Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Imamo vodene kozice...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Imamo vodene kozice...

Zanima me koliko dana zapravo izbija osip?
    Emi je u 2 dana izbilo svega 8-9 komada točkica, od toga većina na stražnjoj strani vrata. Ima jednu točkicu na licu, jednu na leđima i jednu na trbuhu.
    Da li bi to bio neki blaži oblik ili tek treći dan može izbiti jače?

I još jedna sitnica. Imamo hipermangan. Koliko puta na dan bi se trebali kupati?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne morate se uopce kupati u hipermanganu. U biti, netko je pisao o premazivanju tockica lavandinim uljem ili kupanjem u vodi od zobenih pahuljjica. To mi se cini puno bolje od hipermangana.
    Sto se tice tockica, vjerojatno ima neki blazi oblik. I bolje.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupala u zobenoj vodi, a sad mi je zao sto sam uopce kupala. nemoj kupat dok se ne pocnu susiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam dodati - nemoj ni mazat hipermanganom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako se ipak odlučiš za hipermangan napuniš kadu i staviš ga toliko da voda bude nježno roza (onako bebi-roza). Dovoljno je 2x dnevno po 10 minuta namakanja.
    Meni je to kupanje jako pasalo. A nisam ih imala tako davno .
    Doduše i tuširala sam se 10x dnevno.
    Nemoj je brisati nego tapkati ručnikom. I ako ih izbije više probaj joj oblačiti robicu (pamučnu, naravno) naopako tako da joj ne smetaju šavovi.

Mogu izbijati oko tjedan dana.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi kupala u zobi i mazala lavandinim etericnim, ako bi je jako svrbilo.

Iv, zasto ti je zao sto si kupala?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da su nama tek treći dan ono baš buknule. I ja sam prva dva dana mislila da je neki lakši oblik, a onda... nema gdje ih nije bilo.
    Mi smo se kupali u kadi u otopini hipermangana, koliko je to koristilo ili odmagalo pojma nemam ali je Patriku bio doživljaj. Još me mjesecima poslije žicao da bi se kupao u ljubičastoj vodi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jasena, pricekala bi sljedeci put da se osuse jer ivara ionako nisu nesto svrbile da pa mu je trebalo olaksanje.
    a ostali su mu oziljci (ruzni, bijeli, po ledjima) bas samo od tih koje je imao taj prvi dan kad sam ga kupala. a pazila sam da nijednu ne strgam, i nisam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama su naknadno buknule, ali te su sve bile manje i prije su prosle i nikakve tragove nisu ostavile.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čula sam teoriju da ako kupaš izbiju sve odjednom (koje trebaju izbiti) a ako ne kupaš onda polako izlaze danima. Mi smo kupali ali ne mogu reći je li koristilo ili štetilo. Za svrbež sam davala dimidril, kojeg više nema.
    Ožiljci su ostali tamo gdje smo stavljali onaj bijeli tekući puder, dakle to nemojte koristiti, stvarno nije dobro. Napravi se takva debela krasta da je sigurno da će negdje zapeti i otrgnuti se.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

David je imao kozice kada je imao pet mjeseci. Bio je na siki pa je ih nije imao puno. Mi smo kozice mazali sa tekućim puderom, ali nismo stavljali puno i svaku večer smo ga kupali u hipermanganu. Tako da se to bijelo nije stiglo skoriti. Nisu mu ostali ožiljci, niti ga je svrbilo.Kozice smo prehodali, da nije bio točkast ne bi ni znali da ih ima.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mislav se jutros probudio s vodenim kozicama...

zasad ih nema pretjerano, iako svako sat izbijaju nove....

dr nam rekla da ga ne kupamo, ali nam je preporucila ona tekuci pudrer (za koje je mamazika rekla nemojte- uh, sta sad?)....

koliko dana prosjecno traju, tj slijedeci cijeli tjedan ne smije u vrtic ni vani zar ne?

ja sam ih srecom preboljela, jer za trudnice nije bas dobro da ih dobije

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas mi je zao da ste bolesni. nemoj mazati puderom nego uljem od lavande. ako bas moras mackati...

pusa mislavu.

ma mene cudi, kod L u jaslicama je posast vodenih kozica vec mjesec dana, a on nista.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulje od lavande, ono za ormare?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarice, kod kozica uglavnom ostaju ožiljci od onih koje prve izbiju. Ja imam par ožiljaka po trbuhu, točno gdje su mi prve izbile, a i Patriku su ostala dva-tri ožiljka od tih prvih.
    Dok je recimo na leđima imao jednu veliku krastu koju je čak i ogrebao, baš je bila rupa, a tu nema ožiljka.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas stanje ok.
    Izbilo ih je još par, ali ništa strašno. Frka me jedino što ima dvije na licu i stalno pipka gdje su joj. Za sada pazi da ih ne grebe.

Ja od kozica imam dva ožiljka i točno se sjećam da sam s te dvije tak s guštom otrgnula krastu jer me svrbilo nesnosno. Pod onim glupim puderom.

Kupali smo se jučer u hipermanganu, a danas u zobenom mlijeku (istisnula sam prave zobene). Definitivno nam je veći doživljaj hipermangan , ali ne forsiram to kupanje uopće.
    Za sada nemam osjećaj da je posebno svrbi ili smeta.

Drago mi je da kozice nije dobila ranije, sad je svjesna da se ne smije grebati.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stariju sam kupala u hipermanganu i ostalo joj je nekoliko većih ožiljaka, dok je mlađa nedavno preboljela samo uz mazanje lavandinim uljem (Zrinka, onim običnim eteričnim ), bez i jednog ožiljka i bez svrbeža.
    Lavanda dezinficira i smiruje, tako da manje svrbi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se necemo kupati
    jucer smo se ono namazali praskom tekucim, a danas cemo u potragu za lavandom

nema ih pretjerano, prespavao je noc dobro i ne svrbi ga puno, tu i tamo se pocese...

jedino nam tesko pada sto ne smijemo vani

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •