Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: alergija ambrozija - razred, nalazi...???

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno alergija ambrozija - razred, nalazi...???

dobili danas i potvrdu nalazom da je trogodišnjak alergičan na ambroziju: specifiic IgE common ragweed concentration 27.1 kUA/1, class 4. Što to znači taj razred? I koncetracija? iz Klaićeve još isprintali da je total IgE koncentracija 515 kU/1. To je malo ili puno?

Nigdje ne nalazim objašnjenje, pa mi nije jasno je li to visoko ili nisko, koliko razreda ima? Logično bi bilo da se koncetracija i razred mijenjaju ovisno o koncetraciji peludi u okolici. Ili ja to pogrešno zaključujem, pliz javite vi s iskustvom za nas ovakve početnike. Trebam li još na nešto obratiti pozornost na hematološkom nalazu?

Nikakve alergije do sada nije imao, ali nakon što ga je 'uhvatio' nos bez drugih simptoma prehlade, a po tome kako se češao, učestalo kihao i ja i pedica zaključile smo - ide u Klaićevu za test...

Sad se to već naravno smirilo, idemo i u slanu sobu jer se bojim šlajma u sinusima, ali počeo je vrtić...

Pedica se taman promijenila i danas je nisam na žalost pitala ovo što spominjem, bila sam sva sretna što ga nije poslala na ostala testiranja i mučenja jer nikakvih alergo simptoma na bilo što drugo za sada nema. Jedino što je preporučila Flixonase sprej, uz Rinolan, ali mislim da ću to još procijeniti. Čitam i čitam postove...

Sada ostaje nada da će do daljnjega sve ostati samo na ambroziji i kihanju/šmrcanju

hvala, hvala na svakoj pomoći

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti je nebitno koji je razred i sve ostalo, jel puno ili malo. alergican je i to ti je to. ige ti je visok al ima i visih. i s visim se alergija promijenila u nesto drugo/a na ovo se povukla/ a i s nizim su djeca dobila astmu. mislim da ti je najbitnije da se sada s tim nalazom javis ili u klaicevu ili na srebrnjak da dobijes adekvatnu terapiju i budes pod nadzorom radi astme.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala ti, i meni je to bilo tako logično, ali eto da pitam

pedica je dr ksenija kindy, ne znam jeste li imali s njome iskustva, došla je sa srebrnjaka u siget ovaj tjedan, ali ne nalazim baš na netu previše o njoj. ona reče da ne trebamo za sada ništa dalje, nikakve dalnje kontrole, testiranja, terapije... dok još ne vidimo hoće li biti ikakvih drugih simptoma. (do prije dva mjeseca ništa nije ni postojalo, tako da je sve u najranijoj fazi dijagnoze).

samo ga muči taj šlajm i to sve još pokušava izaći van (nos pomalo curi, 1-2 tjedno po noći kao da će to ispovraćati ali ne ide, kašalj po noći ali za sada rijetko)... zato je dala flexonase

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rozi, prebaci se na temu o asmatičarima tamo ćeš puno više saznati i pročitati. Ja bih ti savjetovala da si nabaviš inhalator s kojim ćeš ga moći inhalirati kada počene teže disati. Na temi smo pisali i o bio klimama. Inače, sve što je lunahor napisala ja mogu samo potpisati.

I da ne zaboravim, vidim da si nalaze dobila u Klaićevoj, drugi put zahtjevaj da ti ih specijalist pojasni ( ne tvoj pedijatar ) jer po zakonu imaš pravo na to ( mislim po čl. 8 ) i to pravo ti nitko ne smije odbiti. Ja sam previše puta izižla s upitnicima nad glavom, da sam dobila odgovore vjerojatno bi nam svima doma bio ugodniji život ( tada se ili ne bih toliko bojala ili bih znala da mi je strah opravdan, uglavnom, znala bih na čemu sam/smo ).

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala vam ma odgovorima i savjetima
    ja se i dalje nadam da smo daleko od crnih scenarija astme i slično, ali za nas je ovo očito početak koji će se sada trebati pratiti.

iščitala sam već čitav topic 'astmaši, bronhitičari...' i nastavljam pratiti vaša, na žalost, kompliciranija iskustva u nadi da nas to ipak neće stići, barem ne tako skoro dok popišanac još malo ne ojača

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj rozi, sad kada čitam svoj post ispada kao da mislim da ti mali ima astmu, sorry. Uputila sam te na tu temu jer tamo pišemo o alergijama djece ( dosta ih nema astmu ) pa možeš na brži način doći do više informacija, no vidim da si je ti već iščitala.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sve ok

ja imam alergije na koješta godinama (bez drugih problema), moj tata također plus astmu i sve ostale probleme uz to. tema mi ionako nije strana, no nas je to sve uhvatilo u poznijim godinama. držim fige da će vama svima biti bolje, a da će šimun ostati na blažim alergijama

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Rozi prvotno napisa Vidi poruku
    Što to znači taj razred? I koncetracija?
    Razreda ima od 0 do 6; porastom RAST vrijednosti (tj. kocentracije IgE antitijela), raste i razred.
    Ulogu igra i to koji je alergen u pitanju; npr. opasniji je i niži razred kikirikija od višeg razreda soje.

Ako znaš engleski, tu je općenito objašnjenje (ambrozija se ne spominje):
    http://www.oregonallergy.com/id17.html
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 26.09.2010. at 22:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •