Ja bih svakako budila.
I budila sam je cca svaka 2.5-3 sata da bi sisala.
Ona je bila jako uspavana (zutica), puno su je dohranjivali u porodilistu jer je stalno plakala i onda je pocela da gubi na tezini tek kad smo dosle kuci. Bila je sitna, a moje sise velike i tvrde (mleko je curilo u potocima, a ona je jedva malo sisala).
Ja sam je budila za podoje, bilo je jako tesko probuditi je, nekad smo je budili i po pola sata. Uglavnom smo morali da je skinemo do pelene (koza na kozu), nekad sam je cak umivala mokrom pelenom, a nekad smo je i tusirali (kad je otpao pupak, bile su velike vrucine).
Kad bi se razbudila sisala je kratko pa se umarala, zaspala bi na sisi i onda opet budjenje.
Radila sam kompresije (kad prodje let down masiras dojku kako bi beba dosla do onog masnijeg mleka, tj. obicno kad su bebe previse slabe ili uspavane da bi vukle to masno mleko). Prvih dana je slabo kakila (jedva dva puta dnevno) a onda je krenulo. Do tad sam naravno strasno brinula, posle je bilo lakse.
Ona se razbudila tek sa nekih 20 dana i onda pocela za pravo da sisa, sama da se budi nocu, da place, urla i trazi. Od onda je sve bilo lakse, i tih zadnjih 10 dana do kontrole natukla je preko 400g.
Probaj da joj uvalis dojku u polusnu, pa nek sisa i spava.
U svakom slucaju bih je budila.