-
LIŠAJ NA MALIM NOGICAMA :-(
Maureno već 10ak dana ima par malih lišaja na nogama.mažemo noge sa Mustelinom kremicom ali nakon nje samo nestaje crvenilo i ostaje ona hrapavost koja više i nije tako jaka.Svaki savjet je dobrodošao.drugi tjedan idemo pedici ali ipak me zanima vaše mišljenje
-
Lea je imala mali lišajčić na licu i kasnije jedan na nogici, pomogla nam je Wolf Basis krema. (svakako prvo probajte neutralnim kremama a ne kortikosteroidnim)
-
i nika ima tako nesto na nogici i ledjima!!pedijatrica rekla da je to neurodermitis i rekla da kupimo linolla fett kremu(mislim da se tak pise) i mazemo sa tim!!tek smo poceli mazati,pa cemo vidjeti jel djeluje!
-
kako dolazi do toga?ja sam mislila da je to od paradajza kojeg sam nedavno pojela ili od mandarine....jel se zbog toga mora ići npr na briseve na Šalatu?
-
Nama su se takvi lisajevi vec u nekoliko navrata pojavljivali. Prije nekih 7 dana pojavio se jos jedan na nogici. I vec je nestao
. Avene Trixera krema za izrazito suhu kozu, namjenski pravljena za bebe. Malo skuplja ali se isplati...nama traje vec pola godine.
-
Neznam koju kremu da ti preporucim
ali ja sam nesto isprobala na sebe,sad neznam koliko je to dobro za bebu.
Imala sam mali lisaj na ruci i moj deda mi je preporucio
onaj lisaj,sto se javlja na kamenu,lisaj,onaj svijetlo zeleni,da navlaznim
sa vodom i sa kamenom da trljam to,i ona smesa sto se napravi sa time da mazes lisaj,meni je prosao za dva tri dana.
Poslije jednom i mom muzi se pojavio napravila sam to i nema vise,
nikad se nije ni pojavio,ni kod mene ni kod njega.
Kad stavis to ne boli,ne pece.
Napominjem,neznam dali moze da se koristi kod beba.
-
mi smo koristili mješavinu beloderma u belobazi(smučkali u apoteci)jeftino i učinkovito.
-
Romina moguće je da je to od paradajza ili mandarine, izbjegavaj jako alergene namirnice u hrani, makar doktori kažu da se majčinim mlijekom prenosi jako mala (neznatna) količina alergena, al bolje je biti na oprezu.
Što se tiče krema svakoj koži paše druga al su ti cure nabrojile većinu krema koje su za takvu kosu, dakle imaš još i Eucerinovu kolekciju, ako uzmiaš Mustelinu uzmi svakak Stelatopiu, nekome odgovaram Bepanthen krema ili mast, možda ćeš imat sreće i pogodit od prve, a možda će ti trebat duže da nađete kaj odgovara.
Svakak prvo treba probat sa neutralnim kremama, a tek ako se pogorša sa kortikosteroidima.
Što se tiče briseva na Šalati, možda bi bilo najbolje da odete do pedijatrice da ona vidi, pa da isključi mogućnost da su to gljivice, jer ove su sve kreme koje smo naveli za atopijski (neuro) dermitis.
-
08.12. smo naručeni kod pedice pa ćemo vidjeti.na nogama mu je ostao taj jedan malo veći,a par malih više nema.
-
Propolis bi mogao biti rjesnje, mislim da se radi o isusenoj kozi. Peres li ga svaki put kad mijenjas pelenu, ili barem kad se pokaka? Ja sam Mihaela prala pod pipom kod svakog mijenjanja pelene, a nisam mazala nogice nicim (samo pelensko podrucje ) pa je isto imao nesto na nogicama, ne znam jesu li to lisajevi, gljivice ili nesto deseto. Mazala sam propolisom (otopina u alkoholu) i obavezno neku gazu na to jer ostavlja fleke. Vrlo brzo je proslo (a isto tako smo prije proplisa ispobavali sve moguce kremice). Od tada ih po nogicama mazem bitno cesce nakon pranja (ne bas svaki put, jer nemam vremena).
-
Uf, sad vidim da je bebac dosta mali, nisam sigurna smijes li tako malu bebu mazati s propolisom. Meni su i onda rekli u ljekarnama da ne znaju je li propolis ok za bebe, tako da ni ja nisam sigurna da li bi bilo dobro za tvog bebaca.
-
kad mijenjam pelenu onda ga prebrišem sa blatinom natopljenoj sa mlakom vodom,a nekad sa maramicama.kad se baš fest pokaka onda i mi idemo pod pipu.prije sam u mazala pregibe na nogama sa becutanom ali sad sve sa mustelom za suhu kožu koja mu odgovara,ali ne u toj mjeri da lišaji u potpunosti nestanu.
-
Lisaji se nekag javljaju radi candide(gljivica). Moj Noah je imao na licu i bila je candida u pitanju. Bio je dobio nistatin za piti i mazala sam mu taj lisaj acidofilnim jogurtom i proslo.S obzirom da dojis pogledaj malo jezik bebici.Nikad ne znas i pitaj dokicu.
-
sce sam pregledala i čist je kao suza,jedino nas to zeka po nonicama mavim
-
i Vita ima jedan na desnoj natkoljenici i ima ga od samog početka..Ja mazala Mustelom, Avenom, A-derminom Exomegom, Dr.Theissom, bephantenom i na kraju skužila da najviše pomažekrema za guzu (koristim onu JGL koju kupim u dm-u). Svejedno-taj se lišajić malo "pritaji" pa opet "bukne" i tako stalno u krug..Primijetila sam da se malo više istakne i zacrveni za vrijeme i nakon kupanja...valjda mu voda godi
-
i ja sam jučer skužila da malo bikne nakon kupanja
mažemo za sad sa Musxtelom nogice,a danas bimo vidjeli kaj bu rekla pedica
-
Probajte još i Wolf bazu - to je nama pomoglo!
-
Pedica mi je dala Elocom kremu koju moramo stavljati na lišaj 1x dnevno . i moramo mu stavljati mali uljne kupke u vodicu
-
I nasim deckima su se javili (valjda) lisajevi po nogicama... Ne znam da li bi to moglo biti zato jer ih kod svakog mijenjanja pelene peremo pod pipom...
-
mi smo prešli na Eucerinovu kozmetiku(ne korstimo baš svaki dan) i koža je super...vjerojatno voda i suhi zrak rade svoje
-
mi smo imali po trbuscicu ali to je bilo jako davno i vise se ne sjecam cime smo mazali ali danas se nista ne vidi , mislim da je pedijatrica rekla da to od sunca skroz izadje. nadam se da ce tako biti i kod vas
-
M je imao po ledjima par lisajeva,. nakon kupanja ga malo zaprasim puderom i proslo nakon par dana..
kada bi se meni znali pojaviti lisajevi isto bi par dana pudrala bebi puderom i sve proslo. moje iskustvo je da ih kreme samo pojacavaju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma