Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: u prilog platnenim pelenama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno u prilog platnenim pelenama

vise puta sam citala o tome kako se djeca ranije odviknu od pelena ako koriste platnene jer su ranije svjesni kad su mokri i sl.
    samo sam htjela prijaviti da moja m. (17 mj.) vec par mjeseci i vrlo cesto, ujutro ima potpuno suhu pelenu. to mi se cini da onda moze dosta dobro kontrolirati mjehur? cak sam na jednom forumu procitala da je ta suha nocna pelena najbolji kriterij da je dijete spremno za odvikavanje. sto vi mislite o tome?

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Daka je već dvije noći bez pelene. Jedina fora je odmah ujutro nakon buđenja stavljanje na wc. Sama je odlučila biti bez pelene i to mi je obznanila plakanjem i vikanjem "neću pelenu, oču biti goolaaaa".
    Kući smo u gačicama a vani u platnenoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

moj je m rođen 22.6. dakle blizu smo. i strašno mi se čini da tako mali idu već piškit i kakat na we. moj m kaže ka-ka, ali za piškenje ne kuži još (ili ja ne kužim). Međutim, često mu noćna pelena bude suha :shock:

pa se nekak sve više lovim da razmišljam o platnenima.. 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj H je u platnenima i kaka u wc od nenavršenog 5. mjeseca!
    Bitno je prepoznati znakove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

uh.
    definitivno moram razmisliti o platnenima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: re

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    piškenje ne kuži još (ili ja ne kužim).
    Ovo je posljedica "suhoće" jednokratnih pelena. Klinci jednostavno ne povežu radnju (pišanje) s posljedicom (mokra pelena) pa im duže treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do godine dana je imao dva puta esherihiu u urinu, pa me malo i strah (znam da ne mora biti ali...)

hvala!

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo mi već peti dan bez pelene. Noći suhe, danju traži pikit za piškenje ikakanje. Danas smo bile na kontroli kod naše pedijatrice a ona kaže "pikit"
    ja uzmem ključ od wc-a od sestre i tako mi odpiškimo svoje. Baš sam bila ponosna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa
    Evo mi već peti dan bez pelene. Noći suhe, danju traži pikit za piškenje ikakanje. Danas smo bile na kontroli kod naše pedijatrice a ona kaže "pikit"
    ja uzmem ključ od wc-a od sestre i tako mi odpiškimo svoje. Baš sam bila ponosna.
    ariana, svaka cast! podijeli s nama svoja iskustva...kako ste poceli? mi smi imali neku guzvu u obitelji pa se jos nismo odvazili na taj veliki korak, ali sad se sve pomalo stisalo pa si sve mislim da i mi pokusamo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

i mene zanima kako točno ste počeli? Samo skinuli u gaćice ili kak?
    I kako ju stavljaš na wc.
    meni se čini malo neizvedivo dok je u jaslicama.
    i ima li smisla samo dok smo doma probavati da ga ne zbunim.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Počeli smo rano, potaknuti topicom "od rođenja bez pelena". Sa otprilike 3 mjeseca sam ju nekoliko puta dnevno nakon jela i nakon buđenja počela držati iznad lavaboa ili wc-a nadajući se da će se popiškiti ili pokakiti. Kakala je svaki peti dan (isključivo dojenje9 pa nije bilo teško pogoditi jer je i tiskala pa smo lako skužili. Sa nekih 6 mjeseci sam ju prilikom svakog mijenjanja pelena stavljala na wc i ona se vjerovali ili ne pri prvom sjedenju na wc-u tako obilno pokakila kao da joj je to bilo veliko olakšanje.Vjerojatno i je, jer je ipak lakše kakati na wc nego u pelenu. Stavljala sam ju obavezno odmah nakon buđenja i onda je redovno i piškila u wc. Od njenih 6 mjeseci do sada se možda u pelenu ukakila 15-ak puta tako da su nam platnene bez ikakvih flekica.
    Od otprilike njenih 12 mjeseci traži sama kakati (trči na wc i viče piki, piki)
    a sada traži lonku (imamo onu sa ručkama iz turbo limača, naslijedili smo ju). Prije neka tri tjedna ju je hvatala totalna šizika navečer prilikom stavljanja pelene, vikala je "nece pelenu" i ja sam ju poslušala. Trebali mi je malo više hrabrosti skinuti joj dnevnu, ali evo sada normalno traži piškiti i popiškila je gaće samo dvaput.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Eh da, za wc imamo dasku iz emezzete, onu mekanu koja je koštala 50 kuna (u ipercopu je 60).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •