Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: ugriz, zagnojena ranica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno ugriz, zagnojena ranica

Molim vas, smijem li ga dojiti ako mi je na bradavica zagnojena ranica od njegovog ugriza? boli me cijeli dan, sisao je već par puta na tu, a onda sam skužila da je zagnojeno, tako što sam pogledala, malo stisla i izašlo kao da je bubuljica. Ne moram reći koliko boli, samo na dodir odjeće, a kamoli ga siše. No sad ne znam smije li on sisati kad je to očito inficirano...? opet sam istisla i našpricala octeniseptom, pa ću oprati i namazati onom kremicom za bradavice...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

pozdrav svima,mene beban star 8 mjeseci stalno grize,već sam očajna,uvijek reagiram tako da ga maknem sa dojke ,ali on stalno grize.Jel ima neko slična iskustva?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Manal, smijes dojiti, ali poprati malo ranicu hoce li zarastati, koliko boli, boli li u dojci ili lokalno.
    Probaj uvijek bar malo zapoceti podoj na dojci koja nema ranu, osobito ako je jako gladan ili je uvijek revan sisac... cisto da imas prilike stavljati ga na ranjenu dojku onda kad smirenije sise.

Idaa, ok je da prekines podoj. Jesi probala mijenjati polozaj u neki drugi?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala bb. nazalost jos izadje tockkca gnoja kad stisnem, ali manje boli.kako da to saniram? ja spricnem octenisept pa operem prije podoja. ma mali je vrag,grize namjerno,na kraju,to mu je fora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cim vise stedjeti tu stranu, stvaljati ga kad je uspavan, kad nije pregladan i ne drzati dugo mokro/vlazno, nositi prozracnu, pamucnu odjecu.
    Ostalo radis ok. Super sto se vec povlaci.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne siše on više ni puno ni često, još najviše noću. a moram mu dati tu lijevu, jer desna već dugo manje proizvodi.
    ovo je vrlo atipično, da se zagnoji, zar ne? "obične" ragade nisu upaljene, ili?
    moja mama odmah: ma ne daj mu više sisati, napravi mu ono iz kutije i dosta!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne daj se manal, u krajnjem slučaju možeš otići do doktora neka ti da antibiotik ako misli da je potrebno.
    Ja sam dojila sa apscesom na dojci (bakterijski mastitis ) , sam gnoj neće smetati bebici, samo pripazi na tu ranicu da ti se ne bi što iskompliciralo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce je da nije zagnojeno, da se radi o limfi ili nakupini druge tekucine s mlijekom.
    Je li gusto, zelenkasto zuto, neugodnog mirisa ili je vise rjedje?

Nije nemoguce da se zagnojilo i dobro hendlas ranicu. Vazno je da je ne pokrivas sintetikom, da ne bude dulje vlazna nego dok dijete sise, kasnije je osusi i odijevaj pamucne tkanine da oko ranice bude prozracno. Ako sam dobro skuzila, ranica se vec povlaci - to je dobar znak, vazno je da se ne pogorsava.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure, nikako da javim, prošlo je! mislim da sam za 1. maj već bila ok. kad nije više bolilo, još sam jednom stisnula i nije bilo više gnoja, pa poslije nisam dirala. samo da opet ne urgize tako jako... pričala sam s prijateljicom doktoricom, po opisu, kao što je i BusyBee dala rekla bih da je bio gnoj u pitanju, baš je bilo bjeličasto. eto, ne dogodilo se više.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Na svu sreću prestala je beba gristi,očito su zubi bili uzrok.....uh koje olakšanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •