Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: uskoro novo radno vrijeme u školama za djelatnike od 7.30 do 15.30 ?????

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno uskoro novo radno vrijeme u školama za djelatnike od 7.30 do 15.30 ?????

ako je škola u jednoj smjeni

Tako sam bar čula da se sprema po novim pravilnicima, i iskreno mislim da ću ,ako to zaživi definitivno promijeniti posao.

Najviše priprema za nastavu odradim doma u vrijeme koje mi paše , na svom računalu u neko suludo noćno doba, nisam kancelarijski tip .

Sad ću to odrađivati u školi ,samo ne znam gdje i kako ....

kolegice, jeste li vi čule nešto o tome ,tj itko s foruma ?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čula sam već ranije od predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje, usputno na nekom seminaru, da 4 - 5 škola u Zagrebu koje rade u 1 smjeni (i imaju kabinete za učitelje) imaju 8h radno vrijeme.

Intencija je naravno da sve škole jednog dana rade na taj način.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iskreno moja sestra je išla u srednju školu koja je imala samo jednu smjenu i znam da je to našim roditeljima puno olakšavalo život.meni ideja kao ideja da moje dijete (koje je sad tek za krenuti u vrtić)jednog dana bude u jednoj smjeni u školi jako dobra ideja jer se već sada ježim da ja odlaim ujutro na posao a da mi dijete ima školu od 14-19 sati i da je prvi dio dana sam a kada sam ja doma da njega nema do navečer. kako će se to ako do toga dođe provesti u praksi to je druga priča. a i mislim da i vama koji radite u školama smjenski kao do sada, je to samo pitanje navike i organizacije na dr.način. opet ti ostaje priprema za nastavu u večernjim satima kao što si i rekla, ne? . ja imam takav posao da se pripremam za stranke za sljedeći dan navečer u miru kada dijete spremim spavati i kada nam gužva po doma utihne. samo vam želim da vam škole i omoguće adekvatne prostorije, opremu i ostale uvjete za sve.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

KOliko ja poznam tromost sustava radit ću i više od 8 sati jer ću dio morat odsjediti da se zadovolji forma , a ono što moram napraviti, napravit ću kod kuće na uštrb obtelji i sna, nije vrijedno 5000 kn mjesečno ( za mene )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    KOliko ja poznam tromost sustava radit ću i više od 8 sati jer ću dio morat odsjediti da se zadovolji forma , a ono što moram napraviti, napravit ću kod kuće na uštrb obtelji i sna, nije vrijedno 5000 kn mjesečno ( za mene )
    Nije provokacija, nego me baš zanima objašnjenje. Ako sam dobro shvatila, biti će predviđeno vrijeme koje će profesori provoditi "dodatno" u školi i tad raditi pripreme, ispravljati testove,... Ako će za to biti predviđen adekvatan prostor i vrijeme, zašto bi se to još kasnije radilo doma?
    Nisam upoznata s problematikom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam što bih ti rekla, mislim da sam jasno napisala što sam mislila, na papiru i u teoriji će biti svega ,al i u praksi ..........

čekam da se ajvi netko od kolegica.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam kolegica i nisam ništa čula ali mi se sviđa ideja, ako uvjeti škole to omogućuju.
    Posljednje uređivanje od pipi1 : 20.09.2010. at 22:19

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni ne . Takve uvjete kao na zapadu da svatko od nas ima svoj radni prostor u školi koji ne dijeli s nekim drugim tj da mora čekati na računalo i sl , nemaju sve škole, niti bi to mogle imati jer nemaju prostor da se i ima sredstava .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne . Takve uvjete kao na zapadu da svatko od nas ima svoj radni prostor u školi koji ne dijeli s nekim drugim tj da mora čekati na računalo i sl , nemaju sve škole, niti bi to mogle imati jer nemaju prostor da se i ima sredstava .
    nije ti to tako neizvedivo. svakom učitelju daš laptop ili barem notebook(ić), mislim da dosta škola ima kabinete.
    btw: ja bih (da me se pita) ukinula papirnate imenike i dnevnike

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ovako-na nas 60 nastavnika jedan kompjuter, koji je prahistorijska kanta, i sad bih se ja trebala pripremati za nastavu. moš misliti. nadalje, ja bih bila više nego sretna da mi je radno vrijeme od 7.30 do 15.30 jer bih ipak provela više vremena sa svojim djetetom nego onaj tj kad sam popodne (onda ga ne vidim od 9.30 do 20 h) i ne bih nosila posao doma. No, u mojoj školi to ne bude zaživjelo ni za 20 g. razlozi-zbornica premala da nas sve smjesti, kabineta iliti nekih dr. prostora nema, novaca za preuređenje, to svi znamo, nema. Tako da čisto sumnjam. Iako bi meni osobno to silno olakšalo život kad mi djeca krenu u školu. Ali, to će biti kao i famozni pedagoški standard pa i dalje sjede 2 razreda na eng (čitaj njih 40 2 sata tj. i zaključite kakvi su uvjeti rada) jer se ne smije povećati satnica iliti platiti nekome prekovremeno.

Moje osobno mišljenje da se može fantazirati o svemu, ali realno se dogoditi ništa neće u većini škola. Možda u nekim novima, moderno građenima kojih ima jako malo.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nemojte me molim vas plašiti.
    zaživi li to ja definitivno dajem otkaz, ne znam samo zašto bi se morala motati po školi ako nemam nikakvog direktnog posla s učenicima, što koga briga kad ja odrađujem svoje pripreme. sljedeće je valjda na redu dolaženje u školu za vrijeme praznika i čišćenje nakon ličilaca i glancanje parketa.
    ako žele da sjedim tamo bez veze, ili s vezom-sasvim svejedno, zato jer tako rade npr. u švicarskoj neka se prvo raspitaju i kakve su plaće njihovih profesora.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ne znam kakve veze ima rad u jednoj smjeni s takvim radnim vremenom od 7.30 do 15.30?
    pa nisu svi profesori u isto vrijeme s djecom, niti je to izvedivo-jedino ako će nam povećati normu za 100 ili više posto.
    moja norma je 20 sati direktnog rada s djecom + 2 sata za koja me može zadužiti ravnatelj, što bi ja radila preostale sate u školi?
    sjedila tamo da netko ne veli kak profesori imaju sjajno radno vrijeme?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    i ne znam kakve veze ima rad u jednoj smjeni s takvim radnim vremenom od 7.30 do 15.30?
    pa nisu svi profesori u isto vrijeme s djecom, niti je to izvedivo-jedino ako će nam povećati normu za 100 ili više posto.
    moja norma je 20 sati direktnog rada s djecom + 2 sata za koja me može zadužiti ravnatelj, što bi ja radila preostale sate u školi?
    sjedila tamo da netko ne veli kak profesori imaju sjajno radno vrijeme?
    čini mi se da je ovo jedna od misli vodilja za one koji osmišljavaju promjene. Dao Bog da imam krivo

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaživi li to ja definitivno dajem otkaz, ne znam samo zašto bi se morala motati po školi ako nemam nikakvog direktnog posla s učenicima, što koga briga kad ja odrađujem svoje pripreme.
    nije da zelim previse polemizirati, ali ne mogu preskociti neku argumentaciju. Pa, ima mali milion radnih mjesta na kojima ljudi ne rade osam sati dnevno s korisnicima pa opet moraju biti na radnom mjestu. Ja sam psiholog, bavim se dijagnostikom - nalaze moram pisati na radnom mjestu, a bas bi volila otici doma nakon nekoliko intervjua i doma pisati, kada mi pasi. No, ne mogu i nikada to nisam mogla, ne ja, nego nitko izvan skolskog sustana (cak i u skolama strucni suradnici borave u skoli gotovo cijelo ili cijelo radno vrijeme).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, ali je sasvim lijepa praksa jednog zanimanja da se dio posla može obaviti doma.
    I baš bi ibla šteta i ovo ukidati kad je zapravo potreba u društvu da imamo i klizno radno vrijeme, i rad na pola radnog vremena...i tako, da se ljude ne uniformira, a događa se baš suprotno.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se, naravno. Zelim samo naglasiti da mi je npr. tvoja argumentacija puno prokladnija nego argumentacija: "...što koga briga..."

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Problem naših škola je prostor. Netko je napisao da većina škola ima kabinete. Točno je da neke škole imaju kabinete. Nisam još ništa čula o tome što maria piše. Mislim da to baš i nije ostvarivo, pogotovo u našoj školi. Nama je gužva i u dvije smjene, znači da bi za rad u jednoj smjeni trebali još jednu školu. Neostvarivo u skoroj budućnosti. Inače. kod nas svaka učionica ima kompjuter, ali ne i kabinet. Znači, kad je nastava ja mogu samo vegetirati u zbornici.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad mi nasa uciteljica nakelji roditeljski u 11h, onda se ovo cini kao sjajna ideja. Medjutim shvacam koliko je to neizvedivo u danasnjim uvjetima i mogucnostima naseg skolstva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Problem naših škola je prostor. Netko je napisao da većina škola ima kabinete. Točno je da neke škole imaju kabinete. Nisam još ništa čula o tome što maria piše. Mislim da to baš i nije ostvarivo, pogotovo u našoj školi. Nama je gužva i u dvije smjene, znači da bi za rad u jednoj smjeni trebali još jednu školu. Neostvarivo u skoroj budućnosti. Inače. kod nas svaka učionica ima kompjuter, ali ne i kabinet. Znači, kad je nastava ja mogu samo vegetirati u zbornici.
    Ni škola u koju idu moja djeca nema uvjeta. Čak su i uvjeti za održavanje nastave "granični" - dvorana prokišnjava, prozori su šuplji (kompletno truli okviri) i slično.

Ovakav pristup radu školskog osoblja ne bi donio ništa dobro. Tja, bit će da ministre vodaju samo po elitnim školama, a 90% škola u Hrvatskoj su sličnije ovome u čemu moja djeca svaki dan sjede satima, skupa sa svojim učiteljima i ostalim školskim osobljem. Nemaju ni poštenu kuhinju (već 3 godine prijete zatvaranjem zbog sanitarne), nemaju ni sve pločice na podu, a o kabinetima da i ne govorimo.... Samo u snovima! Njihovi učitelji doma rade pripreme na svojim PRIVATNIM računalima itd. Jer u školi nemaju ni gdje ni na čemu.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U mojoj školi nema šanse da to zaživi. Samo matematičari imaju kabinet, i to ravno 4m^2 na nas 5 matematičara.

Ako će taj prijedlog zaživiti, onda nitko sretniji od mene jer ću imati i puno prekovremenih sati. Svi koji izjavljuju da mi u školama ladimo jaja će biti ušutkani po kratkom postupku kad vide koliko vremena se stvarno potroši na ispravljanja, pripreme, stručna usavršavanja (svi griješimo što to računamo kao van radnog vremena!)...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da će ta morska ideja pasti na konkretnim stvarima - škole nisu dovoljno dobro opremljene da bi od toga moglo biti ikakve koristi. Da mi je samo znati koji zvjezdoznanci, s kakvim profesionalnim biografijama i rezultatima, dolaze na ovakve ideje!

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se, naravno. Zelim samo naglasiti da mi je npr. tvoja argumentacija puno prokladnija nego argumentacija: "...što koga briga..."
    ni meni baš ne sjedaju argumentacije tipa: ako ne možemo mi, zašto bi vi ?

sorry na pomalo svađalačkom tonu, no već mi je pun kufer da je jedna od top tema našeg društva koliko prosvjetari rade, tj. ne rade.

inače, što se teme tiče, ne priprema se za nastavu isključivo sjedeći i pišući za računalom (lijepo napisana priprema ne znači i dobro održani sat), to je donekle i kreativni proces i pripremati se za nastavu može i kopajući u vrtu npr.
    a o uvjetima u školama bi mogli otvoriti potpuno novu temu, uostalom imate i slike na portalu večernjeg lista.

a za sve one koji misle da je ovo super ideja: cilj svakog dobrog poslodavca je zadovoljan radnik jer je tek zadovoljan radnik i uistinu dobar radnik.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš lijepo, mnogima će to biti malo, pa bi bilo dobro da kako se bliži kraj školske godine nastavnici kažu u 15.30 - ah, sorry, radno vrijeme mi je isteklo...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    nije da zelim previse polemizirati, ali ne mogu preskociti neku argumentaciju. Pa, ima mali milion radnih mjesta na kojima ljudi ne rade osam sati dnevno s korisnicima pa opet moraju biti na radnom mjestu. Ja sam psiholog, bavim se dijagnostikom - nalaze moram pisati na radnom mjestu, a bas bi volila otici doma nakon nekoliko intervjua i doma pisati, kada mi pasi. No, ne mogu i nikada to nisam mogla, ne ja, nego nitko izvan skolskog sustana (cak i u skolama strucni suradnici borave u skoli gotovo cijelo ili cijelo radno vrijeme).
    problem je taj što u školama NEMA UVJETA za rad. i tako tamo sjediš, gubiš vrijeme jer ne možeš niš radit kad nemaš ni radni stol, ni stolicu, ni komp ni niš. vrtiš se bez veze i jedva čekaš da dođeš doma da možeš odraditi sve ono što nisi mogla u školi.

i kod nas na poslu je tako. sjedimo u uredu (ima na 4, imamo 2 stola,3 stolice i 1 komp - idealni uvjeti za rad) i gubimo vrijeme, pričamo gluposti, šećemo se po hodnicima jer nemamo di sjest. i jedva čekamo da dođe 14h da možemo ići doma raditi. i onda radimo cijelo popodne, večer, noć...i ujutro 3h pijemo kavu da se oporavimo od noćnog rada itd.
    Kad bismo mogli samo odrađivati rad s učenicima na poslu, a ostalo raditi doma, bilo bi svima 100put bolje, bar ne bih gubila toliko vremena na zujenje u prazno
    ili kad bi mi omogućili uvjete za rad na poslu. onda bi bilo najbolje jer bih konačno nekad u životu posao ostavljala na poslu,a doma ne bih radila. hmmm...čisto sumnjam da će tako ikad biti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cijelu tu ideju vidim kao još jedan od primjera sveopće birokratizacije društva koja je jaaaako uzela maha u zadnje vrijeme (priznajem da ne razumijem baš zbog čega). I na svojem poslu (koji sa školstvom nema veze) viđam slične nebuloze u zadnje vrijeme i to me ispunjava užasom. Ipak, nadam se ovome što Zdenka2 kaže, da će ta morska ideja pasti na konkretnim problemima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kad mi nasa uciteljica nakelji roditeljski u 11h, onda se ovo cini kao sjajna ideja. Medjutim shvacam koliko je to neizvedivo u danasnjim uvjetima i mogucnostima naseg skolstva.
    Koliko ja znam, ona to ne bi smjela. Radila sam u 5 različitih škola i ni u jednoj se RS nije mogao održati u jutarnjim satima, ne mora se valjda ni objašnjavati zašto. A što se tiče informacija za roditelje, jedan tjedan su bile ujutro, drugi popodne, da svi budu "pokriveni".

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naša škola nema kabineta ni računala... ima 5 računala u funkciji - ravnatelj, tajnica, računovođa, knjižnica, pedagog.
    živo me zanima kako bi to funkcioniralo kod nas lol

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš me zanima kak bi to bilo u školi u koju ide moj klinac, nova škola radi samo 4 godine, a već doslovno 3 godine se prijete da će treća smjena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da će ta morska ideja pasti na konkretnim stvarima - škole nisu dovoljno dobro opremljene da bi od toga moglo biti ikakve koristi. Da mi je samo znati koji zvjezdoznanci, s kakvim profesionalnim biografijama i rezultatima, dolaze na ovakve ideje!

baš zvjezdoznanci, zdenka svaka čast :thumbup:

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Maria71, ta ideja se provlači po zbornicama već duže vremena - 4 godine i više. Ja znam neke ravnatelje koji zaista tjeraju nastavnike da dođu, odsjede do 2 sata u zbornici i onda idu doma "...JER TAKAV JE NAPUTAK IZ MINISTARSTVA!" - famozni neoborivi argument :D. To za vrijeme kad nastava završi, pa se radi administracija itd. Ni to više ne možeš u školi raditi jer sve više se stvari radi na računalu, koje opet imaš samo doma.

Ja sada radim u školi u kojoj imamo urede, računala, internet, svu moguću opremu koja ti je potrebna za dobre pripreme i radno vrijeme mi jest od 8 do 4, ali i nastava je u jednoj smjeni. Lijepo je ne nositi doma posao, jer u konačnici mi se čini da mi ipak doma odradimo više nego što nam je zakonom plaćeno za pripremanje. Tako sam ja barem kad sam radila u školi s dvije smjene.

S druge strane, ni ovo nije baš kako bi trebalo biti jer nakon 5 ili 6 sati nastave si umoran ko pas i nema tih priprema koje bi mogla pisati, a da liče na nešto. Ja nekada sposobna samo za gledanje u prazno i treba mi raditi nešto sasvim drugačije da bi se oporavila i bila spremna na pripremu opet.

A sada, budući da nas tjeraju da točno u 8 budemo na poslu (upisujemo se), lijepo u 4 se ISPISUJEM i mozak na pašu!!! Popodne se posvetim obitelji, pa makar se i nisam onako pripremila kako bi željela. A pomalo me grize, i mislim na nastavu sutrašnju, ali se iz principa baš neću doma pripremati, jer uredsko radno vrijeme je od 8 do 4!!

Tako birokratizacija posla djeluje na kvalitetu posla - to sam samo željela opisati.

Nažalost, čini mi se da je kvaliteta nastave zadnja primisao ljudima koji donose svemirske propise.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    X

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj natilalimaci prvotno napisa Vidi poruku
    Maria71, ta ideja se provlači po zbornicama već duže vremena - 4 godine i više. Ja znam neke ravnatelje koji zaista tjeraju nastavnike da dođu, odsjede do 2 sata u zbornici i onda idu doma "...JER TAKAV JE NAPUTAK IZ MINISTARSTVA!" - famozni neoborivi argument :D. To za vrijeme kad nastava završi, pa se radi administracija itd. Ni to više ne možeš u školi raditi jer sve više se stvari radi na računalu, koje opet imaš samo doma.

Ja sada radim u školi u kojoj imamo urede, računala, internet, svu moguću opremu koja ti je potrebna za dobre pripreme i radno vrijeme mi jest od 8 do 4, ali i nastava je u jednoj smjeni. Lijepo je ne nositi doma posao, jer u konačnici mi se čini da mi ipak doma odradimo više nego što nam je zakonom plaćeno za pripremanje. Tako sam ja barem kad sam radila u školi s dvije smjene.

S druge strane, ni ovo nije baš kako bi trebalo biti jer nakon 5 ili 6 sati nastave si umoran ko pas i nema tih priprema koje bi mogla pisati, a da liče na nešto. Ja nekada sposobna samo za gledanje u prazno i treba mi raditi nešto sasvim drugačije da bi se oporavila i bila spremna na pripremu opet.

A sada, budući da nas tjeraju da točno u 8 budemo na poslu (upisujemo se), lijepo u 4 se ISPISUJEM i mozak na pašu!!! Popodne se posvetim obitelji, pa makar se i nisam onako pripremila kako bi željela. A pomalo me grize, i mislim na nastavu sutrašnju, ali se iz principa baš neću doma pripremati, jer uredsko radno vrijeme je od 8 do 4!!

Tako birokratizacija posla djeluje na kvalitetu posla - to sam samo željela opisati.

Nažalost, čini mi se da je kvaliteta nastave zadnja primisao ljudima koji donose svemirske propise.
    je li vas, tj. kolektiv škole netko nešto pitao prije uvođenja takvog radnog vremena ili je to samovolja ravnatelja?
    u čemu je ustvari bit takvog radnog vremena, jer kvaliteta nastave definitivno time nije na dobitku?
    ovisi li rad vaše škole u jednoj smjeni o tome da ste svi na broju od 8 do 16?
    i ako mi možeš molim te reći koje vam je ravnatelj struke?

puno pitanja, znam, ali potpuno sam u šoku ovakvim pristupom nastavnom procesu, kao da se radi o običnom uredskom poslu.
    po meni rad profesora se može ocijeniti samo prema onome što pokaže u razredu, a ne prema tome gdje i koliko se dugo priprema za nastavu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar ne bi trebali ici prema vecoj fleksibilnosti rada? i zar za skole ovo nije skuplje rjesenje?
    bar dvaput vise u danu ces potegnut vodu u wc-u i oprat ruke
    a za informacije ce vam svaki tjedan placati prekovremene?

ja ih ne bi nazvala cak ni zvjezdoznancima, ti imaju bar nekakvu viziju
    a nase zakone i pravilnike pisu otprilike po principu doskocit cu ja mandici iz racunovodstva koja rjesava krizaljke

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prvi tjedan nastave nas je sindikalistica upozorila da ravnateljica mora bilježiti kada je tko došao i otišao s posla ne bi li ti podaci nečemu poslužili kada nam se uvede uredsko radno vrijeme. Dalje od toga se nisam interesirala i trenutno ne razmišljam o tome jer radim u smjenama veeelikoj školi s premalo prostora tako da za vrijeme slobodnog sata mogu samo sjediti u zbornici i gubiti vrijeme jer je svaki drugi prostor u kojem se može raditi zauzet za nastavu. Voljela bih da nije tako jer bi ipak mogla bar dio posla odraditi u tim 'rupama', tako da bi mi uredsko radno vrijeme bilo jedna velika neiskorištena rupetina u trenutnim uvjetima. Stručni suradnici po školama imaju uredsko radno vrijeme, ali i svoj prostor u kojem rade, nastavnici ga nemaju. U informatičku učionicu za koji sam zadužena ulazim vikendom ako treba nešto napraviti na računalima jer preko tjedna ili ja nisam slobodna ili učionica.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj blis prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi tjedan nastave nas je sindikalistica upozorila da ravnateljica mora bilježiti kada je tko došao i otišao s posla ne bi li ti podaci nečemu poslužili kada nam se uvede uredsko radno vrijeme.

nema ovo veze s tim
    od prvoga lipnja svi u hrvatskoj moramo voditi te liste kad je netko dosao i otisao i predavati ih knjigovodstvu da bi nam se napravio obracun placa

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nema ovo veze s tim
    od prvoga lipnja svi u hrvatskoj moramo voditi te liste kad je netko dosao i otisao i predavati ih knjigovodstvu da bi nam se napravio obracun placa
    Točno. S tim da se na fakultetima to odnosi na administrativno i tehničko osoblje, dok nastavno i znanstveno ima godišnju normu/satnicu, a ne tjednu pa ne podliježu tome.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Točno. S tim da se na fakultetima to odnosi na administrativno i tehničko osoblje, dok nastavno i znanstveno ima godišnju normu/satnicu, a ne tjednu pa ne podliježu tome.
    Na fakultetima je možda tako, ali bogme na znanstvenim institutima nije.
    I nama su počeli štopati vrijeme provedeno na poslu (a bar je naš posao imao dosad prednost fleksibilnog radnog vremena - većina ljudi ionako radi prekovremeno).

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Takvo radno vrijeme bilo bi mi u redu da imam sve uvjete koje imam doma. Svoj radni stol, internet, mobitel, dva printera, laptop, papire + sva ostala sredstva za rad, veliku policu s knjigama, priručnicima i dovoljno prostora da stanemo i kolegice i ja. No, vjerujem da kad bih došla doma, da bih još morala raditi jer bi ostalo posla.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Na fakultetima je možda tako, ali bogme na znanstvenim institutima nije.
    I nama su počeli štopati vrijeme provedeno na poslu (a bar je naš posao imao dosad prednost fleksibilnog radnog vremena - većina ljudi ionako radi prekovremeno).
    Znači, ipak se polako i sigurno uvodi svugdje. Ne znam kako funkcionira u pojedinim ustanovama, no kod nas se ništa nije promijenilo, tko je eskivirao, i dalje to uspješno radi, tko je morao biti na poslu osam sati i više, i opet radi, a da mu to nije plaćeno. Ko što je netko rekao, čista birokratizacija, sumnjam da se time može postići veća učinkovitost na poslu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kad mi nasa uciteljica nakelji roditeljski u 11h, onda se ovo cini kao sjajna ideja.
    Sada se možeš izboriti da to ne bude u 11h. Ako bude ovo o čemu priča Maria71 to će postati pravilo a ne izuzetak

Ja bih voljela 8satno radno vrijeme. Vlastiti kabinet. Posao na poslu. Dom doma...
    Ali bojim se da ja to neću doživjeti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Teško će to zaživjeti. Mada nije toliko loša ideja ukoliko su omogućeni svi uvijeti, ali previše je to novaca koje treba uložiti. Osim toga ne znam koje bi u tom slučaju radno vrijeme bilo u glazbenim školama. Te bi radile valjda od 11-19. Katastrofa!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A kad smo već kod apsurda, zakaj to ne uvedu vatrogascima i hitnoj, recimo???

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja o ovome isto slušam već neko vrijeme. i smatram ideju idiotskom.

samo dva primjera:
    1. mi smo škola koja radi samo u jutarnjoj smjeni, 30ak nastavnika na jedan (1) kompjutor u zbornici, bez pisača.
    tko ono spomene staru kantu? e, takav je i ovaj naš. još uvijek nosi žbljekicu jedne naše banke. njihov otpad-mi sretni.
    2. ako je moje radno vrijeme od 7,30 do 15,30, onda, dragi roditelji, informacije i roditeljski su vam oko 14. pa nek dođe tko je lud!

gluposti!

p.s. svatko tko je barem mjesec dana proveo u školi zna kako je to krvav posao, zna da naš radni tjedan ima i više od 40 sati, zna da kod nas nema placa i kavice oko 11.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne sviđa mi se ova razina komunikacije.
    Ima i roditelja koji svakako rade (zato je kod nas jedan tjedan primanje prije a drugi poslijepodne) i zasigurno nitko ne zaslužuje da se naziva ludim jer mu paše primanje u 14h.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih voljela 8satno radno vrijeme. Vlastiti kabinet. Posao na poslu. Dom doma...
    Ali bojim se da ja to neću doživjeti.
    X

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nadopunjavam se na gornji post: Uvođenje evidencije radnog vremena je samo stvaranje dodatnog posla posloprimcima (tj. osobi kojoj uvale taj posao), jer su na terenu već inspektori rada koji lupaju astronomske kazne (od 64-100.000 kn) i time pune proračun. Ne znam koliko je ova najava povezana uz ovo, mislim da nije uopće. Ovo mi više liči na dvije stvari: a) skretanje pažnje sa nekog većeg problema b) stvaranje osjećaja da Ministarstvo nešto radi, a to što radi je totalno van svake pameti i logike, glavno da se generiraju papiri, propisi i druga sr***.
    Neka se nitko ne osjeti uvrijeđenim, no ne mogu ne reagirati na razmišljanja kako je lijepo posao odraditi doma nakon što u školi provede 5 ili 6 sati ili da će uvođenjem novog radnog vremena tražiti novi posao. Ne omaložavam ničiji posao, ali u većini privatnih firmi se radi 8 sati i opet se posao nosi doma i radi kad klinci zaspu, bez isplaćenih prekovremenih sati. Tako da, svaka čast svima,svatko zna koliko i što radi, ali su mi te izjave ishitrene kad se pogleda kako neki drugi rade ili ne rade uopće.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, pliz! Mene samo zanima da mi kažete, uvijek se vodi nekakva rasprava kod nas a nitko u biti točno nezna jer nemamo kod sebe nikoga ko radi u školstvu! Koliko imate slobodnog vremena za vrijeme ljeta i zime? Mislim, kad su praznici.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

15.7. do 15. 8. je godišnji, za vrijeme zim. učeničkog odmora ja još imam 3, 4 dana posla sređivanjem sve uč. papirologije, zatim me uvijek zadesi neka vrsta inventure pa 3,4 dana ode na to. Uskršnji praznici tjedan dana. Smatram da po broju dana nemam ništa više god. nego neka teta iz gskg ili knjižnice, s tim da ta osoba može na god. kad hoće, može koristiti god. umjesto bolovanja, a ja ne mogu. MOže spajati praznike, a ja ne mogu (kod nas se naime to ne radi). Tako da tko je u plusu ne znam. I s tim da taj famozni god. odmor, dio dana bude potrošen i na programe za novu šk. godinu jer oni moraju biti gotovi do 1. dana škole. a 9. mj i 12. a zatim 5. i 6. to su ludnice-papirologije more za napraviti, pa pritisci roditelja i učenika zbog ocjena, pozivi doma...Pa onda ova matura-ujutro čuvaš učenike, popodne imaš nastavu,kupujem fotokopirni papir za testove kao i većina mojih kolega jer ono što dobijem nije dosta, kupujem si kem.(smiješno možda, ali to je moje oruđe za rad pa...) kupujem knjige za nastavu pa novac kad dobijem natrag dobijem (3,4 mj.), seminari na koje moraš ići izvan radnog vremena (da se razumijemo nema dnevnica, jedva putni nalog...), pa nast.vijeća zbog kojih dolaziš ranije ili ih čekaš, pa razno razni aktivi, sastanci za izlete, maturalce, mature, kvartalne sjednice, natjecanja,pa problemi s uč. i ine aktivnosti koje ne možeš rješavati za vrijeme nastave, ali kakve to ima veze, ionako imam tako puno godišnjeg pa...

svaki posao vjerujem ima svoje + i -, malo više god. je definitivno jedini plus kojeg vidim u ovom poslu jer niti si mogu kopirati privatne stvari, nemam službeni mob. ili laptop, ne mogu zvati sa službenog telefona, ne mogu imati pauzu za kavu pa za ručak...no ovaj posao sam si izabrala jer volim raditi s klincima. kad dođu u 1. razredu i odu kao maturanti, i vidiš što si ih naučio onda mi je srce na mjestu.

I totalno off topic-zašto se nikad za neko drugo zanimanje ne postavlja pitanje god. odmora-tipa saborske zastupnike, tete u matičnim uredima, holdinzima i inim čudima? Koliko stvarno vremena se provede radeći, a koliko ne? I koliko godišnjeg i slobodnih dana se ima? I isto tako neka se nitko ne uvrijedi.

i ps. ja bih jako rado radila od 7.30 do 15.30 ako niste do sada skužili -)))

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I evo nas opet ispočetka...
    Jednom raskrinkajmo zauvijek tu famu o silnim ljetnim i zimskim praznicima: iako nisam u "obaveznom" školstvu konkretno: svakog siječanja od 1. do 11. ili kad već počne drugo polugodište, nalazim se na obaveznom seminaru za nastavnike i to dvokratno (!!!), i ujutro i popodne i subotom i nedjeljom!!!
    Tijekom proljetnih ferija također imam obavezan seminar (s izuzetkom Velikog četvrtka, petka i Uskrsnog ponedjeljka).
    Tijekom ljetnih ferija, nakon 18. lipnja slijede mi ispiti, rad s učenicima koji idu na popravni ispit, pripremanje učenika za prijemni (ako ih imam), gomile administracije i sjednica, a zadnja obaveza nam je 2. rok prijemnih ispita oko 10.-15. srpnja. Na posao se u pravilu javljamo oko 23-24. kolovoza, što čini oko 26 radnih dana godišnjeg odmora.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa Vidi poruku
    Neka se nitko ne osjeti uvrijeđenim, no ne mogu ne reagirati na razmišljanja kako je lijepo posao odraditi doma nakon što u školi provede 5 ili 6 sati ili da će uvođenjem novog radnog vremena tražiti novi posao. Ne omaložavam ničiji posao, ali u većini privatnih firmi se radi 8 sati i opet se posao nosi doma i radi kad klinci zaspu, bez isplaćenih prekovremenih sati. Tako da, svaka čast svima,svatko zna koliko i što radi, ali su mi te izjave ishitrene kad se pogleda kako neki drugi rade ili ne rade uopće.
    uopće nije stvar u tome da se treba dodatno raditi kući. jer takav je to posao. dio odradiš u nastavi, dio su pripreme koje svi (skoro) obavljaju doma.

upitno je to što, kad bi sve učitelje/profesore prisilili da sjede u školi od 8-4 (npr.) onda bi radili duplo više, tj. izgubili bi previše vremena na ništa.
    jer u školama nema uvjeta za rad. za razliku od ureda, sjediš tamo od 8-4 (ili koliko već) i odradiš svoj posao. ako treba, nastaviš kući. u školama bi to izgledalo: odradiš nastavu, sjediš (ako imaš di) u zbornici ili se vrtiš po hodnicima u očekivanju kraja radnog vremena, kad konačno možeš trčat doma RADITI jer na poslu nemaš di.
    a to je bezveze.

Citiraj noisita prvotno napisa Vidi poruku
    Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, pliz! Mene samo zanima da mi kažete, uvijek se vodi nekakva rasprava kod nas a nitko u biti točno nezna jer nemamo kod sebe nikoga ko radi u školstvu! Koliko imate slobodnog vremena za vrijeme ljeta i zime? Mislim, kad su praznici.
    ovo nije jednako u svakoj školi.
    mm je ove godine bio slobodan od 19.7.-20.8. (24 dana) - ja sam imala par dana manje
    zimski odmor učenika (ono od božića do tri kralja) nije ujedno i zimski odmor nastavnika. uglavnom su praznici oko tjedan dana, između božića i nove godine (u nekim školama više u nekima manje).
    isto tako za proljetne praznike. učenici su slobodni 10-ak dana, nastavnici nisu (opet ovisi o školi, kod mene nema praznika za nas, kod mm-a imaju par dana, ali ne cijele praznike).

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •