Dakle, otisao hard disk na laptopu, dijagnostika kaze "startup failure, replace hard disk 1".
Zanima me koliko otprilike kosta ta zamjena hard diska, i da li je isplativije kupiti novi laptop?
Unaprijed hvala!
Dakle, otisao hard disk na laptopu, dijagnostika kaze "startup failure, replace hard disk 1".
Zanima me koliko otprilike kosta ta zamjena hard diska, i da li je isplativije kupiti novi laptop?
Unaprijed hvala!
Ovisi koliko je star laptop. Hard kosta parsto kuna, npr. 500, tako nesto.
Cca 2 godine (ali garancija je bila na godinu dana).Ovisi koliko je star laptop.
Bok!
Ja bi (da je moj laptop) prošvrljala na njuškalu, oglasniku ili aukcijama ima li diska koji mi odgovara. Pazila bi da nije neki noname nego Hitachi, Toshiba ili tako nešto. Može se naći dosta velikih diskova za ok cijenu.
Bitna je stvar da znaš kakvo sučelje treba biti: IDE (ATA, P-ATA) ili SATA
IDE je starije sučelje i nije baš lako naći takav disk.
A jesi li probala bootat s cd-a pa formatirat disk?
Probala sam sve do dijagnostike (koju sam isto napravila), ali kako komp nije moj, nisam se dalje usudila.
Mama (njen je) ga je odnijela na servis, hitni popravak (novi HD + usnimavanje + ruke) ju je kostao 700 Kn.
Da je moj, probala bih rijesiti stvar sama (uz vasu pomoc), ali ovako...
Uglavnom, rijesena stvar, hvala na savjetima!
Da, garancija na novi HDD joj je godinu dana.
S obzirom na to da ga je predala u ponedjeljak, a podigla vec iduci dan, mislim da je stvarno fer cijena.![]()