Results 1 to 12 of 12

Thread: Tortilje

  1. #1
    Točkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    978

    Default Tortilje

    Vidjela sam po topicima da se pisalo o tortiljama ali mene zanima kako ih radite, sa kupovnim tijestom ili same napravite?
    U subotu imam feštu za cca 11 ljudi pa mi ih treba dosta a radim prvi put....
    Šta ispadne bolje?
    Pomozite da ispadnem super domaćica (a čeka me još i 4,5 vrsta kolača za peći....)

  2. #2

  3. #3
    Točkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    978

    Default

    hvala!
    Pitanje: jel mogu umijesiti i razvaljati tortilje npr. večeras i staviti ih u hladnjak do sutra navečer kad ih mislim peći?

  4. #4

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Nisam probala.... Ja bih ih onda radije ispekla veče prije, zamotala u foliju i podgrijala u mikrovalnoj kada bude trebalo. Jer u principu dok pečeš jednu drugu razvaljaš i ne znam da li bi što uštedila na vremenu.

  5. #5

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    244

    Default

    Ako ti zatreba 'rezerva'- mi gotove tortilje kupujemo u Mercatoru. Imaš veća i manja pakiranja. I samo ih prepržim prije nego u njih stavim nadjev.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zapresic
    Posts
    768

    Default

    Mene kao "iskusnu" kuharicu (MM nebesima zahvaljuje na Rodinoj kuharici) zanima da li u tortilje ide glatko ili ostro brasno???
    I...moze li margarin umjesto masti?

  7. #7

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja koristim tip 850, a to je valjda glatko... Ne zamaram se time, jedino to uvijek imam doma.
    Ako ne želiš koristiti svinjsku mast, kupi u trgovini biljnu mast. Pakovano je kao margarina. Ja margarin mrzim više od prave domaće svinjske masti pa nisam nikada probala sa margarinom. Ionako mast koristim samo za tortilje.

  8. #8

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    91

    Default

    Quote Originally Posted by ivonna
    Mene kao "iskusnu" kuharicu (MM nebesima zahvaljuje na Rodinoj kuharici) zanima da li u tortilje ide glatko ili ostro brasno???
    I...moze li margarin umjesto masti?
    mozes brasno koje hoces i margarin.
    ja uvijek pravim sa margarinom i super su.

  9. #9

    Default

    dižem temu iz prašine
    treba mi hitno
    imam paket tortilja kojima ističe rok
    imam u zamrzivaču gotovu smjesu za lazanje
    kako to iskombinirati?
    smjesa za lazanje je klasika mješano mljeveno junetina / svinjetina dinsatno na kapuli, s paradajzom, miksanom mrkvicom peršinom, celerom i češnjakom, malo tekućija jer ne kuham tijesto za lazanje ranije
    kako da tu smjesu iskoristim umjesto s lazanjama, s toritiljama?
    molim detaljno, a ne samo smotaj smjesu u tortilje
    da li će biti problem što je smjesa tekućija?

  10. #10
    Nova's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    275

    Default

    ivonna je napisala/o:
    Mene kao "iskusnu" kuharicu (MM nebesima zahvaljuje na Rodinoj kuharici) zanima da li u tortilje ide glatko ili ostro brasno???
    I...moze li margarin umjesto masti?

    mozes brasno koje hoces i margarin.
    ja uvijek pravim sa margarinom i super su.
    A ja radim s uljem, još mi je lakše i uvijek mi super ispadnu!

  11. #11
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    dižem temu iz prašine
    treba mi hitno
    imam paket tortilja kojima ističe rok
    imam u zamrzivaču gotovu smjesu za lazanje
    kako to iskombinirati?
    smjesa za lazanje je klasika mješano mljeveno junetina / svinjetina dinsatno na kapuli, s paradajzom, miksanom mrkvicom peršinom, celerom i češnjakom, malo tekućija jer ne kuham tijesto za lazanje ranije
    kako da tu smjesu iskoristim umjesto s lazanjama, s toritiljama?
    molim detaljno, a ne samo smotaj smjesu u tortilje
    da li će biti problem što je smjesa tekućija?
    Mi smo nedavno imali goste na tortiljama (bilo nas je 6) i nisam smotala ništa nego sam u jednu zdjelu stavila nadjev, u drugu ribani sir, a treću zelenu salatu i ljudi su si sami slagali i jeli.

    Možda da još malo pokuhaš smjesu za lazanje da ne bude pretekuće? I da ubaciš unutra konzervu kukuruza/graha i malo narezane paprike da bude "meksičkije"?

  12. #12

    Default

    hvala na ideji Balarosa
    stavila sam konzervu crvenog graha, smrznute kuruze (papriku zaboravila )
    smotala, stavila u protvan, namazala vrhnjem, naribala sir
    i bacila u rernu samo da se napravi korica od sira
    i uz to zelena salata s paradajzom
    nama bilo jako fino

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •