Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Kardiolipinska antitjela, trombociti i trudnoća

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Kardiolipinska antitjela, trombociti i trudnoća

Evo i ja da se javim, juče sam bila kod ginekologa i rekla mi je da trenutno ne smijem ostati trudna, jer mi trombociti variraju od 62-83, a nalaz kardiolipinskih antitjela je došao visoko pozitivan i to klase IgM 38,8, rekla mi je da pošto pijem decortine 15mg da dijete može imati deformacije!Cure jel netko zna kako smanjiti ta antitjela, i povisiti trombocite. Jako sam očajna, bojim se da neću moći zbog toga imati bebicu! Odgovori Odgovori s citatom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bok

Kaži jesi prošla detaljnu hematološku obradu?
    Ako nisi, trebala bi.

Pusti sad rad na bebi, odi provjeri svoje zdravlje, pa kad saznaš konkretno, onda u akciju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko znam, decortin je jedan od kortikosteroida koji se smiju uzimati u trudnoći, i kod imunoloških uzroka odbacivanja ploda se daje u manjim dozama do 12. tjedna trudnoće (u većim dozama kod autoimunih bolesti). Antikardiolipinska antitijela mogu biti povišena zbog prolazne upale (radi se kontrolna pretraga nakon 6 tjedana), a mogu biti i stalno povišena (meni su stalno visoka i IgM i IgG) - u tom slučaju u trudnoći je terapija niskomolekularnim heparinom.
    Za loš nalaz trombocita i trudnoću ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •