dobili danas i potvrdu nalazom da je trogodišnjak alergičan na ambroziju: specifiic IgE common ragweed concentration 27.1 kUA/1, class 4. Što to znači taj razred? I koncetracija? iz Klaićeve još isprintali da je total IgE koncentracija 515 kU/1. To je malo ili puno?
Nigdje ne nalazim objašnjenje, pa mi nije jasno je li to visoko ili nisko, koliko razreda ima? Logično bi bilo da se koncetracija i razred mijenjaju ovisno o koncetraciji peludi u okolici. Ili ja to pogrešno zaključujem, pliz javite vi s iskustvom za nas ovakve početnike. Trebam li još na nešto obratiti pozornost na hematološkom nalazu?
Nikakve alergije do sada nije imao, ali nakon što ga je 'uhvatio' nos bez drugih simptoma prehlade, a po tome kako se češao, učestalo kihao i ja i pedica zaključile smo - ide u Klaićevu za test...
Sad se to već naravno smirilo, idemo i u slanu sobu jer se bojim šlajma u sinusima, ali počeo je vrtić...
Pedica se taman promijenila i danas je nisam na žalost pitala ovo što spominjem, bila sam sva sretna što ga nije poslala na ostala testiranja i mučenja jer nikakvih alergo simptoma na bilo što drugo za sada nema. Jedino što je preporučila Flixonase sprej, uz Rinolan, ali mislim da ću to još procijeniti. Čitam i čitam postove...
Sada ostaje nada da će do daljnjega sve ostati samo na ambroziji i kihanju/šmrcanju
hvala, hvala na svakoj pomoći![]()