Stranica 101 od 105 PrviPrvi ... 519199100101102103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,001 do 5,050 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Divna je Angela, ali mi nije jasno zašto je prevedeno kao prah kad je očito da se radi o pepelu. Nastavila sam s Ircem u New Yorku.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da jednostavno bolje zvuči u prijevodu, a referenca je na "pretvorit ćeš se u prah i pepeo".

ja sam uzela po tvojoj preporuci Pagnola, U slavu oca (uzela sam i Dvorac moje majke). Morala sam ići na dječji odjel po to

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Na polici mi je Irena Dosukova - Ponosan Budi.
    U zadnje vrijeme imam malo vremena i strpljenja za čitanje, ali čini mi se da mi ta knjiga neće predstavljati problem. Perspektiva je dječja. A i slova su velika.
    Upravo čitam Ponosnog Budija i oduševljena sam.
    Roman koji na dječji način govori o odraslim temama, ispričan iz perspektive bucmaste osmogodišnjakinje bujne mašte. Duhovito, nepretenciozno, a opet inteligentno. Sve mi je žao doći do kraja, baš je knjiga za uživanje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ide na listu ako ga obadvije preporučujete.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Definitivna preporuka za Budija. Knjiga je skromna obimom, ali velika po temama.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Rumena Bužarovska "Moj muž".
    Već sam čitala na nekim fem stranicama pozitivne recenzije i da je ova makedonska autorica trenutno baš popularna. Meni je baš osvježenje.
    Zbirka priča o ženi. Dobro oslikane protagonistice ne lišene tabua. Odnosi s muževima, ljubavnicima, roditeljima, djecom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Divna je Angela, ali mi nije jasno zašto je prevedeno kao prah kad je očito da se radi o pepelu. Nastavila sam s Ircem u New Yorku.
    Spomeni se, čovječe, prah si bio i u prah ćeš se pretvoriti - mene to podsjeća na Čistu srijedu. A nema većih katolika od Iraca.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je li itko citao Propali kongres od Tribusona? Danas sam ga posudila pa me zanimaju dojmovi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Je li itko citao Propali kongres od Tribusona? Danas sam ga posudila pa me zanimaju dojmovi.
    Čitala sam ga prošle godine. Dojmovi... pa, Tribusonov stil je zabavan, napravio je zafrkantski krimić. Glavni minus mu je vrijeme radnje - smjestio ju je u 1990., ali nije uspio oživjeti duh tog vremena, dapače, ima i podosta anakronizama (DNK analiza koje tad u Hrvatskoj nije bilo ni u začetku, spominje se "teorija zavjere farmaceutske industrije", čak i namještaj iz Ikee ). Sve to skupa čini roman dosta neuvjerljivim, ali, ponavljam, zabavan je i lako se čita.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ima li ista da ti nisi citala?
    Svaka cast
    Primamljivo zvuci, bacam se na citanje! Tnx!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Loool, pise on: "Kada je uzela muzevo prezime, Buba Siprak imala je jedva dvadeset pet godina, sada joj je bila trideseta, no svejednako je djelovala kao svjeza i veoma mlada zena."

Kao???
    Da se zapitam?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li ista da ti nisi citala?
    !
    to se i ja pitam

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naravno da ima, i to puno toga. Samo što nekako "naletim" na dosta naslova koji se i tu spominju, pa ostaje takav dojam

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Obicno ih ti prva spomenes, a mi "naletimo"

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Rumena Bužarovska "Moj muž".
    Već sam čitala na nekim fem stranicama pozitivne recenzije i da je ova makedonska autorica trenutno baš popularna. Meni je baš osvježenje.
    Zbirka priča o ženi. Dobro oslikane protagonistice ne lišene tabua. Odnosi s muževima, ljubavnicima, roditeljima, djecom.
    Jučer sam u knjižici naišla na njenu Osmicu i progutala je u par sati do spavanja. A došla sam i do Angelinog praha ... i jedno i drugo se ne može ispustiti iz ruku

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ima, i to puno toga. Samo što nekako "naletim" na dosta naslova koji se i tu spominju, pa ostaje takav dojam
    Rekla bi da ti sve prva pročitaš pa nam daješ ideje za čitanje. Nikad nisam fulala s tvojom preporukom.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala anđele s asfalta http://www.mvinfo.hr/knjiga/10576/andjeli-s-asfalta
    crnooke suzane http://zena.rtl.hr/clanak/glazba_fil...e_suzane/17236
    eci peci pechttp://mozaik-knjiga.hr/knjige/eci-peci-pec/

ova treća mi je bila najbolja

sad čitam bellman&black http://citajknjigu.com/bellman-black-diane-setterfield/ , a iza toga me čekaju tratinčice http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-21130

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li netko čitao: Marina Stepanova - Lazarove žene?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bi da ti sve prva pročitaš pa nam daješ ideje za čitanje. Nikad nisam fulala s tvojom preporukom.
    X! I od mene hvala, baš si elokventna, brza i strastvena čitačica .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad mi je malo neugodno ali mi je drago ako te preporuke nekome koriste.

@Nera - nisam čitala Lazarove žene - evo dokaz da postoje i knjige koje nisam čitala Nisam ni čula za tu knjigu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nije mi žao što sam pročitala Irca u New Yorku iako nije kao Angelin prah - jednako sam ga brzo progutala.

A sad mi očito nije bilo dosta bijede i patnje, pa sam uzela Jedan dan Ivana Denisoviča

Nisam prije čitala Solženjicina, a na popisu mi je otkad sam pročitala Knjige mog života Zlatka Crnkovića u kojoj on piše o knjigama koje je preveo ili uredio. Tako sam i došla i do Pagnola i do Franka Mc Courta, uz, naravno, preporuke s ove teme.

Kratak je ovo roman i već sam pročitala trećinu i sviđa mi se.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pagnol mi je bio baš sladak

Sad sam uzela Ivana Jozića i njegovu zbirku pripovjedaka Muška svinja.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam prije čitala Solženjicina, a na popisu mi je otkad sam pročitala Knjige mog života Zlatka Crnkovića u kojoj on piše o knjigama koje je preveo ili uredio. Tako sam i došla i do Pagnola i do Franka Mc Courta, uz, naravno, preporuke s ove teme.

Kratak je ovo roman i već sam pročitala trećinu i sviđa mi se.
    ja sam Solženjicina čitala toliko davno, da bih komotno mogla ponovo .

No, kad već spominješ Crnkovićeve Knjige mog života, moram se prisjetiti divne istoimene knjige Henryja Millera.
    To je bila jedna od onih knjiga koje ti obilježe odrastanje, čitala sam je u srednjoj školi i bila mi je .
    Mislim čak da ju je Crnković prevodio i da je tako i nastala njegova knjiga, koja mi nije bila ni blizu Millerovoj.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovdje se Millerova knjiga može čitati u izvorniiku: https://archive.org/details/booksinmylife00milluoft

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovdje se Millerova knjiga može čitati u izvorniiku: https://archive.org/details/booksinmylife00milluoft
    jao, divno
    bacit ću oko s vremena na vrijeme, premda više volim "prave", papirnate knjige, a ovoga Millera imam doma, baš ću ga se malo latiti poslije puno godina

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Finalisti za književnu nagradu roman@tportal.hr 2016. su:
    Romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića ostaju u finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr, a tportalov žiri koji je izabrao spomenute romane u konkurenciji od čak 56 prijavljenih naslova jedinstvenoga je stava - neće se tražiti manje loš tekst.
    Proglašenje dobitnika je 14.11., a nagrada prvoplasiranom 50.000 kn. Finalisti dobivaju tablet Lenovo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U čekanju na nagradu t-portala, evo nagrađenih na VBZ-ovom natječaju .
    Po opisu, oba romana mi se čine zanimljivima, nadam se da ću ih uspjeti i nabaviti u skoro vrijeme...

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U čekanju na nagradu t-portala, evo nagrađenih na VBZ-ovom natječaju .
    Po opisu, oba romana mi se čine zanimljivima, nadam se da ću ih uspjeti i nabaviti u skoro vrijeme...
    Možda na Interliberu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na Interliberu će ih sigurno biti, ta se nagrada tradicionalno i dodjeljuje neposredno pred Interliber, a knjige se onda tom prigodom i plasiraju među čitatelje.
    Samo što ja već dulje vrijeme kupujem vrlo malo knjiga, jer nemam više mjesta u stanu za njih Pa veliku većinu nabavljam u knjižnicama, a kupujem samo ono što procijenim da bi mi značilo imati na polici.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja čitam Na Drini ćuprija i baš uživam, predivna je

Na čekanju je Purpurni hibiskus - Chimamanda Ngozi Adichie, njena Polovica žutog sunca me oduševila.
    Preko ljeta sam prema vašim preporukama čitala Vrata-Magda Szabo i Progon-Alessandro Piperno, obje genijalne, ne izlaze iz glave dugo nakon čitanja.
    Doppler je prava uživancija, osmijeh ne silazi s lica dok se čita
    Čitala i Veliki Gatsby, nisam to ranije odradila. I Franzen-Čistoća, meni je bolja od Slobode.
    Hvala za preporuku za U slavu mog oca-Marcel Pagnol , topla , nježna knjiga za djecu i odrasle

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uzivam u drugom dijelu, opisi ocinstva su izvrsni, vristala sam od smijeha kad je opsivao kako sav feminiziran i moderan hoda po ulici s kolicima dok u njemu bijesni seljacina iz 19.stoljeca.. Ipak moram spomenuti da unatoc tome koliko uzivam u ovom dijelu nisam sigurna koliko odobravam njegovo izlaganje cijele okoline i njihovih reakcija i emocija cijelom svijetu.. Tj. ne odobrovam. Mislim ne osjecam krivnju dok citam, jer nikoga ne poznajem no mogu zamisliti i suosjecati s njegovom okolinom i njihovom patnjom kad je od njihovih zivota napravio reality show. Tanja sto je tebe zivciralo u 1.dijelu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    evo Knausgaardovog intervjua, djelomično i na ovu temu
    http://www.jutarnji.hr/kultura/knjiz...azuje/5225047/

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a stiže 3.dio na interliber. i elena ferante novaa!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala sam ovih dana hvaljeni roman Davida Nichollsa "Mi".

Nije loše, ali cijelo vrijeme sam imala neki osjećaj neiskrenosti. Nije me uspio uvjeriti. Priča o dvoje karakterno potpuno različitih partnera čiji je brak nakon 25 godina na prekretnici zvuči intrigantno, ali previše mi je tu bilo namještenih klišeja, i u braku (on - znanstvenik, racionalan, staložen, organiziran; ona - umjetnica, spontana, opuštena, neuredna) i u odnosu prema djetetu (sin - sušta suprotnost ocu, gubitak i ponovno traženje komunikacije). Ukratko - likovi i odnosi među njima kao da su preuzeti iz primjera nekog od popularno-psiholoških priručnika. Zato mi je valjda roman postao zanimljiviji kad je likove doveo u neplaniranu situaciju, ali taj dio kratko traje, a kraj mi je bio, pa tako... opet u skladu s nekim psihološkim priručnikom.
    Sve u svemu - nije neki hauptrefer, ali nisam previše ni očekivala, bar se brzo čita

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja i dalje forsam krimiće, nemam pojma zašto, u principu su mi bzvz, posebno skandinavski sa hrpom ljudi ubijenih na najodvratnije načine
    ali dalje to posuđujem
    zadnje sam pročitala "Krivnja"
    http://znanje.hr/proizvod/krivnja/
    psihološki triler, on mi nije bio loš, nije mi žao vremena
    tko voli takvu literaturu, preporuka (samo pazite, loše je knjiga slagana, dva poglavlja su zamjenjena, negdje oko 20-tog)

sad čitam "Ubiti pticu rugalicu"
    prekrasna mi je
    još mi je Gregory Peck pred očima
    najljepši muškarac ikada

i da se malo požalim ovdje
    bila sam posudila Ludwiga Bauera "Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek"
    ali nije to za mene
    preuvrnuto mi je
    kod mene igra samo realizam
    i vraćam knjigu, što ću je držati doma kad znam da je neću pročitati, nju i Alasku (neloša, mada mislim da sam prestara za nju, a da mi je dijete još nije doraslo, rekla bih da je to knjiga za one 16+)
    i nakon nekoliko dana uđem u svoje podatke na stranicama gradske knjižnice i vidim da mi je Bauer i dalje zadužen
    odem u knjižnicu i prijavim slučaj, oni kažu da je knjiga kod mene neka potražim doma i kao produžit će mi zaduženje, da ne plaćam zakasninu
    kažem im da mi mogu produžiti do 2116. god. da knjigu neću naći, oni pogledaju i ne, knjiga nije kod njih, neka ja pogledam doma
    ja se naravno nanerviram, dođem doma, cijelu kuću okrenem, a imam knjiga kao manji ogranak neke knjižnice
    nakon nekoliko dana idem pogledati u svoje podatke kada moram vratiti jednu knjigu, kad ono vidim, obrisali su mi Bauera
    napišem im mail, opišem situaciju, zamolim odgovor jesu li našli knjigu, da znam
    nitko ne odgovara
    nakon 2 dana proslijedim taj isti mail
    da bi mi oni 6 dana nakon prvog maila odgovorili doslovno:
    "Poštovana,
    Knjiga je nađena."

bez potpisa, knjiga s velikim slovom, bez "žao nam je ako ste se uznemirili...."
    ništa
    baš sam nekako razočarana
    ok, dogodilo se, ništa strašno
    ali odmah su tvrdili da je knjiga kod mene, bez uopće da dozvole mogućnost njihove greške, našli su knjigu, da bi javili (imaju moju mail adresu za obavjest kada neku knjigu stavim na rezervaciju), 6 dana im je trebalo da mi odgovore na moj upit, i onda samo 3 riječi
    a ja sam se stvarno nanervirala
    i bila sam spremna otići i kupiti novu knjigu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aleks :hug:
    točno znam kako ti je, i ja sam kontrol frik i poludim kad znam da sam 100% u pravu a druga strana mi to ne želi priznati, a onda nonšalantno ignorira svoju grešku.
    a što ćeš

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš nezgodna situacija! Ja sam jednom došla vratiti slikovnice pa su mi rekli da imam još jednu. Rekoh, tu smo vratili pred koji tj. Knjižničarka išla provjeriti i našla ju na polici. Nije im prošlo razduživanje. Pitam se kaj bi bilo da je slikovnica bila vani.
    Pročitala sam Boginje sa Žitkove. Baš mi se svidjela!
    Sad čitam Mani Gotovac: Snebivaš me.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

aleks, i meni se isto desilo prošli tjedan, ali uz potpuno različitu reakciju knjižnice. Odmah su otišli pogledati na policu i, kad sam nazvala nakon 5 minuta, rekli su mi da je pronađena i razdužena.
    Ja sam pogrešku shvatila večer prije, kad je već knjižnica zatvorila, i do ujutro sam se dosta iživcirala pa mogu misliti kako je bilo tebi toliko dana

I meni se svidjela Ubiti pticu rugalicu, osobito u prvom dijelu gdje se opisuje djetinjstvo glavnih likova
    Posljednje uređivanje od Jurana : 08.11.2016. at 14:13

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mojoj kolegici su rekli da je duzna knjigu, ona je toliko bila uvjerena da ju je vratila da je uvjerila i knjiznicarku, iako knjige fizicki nije bilo u knjiznici Kad je dosla doma, knjiga je bila na polici. Bilo joj je uzasno neugodno kad ju je vracala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Nije im prošlo razduživanje. Pitam se kaj bi bilo da je slikovnica bila vani.
    Aleks, meni se vise puta to dogodilo, u par navrata nisam ni isla, samo poslala mail - knjigu sam vratila tog dana, otprilike u toliko sati, i bok.
    Ako vidim da duze vremena stoji i dalje u mom profilu, onda odem osobno, ponovim citabu, kazem da sam poslala i mail.
    I obicno ju nadju i obavijeste me, telefonski ili mailom, ili osobno - jako cesto sam u knjiznici jer mi E. tamo ide pisati zadacu izmedju aktivnosti, kada nema vremena vratiti se doma.

A ovo sto sam Neru citirala, jednom se dogodilo da je moj profil ostao otvoren, ja otisla, dosao netko drugi i podigao dvije knjige - kako knjiznicar nije izasao iz mog profila, zaduzili su ih meni.
    Obavijestila sam ih, no oni nisu mogli uci u trag tko ih je posudio (kad im je pisalo da sam to ja - kvaka 22), pa smo se dogovorili da ce nakon mjesec dana, kad prodje vrijeme drzanja knjige, na njih obratiti paznju. I samo sam jedan dan primijetila da su mi ih razduzili (jer sve ide skenom kod njih), znaci osoba X ih je vratila.

Upravo sam procitala C. Ahern, The Year I Met You. Nelose, strasno puno unutarnjih dijaloga, neki dijelovi su mi bili bas dirljivi (dio teme je odnos sa bliskim osobama sa Down sindromom), no sve u svemu, ne znam... Trojka.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivica Ivanišević, Ulaz za djecu i vojnike

Preporuka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    aleks :hug:
    točno znam kako ti je, i ja sam kontrol frik i poludim kad znam da sam 100% u pravu a druga strana mi to ne želi priznati, a onda nonšalantno ignorira svoju grešku.
    a što ćeš
    X

Baš bezobrazno...

Nadam se da to nije moja kvartovska knjižnica, jer s ovim mojima ja nemam tak grda iskustva (iako se osoblje mijenja, pa se dogodi da neke i ne poznam).

Meni su jednu knjigu produljivali mjesecima (dok smo preuređivali kuću) jer ju nisam mogla naći. Na kraju sam ju našla.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bila sam na Interliberu! Jaooo, koliko knjiga. Rekla sam da neću puno kupiti. I nisam...prvih pola sata.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam na Interliberu! Jaooo, koliko knjiga. Rekla sam da neću puno kupiti. I nisam...prvih pola sata.

Moja kći je bila i jučer i prekjučer i isto nakupovala svašta i sebi i meni, usput je i nazočila promociji knjige jedne svoje profesorice...
    I kaže:" mama, gledam knjige o medicini na jednom štandu i knjiga o transplataciji bubrega je 10 cm debela pa šta imaju toliko pisat o tome?!?"
    Hahaha, a njoj je želja školovanje za transplatacijskog kirurga.
    Sva sreća pa voli knjige ❤️

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Baš bezobrazno...

Nadam se da to nije moja kvartovska knjižnica, jer s ovim mojima ja nemam tak grda iskustva (iako se osoblje mijenja, pa se dogodi da neke i ne poznam).

Meni su jednu knjigu produljivali mjesecima (dok smo preuređivali kuću) jer ju nisam mogla naći. Na kraju sam ju našla.

nije tvoja

ma nije meni problem što je knjiga zametnuta
    i meni se to moglo dogoditi
    i dogodilo nam se jednom u školskoj knjižnici
    knjiga se zavukla gdje i Dama

pa da i nije nađena, i da sam kupila novu, ne bi bio problem
    krivo mi je bilo to što me sami nisu obavijestili kada su našli knjigu i što im je trebalo skoro tjedan dana da na moje mailove odgovore sa 3 riječi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo sam spremila za vratiti u knjižnicu: Dulce Maria Cardoso, Povratak. Došla mi pod ruku slučajno, nisam čula ni za književnicu ni za naslov ranije. Jako mi se svidjela. O Portugalcima koji se nakon dekolonizacije Angole vraćaju u Portugal, kroz priču jednog dječaka. Nisam baš nadarena za književne kritike, pa zato samo topla preporuka.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kći je bila i jučer i prekjučer i isto nakupovala svašta i sebi i meni, usput je i nazočila promociji knjige jedne svoje profesorice...
    I kaže:" mama, gledam knjige o medicini na jednom štandu i knjiga o transplataciji bubrega je 10 cm debela pa šta imaju toliko pisat o tome?!?"
    Hahaha, a njoj je želja školovanje za transplatacijskog kirurga.
    Sva sreća pa voli knjige ❤️

Oh,mora da smo bile na istoj promociji!

A šta je sve kupila, baš me zanima?

Ja sam se stalno denfala i lupala po prstima, jer sam na prošlom Interliberu pretjerala s kupovinom, jedva sam do doma doteglila, a mnoge od knjiga koje sam kupila još nisam pročitala .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam jučer bila sa starijim sinom, kasno popodne. Sav užitak pojelo mi je maratonsko putovanje do tamo... uff...

Opljačkali smo Elementov štand temeljito, procunjali još malo okolo i bris doma. Ništa od beletristike nisam kupila, mrzim gužvu i vlagu, tako da mi baš nije bila lida zabava, ali sin je zadovoljan, drugi sin je dobio neku zgodnu knjižicu na englesko (DealingWith Difficult People) i to je to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bila sam i ja na Interliberu, kupovala nisam previše jer ionako nemamo mjesta na policama, a i znam da će moja mama kupiti dosta toga umjesto mene
    Pa mi je tako dopao u ruke vlastiti primjerak Lodgeove "Razmjene" (snižene na 20 kn), koju sam čitala prije nekih 5-6 godina i već je pomalo zaboravila. Sad ga čitam ponovo i baš uživam u toj knjizi (i usput se prisjećam istih likova iz prošle godine objavljenog prijevoda romana "Svijet je mali"). Lodge je fenomenalan autor, duhovit, ali s mjerom, nije mu cilj urnebesno nasmijati čitateljstvo, nego humor gradi postepeno, dovodeći likove u bizarne situacije. A to kako prikazuje akademsku zajednicu je poseban dio priče koji me naročito uveseljava

Usput čitam i novoobjavljenu knjigu kolumni "Pepeljugino maslo" Tene Štivičić. Preporuka i za ovu knjigu!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon toga, nešto sasvim drugačije - Erlend Loe, "Doppler".
    Za tu knjigu ne bih nikad ni znala da nije bloga Knjiškog moljca koji ga je nahvalio. Nakon što sam dvije večeri umirala od smijeha čitajući ga (i čitajući naglas pojedine dijelove MM-u i sinu, tako da su sad i oni upoznati s Dopplerom, losom, Dusseldorfom, Tobleronom od 4 kg i jednim desničarom ), definitivno ću ga preporučiti svakome tko želi opuštajuću, a ipak ne trivijalnu literaturu. Roman je teško prepričati, jer radnja i nije toliko bitna - ono što najviše fascinira su unutarnji monolozi glavnog lika, njegovo rezoniranje, a najviše njegova "mizantropija" koja zapravo privlači ljude, umjesto da ih odbija. Nedavno je objavljen i nastavak, jedva čekam da ga nabavim.
    Pročitala dvije knjige, i obje su mi genijalne.
    Prva je bila Ulaz za djecu i vojnike, Ivice Ivaniševića - nije roman, već zbirka razmišljanja, aforizama, eseja tako da se pročita začas. Velika preporuka.

Druga je bio Doppler, prema Tanjinoj preporuci. I ja sam se naglas smijala i sad ga je mm dobio za obaveznu lektiru. Izvrsna knjiga, nevjerojatno da je tako nepoznata odnosno neprepoznata kod nas.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 13.11.2016. at 09:50

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako sam na interliberu kupovala uglavnom distopijske romane za V, sad sam počela čitati Cecellu Ahern, Nesavršena, čini mi se zanimljivo
    moja V najvoli distopiju, pa sam se i ja uz nju zainteresirala za taj žanr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •