-
Čir!
Eto dobili smo knjižicu iz KBC Dubrava o prehrani čiraša,ali nije baš najbolje objašnjeno pa molim nekoga iz iskustva što se i kako smije jesti!I jako važno smije li se što slatko!Posramljeni smajli
-
Smije tahan halva...
Mislim da je to zbog ulja sezama koje je jako blagotvorno za sluzokozu zeluca.
-
E baš sam mislila da ću dobiti takav odgovor,vidim da mnogi čitaju i onda dobijem odgovor tahan halvu-štogod to bilo!Ima li toga u Zg kupiti?
-
Ne jako začinjeno i masno.
Jesti hranu koja sadrži mnogo vlakana (kod čira dvanaesnika)
prestati pušiti i smanjiti unos alkohola
Ne acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin, Andol), ketoprofen (Knavon, Ketonal), diklofenak (Voltaren). Samo uzimati paravetamol (Lekadol, Lupocet)
Neki preporučuju vipše vitamina A i E te cinka
Smanjiti unos mlijeka
-
Thanks,to mi već nešto znači,iako možda bi trebalo provati i tahan halvu!
-
Osoblje foruma
imaš je na utrinskoj tržnici.
-
Ako se ne bojis narodnih lijekova evo jednog koji sam dobila od jedne gospodje. Ona je ovim izlijecila svoje probleme sa zelucem.
40 listova bokvice se sitno izreze i pomijesa s 2 žlice pravoga meda i sokom 1 limuna. Dobro se promijesa i svako jutro se uzima nataste po 1 zlicu. Ovo treba uzimati tijekom 3 tjedna. Obzirom da med kod nekih ljudi moze uzrokovati mucninu dobro je nakon uzimanja jos malo lezati u krevetu.
Za cir na dvanaestercu imam recept koji je prepisan iz katolickog casopisa Kana (prije 20-tak godina), no njega ne mogu prepisati jer ne znam procitati taj rukopis. Pisao ga je jedan ljekarnik. Inace taj lijek se pravi u ljekarni, a potrebno je popiti tri bocice i pridrzavati se uputa.
-
Ja imam recept za taj lijek posto ga je koristila moja mama i pomogao joj je :D
Ako te zanima recept javi mi se na pp pa cu ti poslati
-
Kažu da je dobro natašte popiti ujutro 1 žlicu maslinova ulja. Čistog, domaćeg, nikako miješanog.
-
Navodno jako pomaže sok od svježeg zelja (kupusa) natašte. I med od kestena.
Čula sam i da je ljudima pomogao čaj od metvice i kamilice. Ja tu kombinaciju znam popiti kad me boli želudac (mislim da nemam čir) i jako pomaže a ukusna je (i nije nužno staviti šećer, dobro je i bez).
-
Ja sam provjereni čiraš trenutno na odmoru od te napasti da budem jasnija za sada bolje.Meni je pomogao samo čaj od trava koje sam kupila kod jednog fitoterapeuta(travara),a od pustih tableta samo mi je bilo gore.
Baš sam danas čula da je dobar i sam stolisnik-vrsta ljekovite trave.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma