Stranica 11 od 105 PrviPrvi ... 9101112132161 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 5226

Tema: Što čitate 2.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dovršila sam Kradljivicu knjiga. Prekrasno ispričana priča o nečemu o čemu nikad prije nisam niti razmišljala - kako su se Nijemci u Njemačkoj nosili s nacizmom i ratom.
    Nipošto se ne bi složila s ocjenom da je patetična, dapače, stil pisanja je odvlači daleko od patetike, toliko da mi je na trenutke i smiješno.

Prije toga sam počela Francusku suitu, ali jako me odbija stil pisanja. Možda sad nakon uvoga uspijem nastaviti.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I opet sa na ovu temu došla s papirićem da napišem preporuke što čitati. Pa u knjižnicu, a ponekad i u knjižaru. Nažalost, užitak u kupovanju i čitanju nove knjige si ne priuštim prečesto. Otprilike svaka 3 mjeseca u Svijetu knjige i nešto u Konzumu.
    Imati lijepu knjigu u tvrdom uvezu svog omiljenog pisca mi je stvarno gušt.

I evo mi u ruci Ken Follet: Stupovi zemlje. Dvije debele knjge u tvrdom uvezu sa krasnim slikama na naslovnici. A tek unutra! Već od predgovora zanimljivo. Preporučam, ali ne ako se želite naspavati, jer ju nećete moći ispustiti iz ruke. To je malo drugačiji Follet, ali izvrsno drugačiji.
    Stupovi zemlje- jeli to SF?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mahbod Seraji: Krovovi Teherana

odlična

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Larsson:Muškarci koji mrze žene
    Djevojka koja se igrala vatrom
    i sada čitam Kule u zraku
    FANATASTIČNO!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo, upravo sam pročitala jedan roman koji se nalazi u ponuđenoj lektiri za osmi razred: Josip Laća "Grand hotel" (nije to Baretićev, ovo je nešto drugo)..
    Uglavnom, totalno sam zbunjena i pitam se tko je odabirao knjige za lektiru. Naime, pripovjedač, ujedno i glavni lik je Šimun, mladić opsjednut seksom. Dakle, kroz čitav roman on smišlja strategije kako da smulja komada (nema veze kojeg, a istovremeno mulja s cca tri). Lijevom rukom grli, a desnom se šulja oko grudnjaka, gaćica.. a kad se previše uzbudi, mora do mora na hlađenje.. Mislim, vrlo je to poučno.. A da ne govorim o političkim tendencijama, o kritici komunizma (znaju li uopće naši klinci nešto više o tome) i o netoleranciji prema gostima u srpskom odmaralištu..
    Iako ima pokoja dobra karikatura, roman je bez veze, nikako ga ne preporučujem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upravo pročitala Druga sestra Boleyn od Philipe Gregory, savršena knjiga, oduševila me !
    Sada čitam Ljubavnicu Rima, ali zasad mi nije nešto napeta, možda zato što sam još uvijek pod dojmom prethodne knjige.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Srednji spol, meni fakat odlična, nisam još gotova.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sutra u Konzumu 50% popusta na sve knjige!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Stupovi zemlje- jeli to SF?
    Ne, nije. O izgradnji katedrale u srednjem vijeku. Ali, priča i likovi za pet.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Srednji spol, meni fakat odlična, nisam još gotova.
    i meni se svidjela

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Upravo čitam Dana Wellsa: Ja nisam serijski ubojica... knjiga je zanimljiva.. o mladiću koji se bori s unutarnjim demonima i još k tome zna da je ozbiljno poremećen. Samo se nadam da nitko neće reći da se "pronašao" u toj knjizi.

Jedva čekam pročitati Folletove Stupove zemlje...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Larsson:Muškarci koji mrze žene
    upravo čitam, javim dojmove

nedavno pročitala Jo Nesbo - Nemeza
    odlična knjiga, od srca preporučam. tako dobro pisana, puna neočekivanih obrata, čitka, prijevod sasvim solidan...meni se stvarno jako svidjela

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stupovi zemlje, meni isto jako dobri
    nemeza mi se smijesi iz ormara, to mi je slijedeca, hvala puntice na preporuci
    trenutno ian rankin - beggar's banquet - zbirka kratkih krimi prica - iako nisam inace ljubitelj kratkih prica, u ovima bas gustam (a ima ih i nekoliko o mom dragom rebusu)
    Posljednje uređivanje od summer : 05.05.2011. at 15:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa Vidi poruku
    i meni se svidjela
    Po samoj reklami ono djeluje šta je sad ovo, ali baš je onako topla, s ljubavlju za likove, puna razumijevanja, uđeš junaku/cima u kožu i baš ih zavoliš. A i napeta je na fabularnoj razini, meni su oni povijesni dijelovi (razvoj Detroita itd.) bili malo dosadni, ali ja sebe znam, pa to čitam malo površnije (uvijek i u svakoj knjizi), a zanimljiviji su mi emotivni odnosi i neki taj interni svijet lika.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    upravo čitam, javim dojmove

nedavno pročitala Jo Nesbo - Nemeza
    odlična knjiga, od srca preporučam. tako dobro pisana, puna neočekivanih obrata, čitka, prijevod sasvim solidan...meni se stvarno jako svidjela
    Znači i Nemeza je dobra,hvala na preporuci.
    Ja sam totalno poludjela za Larssonom-ne mogu ispustiti knjige iz ruke.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tony Parsons- Obitelj, može se pročitati ali nije mi baš nešto

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A ja nastavljam s lektirama za osmaše...

Zlatko Krilić "Krik" - na naslovnici ima reprodukciju "Kriika" E.Muncha i doista je cijela atmosfera vrlo tjeskobna, napeta i neugodna. roman prati dječaka nedefiniranih godina, koji se nalazi u bijegu pred neljudima - zlikovcima koji su spalili selo, ubili roditelje i sl. Dakle, riječ je o ruralnom kraju za vrijeme Domovinskoga rata, a u centru zbivanja je prekinuto dječakovo djetinjstvo, njegovo preživljavanje i razvoj ideje da se treba prikloniti dobru jer mrziti nekoga isto je što i postati poput njih.. Roman uopće nije loš, pripovjedač je sveznajući, ima elemenata koji nadrastaju realno, ali mislim da je zbilja dobar primjer za lektiru.. U svakom slučaju, za nas koji smo odrastali s Krilićevim duhovitim romanima, ovo je nešto potpuno drugačije..

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Majgull Axelsson-Travanjska vještica-
    Priča o tri sestre koje ne znaju za postojanje četvrte sestre-teško hendikepirane i smještene u sanatorij za najteže slučajeve. Iako nepokretna ona zna za postojanje svojih sestara,poznaje njihove živote i utječe na njih. Zanimljiva priča o tjelesnom i duhovnom te prirodnom i natprirodnom svijetu.
    Preporučam kao razbibrigu, a nakon Larssona mi je bilo baš fora ponovo čitati švedsku spisateljicu.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kathryn Stockett: The Help
    Eva Rice: Izgubljena vještina čuvanja tajni
    Malo chick lita: Sve od Emily Giffin
    MAry Ann Sacheffer & Annie Barrows: The guernsey literary and potato peel pie society
    Edith Wharton: The Age if Innocence (uvijek, po stoti puta mi paše)
    David Nicholls: Jedan Dan
    Jane Johnson: Put Soli
    ...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo jedna razočaravajuća knjiga: "Odrastanje Kaina - Kako zaštititi emocionalni život dječaka". Bez veze. Tako američki i meni beskorisno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Jane Johnson: Put Soli
    "Put soli" nisam jos citala (preporucujes?), ali mi se od iste autorice svojevremeno dosta dopala knjiga "Deseti dar".

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    "Put soli" nisam jos citala (preporucujes?), ali mi se od iste autorice svojevremeno dosta dopala knjiga "Deseti dar".
    Da, ako voliš "poetične" knjige nije baš 100% predvidljiva.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj eliot prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedna razočaravajuća knjiga: "Odrastanje Kaina - Kako zaštititi emocionalni život dječaka". Bez veze. Tako američki i meni beskorisno.
    meni je bila odlicna
    i korisna, ne u smislu davanja nekih recepata i gotovih rjesenja, vec bas upoznavanja muskog svijeta, emocionalnog zivota djecaka na nekoj teorijskoj razini
    cijeli zivot sam bila okruzena uglavnom bliskim zenama
    ova knjiga mi je pomogla bolje razumjeti sina i muza

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P. D. James: Svjetionik
    odlicna!!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Khaled Hosseini-Gonič zmajeva-
    Jako lijepa knjiga i pročitala sam je u jednom dahu,sa suzom u oku što mi se rijetko događa ali mi je zadnjih pedesetak stranica malo uništilo dojam.Kada Amir pronalazi Sohraba i sve što se dalje događa mi se ipak učinilo malo previše nevjerovatan slijed događaja(Sohrabovo identično zlostavljanje i način na koji je pomogao Amiru za vrijeme sukoba-doslovno ponavljanje prošlosti). Ipak kao što je netko već naveo Hosseini je odličan pripovjedač i knjiga je baš čarobna i ne ispušta se iz ruke. Spremam se sa užitkom pročitati i Tisuću sjajnih sunaca.
    Inače Goniča se ovaj mjesec može kupiti za 19 kn na kioscima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    meni je bila odlicna
    i korisna, ne u smislu davanja nekih recepata i gotovih rjesenja, vec bas upoznavanja muskog svijeta, emocionalnog zivota djecaka na nekoj teorijskoj razini
    cijeli zivot sam bila okruzena uglavnom bliskim zenama
    ova knjiga mi je pomogla bolje razumjeti sina i muza
    O odrastanju Kaina - meni je isto tako pomogla u jednom periodu života mog sina. To je knjiga koju je dječji psiholog napisao ne napamet, nego nakon dugogodišnjeg iskustva rada s dječacima.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Khaled Hosseini-Gonič zmajeva-
    Jako lijepa knjiga i pročitala sam je u jednom dahu,sa suzom u oku što mi se rijetko događa ali mi je zadnjih pedesetak stranica malo uništilo dojam.Kada Amir pronalazi Sohraba i sve što se dalje događa mi se ipak učinilo malo previše nevjerovatan slijed događaja(Sohrabovo identično zlostavljanje i način na koji je pomogao Amiru za vrijeme sukoba-doslovno ponavljanje prošlosti). Ipak kao što je netko već naveo Hosseini je odličan pripovjedač i knjiga je baš čarobna i ne ispušta se iz ruke. Spremam se sa užitkom pročitati i Tisuću sjajnih sunaca.
    Inače Goniča se ovaj mjesec može kupiti za 19 kn na kioscima.
    x - s tim da je meni Tisuću sjajnih sunaca bila još i bolja od Goniča zmajeva - uživaj!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

x - s tim da je meni Tisuću sjajnih sunaca bila još i bolja od Goniča zmajeva - uživaj!
    Jedva čekam! Nadam se da ću je uspjeti danas dobiti u knjižnici!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam jednu prefantastičnu knjigu.

Melina Kamerić, Cipele za dodjelu oskara

Jedna od najboljih koje sam do sad imala u rukama. Puno kratkih pričica, poslije svake pročitane staneš i zamisliš se. Baš te onako pogodi u srž. Za naježiti se.

Svaka preporuka.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jedva čekam! Nadam se da ću je uspjeti danas dobiti u knjižnici!
    A vezano za Hosseinija - već dugo čekam da napiše novu knjigu, ali nisam dugo naišla na najavu. Znam da je bio izdao knjigu "Silent Exodus" koja spada u neku vrstu publicistike.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni baš obrnuto. Hosseini je izvrstan pripovjedač, no radnja obje knjige prilično je predvidljiva i ima dosta slabih točaka. (No, nije mi žao što sam ih čitala, dapače.)

Btw Spring, odala si malo previše radnje za one koji još nisu, a možda bi htjeli pročitati "Goniča".

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Meni baš obrnuto. Hosseini je izvrstan pripovjedač, no radnja obje knjige prilično je predvidljiva i ima dosta slabih točaka. (No, nije mi žao što sam ih čitala, dapače.)
    Meni možda nije smetalo što je radnja predvidljiva, već mi se najviše svidjelo što je to priča iz sasvim nekog drugog svijeta i vremena, Ima dosta i povijesnih činjenica, pogotovo u A thousand spl. suns... Nema spojlera
    Posljednje uređivanje od The Margot : 11.05.2011. at 13:38

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni su se u obje knjige jako svidjeli povijesni i zemljopisni aspekti.

Čak sam i na google maps rekonstruirala put kojeg su prošli u "A Thousand Splendid Suns" i potražila slike mjesta na kojima se radnja odvija.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I meni su se u obje knjige jako svidjeli povijesni i zemljopisni aspekti.

Čak sam i na google maps rekonstruirala put kojeg su prošli u "A Thousand Splendid Suns" i potražila slike mjesta na kojima se radnja odvija.
    Sanja - čitaš inače na eng? Ja sam ovisna o Amazonu... Upola jeftinije knjige, dostupna sva nova izdanja (smijem napisati Amazon ovdje??)

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Btw Spring, odala si malo previše radnje za one koji još nisu, a možda bi htjeli pročitati "Goniča".
    Sorry sljedeći ću puta naglasiti spoileri.
    Inače slažem se s tobom za ova slaba mjesta u radnji,ali knjige su opet dobre.
    Uspjela sam se dočepati "Tisuću sjajnih sunaca" i počela sam čitati.
    Uh što volim kada u knjižnici pronalazim sve što želim.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja - čitaš inače na eng? Ja sam ovisna o Amazonu... Upola jeftinije knjige, dostupna sva nova izdanja (smijem napisati Amazon ovdje??)
    Čitam uglavnom na engleskom, da, a knjige posuđujem na engleskom odjelu svoje lokalne knjižnice. U zadnje vrijeme baš i ne kupujem knjige.

Sad baš čitam jedan američki roman u prijevodu i samo se živciram zbog toga. Prijevod je, naime, loš.

Sorry sljedeći ću puta naglasiti spoileri.
    Ma, ne moraš se meni ispričavati , svakom se dogodi da se malčice zaboravi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja čitam stručnu literaturu :D Danas sam si kupila knjigu o tome kako odviknuti dijete od pelena :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam ovo i baš mi je zanimljivo
    http://www.profil.hr/knjiga/netragom-nestao/4648/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čitam, ponovo, "Na Drini ćuprija". sjajna knjiga i to je to.

"Brazil" od Pauletića je beskrajno zabavan, ali i lako zaboravljiv... isto kao i "Nepal" (tako se zove? ono kad je u Nepalu i ide okolo M.Everesta kao mačak oko vruće kaše.)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kradljivica knjiga, zaboravih pisca, pripovijedač je smrt, tema život jedne njemačke djevojčice u drugom svjetskom ratu, jako zanimljivo, i tužno

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pročitala Hosseinija "Tisuću sjajnih sunaca". Kao i Gonič knjiga mi se jako svidjela. Jako tužna ,lijepa i dirljiva priča. Čak mi je i manje predvidljiva nego Gonič.I sada nastavljam u sličnom smijeru. Već sam posudila :Lolitu u Teheranu i Djevicu u kavezu od Ayaan Hirsi Ali (i Nevjernica mi je bila odlična), a voljela bi još pročitati i Kabulske lastavice i U Afganistan bog dolazi još samo plakati.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Suverena čitateljica, Alan Bennett-super je

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Milena Mandić: Pokajnik
    neobična priča kojom se Ivan - pripovjedač - vraća u svoje djetinjstvo i pokušava umiriti savjest. Ima izuzetno suprotstavljene junake, a interesantno je što je pripovjedač negativac. Ima i 'vrlih' primjera vršnjačkog zlostavljanja, kraj je klasično happy, ali sve u svemu ok, mislim da bi se klincima, kojima je i namijenjeno, moglo svidjeti..

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

, ...a knjige posuđujem na engleskom odjelu svoje lokalne knjižnice. .
    Je li to Bogdan Ogrizovic?
    To je jedina za koju znam da ima knjige na engleskom.
    Dajte, nabrojite koje su, ako ih ima jos!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to Bogdan Ogrizovic?
    To je jedina za koju znam da ima knjige na engleskom.
    Dajte, nabrojite koje su, ako ih ima jos!
    deedee, ja već dosta dugo ne živim u Zg.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

žensko tijelo, ženska mudrost

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

deedee, ja već dosta dugo ne živim u Zg.
    Ah, a ja se ponadala da su se KGZ bolje opremile, jer vec godinama knige za sebe iskljucivo kupujem, a posudjujemo samo slikovnice kartonke.

Takodjer, "Zensko tijelo, zenska mudrost" mi je bila odlicna knjiga. Na nekim mjestima je izrazito "americka", no to joj nimalo ne umanjuje vrijednost.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja gledala seriju "Stupovi zemlje" i odlicna je
    Sad smo M. i ja na seriji " Igre prijestolja" i također 5+

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da,stvarno je dobar taj Pauletić.Jednostavan,zanimljiv,smiješan :D
    Čula sam da mu je to najjj knjiga, da mu Nepal (i postoji,mislim,još 1) nisu neke..
    Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Doista? Preporučuješ? Može još neka informacija?

Meni je trenutno bio u điru Nick Hornby s romanima "Sve zbog jednog dječaka" i "Kako biti dobar". O prvom vjerojatno ste mnogo čuli, a ovaj drugi je neobičan, pripovjedačica je žena; majka, liječnica, supruga u lošem braku koji odjednom postaje netipičan, odnosno suprug se mijenja do neprepoznatljivosti, postaje (pre)dobar, a to je jednako netrpeljivo kao i prije.. Fora je. Nick Hornby je dobar pripovjedač, likovi su uvjerljivi, ali sam roman nije nešto što će vas ostaviti bez daha.. Iako se dugo pamte neki dijelovi.. i neki likovi... i poneke ideje.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zanimaju me mišljenja,kritike i pohvale na knjigu " Tajna sretne djece" ili "Nove tajne sretne djece",autor Steve Biddulph?? Čitao netko ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •