Meni je "Otpadnik" također odličan.
Trenutno čitam "Molitva moje majke", autorica Nafisa Haji.
Meni je "Otpadnik" također odličan.
Trenutno čitam "Molitva moje majke", autorica Nafisa Haji.
anchi sad ka procitam post vidim da nisam bila specificna na brzinu sam pisala pa sam propustila...kradljiovicu sam ganjal duze a muskarce koji mrye zene nisam htjela propusiti kad je vec tu i na nju se odnosi film sorry na nenamjerno dezinformaciji![]()
Ken Follet: Svijet bez kraja.
Prva knjiga je odlična. Još bolja nego Stupovi zemlje. Vidjet ću što će biti do kraja, ali očekujem i dalje zanimljivu priču i povijesne činjenice.
Dvije iz braindead literature:
Lindsey Kelk: I Heart New York - chick-lit.
Candace Bushnell: The Carrie Diaries - jos jedan chick-lit. I minus za to sto neke poveznice sa "Sex and the City" serijom nisu koherentne.
Ante Tomić: Čudo u Poskokovoj Dragi
duhovito, ali ne urnebesno
knjige koje sam citala u zadnjih par mjeseci:
Jung Chang- Divlji labudovi
Potresna biografija autorice, koja počinje u prošlosti, sa njezinim pradjedom, i životom njezine bake, u Kini. Nevjerojatno kakve stvari su se događale tamo, prije komunizma i u njemu, naprosto ne možeš vjerovati u takvo ispiranje mozga i diktaturu.
John Grogan: Marley i ja
definitivno knjiga za vlasnike kucnih ljubimaca (i sve ostale naravno), duhovito i toplo..
Nick Hornby: Tresak
Do sada knjiga N. Hornbyja koja mi se najmanje svidjela. Možda zato što je to ustvari roman za teenagere? Govori o maloljetničkoj trudnoći. Šaljivo-ozbiljno, ozbiljna tema kroz oči klinca kojem se to događa. Nije loše-za čitatelje kojima je namijenjena pretpostavljam
Sue Townsend: Adrian Mole na pragu zrelosti
Nije mi nešto.... Za prve dvije sam umirala od smijeha, ali očito se ispucala, a i ja sam 20-ak godina starija.... ipak je to knjiga za teenagere. Na tragu stare Townsend je dio dnevnika Margaret Thacher kad je bila teenagerica, tu sam se cerekala..
E. Annie Proulx: Planina Brokeback
pripovjetka po kojoj je snimljen film (nisam gledala). Koncentrat. U malo stranica i rijeci tako snazno stivo.
Jo Nesbo: Crvendac, Djavolja zvijezda, Nemeza
odlicni krimici, sjajan pripovjedac, dinamicna radnja
anti-detektiv, sjajan lik, podsjeca me na Harryja Boscha od M. Connellyja
trenutno cekam u knjiznici Spasitelja (na rezervaciji)
Ante Tomic: Punoglavci
Uspomene na jedno ljeto 12-godišnjakinje koja dolazi baki i djedu u mali gradić na praznike, 1975.
Napisano prema narudžbi Podravke (u par navrata se spominju njihovi proizvod) i to se vidi. navikla sam na puuuno bolje od Tomica
Emily, probaj dati šansu novijim romanima o Adrianu (ako možeš, čitaj ih redoslijedom kojim su objavljeni). On je u njima odrastao i riječ je o štivu namijenjenom odraslima.
Ja sam čitala sve knjige o njemu neposredno nakon objavljivanja i bile su mi odlične. Ne znam kako bi mi se sad svidjela knjiga o mladom Adrianu, ali ove nove su mi baš dobro sjele.
Jos jedan braindead chick-lit, ali malo zanimljiviji sto se mode tice: Carmen Reid, "The Personal Shopper".
Jonathan Tropper:Sad te ostavljam
Lagano,zabavno ,o svakodnevici tipa kojeg ostavi žena, umre mu otac, sve u isto vrijeme, lik je na dnu...
Stieg Larsson : "Djevojka koja se igrala s vatrom"
Djevojka koja se igrala vatrom drugi je dio trilogije Millennium. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno se nalaze u središtu napete, uzbudljive priče, u kojoj sve počinje okrutnim ubojstvom mladog novinara Millenniuma i njegove djevojke koji se bave istraživanjem traffickinga. Svi tragovi upućuju da je zločin počinila Lisbeth Salander te su se čitava švedska policija i javnost digle na noge kako bi pronašle neprilagođenu djevojku sumnjiva ponašanja s podebljim dosjeom iz psihijatrijske klinike. No ta potraga vodi do mračnih, duboko zakopanih tajni koje otkrivaju kako je i zašto okolina odbacila osamljenu krhku genijalku.
Stieg Larsson uspio je gotovo nemoguće: napisati nastavak koji je napetiji i kompleksniji od prvog dijela i u njemu iznova na fascinantan način ogoliti skrivene strane društva. Roman Djevojka koja se igrala vatrom potvrdio je da je trilogija Millennium istinska književna i nakladnička senzacija koja s pravom ima desetke milijuna fanova.
Drugi je roman još napetiji i čudesniji od prvoga. Ono što ga čini iznimnim jest autorova vještina vođenja desetaka likova i paralelnih radnji, koja ostavlja bez daha. Larsson je fantastičan pripovjedač.
The Sunday Times
b>Djevojka koja se igrala vatrom rijetka je pojava - nastavak koji je još bolji od prve knjige. Kombinacija napetog, višeslojnog trilera, tradicionalne policijske istrage i oštrog ispitivanja načina na koji se sustav odnosi prema ranjivim ženama i djeci.
The Observer
Kao i većina važnih pisaca našega doba Stieg Larsson je prije svega drugog bio majstorski pripovjedač. Mrtav je postao velika zvijezda, a bio je genij.
Miljenko Jergović
http://www.fraktura.hr/knjige.aspx?knjiga=366
Posljednje uređivanje od Baby Boy : 03.03.2012. at 16:31 Razlog: zaboravila sam istaknuti naslov
pročitala tajni dnevnik anne boleyn - robin maxwell
kraljica elizabeta I. dolazi do tajnog dnevnika svoje majke anne boleyn te otkriva pravu istinu o njenom životu i smrti.
trenutačno čitam tisuću žarkih sunaca - khaled hosseini
knjiga govori o prijateljstvu dvije žene u afganistanu, borbi za život, ustrajnosti i hrabrosti.
Posljednje uređivanje od Ayan : 07.03.2012. at 10:40
Evo i ja ću nešto o Rushdieju. Sasvim mi je jasno zašto se ljudi zaljube u njegove knjige. Meni su Djeca ponoći jedna od najboljih knjiga koja sam pročitala, odnosno njena prva dva dijela. Onaj treći mi nije sasvim sjeo. Inače mi je tu knjigu preporučila poznanica koja je živjela u Indiji i rekla da je to najbolji prikaz života ondje.
Gledala san neki film u kojem Michael Douglas glumi pisca i sveučilišnog profesora koji predaje kreativno pisanje i on studentima govori da pisati znači donijeti odluke - da ne može sve što je u tebi ući u knjigu. I baš takav osjećaj ja imam za Rushdieja: sva njegova kreacija, duh, erudicija, strast, kipuća životnost je za mene previše (valjda to ima veze s Indijom) - ja bih to malo obuzdala. On ne želi i ne vjerujem da će se ikad naći urednik koji će inzistirati da ga malo podkreše.
Uživam čitajući, ali ta bujica riječi, emocija, svega - na kraju me počne gušiti.
Inače sam čitala Djecu ponoći, Bijes, Tlo pod njenim nogama.
Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
Posljednje uređivanje od Jurana : 15.03.2012. at 11:24
nisam čitala, ali voljela bih
http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=972
cure, imam jedno pitanje u vezi slanja zahtjeva u hzzo... jeli treba napisati još nekakav dopis, u kojem se ukratko sroči sve ili to nije potrebno? za dva tjedna imam termin kod svog dok-a, kada će mi ispuniti zahtjev, pa da znam...
hvala!!!
Songs of Ice and Fire - George R.R. Martin, svh šest knjiga. Preporučam, za onog tko voli taj žanr.
još dvije knjige treba dovršiti. koliko sam prosurfala po netu, veliki dio je već gotov.
ustvari sam ih počela čitati zbog serije - baš me zanima koliko će u novoj sezoni pratiti knjige.
Papisa Ivana - Donna Woolfolk Cross
Put u Jeruzalem/Vitez Templar/Kraljevstvo na kraju puta - Jan Guillou
Iako mi nisu ostale u dubljem sjećanju, sasvim lijepo su mi popunile slobodno vrijeme![]()
[QUOTE=la_mama;2090349]još dvije knjige treba dovršiti. koliko sam prosurfala po netu, veliki dio je već gotov.
meni su super!!!svih sest tj. pet nastavaka.... nadam se da nece trebati godine da se dovrse nastavci...
Kradiljivica knjiga -moram podjeliti sa vama na pola sam knjige i stvarno me je oborila s nogu
Meni je isto bila super baš negdje do polovice. Poslije više nije ispunila očekivanja...
Alice Munro: Služba, družba, prošnja, ljubav, brak
Zbirka neobičnih pripovjedaka, sad sam na trećoj, sve što pretpostavim da će se dogoditi-ne dogodi se, to me oduševilo.
Jeffrey Eugenides:Srednji spol
http://www.dzepna.com/eugenides_srednji_spol.htm
Otprilike sam na pola i odlicna mi je
khaled hosseini - gonič zmajeva
nakon njegove "tisuću žarkih sunaca" koja me oborila s nogu, mogu reći da je "gonič zmajeva" jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala.
Vasilij Grossman: Život i sudbina
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8116
U prikazu nazivaju ovaj roman "Ratom i mirom dvadesetog stoljeća". Možda je taj nadimak pretenciozan, ali ima smisla. Tek sam napola knjige, a već vidim da će mi to biti jedno od najjačih (iako i najtežih) djela što sam čitala u zadnjih par godina. Vrlo kompleksno pisana (još uvijek nisam pohvatala sve veze među likovima!), obrađuje vrlo teške teme (nije ni čudo, ako se uzme u obzir staljingradska bitka, njemački i ruski logori, pogromi Židova, i u sve to - znanstveno-filozofska razmišljanja), ali vrijedi truda, čak i ako navečer ponekad ne mogu zaspati zbog pročitanog
Definitivno nije knjiga za uživanje, ali za razmišljanje - to da.
Carlos Ruiz Zafron :
1.Sjena vjetra, nije razočarala velika očekivanja
2.Marina- lošija od Sjene vjetra, ali jednako drži u napetosti
Trenutno čitam knjigu Kriza, super! autorice Vesne Gračner i odlična je, za preporuku!
Philippa Gregory: "Crvena kraljica" i "Bijela kraljica" - procitane jedna nakon druge. "Bijela kraljica" mi je bolja, no valjda zbog toga sto se radi o zanimljivijem liku (Elisabeth Woodville vs. Margaret Beaufort, i cijela pozadina price o princevima u Toweru).
Procitala sam i zadnju knjigu od Philippe Gregory, "The Lady of the Rivers" - ta mi je najbolja iz cijele serije, zaista. Glavni lik je zaista zanimljiv, i iako su sva 3 glavna zenska lika iz sve 3 knjige zivjele u istom razdoblju (s time da je glavni lik, Jacquetta, majka Elisabette Woodville (Bijele kraljice), pa se cijelo to razdoblje dodatno prosiruje i dodaju se brojni zanimljivi detalji).Elly prvotno napisa
I kronoloski bih preporucila prvo "The Lady of the Rivers" pa tek onda "Bijelu kraljicu" (jedino ne znam gdje bih onda kronoloski ubacila "Crvenu kraljicu", koja se preklapa s njima).
Uglavnom, preporuke.
Trenutno citam Jonathana Lethema, "As She Climbed Across the Table". Zasad, zanimljiva.![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 11.06.2012. at 15:48
Procitala; jako mi se svidjela, preporucujem.Elly prvotno napisa
![]()
Također čitam Crvenu kraljicu, zapinje mi, dok sam Naslijeđe Boleynovih koje ima 500 i kusur stranica progutala u par dana.
Na čekanju su mi Crveni pas (Algoritam, 9 kn) i Dragulj Indije.
Pročitala Besmrtni život Henriette Lacks - Rebecca Scloot - dopala mi se.
Priča o životu siromašne crnkinje čije su oboljele stanice prve uzgojene ljudske stanice u labaratoriju pomogle u istraživanju mnogih današnjih bolest. "Proizvedeno" je oko 60 milijuna tona stanica HeLa, objavljeno je preko 60.000 znanstvenih radova, a bile su i osnova za nekoliko Nobelovih nagrada.
simon montefiore: sašenjka
za sad mi se sviđa. opiusuje carsku rusiju na samom zalasku, događanja za i oko revolucija 1917 , kasnije 1939 i 1994 a sve kroz priču o mladoj djevojci koja se učlanjuje u partiju i njezinoj obitelji.. naravno, i ljubavna priča je tu. kaže na naslovnici da je to romasn za sve koji su voljeli doktora živaga.
Zadnje dvije knjige koje sam pročitala,Sašenjka me se jako dojmila, kako naknadno prelazi u napeticu