Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: molim pomoć mama dugodojilica!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno molim pomoć mama dugodojilica!

Ne znam je li slična tema već bila,pa se ispričavam ako je.

Dojila sam malog do njegove 2.godine, prestao je dojiti prije skoro 6 mj.Nakon prestanka nisam imala problema s kvrgama,malo sam se tu i tamo izdojila i mlijeko je prestalo curiti,ali ja još uvijek iz dojki mogu istisnuti žutu ljepljivu tekućinu,nalik kolostrumu. E sad čitala sam da je moguće da mi je prolaktin još uvijek povišen a s obzirom da mislim ostat trudna opet hoće lli to utjecat na zatrudnjivanje?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam imala takav problem. S tim da prl čak i nije bio iznad dozvoljenih vrijednosti.

Imala sam mlijeka i 2 god. nakon prestanka dojenja. Mogla sam stisnuti kap-dvije, a na UZV su se jasno vidjeli puni mliječni kanali. Uz to sam imala jako kratak ciklus, 19-20 dana, i vrlo kratku lutealnu fazu (od ovulacije do menstruacije).

Kad nekoliko ciklusa nije došlo do T, napravila sam hormonske pretrage. Progesteron 7 dpo je bio jako, jako nizak (toliko da je dr mislila da su pogriješili u labosu pa me poslala opet). Prolaktin je bio 500 nečega, a gornja granica je oko 600. Dr kaže da je to ok i da mi samo utrogestane u drugoj polovici ciklusa zbog niskog progesterona. Još nekoliko ciklusa - ništa.

Onda sam kontaktirala jednog privatnog liječnika koji se bavi problemima sa začećem, u 1 mailu me uputio gdje je problem, tj. da je taj prolaktin očito za mene previsok. 1 ciklus sam pila Bromergon, i u idućem ostala trudna.

Ali ne radi to probleme svima. Tu na forumu ima puno mama dojilica koje su ostale trudne.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam svog sina dojila na zahtjev (čitaj puno puta tijekom dana i noći) kad sam ostala trudna. Trudna sam ostala treći i li četvrti ciklus u kojem se nismo "pazili".

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ciklusi su mi savršeni,menga dolazi svakih 28-32 dana... i prema sluzi mislim da imam plodne dane točno negdje na sredini... zato mislim da nebi trebala imat problema ali eto brine me još to zaostalo mlijeko.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj je prestao dojiti prije skoro godinu dana, a ja još mogu istisnuti par kapi. Tako je bilo i prije i svaki put sam ostala T prvi ciklus kada smo radili na tome. Kad bolje razmislim, od kad sam prvo dijete dojila nije bilo perioda da nisam mogla istisnuti ništa. Dakle već 10 godina! UH!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja još uvijek mogu istisnuti kapljicu, iako ne dojim godinu i pola. Prolaktin mi je u redu (u stvari puuuno bolji nego prije trudnoće), ciklusi redovitiji nego ikad. Tako da "kapljice" i prolaktin ne moraju biti u nikakvoj vezi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •