Čitam Murakamijev Underground, jako zanimljiva knjiga - to je u stvari zbirka intervjua koje je Murakami vodio sa ljudima koji su bili žrtve napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici.
Čitam Murakamijev Underground, jako zanimljiva knjiga - to je u stvari zbirka intervjua koje je Murakami vodio sa ljudima koji su bili žrtve napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici.
Kupujem knjige.. obzirom da nemam vrimena čitati, žao mi je da mi kupljene knjige stoje dok pročitam one koje posudim u biblioteci... ali je popis knjiga koje želim posuditi unatoč tome jako dug :D
Trenutno čitam Adriana Mole... nakon Surija, treba mi nešto lagano, poletno i humoristično, a Adrian je sve to)
Sanja i MoMo, nadam se da će vam se svidjeti Djevojka s bisernom naušnicom. Meni je bila odlična, a i film sam kasnije pogledala, isto dobar, iako je knjiga, naravno, bolja.. Iako, Scarlett Johanson mi je odlična u naslovnoj ulozi.. doduše, to je sad već drugi topic..![]()
Meni je "Djevojka s bisernom naušnicom" bila osrednja. Onak, ok je, nije da je loša, ali ništa za zapamtiti. Za razliku od "Portreta u delftsko modrom", od Susan Vreeland, opet na temu Vermeera (inače, jedan od meni najdražih slikara), koja je daleko dojmljivija, bolje pisana i "atmosferičnija".
(Joj, koja tvorba riječi!)
Dovršavam prvi dio Millennium trilogije i nemam ni najmanje želje da posegnem za ostala dva.
Je i mračno i bolesno, ali i napeto i zanimljivo. Meni je svaki sljedeći dio trilogije bio bolji od onog prošlog.
Ljeto počinjem u filozofskom štihu, Marko Aurelije: "Samome sebi"
ja ostajem pri lepršavim, zabavnim i svjetlim temama - taman i ako netko kaže da su plitke, baš me briga. Nakon smrtnog slučaja u obitelji, jednostavno ne mogu podnijeti teške teme, nema šanse. Dođe mi da čitam samo plitki chick lit, ništa duboko, što pliće, to bolje....
Tako sada čitam "Saving Cee Cee Honeycutt" - nije chick lit, malo po stilu podsjeća na Pomoćnice K. Stockett. Pozadina možda je pomalo tužna, ali je sve skupa obavijeno toplim humorompreporuka za one koji kupuju na Amazonu.
Jurica Pavicic - Ovce od gipsa
odlicno!
mracne hrvatske devedesete
citala sam s knedlom u grlu...
Carlos Ruiz Zafon - Sjena vjetra
"Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna Sjena vjetra započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova – gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više. To je duboko zadovoljavajuće, bogato, puno štivo.
Sunday Telegraph "
Posljednje uređivanje od Mrvna : 27.06.2011. at 21:38
amos oz crna kutija - nikako mi se ne sviđa, dans ću je vratiti nepročitanu
ne volim kad me knjiga " muči"...
Sniježnica i tajna lepeza (trenutno na kioscima)
Kina, status žena, bezvrijednost kćeri, povezivanje stopala....
na momente sam osjetila fizičku bol
prije gledanja serije procitala G. R. R. Martin - The game of thrones - pravi fantasy, uzivala sam
sad pocela Rabih Alameddine - Hakawati, jako zanimljivo, jedva cekam dalje
Sniježnicu i tajnu lepezu pročitala prije par godina i još mi drži 1. mjesto!
Pod mramornim nebom - također ostavila snažan trag, kao i Djevojka s bisernom naušnicom (film mi je bio bezveze).
Hiljadu sjajnih sunaca - tulila ko glupača.
Zadnja pročitana Pola žutog sunca - ok.
Trenutno čitam Četiri godišnja doba - tak tak.
Posljednje uređivanje od Optimist : 01.07.2011. at 23:09
Priključujem se ljubiteljima Nesboa - pročitala sam dosada tri njegova krimića i dobri su mi, idealni za opuštanje pošto ja nisam baš tip od čik - lita
Sada sam nabavila (opet krimić) "Ja ubijam" talijana G. Falettia, javim o dojmovima kad pročitam.
Završila U krugu dobrih prijatelja, meni je divna. Žena tako lijepo piše, opuštajuće, a opet uđe u dubinu.
Sad sam počela Papisa Ivana - Donna Woolfolk Cross
Darva, drago mi je da ti se dopala knjiga!
Pogledaj si i film, i on je lijep.![]()
Ja pak citam paralelno dvije knjige, "Harry Potter and the Deathly Hallows" - citam ju ponovo, zapravo obnavljam gradivo prije premijere zadnjeg HP filma.
Druga knjiga koju citam je nastavak na "The Constant Princess" od Philippe Gregory - "The Other Boleyn Girl". Gledala sam film, i poznata mi je tematika, ali svidja mi se kako je napisano.
Posljednje uređivanje od Elly : 03.07.2011. at 19:40
Zamalo vjenčani - Jane Costello... pitko i zabavno.. teški chick lit, ali to mi taako paše kroz ove vrućine![]()
Posljednje uređivanje od jadranka605 : 04.07.2011. at 14:18
Same here
Uz to, 'Moja najdraža supruga' od Tonyja Parsonsa, iako me ova njegova nije baš toliko oduševila (inače ga stvarno volim)
'Gonič zmajeva' Khaleda Hosseinija - vjerojatno već spominjan, very nice iako sam dugo bila skeptična
Old but good, chick lit - 'Babyville' Jane Green
'Posudi mi smajl' Nore Verde, pompozno najavljen prvi hrvatski lezbijski roman, nimalo impresionirana
I upravo krenuh na 'Muškarčinu na kauču' Dana Jonesa (odgovor na 'Dežurnu kučku' koja mi je mrak) - vidjet ćemo...
Jonathan Franzen - Sloboda... konačno da i u moje ruke upadne ova knjiga... nadam se da će ispuniti očekivanja![]()
Elizabeth Gilbert - Sudbonosno "da" (nastavak Jedi,moli,voli)
Djevojka sa bisernom nausnicom mi se svidjela
u Medjuvremnu procitala
Otac- jergovic
i sad zavrsavam
Tajni zivot pcela - Sue Monk Kidd -i filim i knjiga za svaku preporuku
ljubavnica rima - jučer sam ju počela, da se ufuram u godišnji, za sad mi je ok, vidjet ćemo kako dalje. nakon nje me čeka i kćeri rima i put u jeruzalem.
Philippa Gregory: "The Other Boleyn Girl"- slijedeca iz serije o Tudorima. Dojmovi kao i za prvu knjigu + preporuka.
(Sad si zelim ponovo pogledati i film, dok mi je jos knjiga svjeza).
Nastavljam sa "The Boleyn Inheritance", mislim da se u HR upravo prodaje u Konzumu za 19,90 Kn.
Preporuka takodjer i za "The Boleyn Inheritance", kod nas "Nasljedje Boleynovih" .
Po meni, napisana jos zanimljivije, no ipak treba ici kronoloskim redom jer je jedan od glavnih likova u ovoj knjizi jedan od sporednih no vrlo bitnih likova u prethodnoj knjizi.
Sada cekam da mi biblioteka dostavi "The Queen's Fool", i u medjuvremenu citam "Vanity Fair" (Thackeray). Volim se, s vremena na vrijeme, vratiti klasicima.![]()
završila "Stupove zemlje", prema preporuci s foruma. Ok je, lik zna pisati, zanimljiv zaplet, živopisni likovi, meni osobno interesantan milje. Lagano i odlično štivo za ljeto.
Sad čitam "Žensku francuskog poručnika" od Fowlesa, jer nadoknađujem propuštenu lektiru s faksa. Sjajno. Prava postmoderna.
Rijetko prijavljujem knjige ovdje, ali sad imam dvije koje su mi se dopale, iako su vrlo različite:
Jan Guillou - križarska trilogija: Put u Jeruzalem, Vitez templar i Kraljevstvo na kraju puta - pročitala sva tri dijela u tjedan dana, jedino sam promašila redoslijed jer sam u knjižnici najprije nabasala na srednju, ne znajući da je riječ o trilogiji. Pravo lagano ljetno štivo za one koji vole povijesne romane. Nije to ništa novo i neviđeno, ali dopalo mi se.
Katharina Hagena - Okus jabučnih koštica http://www.profil.hr/knjiga/okus-jab...kostica/28627/ - za one koji vole njemačku prozu i obiteljske odnose, dušu dalo.... Podsjetilo me na mog omiljenog Gunthera Grassa na više razina, ali je svježije, u duhu današnjeg vremena i iz ženskog pera.![]()
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.07.2011. at 11:55
Jo Nesbo - u Tisku kupila za 19,90 Crvendaća i Đavolju zvijezdu. Trenutno ljetne dane kratim Pavličićevim romanima (Žive igračke, Pasijans...) - Ivo Remetin i ekipa - lagano i odlično za ove vruće dane.
trenutno čitam Kathy Reichs - Već su bile mrtve.. Prva u nizu knjiga prema kojoj je nastala serija Kosti... i sve bi bilo super, da izdavačka kuća nije napravila tako mali format u kojem je užasno sitan print, pa mi čitanje predstavlja više muku nego užitak.. Ali odlučila sam ipak da je pročitam do kraja![]()
Znam da je ovaj topic namijenjen beletristici i publicistici, ali budući da je forum roditeljski, ipak ću spomenuti "Siblings without Rivalry" (A. Faber i E. Mazlish) i to isključivo stoga što je riječ o vrlo razvikanoj knjizi objavljenoj u mali milion izdanja. Budući da sam jedinica, mislila sam da će mi biti korisna kako bih bolje razumjela sestrinske odnose koje nisam sama imala priliku doživjeti. No, iako ima ponekih svijetlih trenutaka, knjiga je u osnovi vrlo površna i prepuna nekih brzinskih, uopćenih pa čak i banalnih savjeta i formula o rješavanju nimalo banalnih situacija. Nije mi se svidjela i ne čini mi se korisnom.
Ivana Simić Bodrožić: "Hotel Zagorje" - s jedne strane lijepo napisana knjiga, koja o prognaničkom iskustvu priča iz perspektive djeteta (pretpostavljam da su upravo zbog te perspektive u knjizi svjesno ostavljene brojne pravopisne i gramatičke pogreške). Autorica progovara o predrasudama s kojima se kao prognanica susretala gdje god je dolazila, međutim, istodobno bez imalo ustezanja i sama proizvodi neizmjeran broj predrasuda o stanovnicima krajeva u kojima je nakon napuštanja Vukovara živjela. Pretpostavljam da je namjera (sad već ipak odrasle autorice) bila stvoriti ironijski odmak i pokazati da su predrasude i generalizacije dio ljudske prirode (pogotovo kod izuzetno mladih ljudi); jer, iako su predrasude s kojima se susretala jako boljele autoricu, nije nimalo prezala od prakticiranja prema drugima upravo onog ponašanja koje je nju vrijeđalo. Po mom je mišljenju u tome pretjerala, jer nema stereoripa (pa čak i uvrede) koju nije upotrijebila; tako u knjizi imamo zlog vjeroučitelja pedofilskih sklonosti, Zagrepčane koji čak i u službenoj komunikaciji govore kajkavštinom (i to nekakvom karikiranom), Zagorce koji su lijeni i prljavi, zbog vlastite nesposobnosti žive od socijalne pomoći i već su prijepodne pijani... I tako dalje, da ne nabrajam. Mislim da se poanta mogla postići i s nešto umjerenijim pristupom. No, usprkos ponekoj primjedbi, knjiga mi se svidjela i mislim da je vrijedna čitanja.
Sanja, imamo vrlo slične dojmove o "Hotelu Zagorje"![]()
Žena vremenskog putnika
Thackeray: "Vanity Fair" - kao sto rekoh, volim se vratiti klasicima, ovo mi je jedan od najdrazih.![]()
Dubravka U. "Baba Jaga je snijela jaje " svidja mi se , bas