Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: noćne radosti

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno noćne radosti

ima 8 mjeseci i zadnjih mjesec dana se potpuno povamipirio. budi se svakih 45 min do sat vremena po noći. zaspi oko pol 10, a buđenje je u pola 7. dakle, sve u svemu ne spava niti puno, niti kvalitetno. svaki put kad se probudi moram ga uzet i nosat dok se ponovno ne uljuljka u san. nikad nije prihvatio dudu, ali se smiruje sisanjem palca. ako ga ne nosim - potpuno se razbudi i budan je 2-3 sata. ne hranim ga na svakom buđenju već na svakom 2,3. inače dojena je beba i prije 2 mjeseca smo krenuli s krutom hranom (pojede oko 20 žlica na dan - dakle nije neki ljubitelj). sve u svemu luda sam i premorena. stalno mislim vruće mu je, zubi, gladan je, možda mu fali hrane jer dohranu nije prihvatio, a možda mu dojenje više nije dosta...ali zapravo ne znam što je i malo mi predugo traje za običnu 'fazu'. spava ili s nama ili u svom krevetiću, ali gdje god spava nema razlike u kvaliteti sna. izbila su mu 4 zuba bez neke posebne drame. inače je veseo i jako aktivan. diže se na noge i po cijele dana pokušava hodati. razmišljam da mu uvedem večernju bočicu iako mi je to zadnja opcija.
    ni prije nije bio neka luda spavalica. budio se od 2 do 5 puta, ali nisam ga morala nosati za uspavljivanje. posisao bi i nastavio. i puno je mirnije psvao. sada se bacaka na sve strane. preko dana odspava još oko 3 sata. pitam se radim li nešto krivo - ima li tko kakav prijedlog?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Welcome to the club

Nemam prijedlog, ali tekst kao da sam ja pisala (osim što nemamo zube a imamo dudu). Pratit ću temu sa zanimanjem ali mislim da nam spasa nema

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I moj 6-mjesečnjak je nedavno bio u toj fazi, trajala je oko 3 tjedna i prošlo je Inače primijetim da iz svake takve faze nespavanja, kenjkanja, cmizdrenja izađe s nekom novom vještinom, i gledam na njih kao na male skokiće u razvoju... Dakle ne brini, proći če
    P.S. Zašto ga ne hraniš pri svakom buđenju?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ne želi jesti svaki put nego jede na svaka 2 sata otprilike. ma to nosanje mi je koma. nekad imam osjećaj da ću ja zaspat na stoječki

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj sanja, pa se plače, pa se smije.
    onda počne "roštiljanje" i lupanje po kidaču, pa ga uzmem k sebi u krevet.
    ni to nije bolje riješenje jer isto ga ima svuda, sjedne pa se baci na krevet a sve u snu.
    ako ga pokušam podragati i smiriti to ga još više razbijesni pa počne plakati. nekad upali samo da ga skroz razbudim i ponovno uspavam.
    noći su nam grozne, jedva se naspavam.

po danu spava super, kako ga uspavam uopće se ne pomakne.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    Welcome to the club

Nemam prijedlog, ali tekst kao da sam ja pisala (osim što nemamo zube a imamo dudu). Pratit ću temu sa zanimanjem ali mislim da nam spasa nema
    Također, ali s devet mjeseci imamo i 8 zuba koji su nas umorili...

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ah koliko vidim sve nas muči isto.Kod nas je razlika da ona oduvijek tako spava.Samo je jednom kad je imala mj.dana spavala 6 sati u komadu a mi bili budni jer smo non-stop provjeravali da li je sve uredu.Jedino što je promjenila je da sada ide ranije spavat oko 10 a onda se nekad probudi nakonpol sata plačući,anekad odspava do pol 1 a onda se budi svaki sat i probudi se oko 8,pol 9.Uvijek joj ponudim sisu nekad baš jede a nekad ju samo uzme u usta i nastavi spavat.Sva ta buđenja nisu prava buđenja nego na pola pa sam probala dati dudu iako sam protivnik dude ali ona se počinje ljutit i tako opet završi na sisi.
    Organizam se već naviknuo na taj ritam ali me hvata panika kako ću uspjet funkcionirat bez malo sna kad počnem radit,a radit ću izgleda u jaslicama gdje ću imati 16 beba dobi tu negdje kao moja Lea.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moja je takva vec 2 mjeseca (iako ni prije nije bila neka spavalica, ali se ipak nesto manje budila). svasta smo probali i s nama u krevetu i u kinderbetu i da ju ne hranim svaki put i da ju zakoniti nosa. i od svega toga ona nije spavala bolje, a mi smo bili strgani. i sad je procedura sljedeca. dok ja ne odem u krevet, kad se probudi ju zanunamo i vratimo u krevetic, a nakon njenog prvog budenja od kada odem u krevet ju stavim kod sebe na sisu. tako provede veci dio noci, kad mi utrne bok premjestim je na drugu sisu. kad vise ne mogu izdrzati probudim zakonitog koji ju ponosa, uspava i stavi na sat vremena u kinderbetic ili pusti da spava na njemu. povremeno se desi da kad ja tako vise ne mogu i idemo je malo zanunati da se razbudi i da je budna sat ili dva pa je ili nosamo ili se u mraku igra na krevetu, a jednu noc sam se bojala da ce mi ispasti iz ruku koliko mi se spavalo i koliko me vec sve bolilo od nosanja i stavila sam je pored sebe u krevet, pjevala joj, neko vrijeme je plakala, a onda je zaspala. bilo mi je koma, ali nisam vise mogla.

sad sam joj uvela nekakvu vecericu, pa cu vidjeti da li ce to kaj pomoci (dam joj malo kasice od zitarica s mrvu voca, tek da nije bljutavo). s tim da ona super prihvaca dohranu (krenula sam s 5 mj.) svaki dan razmisljam da kupim ad i dam joj flasicu. ali jos nisam. iako, ako ce se ovo nastaviti kad krenem raditi....ne znam sto cu jer moram provesti 2 sata dnevno za volanom.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

faza. nemam neki prijedlog jer praktički se i nema što posebno napraviti osim izdržati. rastu, budniji su, mozak im radi sve brže i brže, obrađuju svaki dan brdo novih informacija pa ako su još malo i senzibilniji po prirodi eto ti nemirnih noći.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    a jednu noc sam se bojala da ce mi ispasti iz ruku koliko mi se spavalo

sad sam joj uvela nekakvu vecericu, pa cu vidjeti da li ce to kaj pomoci (dam joj malo kasice od zitarica s mrvu voca, tek da nije bljutavo). s tim da ona super prihvaca dohranu (krenula sam s 5 mj.) svaki dan razmisljam da kupim ad i dam joj flasicu. ali jos nisam. iako, ako ce se ovo nastaviti kad krenem raditi....ne znam sto cu jer moram provesti 2 sata dnevno za volanom.
    tako i meni bilo neku noć. iako imam osjećaj da mališa skuži kad sam na rubu snaga pa me sljedeću noć poštedi svojih akcija
    i ja uvelea večeru - i nema pomaka na bolje. prijetim s ad, ali samo prijetim

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

čini se da su ipak bili samo zubi (izbile mu dvojke u međuvremenu, a ja to danas skužila). noći su malo bolje, ne najbolje, ali bolje ))

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Blago vama.... kod nas kaos, a treba počet raditi. Debelo prijetim s AD, ali nisam optimistična. Večeras sam mu dala večeru netom prije spavanja da nije mogao sisati poslije koliko je bio pun, i probudio se u 22:30, traži sisu. Gdje je jutro....
    I tako već mjesecima.
    MM je jučer bio bolestan, nije mi mogao uskočiti. Na kraju sam bila luda! Luda!
    Po pola noći ne spava, neće sisu, neće vodu, a plače. Nadam se da su zubi, nema niti jedan a malo se naziru pa možda prođe. Prije bar nije plakao kad bi se budio.
    Ma joj!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

proci ce, najvjerojatnije zubici. i da, ak te tjesi, meni buba zaspi tek oko 23. danas u 22, al je trazila cicu u 22 : 25, u 22 :50, i ocekujem ponovni poziv haahaha.
    Posljednje uređivanje od mihim : 30.08.2010. at 23:51

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    moj sanja, pa se plače, pa se smije.
    onda počne "roštiljanje" i lupanje po kidaču, pa ga uzmem k sebi u krevet.
    ni to nije bolje riješenje jer isto ga ima svuda, sjedne pa se baci na krevet a sve u snu.
    ako ga pokušam podragati i smiriti to ga još više razbijesni pa počne plakati. nekad upali samo da ga skroz razbudim i ponovno uspavam.
    noći su nam grozne, jedva se naspavam.

po danu spava super, kako ga uspavam uopće se ne pomakne.
    identično. moja donedavno spavalica sad ima devet mjeseci i zadnjih tjedana je užas po noći. taman smo par dana imali idilu jer je prestala jesti po noći i naravno da je moralo doći novo iznenađenje . ima dudu, pa je u tom bacanju po krevetu zagubi i onda plače. bar svaku drugu noć provede i sat vremena kad baulja kraj mene (kad je stavim u naš krevet) i na kraju sama zaspi. u snu stalno gmiže do kuta kinderbeta i onda se zakucava u njega što je naravno opet probudi. nije dobro ni s nama ni kad je sama. drage mame, dajte utjehu, kad će to proći??

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    Debelo prijetim s AD, ali nisam optimistična.
    mislim da ne bi ništa s tim dobila. moja je na AD-u pa se isto stalno budi, gotovo svakih pola sata

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja se pitam kad će proći. Bojim se jer uskoro moram na posao.
    Moja ima 9,5 mj. Spavanje 0 bodova..

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ne bi ništa s tim dobila. moja je na AD-u pa se isto stalno budi, gotovo svakih pola sata
    Ma to se ja tješim u danima najgore krize (kao danas)....

Grozno je, doduše izbila su mu dva zuba ali i dalje se jednako budi pa vrišti pa sjedne pa neće sisu nego bi se nosao.... i to da ga tata nosi, pa se mi unervozimo, koma!
    Danas mi je zadnji dan porodiljnog, počinjem raditi i nemam pojma kako ću dalje tako.
    Najgore je što bi on onda ujutro spavao već prije 10, a u jaslicama idu spavati u podne i onda vrišti jer je premoren. Adaptacija nam u biti ide ok što se ostajanja tamo tiče, ali to (ne)spavanje nas sve zabrinjava.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

drage mame!!! imam jednu bebu koja če sljedeči tjedan napuniti 3 mjeseca. Dojim ga i nedajem mu nikakvu nadohranu jel dobro napreduje. počeo je stavljati rukice u usta i žvakati. probam mu dat jest i neče po cijele dane je nervozan. danas je spavao 3 puta po 20-30 minuta inače spava po 2-2 i pol sata. dali je moguče da mu počinju zubi. nema temperaturu ni proljev.

unaprijed hvala!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •