Radi loših nalaza očekujem spontani. Što napraviti kad krene, kako se ponašati?
Da li trebam obavezno odmah na hitnu?
Mogu li popiti nešto protiv bolova?
Krvarim lagano od sinoć, sad se malo pojačalo i lagano me boli dolje.
Radi loših nalaza očekujem spontani. Što napraviti kad krene, kako se ponašati?
Da li trebam obavezno odmah na hitnu?
Mogu li popiti nešto protiv bolova?
Krvarim lagano od sinoć, sad se malo pojačalo i lagano me boli dolje.
Virni malo na temu http://forum.roda.hr/threads/52272-s...nakon-kiretaze
Naravno da možeš popiti nešto protiv bolova(paracetamol, voltaren) , nemoj aspirin zbog krvarenja.
Kako se ponašati? Onako kako ti najbolje oddgovara. Mehanizmi pobačaja i poroda su slučni , tijelo mora kontrakcijam izbaciti posteljicu i oljuštiti stjenke maternice. Nekom je intenzivnije nekom manje intenzivno.
Ako postane veoma obilno trebala bi se javiti ljekaru.
Ne znam šta su ti dr. savjetovali, neko to uspješno odradi i prirodno, kad je količina krvarenja kao jača menstruacija, i bolovi nisu prejaki. I ja vibram da sve što lakše i brže prođe i da se što prije oporaviš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bubasanja ja sam to sve vec prosla, i ja bi da sam na tvom mistu otisla ili na hitnu ili kod svog ginekologa, da te pogleda na uz, da vidi kako ide sve. jer postoji mogucnost da iskrvaris sama, bez kiretaze , ali ipak ti daju neke tablete da nebi sta ostalo.. ja sam dva puta isla na kiretazu a jednom sam se sama ocistila, al sam dobila piti ( da me sad ubije ne mogu se sitit kako se zovu te tablete, samo znam da pocinju sa slovom e).
samo hrabo i nek ti prode sta bezbolnije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
trebaš otići obavezno doktoru-ginekologu u bolnicu.
drži se.
Ja sam ga odradila doma, ali se radilo o trudnoći od 6.tjedana, nisam skoro ni krvarila, što je bilo neobično, možda jer je plod izašao praktički u jednom dijelu, no imala sam jake bolove i snažne kontrakcije.
Savjetuje se da se u slučaju jakog i obilnoga krvarenja odmah ide u doktora, ako ide polagano, onda samo naknadno na kontrolu.
Nadam se da će proći što bezbolnije![]()
i ja bih na tvom mjestu išla u bolnicu.
Moja je prva T završila spontanim ali su mi blesavi Norveški ljekari rekli da ne moram dolaziti i da će to sve skupa izgledati kao malo jača menstruacija. Što i jest bilo nekoliko dana i stalo. Da bih onda opet za dva dana počela krvariti obilato, doslovce je liptalo. I morala sam na kiretažu. Dvaput. I primiti Rogam jer sam Rh negativna
sretno i drži se!
Buba, kako je? jesi dobro? što se događa?i grlim jaaako, jaaako
![]()
Da pitaš liječnika za Ergometrin? Obično ga liječinici daju kad žena odrađuje spontani doma.
Beta je u utorak bila 2370, a danas je 577. Rapidno pada, čak se i doc začudila takvoj brzini. Budući da sam išla privatno, savjetovali su mi da se javim svom socijalnom ginekologu da mi da uputnicu za bolnicu i kiretažu. Naravno da je on danas radio ujutro, a sutra radi popodne i sad moram čekati.
Osim ako ne krene samo u međuvremenu.
a koji je tjedan trudnoće?
moj spontani i padanje bete je trajalo sve skupa 2,5 mjeseca - toliko sam krvarila i toliko je trebalo beti da padne na nulu, pod kontrolom liječnika, bez kiretaže. i bez nekih značajnijih bolova. u 7. tjednu, čini mi se. i ništa nije krenulo, nego sam samo krvarila, ko da imam menstruaciju. ali 2,5 mjeseca.
Ja sam kalendarski trudna 8. tj. ali je plod i GV veličine za 5/6 tj.
Dosta dugo. Mislim da je to jako individualno. Ja sam jako krvarila kad je krenuo spontani , ogromni ugrušci , ali bolovi nisu bili jako intenzivni. Mislim da je to jako krvarenje trajalo oko 12 sati (morala sam svaki sat mjenjati uložak), ali se nakon toga počelo smirivati. Potpuno sam prestala krvariti nakon 5 dana i sve je bilo ok.
Sirius, oprosti ako mi je promaklo negdje, ali koji si ti bila tad tjedan trudnoće?
a pričaj mi o tome, užasno dugo. ali eto, doktori, u bolnici, su bili stajališta da je bolje ne ići na kiretažu. pila sam i ergometrin, ali nikakvog efekta nije bilo.
zadnjih mjesec dana to je bilo lagano krvarenje.
dr mi je rekao da je možda čak jedan plod bio u maternici, a drugi vanmaterična trudnoća. ko zna. zato su mi kontrolirali tu betu i to dva put tjedno. čak je u nekim periodima lagano rasla. pa za tri dana bi opet pala. dva-tri puta sam bila i na UZV koji je uvijek bio uredan.
uglavnom, dva mjeseca nakon svega toga sam opet ostala trudna i sve je bilo ok.![]()
Ovo se i meni dogodilo, beta gore-dolje, jedino što je bila dosta mala. Spontani najprije s točno 6 tjedana, a zatim beta iza krvarenja ponovno u rastu i spontani opet tri tjedna poslije. Krvarenje je bilo kao i obično, mrvicu obilnije, bol također malo jača od uobičajene menstrualne.
BubaSanja, ako je plod i GV veličine za 5-6 tjedana, i krvarenje spontano krene, mislim da možeš to odraditi sama i poslije samo prekontrolirati betu i obaviti jedan UZ pregled nakon 2-3 tjedna. Ipak si puno brže u formi nego nakon kiretaže.
Dobila sam Ergometrin, moj socijalac me podržao u želji da pokušam odraditi sve doma, ali i napomenuo da ne čekam predugo jer krvarim pa da ne izgubim previše krvi bezveze.
Nisam još popila prvu tabletu. Koliko bole grčevi koje ona prouzroči? Jel se ta bol ponaša kao i trudovi: dođe i ode i tako ukrug ili je stalno prisutna bez prestanka?
Od ergometrina je mene jako boljelo, poslije tablete, i trajalo je sat-dva, čak ga nisam uspjela popiti do kraja. Mislim da je individualno, netko ga gotovo ne osjeti.
Danas mi je beta 87. I dalje krvarim, ali ništa se spektakularno nije dogodilo tipa veliki ugrušci i veliki bolovi. Ja stalno krvarim i ispadaju ugrušci, ali dosta mali, ono, ko i kod menge.
Jel to što mi beta pada pokazatelj da se ipak tijelo čisti ili ne mora značiti?
Mislim da ti beta super pada i da će se to riješiti bez kiretaže. Pretpostavljam da je vadiš ponovno za nekoliko dana? Ako bude ispod 10, to znači da je sve očišćeno i možeš eventualno na kontrolni UZV za dva-tri tjedna, no beta je u pravilu mjerodavnija od UZV-a kad su niske vrijednosti u pitanju.
![]()
Ja sam Ergometrin osjećala kao blagu zgrčenost mišića nogu, u opće ga nisam osjećala kao grčenje ili bolove u materici. Nije bilo bolno, više neugodno.
Prije svega žao mi je što ti se to dogodilo i želim puno sreće sljedeći put.
Kod mene je bilo slično, uspjela sam sve riješiti i bez lijekova, pratila sam betu i sve je prošlo u cca tjedan dana. Bolilo me dosta, puno jače od obične menstruacije.
Ja ću dodati savjete za nakon, već sam ih negdje citirala, ali ne škodi:
Aviva Jill Romm, The Natural Pregnancy Book:
Tijelo mora proći kroz hormonalne prilagodbe iz trudnog u netrudno stanje, a i ti moraš prilagoditi doživljaj same sebe i svoje obitelji. Emocionalni oporavak također može potrajati.
S obzirom da je tijelo izgubilo određeni volumen krvi, potreban ti je odmor, puno tekućine, juhe, variva i sl. okrepljujuće hrane.
Nije loše uzimati C vitamin, ehinaceu radi poboljšanja imuniteta i prevencije infekcija.
Za umirenje možeš piti kamilicu i lavandu.
Neka te muž mazi i pazi, razgovarajte o tome. Iako je muškarcima u tako ranoj fazi trudnoća još nekako neopipljiva, vjerojatno je i on žalostan.
Iako tijelo samo zna kad je spremno za novu trudnoću, možda je dobro pričekati tri menstrualna ciklusa prije ponovnog začeća, kako bi se maternica u potpunosti oporavila, regulirao se volumen krvi (pogotovo ako je došlo do jakog krvarenja), a i emocionalnu stranu ne treba zanemariti-potrebno je vrijeme da se preboli gubitak trudnoće kako bi se s veseljem dočekala nova.
Bila sam kod ginekologa i on je zadovoljan razvojem situacije, kaže da za tjedan dana ponovim betu i da on misli, kako stvari stoje, da je to već otišlo, samo treba dovesti betu do nule, a sa idućom mengom da će se sve to do kraja očistiti.
Budući da nisam počinjala sa Ergometrinom jer sam u međuvremenu fasovala crijevnu virozu, pitala sam ga trebam li početi pa je rekao da ne trebam. Jupiiii!!!
Inače je meni danas krvarenje stalo, nakon 8 dana.
BubaSanja, vjerujem da će beta za tjedan dana biti na nuli. Dobro da je prošlo bez kiretaže i ergometrina.
![]()
super, super! odlično je da si vjerojatno prošla bez većih fizičkih trauma. a kako se ti nosiš sa svim tim?
Drago mi je da se dobro držiš. Ipak si u tim stvarima nemoćan i možeš ih samo prihvatiti![]()
Samo da javim da je moja današnja beta 12. Ginekolog mi je rekao da ne vadim više nego da pričekam iduću menstruaciju da se sve očisti.
Čudo mi je da je beta pala sa 84 na 12 u 7 dana, od kojih 6 uopće ne krvarim niti kap. No, neću se buniti.
Bubač, drago mi je da si se sama "očistila", da nije trebala instrumentalna intervencijabude se organizam oporavio. sad barem znadeš, za ubuduće, da i prirodnim putem možete ostati T. ljubi i mazi svojeg malog mišeka doma i neka vrijeme zaliječi sve rane. ovo poglavlje je završilo. možda već uskoro započne neko novo, sretnije
. želim ti to od
![]()
Cure pomagajte
Spontani u 5. tjednu
Kod gina sam dobila injekcije i dao mi je Ergometrin i rekao da ga počnem uzimati kad mi se pojača krvarenje što sam napravila slijedeće jutro kad su krenuli izljevi
Nakon toga su se grčevi skroz smirili i krvarenje se full smanjilo (to je bilo jučer) i danas imam još samo neki lagani roza iscjedak
Jel to normalno?
Teško ti je reći. Sve je normalno. Bitno je je li plod otišao, je li se endometrij očistio, a to ne možeš znati dok ne odeš na UZV i / ili ne popratiš laboratorijski pad bete.
prije svega jako mi je žao što ti se to dogodilo. iako mnogo žena izgubi trudnoću u toj fazi a da ni ne skuže da su bile trudne i uglavnom sve bude ok i bez tih kontrola, mislim da bih i ja osobno opet tako napravila - pratila betu (recimo svaki drugi dan dok ne dođe skroz na nulu) i napravila uzv. bez lijekova to traje malo duže, ovo je fakat brzo. drži se, pazi na sebe da se dobro oporaviš, i javi kako je prošlo. želim ti puno sreće u sljedećem pokušaju
beta je već u petak bila 13,5
u subotu sam bila kod gina i dao mi je to što mi je dao
kontrola mi je tek u subotu pa me to malo brine, ako nije nešto u redu predugo mi je do tad čekat
tempreratura mi stalno oko 37 ali lagano sam prehlađena pa možda i zato...
uf koliko komplikacija
hvala na odgovorima cure![]()
Pozdrav svima!
Nova sam na forumu, pisala sam na temu premala gestacijska vrećica....naime na prvom pregledu dokica je ustanovila premalu gestacijsku vrećicu koja će vrlo vjerovatno rezultirati prestankom razvoja ploda...i spontanim pobačajem...što se i krenulo događati, 25/12 sam prokrvarila, na kontrolu došla 29/12, dobila sam egrometrin pošto se nije sve očistilo i sad sam zbunjena...meni je egrometrin potpuno zaustavio krvarenje, ok znam da on i ti "radi", kontrakcije, stezanje ili grčevi-NIŠTA...kakva mu je onda svrha?kako ću se očistiti do kraja, ne kužim?dali mi koja od vas cure, moooolim vas, može pomoći sa sličnim iskustvom..pošto je plod bio stvarno mali, dokica kaže da bi bilo moguće i idealno da se organizam sam očisti i da se izbjegne kiretaža, što bi naravno i ja voljela...dobila sam i antibiotik i inekciju (rh-)..to mi je druga trudnoća, imam curicu od 4 godine!
Molim za vašu pomoć, puno bi mi to značilo, hvala vam puno!