Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Što kad krene spontani?

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Što kad krene spontani?

Radi loših nalaza očekujem spontani. Što napraviti kad krene, kako se ponašati?
    Da li trebam obavezno odmah na hitnu?
    Mogu li popiti nešto protiv bolova?

Krvarim lagano od sinoć, sad se malo pojačalo i lagano me boli dolje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Virni malo na temu http://forum.roda.hr/threads/52272-s...nakon-kiretaze
    Naravno da možeš popiti nešto protiv bolova(paracetamol, voltaren) , nemoj aspirin zbog krvarenja.
    Kako se ponašati? Onako kako ti najbolje oddgovara. Mehanizmi pobačaja i poroda su slučni , tijelo mora kontrakcijam izbaciti posteljicu i oljuštiti stjenke maternice. Nekom je intenzivnije nekom manje intenzivno.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

BubaSanja sretno i hrabro

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako postane veoma obilno trebala bi se javiti ljekaru.
    Ne znam šta su ti dr. savjetovali, neko to uspješno odradi i prirodno, kad je količina krvarenja kao jača menstruacija, i bolovi nisu prejaki. I ja vibram da sve što lakše i brže prođe i da se što prije oporaviš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bubasanja ja sam to sve vec prosla, i ja bi da sam na tvom mistu otisla ili na hitnu ili kod svog ginekologa, da te pogleda na uz, da vidi kako ide sve. jer postoji mogucnost da iskrvaris sama, bez kiretaze , ali ipak ti daju neke tablete da nebi sta ostalo.. ja sam dva puta isla na kiretazu a jednom sam se sama ocistila, al sam dobila piti ( da me sad ubije ne mogu se sitit kako se zovu te tablete, samo znam da pocinju sa slovom e).
    samo hrabo i nek ti prode sta bezbolnije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    bubasanja ja sam to sve vec prosla, i ja bi da sam na tvom mistu otisla ili na hitnu ili kod svog ginekologa, da te pogleda na uz, da vidi kako ide sve. jer postoji mogucnost da iskrvaris sama, bez kiretaze , ali ipak ti daju neke tablete da nebi sta ostalo.. ja sam dva puta isla na kiretazu a jednom sam se sama ocistila, al sam dobila piti ( da me sad ubije ne mogu se sitit kako se zovu te tablete, samo znam da pocinju sa slovom e).
    samo hrabo i nek ti prode sta bezbolnije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Tablete se zovu Ergometrin i meni su ih dali za svaki slučaj bez obzira što se na UZV nije vidjelo ništa.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trebaš otići obavezno doktoru-ginekologu u bolnicu.
    drži se.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam ga odradila doma, ali se radilo o trudnoći od 6.tjedana, nisam skoro ni krvarila, što je bilo neobično, možda jer je plod izašao praktički u jednom dijelu, no imala sam jake bolove i snažne kontrakcije.
    Savjetuje se da se u slučaju jakog i obilnoga krvarenja odmah ide u doktora, ako ide polagano, onda samo naknadno na kontrolu.
    Nadam se da će proći što bezbolnije

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja bih na tvom mjestu išla u bolnicu.

Moja je prva T završila spontanim ali su mi blesavi Norveški ljekari rekli da ne moram dolaziti i da će to sve skupa izgledati kao malo jača menstruacija. Što i jest bilo nekoliko dana i stalo. Da bih onda opet za dva dana počela krvariti obilato, doslovce je liptalo. I morala sam na kiretažu. Dvaput. I primiti Rogam jer sam Rh negativna

sretno i drži se!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Buba, kako je? jesi dobro? što se događa? i grlim jaaako, jaaako

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Buba, kako je? jesi dobro? što se događa? i grlim jaaako, jaaako
    Nema promjena ni na gore ni na bolje. I dalje krvaruckam i boli me trbuh i križa. Danas vadim novu betu i valjda idem na uzv.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da pitaš liječnika za Ergometrin? Obično ga liječinici daju kad žena odrađuje spontani doma.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Da pitaš liječnika za Ergometrin? Obično ga liječinici daju kad žena odrađuje spontani doma.
    X

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beta je u utorak bila 2370, a danas je 577. Rapidno pada, čak se i doc začudila takvoj brzini. Budući da sam išla privatno, savjetovali su mi da se javim svom socijalnom ginekologu da mi da uputnicu za bolnicu i kiretažu. Naravno da je on danas radio ujutro, a sutra radi popodne i sad moram čekati.
    Osim ako ne krene samo u međuvremenu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a koji je tjedan trudnoće?

moj spontani i padanje bete je trajalo sve skupa 2,5 mjeseca - toliko sam krvarila i toliko je trebalo beti da padne na nulu, pod kontrolom liječnika, bez kiretaže. i bez nekih značajnijih bolova. u 7. tjednu, čini mi se. i ništa nije krenulo, nego sam samo krvarila, ko da imam menstruaciju. ali 2,5 mjeseca.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kalendarski trudna 8. tj. ali je plod i GV veličine za 5/6 tj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a koji je tjedan trudnoće?

moj spontani i padanje bete je trajalo sve skupa 2,5 mjeseca - toliko sam krvarila i toliko je trebalo beti da padne na nulu, pod kontrolom liječnika, bez kiretaže. i bez nekih značajnijih bolova. u 7. tjednu, čini mi se. i ništa nije krenulo, nego sam samo krvarila, ko da imam menstruaciju. ali 2,5 mjeseca.
    Dosta dugo. Mislim da je to jako individualno. Ja sam jako krvarila kad je krenuo spontani , ogromni ugrušci , ali bolovi nisu bili jako intenzivni. Mislim da je to jako krvarenje trajalo oko 12 sati (morala sam svaki sat mjenjati uložak), ali se nakon toga počelo smirivati. Potpuno sam prestala krvariti nakon 5 dana i sve je bilo ok.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirius, oprosti ako mi je promaklo negdje, ali koji si ti bila tad tjedan trudnoće?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a pričaj mi o tome, užasno dugo. ali eto, doktori, u bolnici, su bili stajališta da je bolje ne ići na kiretažu. pila sam i ergometrin, ali nikakvog efekta nije bilo.
    zadnjih mjesec dana to je bilo lagano krvarenje.
    dr mi je rekao da je možda čak jedan plod bio u maternici, a drugi vanmaterična trudnoća. ko zna. zato su mi kontrolirali tu betu i to dva put tjedno. čak je u nekim periodima lagano rasla. pa za tri dana bi opet pala. dva-tri puta sam bila i na UZV koji je uvijek bio uredan.

uglavnom, dva mjeseca nakon svega toga sam opet ostala trudna i sve je bilo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, oprosti ako mi je promaklo negdje, ali koji si ti bila tad tjedan trudnoće?
    Po izostanku menstruacije i pozitivnom testu 10 tj.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zato su mi kontrolirali tu betu i to dva put tjedno. čak je u nekim periodima lagano rasla. pa za tri dana bi opet pala. dva-tri puta sam bila i na UZV koji je uvijek bio uredan.
    Ovo se i meni dogodilo, beta gore-dolje, jedino što je bila dosta mala. Spontani najprije s točno 6 tjedana, a zatim beta iza krvarenja ponovno u rastu i spontani opet tri tjedna poslije. Krvarenje je bilo kao i obično, mrvicu obilnije, bol također malo jača od uobičajene menstrualne.
    BubaSanja, ako je plod i GV veličine za 5-6 tjedana, i krvarenje spontano krene, mislim da možeš to odraditi sama i poslije samo prekontrolirati betu i obaviti jedan UZ pregled nakon 2-3 tjedna. Ipak si puno brže u formi nego nakon kiretaže.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobila sam Ergometrin, moj socijalac me podržao u želji da pokušam odraditi sve doma, ali i napomenuo da ne čekam predugo jer krvarim pa da ne izgubim previše krvi bezveze.
    Nisam još popila prvu tabletu. Koliko bole grčevi koje ona prouzroči? Jel se ta bol ponaša kao i trudovi: dođe i ode i tako ukrug ili je stalno prisutna bez prestanka?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobila sam Ergometrin, moj socijalac me podržao u želji da pokušam odraditi sve doma, ali i napomenuo da ne čekam predugo jer krvarim pa da ne izgubim previše krvi bezveze.
    Nisam još popila prvu tabletu. Koliko bole grčevi koje ona prouzroči? Jel se ta bol ponaša kao i trudovi: dođe i ode i tako ukrug ili je stalno prisutna bez prestanka?
    Mene je najviše boljelo (kao jači menstrualni grčevi) nekih 10-15 minuta nakon popijene tablete. To bi onda trajalo kakvih pola sata, a dalje je bilo puno slabije.
    Tako je bilo prvih par dana (cca 3), onda je dalje i bol nakon tablete bila skoro pa neprimjetna.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Od ergometrina je mene jako boljelo, poslije tablete, i trajalo je sat-dva, čak ga nisam uspjela popiti do kraja. Mislim da je individualno, netko ga gotovo ne osjeti.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Ergometrin isto bio pregrozan.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas mi je beta 87. I dalje krvarim, ali ništa se spektakularno nije dogodilo tipa veliki ugrušci i veliki bolovi. Ja stalno krvarim i ispadaju ugrušci, ali dosta mali, ono, ko i kod menge.

Jel to što mi beta pada pokazatelj da se ipak tijelo čisti ili ne mora značiti?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da ti beta super pada i da će se to riješiti bez kiretaže. Pretpostavljam da je vadiš ponovno za nekoliko dana? Ako bude ispod 10, to znači da je sve očišćeno i možeš eventualno na kontrolni UZV za dva-tri tjedna, no beta je u pravilu mjerodavnija od UZV-a kad su niske vrijednosti u pitanju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam Ergometrin osjećala kao blagu zgrčenost mišića nogu, u opće ga nisam osjećala kao grčenje ili bolove u materici. Nije bilo bolno, više neugodno.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja samo stavljam

..nisam znala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prije svega žao mi je što ti se to dogodilo i želim puno sreće sljedeći put.
    Kod mene je bilo slično, uspjela sam sve riješiti i bez lijekova, pratila sam betu i sve je prošlo u cca tjedan dana. Bolilo me dosta, puno jače od obične menstruacije.

Ja ću dodati savjete za nakon, već sam ih negdje citirala, ali ne škodi:

Aviva Jill Romm, The Natural Pregnancy Book:

Tijelo mora proći kroz hormonalne prilagodbe iz trudnog u netrudno stanje, a i ti moraš prilagoditi doživljaj same sebe i svoje obitelji. Emocionalni oporavak također može potrajati.
    S obzirom da je tijelo izgubilo određeni volumen krvi, potreban ti je odmor, puno tekućine, juhe, variva i sl. okrepljujuće hrane.
    Nije loše uzimati C vitamin, ehinaceu radi poboljšanja imuniteta i prevencije infekcija.
    Za umirenje možeš piti kamilicu i lavandu.
    Neka te muž mazi i pazi, razgovarajte o tome. Iako je muškarcima u tako ranoj fazi trudnoća još nekako neopipljiva, vjerojatno je i on žalostan.

Iako tijelo samo zna kad je spremno za novu trudnoću, možda je dobro pričekati tri menstrualna ciklusa prije ponovnog začeća, kako bi se maternica u potpunosti oporavila, regulirao se volumen krvi (pogotovo ako je došlo do jakog krvarenja), a i emocionalnu stranu ne treba zanemariti-potrebno je vrijeme da se preboli gubitak trudnoće kako bi se s veseljem dočekala nova.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ti beta super pada i da će se to riješiti bez kiretaže. Pretpostavljam da je vadiš ponovno za nekoliko dana? Ako bude ispod 10, to znači da je sve očišćeno i možeš eventualno na kontrolni UZV za dva-tri tjedna, no beta je u pravilu mjerodavnija od UZV-a kad su niske vrijednosti u pitanju.
    potpis.
    meni je od početnih 57 do, kako sam već pisala, u nekom trenutku oko 80, pa do tih 10 - trebalo dva i pol mjeseca.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila sam kod ginekologa i on je zadovoljan razvojem situacije, kaže da za tjedan dana ponovim betu i da on misli, kako stvari stoje, da je to već otišlo, samo treba dovesti betu do nule, a sa idućom mengom da će se sve to do kraja očistiti.
    Budući da nisam počinjala sa Ergometrinom jer sam u međuvremenu fasovala crijevnu virozu, pitala sam ga trebam li početi pa je rekao da ne trebam. Jupiiii!!!

Inače je meni danas krvarenje stalo, nakon 8 dana.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

BubaSanja, vjerujem da će beta za tjedan dana biti na nuli. Dobro da je prošlo bez kiretaže i ergometrina.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

super, super! odlično je da si vjerojatno prošla bez većih fizičkih trauma. a kako se ti nosiš sa svim tim?

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa Vidi poruku
    super, super! odlično je da si vjerojatno prošla bez većih fizičkih trauma. a kako se ti nosiš sa svim tim?
    Fizičkih trauma za sad nije bilo uopće, sve je zapravo prošlo kao obična menga. Par puta me jače počelo boliti,ja popila Ketonal i nisam niš osjećala više.
    A psihički sam dobro. Odtugovala sam koliko mi je bilo potrebno i sad se super osjećam.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drago mi je da se dobro držiš. Ipak si u tim stvarima nemoćan i možeš ih samo prihvatiti

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da se dobro držiš. Ipak si u tim stvarima nemoćan i možeš ih samo prihvatiti
    Upravo tako. A i velika mi je utjeha što imam bebu doma koja me treba. Da nemam njega, vjerujem da bi me satralo.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da javim da je moja današnja beta 12. Ginekolog mi je rekao da ne vadim više nego da pričekam iduću menstruaciju da se sve očisti.
    Čudo mi je da je beta pala sa 84 na 12 u 7 dana, od kojih 6 uopće ne krvarim niti kap. No, neću se buniti.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bubač, drago mi je da si se sama "očistila", da nije trebala instrumentalna intervencija bude se organizam oporavio. sad barem znadeš, za ubuduće, da i prirodnim putem možete ostati T. ljubi i mazi svojeg malog mišeka doma i neka vrijeme zaliječi sve rane. ovo poglavlje je završilo. možda već uskoro započne neko novo, sretnije . želim ti to od

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, draga Franny!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čudo mi je da je beta pala sa 84 na 12 u 7 dana, od kojih 6 uopće ne krvarim niti kap. No, neću se buniti.
    Mislim da je to O.K. Meni je sa 107 za tjedan dana pala na 8.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure pomagajte
    Spontani u 5. tjednu
    Kod gina sam dobila injekcije i dao mi je Ergometrin i rekao da ga počnem uzimati kad mi se pojača krvarenje što sam napravila slijedeće jutro kad su krenuli izljevi

Nakon toga su se grčevi skroz smirili i krvarenje se full smanjilo (to je bilo jučer) i danas imam još samo neki lagani roza iscjedak

Jel to normalno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Teško ti je reći. Sve je normalno. Bitno je je li plod otišao, je li se endometrij očistio, a to ne možeš znati dok ne odeš na UZV i / ili ne popratiš laboratorijski pad bete.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

prije svega jako mi je žao što ti se to dogodilo. iako mnogo žena izgubi trudnoću u toj fazi a da ni ne skuže da su bile trudne i uglavnom sve bude ok i bez tih kontrola, mislim da bih i ja osobno opet tako napravila - pratila betu (recimo svaki drugi dan dok ne dođe skroz na nulu) i napravila uzv. bez lijekova to traje malo duže, ovo je fakat brzo. drži se, pazi na sebe da se dobro oporaviš, i javi kako je prošlo. želim ti puno sreće u sljedećem pokušaju

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

beta je već u petak bila 13,5
    u subotu sam bila kod gina i dao mi je to što mi je dao
    kontrola mi je tek u subotu pa me to malo brine, ako nije nešto u redu predugo mi je do tad čekat
    tempreratura mi stalno oko 37 ali lagano sam prehlađena pa možda i zato...
    uf koliko komplikacija

hvala na odgovorima cure

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pozdrav svima!
    Nova sam na forumu, pisala sam na temu premala gestacijska vrećica....naime na prvom pregledu dokica je ustanovila premalu gestacijsku vrećicu koja će vrlo vjerovatno rezultirati prestankom razvoja ploda...i spontanim pobačajem...što se i krenulo događati, 25/12 sam prokrvarila, na kontrolu došla 29/12, dobila sam egrometrin pošto se nije sve očistilo i sad sam zbunjena...meni je egrometrin potpuno zaustavio krvarenje, ok znam da on i ti "radi", kontrakcije, stezanje ili grčevi-NIŠTA...kakva mu je onda svrha?kako ću se očistiti do kraja, ne kužim?dali mi koja od vas cure, moooolim vas, može pomoći sa sličnim iskustvom..pošto je plod bio stvarno mali, dokica kaže da bi bilo moguće i idealno da se organizam sam očisti i da se izbjegne kiretaža, što bi naravno i ja voljela...dobila sam i antibiotik i inekciju (rh-)..to mi je druga trudnoća, imam curicu od 4 godine!
    Molim za vašu pomoć, puno bi mi to značilo, hvala vam puno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •