Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Sve tamniji gornji mliječni zubi...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Sve tamniji gornji mliječni zubi...

Ovak, moj mišić mali je navršio 11 mjeseci i u zadnje vrijeme primjećujem da mu gornji zubići (ima ih 4 već od kolovoza) postaju sve tamniji, poprimaju neku sivu nijansu :/

Četkici ne da baš blizu, ali mu ih ipak uspijem nekako oprati, malo više mi da prati gazicom (isto ima strukturu) pa mu ih malo istrljam.

Naslage nisu.

Izgleda kao da mu je to sivilo ispod cakline. E, sad - on jede svašta, ali pije i željezo već par mjeseci. Može li mu željezo (Ferrum Lek) obojiti zube? Zašto onda nisu obojani i donji, nego samo gornji zubi? :?

Ako je netko imao takvo iskustvo, molim da ga podijeli sa mnom, prije nego zapalim prema zubarici (ili pedijatrici).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel pao na zube?

ja sam kao mala tresnula zubima, prvo nije bilo ništa, a onda je gornja jedinica polako počela tamnjeti...

na kraju su mi ju iščupali van kad sam imala 3 godine

moja mama to nikad neće prežaliti jer je kasnije saznala da ga uopće nismo trebali vaditi, budući da su to mliiječni... a meni su trajni zubi počeli jako kasno rasti, tako da sam nekih 5 godina bila bez gornje jedinice...

(btw, zadnji mliječni mi je otpao negdje u 6, 7. razredu :shock: )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da Ferrum Lek ne farba zube, ali ako pije sokove sa dodanim željezom, od toga se mogu pofarbati. Iako mislim da je to više u smeđe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lutonjice, nije pao na zube. Srećom je dosta pažljiv pa tri put odvagne prije nego se zaleti preko sobe, a i onda polaaaako....

Pio je neke sokiće (kršitelj koda) od višnje, dosta su tamni i imaju dodano željezo, ali dosad ih je popio sveukupno 3 ili 4...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma zara ti se doslovce davi u tamnim sokovima (borovnica, šumsko voće, ma samo da je crne boje...) i zubi su joj bijeli bijeli...

meni se ne čini da je sivilo od toga

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Baš sam htjela reći,moja Dora jegodinu dana pila Ferum željezo i stalno pije crne sokove a u sezoni je pila prirodni sok od borovnice,šipka,kupine...i ima zubiće kao biseriće.E da i redovito ih peremo dok četkica ne zasvira,ali to opet ima veze sa "velikim" bratom koji pere zube par puta dnevno a s njim treba baš UVIJEK držati korak!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ništa...

Put pod noge pa pitati zubara. Ili pedijatricu? Hm....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zubara. Odmah će mu i premazati fluorom (to površinsko fluoriranje jedino i ima smisla) a i malo će se upoznati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •