Sestrična mi je trudna 6 i pol tjedana. Bila je na prvom pregledu i ultrazvuku i sve je bilo OK. Par dana nakon toga je imala smeđkasti iscjedak. Zvala me, što da radi, ja sam joj rekla ostani doma mirovati i otiđi doktoru. Rekla sam da to ne mora biti ništa ali da može biti i nešto vrlo ozbiljno.
Otišla je na posao i zvala doktora koje je rekao da je to normalno. Nije otišla na pregled, a njena mama mi je javila rezultate razgovora s doktorom i zapravo me tretirala kao osobu koja diže paniku i gura svoj nos svugdje.
Sinoć joj je iscjedak bio skroz krvav. Jutros je otišla doktoru, ponovo je bila na UZV, plod je, hvala Bogu i dalje tu. Doktor joj je rekao da je to zakašnjelo krvarenje od menstruacije i da je sve u redu. Ona je nakon toga fino opet otišla na posao.
Ja sam je zvala kad sam preko tate čula što je bilo, nije mi se javila na telefon. Zvala sam njenu mamu, moju tetu, jer sam mislila da nešto i dalje nije u redu kad se ne javlja na telefon. Jedva da je porazgovarala samnom...

Nakon svega se ja osjećam grozno jer:
- sam ispala osoba koja diže paniku bez razloga (?)
- jer su mi doktorova objašnjenja smiješna
- jer ne mogu vjerovati koje povjerenje ima u doktora
- jer ne mogu vjerovati da je nakon krvarenja otišla na posao!!!
- i na kraju, ja sam dosadna i glupa jer se brinem za sestričnu i njenu bebicu...

Obećala sam samoj sebi da ih više neću niti zvati niti pitati kako stoje stvari. Ali stvarno ne mogu povjerovati kako krvarenje u trudnoći shvaćaju olako...