Zanima me sta sve bilo na rodendanskom stolu vaseg jednogodisnjaka. Uskoro i mi slavimo onda trazim inspiracje 8)
Zanima me sta sve bilo na rodendanskom stolu vaseg jednogodisnjaka. Uskoro i mi slavimo onda trazim inspiracje 8)
za goste ili za njega? 8)Aneta prvotno napisa
![]()
ja sam radila prije godinu dana kad je moja imala 1 godinu, veliku tortu na leptira a uz to sokove za velike i jos koje vino ako je kome trebalo i hladne sendviče od francuza sa gavrilovič salamom sirom i po tome jaja u tvrdo na fetice i kuglica majoneze,i jos je familija radila po koji vočni kolač i bilo je više nego dovoljno...svi bili siti mirni i zadovoljni
i još nisam dodala ako ti je više djece nego odraslih na rodjendanu radila bi pizzu (uz sve ostalo )za najmanje moja je obozava,a vjerujem i drugi..
ovaj ču rodjendan vjerojatno isto samo drugi oblik torte za par dana joj je
Hvala Luce Mala! Kod nas sigurno ce biti prsut i sir. Problem je u tome, sto rodendan ce biti u kaficu jer nece stati svi gosti u stan. Zato trebaju mi ideje za nesto jednostavno i lako za pojesti u hodu. A djece ce biti skoro koliko i odraslih![]()
ja sam lijena, pa sam naručila ketering![]()
tortu sam sama napravila.
Orka je cicala![]()
Sada naručujemo ćevape jer su djeca već dovoljno velika da ih mogu jesti.
Apricot, lako tebi. Mislim da bi se me ovdje odrekli da narucim catering :/ Ili ogovarali bar do sljedeceg rodendana![]()
i :shock: ?Radi slavlje za svoje djete...njega razveseli ,a ne ljude koji dolaze na procijenu!
Sorry sto sam izravna ,ali glupo se opterecivati takvim ljudim!
Mi smo radili u restoranu i bio je švedski stol s jelima sa žara, nešto narezaka... ja sam pravila jogurt tortu sa šumskim voćem u obliku Neme, bilo je još kolača - štrudli s višnjama i jabukama za klince, princeza i još nekih, te još jedna torta. Ali čini mi se da baš nismo morali pretjerivati s tim toplim jelima, mogli smo samo nareske (iako, sve se pojelo, bilo je prefino. A i bio je radni dan, ljudi nisu ručali već ravno na proslavu).
Da smo radili kod kuće proslavu, sigurno bih naručila cattering, a napravila možda koji kolač. Glupo je opteretiti se kad bi trebala uživati!!
E, da, zaboravila sam, bile su na stolu i košare s puno voća. I one fine pogačice iz krušne peći. mmm...obliz
mi smo slavili na travi pa je izbor bio ogranicen.
humus, riblja pasteta, pasteta od patlidjana, kruh punjen namazom od sira, sirevi, slane grickalice i sl.
torta je imala nekoliko slojeva, najdonji je bio kolac od mrkve i to "zdravija" varijanta bez jaja i sl. pa su to mogle jesti i bebe.
:?Aneta prvotno napisa
daj se opusti i olakšaj sebi. kaj te briga za druge!
Kakva je to torta? Recept pliiiztridesetri prvotno napisa
tortu sam ja izmislila upravo za tu priliku.
prvi sloj carrot cake, drugi sloj cokoladna torta bez brasna, najgornji sloj beze od bjelanjaka. izmedju svakog sloja krema od sira i borovnica. na vrhu slag i ukraseno bobicastim vocem. umjesto secera fruktoza i smedji secer. brasno takodjer integralno.
koliko si sklona improviziranju? ako nisi morat cu ti potraziti recepte za svaki sloj posebno i za kremu. imam cak negdje i fotografiju te torte.
I ja bi recept za tu tortu...zvuči slično ko naša vjenčanaDonji fruitcake, srednji chocolate cake i zadnji carrot cake!
tridesettri a pašteta od patliđana? super mi zvuči, kako se to napravi=?
Sun, ja radim namaz od patlidana tako da ispecem patlidane na otvorenom plinu, ogulim i zgnjecim dobro, dodam sol, papar, ulje, i nasjeckani paradajz. inace se u to jos i stavlja majoneza, ali ja volim bez.
bas me zanima kako 33 radi![]()
http://iglo.de/ernaehrungsforum/kind....asp?pg=1#ende
evo ovdje neke ideje za djecu a moze i za odrasle
(zanemarite reklame za iglo.... umjesto njihovog smrznutog spinata koristite svjezi itd.....)