tj. čime? ja sam mislila malo ih oprati vodom i spužvicom? jel se to smije? nemam upute doma, a dijete je sve ispovraćalo pa bi trebalo čim prije.
tj. čime? ja sam mislila malo ih oprati vodom i spužvicom? jel se to smije? nemam upute doma, a dijete je sve ispovraćalo pa bi trebalo čim prije.
Voda i spužvica je sasvim ok.
Mojoj se sjedalici mogu izvući remenovi (ima par rupa za podešavanje visine i kad to podešavam skroz ih izvučem) a i navlaka bi se trebala skidati. A samo voda i spužvica sigurno neće štetiti.
sretno...
ja sam isti problem pokušala riješiti:
a) pranjem navlake u vešmašini - dva pranja na programu za ručno pranje, fleke ostale (sladoled od čokolade), smrad više-manje otišao;
b) pranjem remena blagim šamponom i spužvicom - djelomično otklonilo smrad;
c) pranjem tijela sjedalice istim šamponom i spužvicom, čišćenje raznoraznih utora štapićima za uši - više-manje uspješno, neka su mjesta ostala nedostupna.
za potpun uspjeh trebalo je proći nekoliko tjedana - smrad je ishlapio.
i tad sam se pitala kako se zapravo može stvarno temeljito očistiti sjedalica - zbog stiropora šmrk i voda ne dolaze u obzir, a čini mi se da bi to bilo najučinkovitije. iskreno, meni je došlo da je bacim...![]()
samo da napomenem da se presvlaka i pojasi ne bi smjeli prati u ves masini ako to nije izricito dozvoljeno od strane proizvodaca.
zasto bi smrk i voda smetali stiroporu?
ms ivy na nasoj romerici stiropor se skida
ali mene bilo strah rdje pa nisam koristila smrk i vodu
vec vatu i razblazeni alkohol
a sve drugo u masinu na 40
i dva dana luftanja na terasi
naravno pricam o povracanju
očišćeno. srećom je doručkovala samo pahuljice(onako suhe hrskave) i pila sok. smrad se povukao, a smrad na navlaci-lufta se na balkonu. imam navlaku od stare sjedalice, srećom. zaštitni pojasići i još neki mali dio kod kopče čekaju na pranje do navečer- i onako nam ne treba auto do petka. idem još AS izbacit na balkon pa nek se i ona lufta za svaki slučaj.
jedino se mani još malo želudac okreće.
Ancica jel znaš zašto se ne bi trebali prati u mašini? i jel bi mogli npr otuširat sjedalicu ak je veća nesreća(tj zaprljanost) s obzirom da kažeš da ne bi šmrk i voda smetali stiroporu?
Smrad možete ukloniti sa sodom bikarbonom. Samo taj prah posipate po sjedalici (ili sicu u autu), ostavite nekoliko sati i nakon toga usišete. Smrada više nema.
A remenčiće čistim s vodom, blagim šamponom i četkicom dobro istrljam.