-
Moj sin ima 36 dana i od pocetka imam problem sa desnom dojkom (imala sam i u toku dojenja starijeg sina). Na njoj mi je areola skroz zaobljena (kao neko brdasce), a bradavica uvucena. Nikako ne mogu napraviti ni sendvic sa prstima pa je tako staviti bebi u usta. Dojimo sa seseitricima od pocetka, s tim sto mi se na levoj bradavica vec prilicno izvukla, a ova desna je nepromenjena. Na tu dojku mi i mleko slabije ide, tj. mislim da mali ne moze lepo povuci. Poslednjih dana je sve slabije sisao na njoj, a juce celi dan nije hteo uopste. Ja sam se izdajala i masirala je, ali mi je sinoc krenuo mastitis, to je inace cetvrti put na toj dojci da mi se desava, od toga sam samo jednom prosla bez temperature. Prva tri puta sam tacno mogla da napipam mesto zapusenja, ali ovaj put mi se javio bol u pazuhu, temperatura oko 40, groznica i cela dojka je oko areole crvena, bez nekog konkretnog cvorica (ili ga ja ne mogu napipati). Od jutros nema bola, dojka je crvena, temperatura oko 37.5. Sinoc sam izdajala bukvalno kapi, a jutros vec bolje ide mleko na nju, s tim sto je mali nikako ne zeli sisati, vec je rucno idajam. Sta da radim sa tom dojkom? Sada mi se kao najbolja cini ideja da prestanem da dojim na tu stranu i da ga dojim samo levom, ali ne znam kako bih to izvela? Zaboravila sam jos reci i da sam na obe bradavice na samom pocetku dobla strasne ragade, na levoj polako prolazi, a na desnoj mi je bukvalno otpalo parce bradavice pretpostavljam od tog njegovog uzimanja i ispustanja bradavice koju ne moze lepo uhvatiti.
Inace beba je za prve tri nedelje dobila 530g, a u cetvrtoj 230g, sto mislim da je lep napredak. Presvlacim ga pred svaki podoj (dojim ga na zahtev) i pelena je svaki put mokra poprilicno, od pre nedelju dana kaki jednom dnevno ili jednom u dva dana ali toliko obilno da posle toga sledi komplet kupanje i presvlacene.
Inace sam bila jako resena da dojim, dajem sve od sebe, informisala sam se maksimalno, nisam odustala ni posle svih problema...ali sada polako padam u ocaj. Pogotovo sto pored male bebe imam i vecu bebu od 20 meseci koja trazi svoje, a ja se i dalje po celi dan bavim samo dojenjem, masiranjem, izdajanjem...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma