Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: PRIVATNA KLINIKA - operacija krajnika

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno PRIVATNA KLINIKA - operacija krajnika

Pozdrav svima,

pročitala sam puno topica o operacijama krajnika, iskustva u bolnicama....i još se uvijek nisam odlučila gdje.
    Stvarno me zanimaju me iskustva vas koje ste operaciju radili u privatnim klinikama i gdje...nije nam važno mjesto, važno nam je sve ostalo..preporuke..

Trenutno smo u zdrastvenim problemima na više područja pa nam je prioritet da se stresovi i traume svedu na minimum gdje je god moguće,
    recimo u ovom slučaju nam je važno da smo pored nje dok zaspi i probudi se iz anesetezije.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A zašto ne Vž? Iz prve ruke znam da roditelj može biti cijelo vrijeme uz dijete. Ako je mama, onda je u dječjoj sobi, a ako je tata, onda u sobi s odraslima.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MartinaP imaš pp

Inače zvala sam u dvije poliklinike i situacija je slična kao u Merkuru npr. tako da se izgleda
    u slučaju privatnog izbjegava samo čekanje i slične procedure, dok je dolazak i odlazak na operaciju isti.

Pa kako onda vani npr. Beč..(kako su neke forumašice pisale) mogu biti uz dijete dok pada u anesteziju i dok se budi iz nje
    tako da mi se čini da neke prevelike razlike nema privatno-bolničko, ili?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

http://www.poliklinika-hipokrat.hr/odjeli.html
    Probaj njih nazvati da vidiš da li to uopće rade i kakva je procedura.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Anemona na linku, sutra ću zvati.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad smo mi bili operirati treći u merkuru, jedna je curica bila na korekciji ušiju i mama mi je pričala da je htjela operirati kod privatnika, ali su joj rekli da privatnici ne smiju davati opću anesteziju, pa su ih poslali u merkur. ne znam je li to točno, ali možda bi se i o tome trebalo informirati.
    inače, u merkuru je takva situacija da se ne može biti s djetetom kad ga odvedu na operaciju (dakle može se biti u sobi, ali ne u operacijskoj dok zaspi i kad se probudi što je ipak najveći stres i trauma), i to traje nekih 10-ak minuta (bar u našem slučaju). Svo ostalo vrijeme može se biti uz dijete i to čak i oba roditelja ili na smjenu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ono što svakako može biti velika razlika je u slučaju operacije sva tri ili tonzila ostanak s djetetom preko noći.
    znam da u merkuru imaju apartman ali kažu da je jako velika gužva (nama srećom nije trebao jer smo operirali samo treću pa smo isti dan išli doma), ali kad smo mi bili ljetos nije se moglo ostati s djetetom preko noći jer su nešto renovirali, pa su mami trogodišnjaka koji je vadio sve tri rekli da može ostati na hodniku i to kaže jedva.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na Sv Duhu roditelj može biti uz dijete nakon operacija tonzila. Nažalost kod nas još nije praksa sediranja u sobi prije odlaska u salu. Ja imam iskustvo izvan Hrvatske (kardiološka klinika) tri puta sam sama dala dijetetu lijek da zaspi i kada mi je zaspalo na rukama, otpratila sam ga do lifta koji vozi direktno u salu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eto vidiš, sve je moguće i to me najviše boli, da je većinom u svijetu jedno, a kod nas tvrdo, neljudski....od poroda do te dječice....ma, to me baš frustira,
    a naj gore mi je da ne mogu ništa napraviti i promjeniti po tom pitanju jer doktorima je to kao da govoriš u zrak...dobro ne svima, ali...

Tako sam baš naišla na jedan tekst poznatog privatnog doktora koji u brošuri za roditelje lijepo opisuje da je normalno da dijete plače i da se roditelj mora pomiriti
    sa time da ga odvode u salu i da je to ok.
    Ok, normalno je da dijete plače, ali da djetetu moramo okrenuti leđa dok je najosjetljivije i dok nas najviše treba, ma mislim stvarno..potrebno je samo malo zdravog
    razuma i mrvicu srca da shvate o čemu u stvari pričamo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad je moja mala išla na tu operaciju, došli su i neki koji su privatno išli kod tog liječnika ( marn), a na operaciju išli u bolnicu, imali isti tretman u bolnici ko i mi. I da pretežno kod Marna se za to ide doma odmah isti dan, ak on dozvoli, a kod Babičke se obavezno ostaje još jednu noć. Mi išli doma, 5 sati nakon operacije je bila tak gladna, da je naprosto progutala bananu u jednom zalogaju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad je moja mala išla na tu operaciju, došli su i neki koji su privatno išli kod tog liječnika ( marn), a na operaciju išli u bolnicu, imali isti tretman u bolnici ko i mi. I da pretežno kod Marna se za to ide doma odmah isti dan, ak on dozvoli, a kod Babičke se obavezno ostaje još jednu noć. Mi išli doma, 5 sati nakon operacije je bila tak gladna, da je naprosto progutala bananu u jednom zalogaju.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost kod nas još nije praksa sediranja u sobi prije odlaska u salu. Ja imam iskustvo izvan Hrvatske (kardiološka klinika) tri puta sam sama dala dijetetu lijek da zaspi i kada mi je zaspalo na rukama, otpratila sam ga do lifta koji vozi direktno u salu.
    Upravo ovako je u Merkuru - kako sam i rekla: roditelj je s djetetom u sobi dok mu se daje sirup za sedaciju, i kad se dijete smiri (nije baš zaspao, ali je bio vidno omamljen jer smo i timpanometriju napravili bez ikakvih problema, dok je prije uvijek plakao) i onda su ga odveli u salu preko puta hodnika. donijeli su ga za 10-ak minuta, ali već probuđenog

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako sam dobro shvatila operacija je trajala ultra kratko i već je budan bio sa vama u sobi za 10 minuta? A ono buđenje iz anestezije, vikanje..to se već odigralo u sali i nije nastavio spavati već je bio budan?

Vidiš, meni su u jednoj privatnoj klinici rekli, pa odete vi gospođo, a šta ćete tu, prošećete sat vremena pa se vratite i već će ona biti u sobi.

Ma da, ja idem dijete dati na operaciju, još bi im platila da oni preuzmu brigu oko nje da ja mogu mirno prošetati i popiti kavu, pa mislim stvarno...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro shvatila operacija je trajala ultra kratko i već je budan bio sa vama u sobi za 10 minuta? A ono buđenje iz anestezije, vikanje..to se već odigralo u sali i nije nastavio spavati već je bio budan?
    da, operacija je trajala toliko da sam ja uspjela sjesti u hodnik (jer dok dijete nije u sobi, roditelj mora van) i poslati MMu poruku da je na op. i još se nisam snašla, a sestra ga je već, doduše jako uplakanog, nosila natrag u sobu što će reći da se buđenje iz anestezije odigralo u sali - pod nadzorom liječnika. Ali ko što sam rekla - mi smo operirali samo treći krajnik (dijete koje je operiralo sva tri vratili su u sobu za nekih 20-ak minuta). Nije nastavio spavati ni izbliza, nego je još jedno sat vremena bio izvan sebe, no ono što je jako važno je da sam tih sat vremena ja bila s njim i da je bio meni na rukama, a ne s nekim nepoznatim ljudima. Kad je zaspao, odspavao je 2 sata i kad se probudio ko da se ništa nije dogodilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •