Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: koja sve prava moze traziti razvedena majka sa djetetom

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno koja sve prava moze traziti razvedena majka sa djetetom

naime kao sto kaze naslov
    moja frendica je rastavljena i ima dijete od 6 g koje zivi s njom
    zanima ju koja sve prava ima npr. subvencija vrtica,stanarine i sl ....dali netko zna
    za grad rijeku ili opcenito

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

U istom sam sosu (i ima dijete istih godina) pa imene zanima.

OT lrs - možda da me upozdaš sa tvojom prijateljicom za razmjenu informacija i druženje

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hahaha nikakva prava ne moze traziti samo zato jer je razvedena.
    ako ima uvijete neka trazi djecji doplatak jer kada njega imas onda imas i manju cijenu vrtica. Jednom kada si u tom sistemu imas neke male pogodnosti tog tipa.

osim toga, nema nikakva druga prava.. mozda evenutalno pravo na jedan dodatni dan godisnjeg odmora, ali to je regulirano pravilnikom o radu firme u kojoj radi ( neka malo pogleda procita sto tamo pise )

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koliko ja znam cijena vrtića (u Zagrebu) je 25% niža za samohrane roditelje.
    potrebno je predočiti sudsko rješenje o razvodu, ali to je najbolje pitati u samom vrtiću. dječiji doplatak se ne dobiva na temelju razvoda nego prihoda po članu kućanstva.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma nisam ni mislila da ce na temelju razvoda dobiti djeciji, nego je automatski nizi prihod po clanu pa mozda ima nade..

u rijeci samohrani nemaju nikakvu subvenciju za vrtic

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja plaćam manje, ali sam se naskupljala papira. jer jelte ja se nisam ni udala, pa ti onda objasni našoj birokraciji da ne mogu imati sudsku odluku o razvodu

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    koliko ja znam cijena vrtića (u Zagrebu) je 25% niža za samohrane roditelje.
    potrebno je predočiti sudsko rješenje o razvodu, ali to je najbolje pitati u samom vrtiću. dječiji doplatak se ne dobiva na temelju razvoda nego prihoda po članu kućanstva.
    i u nas,Split, trebala sam pisati zamolbu,donijeti potvrdu da sam zaposlena i PRAVOMOČNO rješenje o razvodu kojeg sam se načekala ukupno 2god i 2 mj,u protivnom me nisu smatrali samohranom iako imam izjave i na policiji i czss,al za njih ništa to ne vrijedi.

To je sve,e da
    imaš pravo na čir na želucu zbog svega tog
    ha,ha

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja plaćam manje, ali sam se naskupljala papira. jer jelte ja se nisam ni udala, pa ti onda objasni našoj birokraciji da ne mogu imati sudsku odluku o razvodu
    ti bi onda trebala imati odluku o skrbnistvu. koju je isto ziva za*ebancija dobiti. vjerojatno je lakse udati se i razvesti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ti bi onda trebala imati odluku o skrbnistvu. koju je isto ziva za*ebancija dobiti. vjerojatno je lakse udati se i razvesti
    hm.. ja sam kod upisa vec morala dati presudu o brakorazvodu, odmah su me zaveli kao samohranu, ali nisam dobila nikakvu subvenciju na cijenu. To defintivno ovisi o primanjima, a ne o tome dali si samohran pa prije nego krenete sakupljati papire, provjerite politiku u vasem gradu

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    nemam. G ima moje prezime, prijavljena je na moju adresu, ali ima tatu uisanog u rodni list.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, to ti kazem. ako zelis ishoditi neka prava samohranog roditelja treba ti odluka o skrbnistvu. a to dobijes tako da napises zahtjev opcinskom gradanskom sudu, pa oni ukljuce czss, pa vas obraduju, pa ovo, pa ono... dosta zayebancije. najbolje ako mozes proci bez toga.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

razvedena majka, NIJE samohrana majka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hm.. ako cemo tako, nitko ne zna sto je samohrana majka..
    Ja jesam razvedena, ali alimentaciju nisam dobila skoro godinu dana, podnjela sam tuzbu sudu, CZSS, jos nema nikakvog pomaka, .. imam dokaz da ne dobivam nikakve uplate., prema tome bi trebala spadati u "samohrana".. ili da se izmisli neka nova terminologija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •