavana (zutica), puno su je dohranjivali u porodilistu jer je stalno plakala i onda je pocela da gubi na tezini tek kad smo dosle kuci. Bila je sitna, a moje sise velike i tvrde (mleko je curilo u potocima, a ona je jedva malo sisala).
    Ja sam je budila za podoje, bilo je jako tesko probuditi je, nekad smo je budili i po pola sata. Uglavnom smo morali da je skinemo do pelene (koza na kozu), nekad sam je cak umivala mokrom pelenom, a nekad smo je i tusirali (kad je otpao pupak, bile su velike vrucine).
    Kad bi se razbudila sisala je kratko pa se umarala, zaspala bi na sisi i onda opet budjenje.
    Radila sam kompresije (kad prodje let down masiras dojku kako bi beba dosla do onog masnijeg mleka, tj. obicno kad su bebe previse slabe ili uspavane da bi vukle to masno mleko). Prvih dana je slabo kakila (jedva dva puta dnevno) a onda je krenulo. Do tad sam naravno strasno brinula, posle je bilo lakse.
    Ona se razbudila tek sa nekih 20 dana i onda pocela za pravo da sisa, sama da se budi nocu, da place, urla i trazi. Od onda je sve bilo lakse, i tih zadnjih 10 dana do kontrole natukla je preko 400g.
    Probaj da joj uvalis dojku u polusnu, pa nek sisa i spava.
    U svakom slucaju bih je budila.

Mony's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Ako je beba male težine treba je buditi svaka tri sata. 3000g je još uvjek mala težina. Dojena beba se češće budi. Zašto joj treba i mlijeko iz kutije? A da probaš samo dojku, pa će biti brže gladna jer brže probavi mamino mlijeko pa će se i brže probuditi. Ujutro nazovi patronažnu jer moraš biti sigurna da dobro radiš. Takvo je moje mišljenje i iskustvo.

Beti, ovo mi definitivno ima mi smisla, al kad ne pitam u svoje ime No, prenijet cu, thanks!

Mima, hvala na ovim metodama. Mozda nesto od ovoga nisu isprobali.

Cure, samo nadodajte ako se jos neceg sjetite. Bebica ima 2700 i fakat bi im pomogla neka tehnika budjenja....

Osoblje foruma sirius's Avatar

Mi smo imali isti problem (zbog žutice) i to buđenje je stvarno bila muka . Zapravo su rijetko palile fore sa razodijevanjem , mjenjanjem pelena, škakljanjem...Nekako mi se čini jednostavnije češće nuditi dojku dok je beba budna , makar šuti i ne pokazuje interes. Ja sam dojila na svaki kme, ali on tih prvih dana nije često plakao tako da je u mjesec dobio minimalno ,ali dovoljno.

Mony's Avatar

Cure, puno hvala!

6,841

Razodijevala, začepljivala nos, škakljala, čupkala za kosu, močila nogice u hladnoj vodi... I ponekad ništa od tog nije pomagalo.

Ja sam svog jednom cijelog uronila u malo hladniju vodu (kad ništa drugo nije palilo). Obično bi bilo dovoljno malo agresivnije masiranje dlanova, tabana ili vilice.
    Last edited by bibai; 20.09.2010 at 14:42.