Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: poremećen menstr. ciklus

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno poremećen menstr. ciklus

Zadnjih nekoliko mjeseci mi menstruacija dolazi prerano (ovaj mjesec sam dobila 20.dan, prošli mjesec 18. dan). Ono što me još brine jest što mi je tih zadnjih nekoliko mjeseci menstruacija doslovno crne boje
    Zadnja dva tjedna me i boli donji dio trbuha (kao da ću dobiti menstruaciju) i to i prije i nakon što sam je zaista dobila. Ne boli me svaki dan nego ponekad i to me bol obično probudi noću i konstantno boli cijeli dan.
    Bila sam kod ginekologice, kaže da joj se čini sve ok, na ultrazvuku nije vidjela nikakve ciste, kaže da ovulacije još uvijek ima. Jučer sam izvadila krv da se vide spolni hormoni i hormoni štitnjače. Zanima me ima li neka od vas slično iskustvo (dok čekam nalaze)?
    Danas me opet boli trbuh pa sam zabrinuta ;(

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E da, papa test sam radila u 5.mjesecu i bio je uredan (ne znam je li se u 4 mjeseca mogao pogoršati).
    Posljednje uređivanje od vitekova mamuška : 21.09.2010. at 11:08

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moji ciklusi su se skratili s 28 na 20 do 24 dana, kako kad, no to je u skladu s dobi, tj. približavanjem menopauze. Ženski spolni hormoni su uredni kao i uvijek, jedino je nizak AMH koji pokazuje da je smanjena rezerva jajnih stanica. I krvarenje je drugačije nego prije, definitivno oskudnije i kraće traje, no PMS se zato pojačao. Ne znam koliko ti je godina, no u nekoj dobi su skraćeni ciklusi uobičajeni (nekom prije, nekom kasnije).

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

32 godine
    ma mene brine ta crna krv koja nije tekuća nego u komadićima (sori na detaljima ) i bolovi u trbuhu

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, rano za menopauzu. To su valjda dijelovi endometrija, ako je ginekološki/ultrazvučni nalaz uredan, sumnjam da je neka patologija u pitanju. Hormoni su O.K.?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Čekam nalaz, jučer sam izvadila krv. Je li moguće da se u 4 mjeseca promijeni papa od urednog do lošeg?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da su poremećeni ciklusi u vezi s poremećenim hormonskim statusom (ili cistama, vidljivim i nevidljivim), a ne s papom, no to će ti već ginekolog reći. Ne znam kako se brzo papa može pogoršati, no sumnjam da je to u pitanju.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala Vikki!!!
    Ako je još netko imao slično iskustvo, javite

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U zadnjih pola godine, menstruacije kraće, tamnije boje, s tim "komadima"... Ciklus mi se skratio, ali neznatno. PMS-strava, razvodim se svaki mjesec. Imam 35g, dvoje djece.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Provjeri hormone. Meni je ciklus bio na 19-20 dana, prolaktin mi je bio relativno visok, a progesteron 7 dana nakon ovulacije jako nizak (zapravo je prolaktin "rušio" progesteron). Zato i nije dolazilo do druge trudnoće. Sve riješeno Bromergonom.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni je prolaktin sigurno viši nego što bi trebao biti jer još dojim. E sad, ima li veze to što kontinuirano dojim skoro 5 i pol godina pa to utječe na druge hormone, nemam pojma.

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i meni slicni ciklusi kao i tebi, sve uredno osim hormona (prolaktina povisenog i progesterona snizenog), no to se lako rjesava odnosno regulira tabletama

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S obzirom da dojiš, kratak ciklus i nije neobičan. Baš zbog toga što prolaktin snizuje progesteron u drugoj polovici ciklusa, a pad progesterona je uvod u krvarenje.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo stigli nalazi. Izgleda su svi hormoni ok, i štetnjače i spolni. I što sad? Što bi još moglo biti? Mislim da ću pitati ginekologicu da ipak napravimo još jedan papa test, strah me da nije to.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mamuska, koliki ti je prolaktin?
    ja nemam mengu jos uvek, uradila sam prolaktin (trazio mi endokrinolog) i nalaz je 538.
    zanima me bas koliki je kod dojilja..

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Prolaktin mi je u granicama normale: 190,7 (ref.interval je od 102-496). Jan sisa jednom do dvaput na dan pa vjerojatno i to ima veze što mi je niži (doktorica je očekivala da će biti preko gornje vrijednosti). Iako, znam da sam čitala da prolaktin bude visok tijekom samog dojenja (jer se tada i stvara novo mlijeko),a između dojenja (sigurno ovisi je li beba mala ili je to već dječak od 3 godine koji sisa jednom dnevno) se spusti na normalu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je prolaktin bio u granicama normale, oko 500 (gornja granica 600), dvije godine nakon prestanka dojenja (a mlijeka je još bilo). Rečeno mi je da kad postoji poremećaj ciklusa, a žena ima mlijeka, nužno je taj prolaktin skidati. Njegova vrijednost tada i nije bitna. Naravno da ti sada nećeš piti Bromergona

Jesi radila progesteron 7 dana nakon ovulacije (neki kažu 21 dan ciklusa, ali to nije baš ispravno)?

BTW, mislim da eventualni loši Papa test ne utječe na skraćenje ciklusa.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vadila sam krv 4.dan menstruacije, tako me ginekologica uputila. Na nalazu su mi vrijednosti za prolaktin, LH i FSH. Sve su vrijednosti u granicama normale, nemam pojma vidi li se iz tog nalaza progesteron ili ne. Hormoni štitnjače su isto ok.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage zene,

da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.
    Ciklus mi je inace 28-30 dana medjutim danas sam (20 dan) prokrvarila. Prvo je bilo samo malo tragova krvi na papiru, medjutim sada je vec za dnevni ulozak. Imam sve simptome kao da sam dobila, bole me krsta, boli me stomak, ali ponavljam imala sam prije 20 dana. Jako se brinem, dogovorila sam se na pregled sljedece sedmice, ali posto mi je do tada jako dugo, molim sve vas koje imaju predstave sta moze biti da pisu. Da li je poremeceni ciklus, da nije menopauza (42 godine su mi) da nije nesto jos gore.. Vasa misljenja molim. Hvala puno

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja ću samo napisati da se meni sve izreguliralo samo od sebe nakon nekoliko mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •