Stranica 11 od 103 PrviPrvi ... 9101112132161 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dovršila sam Kradljivicu knjiga. Prekrasno ispričana priča o nečemu o čemu nikad prije nisam niti razmišljala - kako su se Nijemci u Njemačkoj nosili s nacizmom i ratom.
    Nipošto se ne bi složila s ocjenom da je patetična, dapače, stil pisanja je odvlači daleko od patetike, toliko da mi je na trenutke i smiješno.

Prije toga sam počela Francusku suitu, ali jako me odbija stil pisanja. Možda sad nakon uvoga uspijem nastaviti.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo, upravo sam pročitala jedan roman koji se nalazi u ponuđenoj lektiri za osmi razred: Josip Laća "Grand hotel" (nije to Baretićev, ovo je nešto drugo)..
    Uglavnom, totalno sam zbunjena i pitam se tko je odabirao knjige za lektiru. Naime, pripovjedač, ujedno i glavni lik je Šimun, mladić opsjednut seksom. Dakle, kroz čitav roman on smišlja strategije kako da smulja komada (nema veze kojeg, a istovremeno mulja s cca tri). Lijevom rukom grli, a desnom se šulja oko grudnjaka, gaćica.. a kad se previše uzbudi, mora do mora na hlađenje.. Mislim, vrlo je to poučno.. A da ne govorim o političkim tendencijama, o kritici komunizma (znaju li uopće naši klinci nešto više o tome) i o netoleranciji prema gostima u srpskom odmaralištu..
    Iako ima pokoja dobra karikatura, roman je bez veze, nikako ga ne preporučujem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upravo pročitala Druga sestra Boleyn od Philipe Gregory, savršena knjiga, oduševila me !
    Sada čitam Ljubavnicu Rima, ali zasad mi nije nešto napeta, možda zato što sam još uvijek pod dojmom prethodne knjige.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Srednji spol, meni fakat odlična, nisam još gotova.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Srednji spol, meni fakat odlična, nisam još gotova.
    i meni se svidjela

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa Vidi poruku
    i meni se svidjela
    Po samoj reklami ono djeluje šta je sad ovo, ali baš je onako topla, s ljubavlju za likove, puna razumijevanja, uđeš junaku/cima u kožu i baš ih zavoliš. A i napeta je na fabularnoj razini, meni su oni povijesni dijelovi (razvoj Detroita itd.) bili malo dosadni, ali ja sebe znam, pa to čitam malo površnije (uvijek i u svakoj knjizi), a zanimljiviji su mi emotivni odnosi i neki taj interni svijet lika.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sutra u Konzumu 50% popusta na sve knjige!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Upravo čitam Dana Wellsa: Ja nisam serijski ubojica... knjiga je zanimljiva.. o mladiću koji se bori s unutarnjim demonima i još k tome zna da je ozbiljno poremećen. Samo se nadam da nitko neće reći da se "pronašao" u toj knjizi.

Jedva čekam pročitati Folletove Stupove zemlje...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stupovi zemlje, meni isto jako dobri
    nemeza mi se smijesi iz ormara, to mi je slijedeca, hvala puntice na preporuci
    trenutno ian rankin - beggar's banquet - zbirka kratkih krimi prica - iako nisam inace ljubitelj kratkih prica, u ovima bas gustam (a ima ih i nekoliko o mom dragom rebusu)
    Posljednje uređivanje od summer : 05.05.2011. at 16:04

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tony Parsons- Obitelj, može se pročitati ali nije mi baš nešto

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A ja nastavljam s lektirama za osmaše...

Zlatko Krilić "Krik" - na naslovnici ima reprodukciju "Kriika" E.Muncha i doista je cijela atmosfera vrlo tjeskobna, napeta i neugodna. roman prati dječaka nedefiniranih godina, koji se nalazi u bijegu pred neljudima - zlikovcima koji su spalili selo, ubili roditelje i sl. Dakle, riječ je o ruralnom kraju za vrijeme Domovinskoga rata, a u centru zbivanja je prekinuto dječakovo djetinjstvo, njegovo preživljavanje i razvoj ideje da se treba prikloniti dobru jer mrziti nekoga isto je što i postati poput njih.. Roman uopće nije loš, pripovjedač je sveznajući, ima elemenata koji nadrastaju realno, ali mislim da je zbilja dobar primjer za lektiru.. U svakom slučaju, za nas koji smo odrastali s Krilićevim duhovitim romanima, ovo je nešto potpuno drugačije..

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Majgull Axelsson-Travanjska vještica-
    Priča o tri sestre koje ne znaju za postojanje četvrte sestre-teško hendikepirane i smještene u sanatorij za najteže slučajeve. Iako nepokretna ona zna za postojanje svojih sestara,poznaje njihove živote i utječe na njih. Zanimljiva priča o tjelesnom i duhovnom te prirodnom i natprirodnom svijetu.
    Preporučam kao razbibrigu, a nakon Larssona mi je bilo baš fora ponovo čitati švedsku spisateljicu.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kathryn Stockett: The Help
    Eva Rice: Izgubljena vještina čuvanja tajni
    Malo chick lita: Sve od Emily Giffin
    MAry Ann Sacheffer & Annie Barrows: The guernsey literary and potato peel pie society
    Edith Wharton: The Age if Innocence (uvijek, po stoti puta mi paše)
    David Nicholls: Jedan Dan
    Jane Johnson: Put Soli
    ...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Jane Johnson: Put Soli
    "Put soli" nisam jos citala (preporucujes?), ali mi se od iste autorice svojevremeno dosta dopala knjiga "Deseti dar".

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    "Put soli" nisam jos citala (preporucujes?), ali mi se od iste autorice svojevremeno dosta dopala knjiga "Deseti dar".
    Da, ako voliš "poetične" knjige nije baš 100% predvidljiva.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P. D. James: Svjetionik
    odlicna!!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Khaled Hosseini-Gonič zmajeva-
    Jako lijepa knjiga i pročitala sam je u jednom dahu,sa suzom u oku što mi se rijetko događa ali mi je zadnjih pedesetak stranica malo uništilo dojam.Kada Amir pronalazi Sohraba i sve što se dalje događa mi se ipak učinilo malo previše nevjerovatan slijed događaja(Sohrabovo identično zlostavljanje i način na koji je pomogao Amiru za vrijeme sukoba-doslovno ponavljanje prošlosti). Ipak kao što je netko već naveo Hosseini je odličan pripovjedač i knjiga je baš čarobna i ne ispušta se iz ruke. Spremam se sa užitkom pročitati i Tisuću sjajnih sunaca.
    Inače Goniča se ovaj mjesec može kupiti za 19 kn na kioscima.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo jedna razočaravajuća knjiga: "Odrastanje Kaina - Kako zaštititi emocionalni život dječaka". Bez veze. Tako američki i meni beskorisno.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj eliot prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedna razočaravajuća knjiga: "Odrastanje Kaina - Kako zaštititi emocionalni život dječaka". Bez veze. Tako američki i meni beskorisno.
    meni je bila odlicna
    i korisna, ne u smislu davanja nekih recepata i gotovih rjesenja, vec bas upoznavanja muskog svijeta, emocionalnog zivota djecaka na nekoj teorijskoj razini
    cijeli zivot sam bila okruzena uglavnom bliskim zenama
    ova knjiga mi je pomogla bolje razumjeti sina i muza

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    meni je bila odlicna
    i korisna, ne u smislu davanja nekih recepata i gotovih rjesenja, vec bas upoznavanja muskog svijeta, emocionalnog zivota djecaka na nekoj teorijskoj razini
    cijeli zivot sam bila okruzena uglavnom bliskim zenama
    ova knjiga mi je pomogla bolje razumjeti sina i muza
    O odrastanju Kaina - meni je isto tako pomogla u jednom periodu života mog sina. To je knjiga koju je dječji psiholog napisao ne napamet, nego nakon dugogodišnjeg iskustva rada s dječacima.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam jednu prefantastičnu knjigu.

Melina Kamerić, Cipele za dodjelu oskara

Jedna od najboljih koje sam do sad imala u rukama. Puno kratkih pričica, poslije svake pročitane staneš i zamisliš se. Baš te onako pogodi u srž. Za naježiti se.

Svaka preporuka.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni su se u obje knjige jako svidjeli povijesni i zemljopisni aspekti.

Čak sam i na google maps rekonstruirala put kojeg su prošli u "A Thousand Splendid Suns" i potražila slike mjesta na kojima se radnja odvija.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    I meni su se u obje knjige jako svidjeli povijesni i zemljopisni aspekti.

Čak sam i na google maps rekonstruirala put kojeg su prošli u "A Thousand Splendid Suns" i potražila slike mjesta na kojima se radnja odvija.
    Sanja - čitaš inače na eng? Ja sam ovisna o Amazonu... Upola jeftinije knjige, dostupna sva nova izdanja (smijem napisati Amazon ovdje??)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja čitam stručnu literaturu :D Danas sam si kupila knjigu o tome kako odviknuti dijete od pelena :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam ovo i baš mi je zanimljivo
    http://www.profil.hr/knjiga/netragom-nestao/4648/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čitam, ponovo, "Na Drini ćuprija". sjajna knjiga i to je to.

"Brazil" od Pauletića je beskrajno zabavan, ali i lako zaboravljiv... isto kao i "Nepal" (tako se zove? ono kad je u Nepalu i ide okolo M.Everesta kao mačak oko vruće kaše.)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kradljivica knjiga, zaboravih pisca, pripovijedač je smrt, tema život jedne njemačke djevojčice u drugom svjetskom ratu, jako zanimljivo, i tužno

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pročitala Hosseinija "Tisuću sjajnih sunaca". Kao i Gonič knjiga mi se jako svidjela. Jako tužna ,lijepa i dirljiva priča. Čak mi je i manje predvidljiva nego Gonič.I sada nastavljam u sličnom smijeru. Već sam posudila :Lolitu u Teheranu i Djevicu u kavezu od Ayaan Hirsi Ali (i Nevjernica mi je bila odlična), a voljela bi još pročitati i Kabulske lastavice i U Afganistan bog dolazi još samo plakati.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Suverena čitateljica, Alan Bennett-super je

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Milena Mandić: Pokajnik
    neobična priča kojom se Ivan - pripovjedač - vraća u svoje djetinjstvo i pokušava umiriti savjest. Ima izuzetno suprotstavljene junake, a interesantno je što je pripovjedač negativac. Ima i 'vrlih' primjera vršnjačkog zlostavljanja, kraj je klasično happy, ali sve u svemu ok, mislim da bi se klincima, kojima je i namijenjeno, moglo svidjeti..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

žensko tijelo, ženska mudrost

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    žensko tijelo, ženska mudrost
    dio koji govori o neplodnosti može djelovatio toksično na žene koje se sa time bore.. Vrlo bezobzirno, nepromišljeno i svisoka objašnjava stvari ženama koje su stvarno u tome, (za razliku od autorice) mogu povrijediti i uvredljive... Autorica nije psiholog, a baš se tako postavlja.
    ostalo - nije loše

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Laura Esquivel "Kao voda za čokoladu"
    Tomić "Čudo u Poskokovoj Dragi "
    Sad sam uzela "Sve što trebam znati naučio sam u vrtiću" , Robert Fulghum

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mate Kapović: Čiji je jezik

Vrlo interesantno, iako se ne mogu apsolutno složiti sa svim autorovim idejama. Ali to je moje mišljenje kao običnog čitatelja, nisam lingvist (iako me privlače lingvističke knjige ). U svakom slučaju, potiče na razmišljanje.

Dubravka Ugrešić: Napad na minibar

Tek sam počela, ali sviđa mi se, volim njezin stil pisanja i finu ironiju koju provlači kroz sva svoja djela.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tony Parsons: "Moja najdraža supruga"

Baby Boy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Danas nakon dugo vremena ponovno Večernji list...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni su Franzenove "Korekcije" fenomenalna knjiga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Joj da, "Korekcije", a ne "Korekture".

U glavi su mi bile "The Corrections", a njemački prijevod je "Die Korrekturen", pa sam zabrijala.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljuje se još jedna obožavateljica lika i djela.

Pročitala "Vodu, paučinu" Nade Gašić i jako mi je dobra, bolja od "Mirne ulice..." Vrlo napeta, vrlo aktualna, volim kad u knjizi progovara i neki dječji glas... Uglavnom, svaka preporuka.

Trenutačno ponavljam Čehova, koji mi je za lektiru bio uglavnom dosadan, no sad mi je puno zanimljiviji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala "Vodu, paučinu" Nade Gašić i jako mi je dobra, bolja od "Mirne ulice..." Vrlo napeta, vrlo aktualna, volim kad u knjizi progovara i neki dječji glas... Uglavnom, svaka preporuka.

Trenutačno ponavljam Čehova, koji mi je za lektiru bio uglavnom dosadan, no sad mi je puno zanimljiviji.
    Potpis pod dojmove o Nadi Gašić.
    A Čehov je moja velika ljubav još iz srednjoškolskih dana, i što sam starija, imam dojam da ga bolje razumijem. Ne znam što čitaš od njega, drame ili novele, ali njegove novele idu mi u red najjačih psiholoških karakterizacija na koje sam ikad naišla (vrlo često se prisjetim "Paviljona br. 6", npr., i to u svakodnevnim, običnim situacijama). A "Stepa" mi je valjda jedan od najljepših proznih tekstova koji postoje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A "Stepa" mi je valjda jedan od najljepših proznih tekstova koji postoje.
    Čitam baš "Stepu" i druge pripovjetke
    Jedini mi je problem što sam naletila na neki prastari srpski prijevod, no svejedno se uspijevam "uživjeti". Dječak koji danima kočijama putuje na školovanje, pa sluša starije oko sebe kako pričaju kako se nekad dobro živjelo.... Super mi je kako je okarakterizirao Ruse - narod koji voli prebirati po uspomenama, a ne voli živjeti. Ima takvih još

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Super mi je kako je okarakterizirao Ruse - narod koji voli prebirati po uspomenama, a ne voli živjeti. Ima takvih još
    Ovi iz "Stepe" su Ukrajinci

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam, ali on je putovao i s Rusima, i baš je njih tako okarakterizirao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, super, i meni je Franzen dobar, znači da će mi se svidjet i ova nova. LLosa - isto mi je "Jarčevo slavlje" najbolja od onih koje sam čitala.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ovdje navraćam svaki put kad trebam u knjižnicu radi preporuka

Pročitala "Oprosti mi" Morin Li. Zanimljivo, za mozak na pašu: saga o 2 sestre koje greškom jedne ne uspiju zajedno otići u Ameriku.

Jutros počela "Protiv sjevernog vjetra" (konzum, naravno). Za sad mi djeluje vrckavo
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 19.05.2011. at 16:30

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marina Fiorato, "Puhac stakla iz Murana". - mogla bi biti vrlo zanimljiva, no ima mjesta gdje je glavni zenski lik neuvjerljiv, gdje je radnja zbrljana, povijesne cinjenice su izmijesane sa fiktivnim - odnosno, fiktivni likovi su dodijeljeni starim, povijesno znacajnim venecijanskim obiteljima, a ima i netocnih stvari (lokacija, prijevoda, itd.).
    Ako to zanemarite, dobit ce te zabavni kvazi-povijesni krimic/ljubic, dusu dao za plazu, brzo citanje i jos brzi zaborav. Sto se mene tice, blage preporuke!

BTW, cula sam da je "Gospa od badema" iste autorice bolja od "Puhaca" - no nisam jos citala.

Takodjer, pocela sam citati "Tisucu zarkih sunaca", moram priznati da mi je pauza nakon "Gonica zmajeva" dobro sjela i da ponovno uzivam u skladu s kojim Hosseini slaze recenice. Zasad mi se jako svidja.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer, pocela sam citati "Tisucu zarkih sunaca", moram priznati da mi je pauza nakon "Gonica zmajeva" dobro sjela i da ponovno uzivam u skladu s kojim Hosseini slaze recenice. Zasad mi se jako svidja.
    Odlična!!! - žao mi je da nije izdao niti jednu knjigu nakon nje (barem ne fikcije )

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja sam nedavno pročitala "Puhač stakla". Volim čitati knjige koje imaju mjesto radnje u Veneciji ( volim Veneciju), ali su mi dojmovi poput tvojih. Može se pročitati, ali nije nešto.

Zato su mi Stupovi zemlje i nekoliko dana nakon pročitanih 1000 stranica još uvijek u glavi. Jako dobra knjiga.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sanson: Raskol
    laganini...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se, The Margot!

Zaboravih reci, procitala sam i Goldenovu "Sjecanja jedne gejse" - sve u svemu, nije mi se svidjela. :/
    Posljednje uređivanje od Elly : 23.05.2011. at 15:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •