-
molim pomoć mama dugodojilica!
Ne znam je li slična tema već bila,pa se ispričavam ako je.
Dojila sam malog do njegove 2.godine, prestao je dojiti prije skoro 6 mj.Nakon prestanka nisam imala problema s kvrgama,malo sam se tu i tamo izdojila i mlijeko je prestalo curiti,ali ja još uvijek iz dojki mogu istisnuti žutu ljepljivu tekućinu,nalik kolostrumu. E sad čitala sam da je moguće da mi je prolaktin još uvijek povišen a s obzirom da mislim ostat trudna opet hoće lli to utjecat na zatrudnjivanje?
-
Ja sam imala takav problem. S tim da prl čak i nije bio iznad dozvoljenih vrijednosti.
Imala sam mlijeka i 2 god. nakon prestanka dojenja. Mogla sam stisnuti kap-dvije, a na UZV su se jasno vidjeli puni mliječni kanali. Uz to sam imala jako kratak ciklus, 19-20 dana, i vrlo kratku lutealnu fazu (od ovulacije do menstruacije).
Kad nekoliko ciklusa nije došlo do T, napravila sam hormonske pretrage. Progesteron 7 dpo je bio jako, jako nizak (toliko da je dr mislila da su pogriješili u labosu pa me poslala opet). Prolaktin je bio 500 nečega, a gornja granica je oko 600. Dr kaže da je to ok i da mi samo utrogestane u drugoj polovici ciklusa zbog niskog progesterona. Još nekoliko ciklusa - ništa.
Onda sam kontaktirala jednog privatnog liječnika koji se bavi problemima sa začećem, u 1 mailu me uputio gdje je problem, tj. da je taj prolaktin očito za mene previsok. 1 ciklus sam pila Bromergon, i u idućem ostala trudna.
Ali ne radi to probleme svima. Tu na forumu ima puno mama dojilica koje su ostale trudne.
-
Ja sam svog sina dojila na zahtjev (čitaj puno puta tijekom dana i noći) kad sam ostala trudna. Trudna sam ostala treći i li četvrti ciklus u kojem se nismo "pazili".
-
ciklusi su mi savršeni,menga dolazi svakih 28-32 dana... i prema sluzi mislim da imam plodne dane točno negdje na sredini... zato mislim da nebi trebala imat problema ali eto brine me još to zaostalo mlijeko.
-
Moj je prestao dojiti prije skoro godinu dana, a ja još mogu istisnuti par kapi. Tako je bilo i prije i svaki put sam ostala T prvi ciklus kada smo radili na tome. Kad bolje razmislim, od kad sam prvo dijete dojila nije bilo perioda da nisam mogla istisnuti ništa. Dakle već 10 godina! UH!
-
Ja još uvijek mogu istisnuti kapljicu, iako ne dojim godinu i pola. Prolaktin mi je u redu (u stvari puuuno bolji nego prije trudnoće), ciklusi redovitiji nego ikad. Tako da "kapljice" i prolaktin ne moraju biti u nikakvoj vezi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma