imam visok holesterol, 6,51! 4,36 los holesterol, a povisen je i dobar. kako ga sniziti,? vidim da je oriana imala jako visok? zna li tko kako do nje?
imam visok holesterol, 6,51! 4,36 los holesterol, a povisen je i dobar. kako ga sniziti,? vidim da je oriana imala jako visok? zna li tko kako do nje?
Kad si bila trudna, jesi li dojila il dojiš?
To može prolazno povisiti kolesterol, pa nije baš mjerodavno.
Jesi li postila (samo voda) 12 sati prije vađenja krvi?
Kakvi su ti trigliceridi?
Sorry sto se trpam u post ali i ja imam problema sa holesterolom pa me bas zanima odgovor na ovo pitanje. Imam 28 god., rodila sam prije 4 god. imam idealnu tjelesnu tezinu, a holesterol mi je 10.5, LDL mi je takodjer visok, trigliceridi su 0.5. Ljekar mi nije dao nikakvu terapiju niti je spominjao dijetu sto me je jako zbunilo. Inace dijagnosticiran mi je PCO sindrom prije par godina, hormoni su u totalnom haosu pa me zanima da li ovaj poremecaj metabolizma ima veze s tim. Rado bih cula i druga misljenja. Hvala.
Moguće je da ti štitnjača slabo radi (ali malo jedeš pa se ne debljaš) ili da imaš nasljedni poremećaj metabolizma kolesterola. Može biti i nešto vezano za inzulin, to zna biti u vezi s PCO ali obično u kombinaciji s povećanom težinom.
Cure, to vam je sve visoko, melica jako visoko...
Nije za zapustiti, morate vidjeti zašto i krenuti s dijetama, terapijom...
Ako ste u obitelji imali slučajeve ranih smrti (40-te i 50-te) od srčanog i moždanog udara, osobito se morate brinuti! Postoje lijekovi, nisu ugodni (i nipošto se ne smiju uzimati u trudnoći i dojenju) ali su efikasni. Vaša djeca će vas trebati i kao bake.
evo sto sam poduzela, na dijeti sam, pijem omega 3 masne kiseline,maticnu mlijec pa cemo vidit 8)
Lunahor, ne znam ima li u Hr kupiti vino Vranac pro corde. Jedna casa dnevno ubija trigliceride. Ovdje ga kardiolozi preporucuju.
I ja sam na dijeti, ali se teze obuzdavam kada su slatkisi u pitanju. Morat cu ozbiljnije shvatiti ove nalaze. Ma ni ljekar mi nista nije rekao tek sam surfajuci vidjela da mi nalazi uopce nisu sjajni. Moja mama je imala u 50-toj dva srcana, hvala Bogu dobro se zavrsilo, pa vjerovatno i genetika ima svog udjela u svemu. Takodjer pijem Omega 3, i neki narodni lijek sa bijelim lukom i limunovim sokom. Ne znam sta vise da uradim.
Kao sto je @lunahor rekla, jako pojacati Omega 3 masne kiseline.
- Kapsule Omega 3 koje se kupe u apoteci
- jestivo hladno stiskano laneno ulje. Vidi clanak na nasoj web stranici!
- Cca. 5g dnevno! (2-3 kapsule Omega 3(a 1g) podjeljene kroz dan i 2 velike zlice lanenog ulja).
- Orasi su isto idealan izvor omega 3 masnih kiselina.
- Izuzetno dobro je konzumirati i sezam maslac (Tahini), koji jako snizava stetni kolesterol.
- laneno sjeme, zitarice, voce
- Jesti puno povrca (zelen boje), brokole, spinat, blitva, salata.....
- Smanjiti svu zivotinjsku masnocu na min. (izbjegavati i punomasno mlijeko).
Lijep pozdrav!
Melica, ne možeš s dijetom spustiti tako visoki kolesterol, vjerojatno je nasljedni.
i ja imam kolesterol 6,4 i povišene trigliceride!
preporučili mi dijetu i omegu 3!!
evo i mene, 6 i nešto, ali je moj vezan uz hipotireozu, kako skoči tsh tako i holest. ; inače sam vitka i nemam problema sa kilima, jedem zdravo, više povrća nego mesa, ali eto ! dobila sam dijetu na papiru, držala se 2 mj, opet izvadila krv i hol. se nije ni pomakao, ali kao što kaže dr : krvne žile te ne pitaju odakle ti holesterol; sad planiram trudnoću i baš se mislim ozbiljno pridržavati uputa; za omega 3 nisam čula da snizuju hol., baš ću se pozabaviti time
Ja već 10 g. imam povišen kolesterol (ostalo je u redu), probala sam s jabučnim octom, omegom, dijetom i ne zna što sve ne, nije se snizio ni mrvicu. Jedan doktor mi je, čini mi se, najpametnije rekao: to vam je kao da imate dugi nos, netko ima ovo, netko ono, čemu panika.
Btw, zadnjih 15 godina nisam prešla 50 kila, i nema veze s prehranom, kilažom ili kretanjem, valjda genetska predispozicija. Uglavnom, više ne razmišljam o njemu (jer m je isti u dijetnim i ribljim fazama, kao i u vrlo masnim mesnim fazama).
ja imam dosta velik višak kg, u zadnje vrijeme se slabo krećem i nisam baš pazila na ishranu (svakodnevna klopa u menzi na poslu i tak...) :/
Da li si radila pripremu prije vađenja krvi?bucka prvotno napisa
Malomasna dijeta dva dana prije i ništa ne jesti (pogotovo ne masno) 12sati prije vađenja?
Tek tada su 100% pouzdani rezultati.
ne!
ja nisam znala, a nitko me nije na to upozorio!! :/
Evo,ne moraš možda na dijetu.bucka prvotno napisa
![]()
Rezultati mogu biti stvarno lažno pozitivni ako se osoba dobro najede većer prije.