Stranica 23 od 105 PrviPrvi ... 1321222324253373 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Trenutno citam Jonathana Lethema, "As She Climbed Across the Table". Zasad, zanimljiva.
    Procitala; jako mi se svidjela, preporucujem.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U međuvremenu pročitala Otok, sada započela Jedi, moli, voli

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

očevi i oci, slobodan selenić
    posudila sam je po preporuci s ove teme. teta knjižničarka ju je već bila pospremila u podrum, nitko je dugo nije tražio :D
    knjiga mi je izvrsna. predivno su oslikani odnosi među likovima, kao i razmišljanja likova. na dijelovima me rasplakala.
    no, preporuka i od mene

sad čitam, opet po preporuci odavde, s. rushdiea: bijes
    preporuke pratim i zapisujem u blokić , mada slabo pišem.
    zasad mi se sviđa. voljela bih pročitati i djecu ponoći, vidim da je ovdje hvaljena.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prije nego je počeo Euro 2012 čitala sam
    Kratak, čudnovat život Oscara Waoa, Junota Diaza.

dirljiv je to i zabavan roman o imigrantima, Dominikanskoj Republici, Trujillu, odrastanju, ljubavi.
    jednako koliko i roman, zanimljive su fusnote.

moje preporuke.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja trenutno citam On the road (Jack Kerouac) i doslo mi da postanem beracica pamuka - bas je to lijepo opisao.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    očevi i oci, slobodan selenić
    posudila sam je po preporuci s ove teme. teta knjižničarka ju je već bila pospremila u podrum, nitko je dugo nije tražio :D
    knjiga mi je izvrsna. predivno su oslikani odnosi među likovima, kao i razmišljanja likova. na dijelovima me rasplakala.
    no, preporuka i od mene

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pročitala sam bijes (s. rushdie)
    uh. knjiga mi je dobra, no na određenim mi je dijelovima ipak bila previše. bio mi je naporan, težak. previše misli i riječi i to uglavnom u II.dijelu knjige
    Posljednje uređivanje od Anci : 23.06.2012. at 00:33

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nick hornby: juliet, naked
    imam je već neko vrijeme i započinjala sam je više puta čitati i nikako da pređem 40 stranica
    sad, kad sam konačno malo na GO, mogu čitati puno više.
    uglavnom, svidjela mi se, u njegovom je stilu, na dijelovima prilično duhovita
    preporuka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

paralelno sa "svojim" knjigama čitam djeci naglas harry pottera
    sad smo na redu feniksa (5. knjiga)
    mogu reći da sam se i ja navukla s njima
    nisam dosad čitala harry pottera. samo smo filmove gledali.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citam Svitak Omega od Adrijana d'Aze. Deset strana, pa zaspim, pet strana pa zaspim, vec par tjedana tako. Dosla sam do pola. Nadam se da cu procitati dok rodim. Inace procitam knjigu kroz tri dana. Dal mi je pala koncentracija, dal je prevruce...ne znam. A nije ni knjiga bas nesto napeta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

paralelno sa "svojim" knjigama čitam djeci naglas harry pottera
    sad smo na redu feniksa (5. knjiga)
    mogu reći da sam se i ja navukla s njima
    nisam dosad čitala harry pottera. samo smo filmove gledali.
    Slatko I ja bi tako jednog dana...

Ja procitala Obitelj Tony Parsons u tri dana dnevnih spavanja/dojenja. Jedna od onih knjiga sto se brzo citaju i brzo zaboravljaju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Slatko I ja bi tako jednog dana...

Ja procitala Obitelj Tony Parsons u tri dana dnevnih spavanja/dojenja. Jedna od onih knjiga sto se brzo citaju i brzo zaboravljaju.

ja sam tu obitelj ostavila na noćnom ormariću (ili da kažem nahtkaslu :D) u nekom nelijepom hotelu u beču za vrijeme nekog službenog putovanja
    baš je tako kao što kažeš, neupečatljiva
    pamtim je jedino po novinskim natpisima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malo iz znatiželje, malo iz mazohizma, počela sam čitati "Uzvišeno zvanje" Mate Lovraka
    Matu Lovraka nisam rado čitala ni kao dijete, njegov stil mi je išao na živce, ali me na neki način zabavljao. Ni ova knjiga nije iznimka. Mislila sam da ću ga pustiti nakon prvih 10-ak stranica, ali guram i dalje, ima nešto privlačno u tom njegovom prikazu učiteljskog života. Sam naslov bi se zaista mogao shvatiti kao teška patetika (kao što je netko već rekao na jednom drugom topicu), ali sadržajno, čini mi se da dosta toga ostaje aktualno i dan-danas, nakon tolikih godina i promjena (od državnog uređenja nadalje).
    Ostaje mi još samo da otkrijem misli li on zbilja da je biti učiteljem "uzvišeno zvanje", ili je to ipak ironija. Znajući Lovrakov stil otprije, rekla bih da je ovo prvo posrijedi. Recimo još to da bih nakon Lovrakovog prikaza rado pročitala i prikaz nekog drugog, suvremenijeg pisca-nastavnika, s više smisla za ironiju i humor. Npr. Ferića

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja sam tu obitelj ostavila na noćnom ormariću (ili da kažem nahtkaslu :D) u nekom nelijepom hotelu u beču za vrijeme nekog službenog putovanja
    baš je tako kao što kažeš, neupečatljiva
    pamtim je jedino po novinskim natpisima
    Ti si bookcrossala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ima li tko za preporucit koji dobar putopis? U zadnje vrijeme ih rado citam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima li tko za preporucit koji dobar putopis? U zadnje vrijeme ih rado citam.
    nisam čitala, ali sam poklonila jedan putopis nedavno
    jasen boko: put svile
    primateljica poklona kaže da je dobar. sad si me sjetila da ga posudim

većina ljudi hvali pauletića, meni nije legao baš :/
    nisam, doduše, previše ni pročitala, nisam jednostavno mogla :/

ja sam nedavno pročitala tri šalice čaja. to je neka kombinacija putopisa i opisa dobrotvornog rada autora knjige
    on je za vrijeme planinarenja i pokušaja uspona zalutao u neko selo
    kad je vidio kako ljudi tamo žive, odlučio im je pomoći da sagrade školu
    nije loše

ja sad čitam Iana McEwana: Okajanje
    jako, jako mi se sviđa

gugl kaže da je snimljen i film
    u kojem glumi ni manje ni više nego keira knightley koju vrlo teško mogu gledati

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ti si bookcrossala
    morala sam ovo guglati da vidim što je
    super

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ovdje prijavljujem samo knjige koje me oduševe i koje smatram vrijednim bilježenja.

Zadnja takva je Knjiga izgubljenih stvari. Baš me se dojmila. Evo više o tome http://www.profil.hr/knjiga/knjiga-i...ih-stvari/413/

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Proctala "Moramo razgovarati o Kevinu " Uzdrmalome , potreslo, danima razmisljam o toj knjizi

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sad čitam Iana McEwana: Okajanje
    jako, jako mi se sviđa

gugl kaže da je snimljen i film
    u kojem glumi ni manje ni više nego keira knightley koju vrlo teško mogu gledati
    Film je takodjer odlican - zanimari Keiru, zaista vrijedi gledanja.

Ja trenutno razvlacim Hugh Laurie i njegovu "The Gun Seller" - napisana je u dr.hauseovskom stilu, ali ima mi previse monologa :zijev: ... ocekivah vise radnje... Dat cu joj jos jednu sansu (vikend na plazi), pa cu vidjeti....

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

nisam čitala, ali sam poklonila jedan putopis nedavno
    jasen boko: put svile
    primateljica poklona kaže da je dobar. sad si me sjetila da ga posudim

većina ljudi hvali pauletića, meni nije legao baš :/
    nisam, doduše, previše ni pročitala, nisam jednostavno mogla :/

ja sam nedavno pročitala tri šalice čaja. to je neka kombinacija putopisa i opisa dobrotvornog rada autora knjige
    on je za vrijeme planinarenja i pokušaja uspona zalutao u neko selo
    kad je vidio kako ljudi tamo žive, odlučio im je pomoći da sagrade školu
    nije loše

:
    Te Tri salice caja mi zvuce zanimljivo. A vidim da ih ima i u knjiznici - jupi! Ne znam tocno tko je Jasen Boko, ali nejasno mi se cini da imam nesto protiv njega.

Od Pauletica sam citala Himalaju. U jednu ruku mi se svidja i stil pisanja i cijela knjiga, a u drugu mi je Pauletic ispao poprilicno antipatican. A nedavno sam citala Dunavski Blues, putopis dvojice Zagrepcana koji su camcicem plovili od Zagreba do Crnog Mora. I tu je stil malo blesav, al su mi decki na kraju price skroz simpaticni i zanimljivi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ovdje prijavljujem samo knjige koje me oduševe i koje smatram vrijednim bilježenja.
    Onda ja prijavljujem Put od slovenskog alpinista Nejca Zaplotnika

http://www.profil.hr/knjiga/put/30174/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dovršila sam večeras okajanje. stvarno sam uživala, knjiga je zaista odlična.
    sad me čeka njegova na plaži chesil, uspjela sam je nabaviti u knjižnici.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Onda ja prijavljujem Put od slovenskog alpinista Nejca Zaplotnika

http://www.profil.hr/knjiga/put/30174/
    Predivna knjiga! Nakon je sam pročitala svu "alpinističku" literaturu koju sam uspijela naći Božića, Berljaka, Škarju, Grošelja, Messnera... ali nitko mu nije ni do koljena!

Voli li tko Murakamija?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Te Tri salice caja mi zvuce zanimljivo. A vidim da ih ima i u knjiznici - jupi! Ne znam tocno tko je Jasen Boko, ali nejasno mi se cini da imam nesto protiv njega.

Od Pauletica sam citala Himalaju. U jednu ruku mi se svidja i stil pisanja i cijela knjiga, a u drugu mi je Pauletic ispao poprilicno antipatican. A nedavno sam citala Dunavski Blues, putopis dvojice Zagrepcana koji su camcicem plovili od Zagreba do Crnog Mora. I tu je stil malo blesav, al su mi decki na kraju price skroz simpaticni i zanimljivi.
    "Tri šalice čaja" su vrlo zanimljiva knjiga, naročito životni put Grega Mortensona, i po mom mišljenju jako dobro dočarava život u zabačenim dijelovima Pakistana i Afganistana. Ipak, priča ima i naličje kojeg nema u knjizi - navodno je John Krakauer (nekima možda poznat po djelima "Bez daha" i "U divljini") napisao knjigu pod naslovom "Tri šalice obmane" (Three cups of deceit) kao odgovor na Mortensonov projekt. Nisam išla kopati po detaljima, pa ne znam na što se njegov odgovor odnosi, čini se na financijski dio projekta.

Što se tiče putopisa Jasena Boke, "Na putu svile" mogu iskreno preporučiti, knjiga je izvrsna. Napisao je još i knjigu "Peta strana svijeta", ta mi nije bila tako dobra, ali "Put svile" je stvarno izvrstan (čitala sam ga uz zemljopisni atlas i povećalo ). Vidim da je izašla još jedna njegova knjiga putopisa, nešto o tragovima Odisejevih putovanja, to se nadam uloviti u knjižnici čim se pojavi.

Od anti-preporuka za putopise mogu navesti knjigu Borisa Veličana "Doma je lijepo, ali je svugdje najljepše". Samo putovanje je zanimljivo (pješice od Zagreba do Sahare), ali stil podsjeća na nezrelo pubertetsko hvalisanje, uz poveći broj prostota, što sve upućuje na jeftini macho-stil. Meni to nikako nije pasalo, iako vjerujem da ima i drugih mišljenja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Proctala "Moramo razgovarati o Kevinu " Uzdrmalome , potreslo, danima razmisljam o toj knjizi
    Pogledala film sinoc potaknuta ovim postom... Bas je za uzdrmat. Ne znam hocu li i knjigu procitat. Prvu polovicu filma se grozim mame (zagrli tog malog vec jednom!), a drugu malog.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

došla sam podijeliti svoje oduševljenje mc ewanovom "na plaži chesil"
    pročitala sam je gotovo u dahu, s prekidima za napraviti ručak, malo se podružiti s djecom. no, danas su bile jako dobre i međusobno druželjubive pa sam mogla čitati
    pisalo se ovdje već o toj knjizi pa neću sad posebno pisati, samo je preporučam dalje

jel netko čitao još nešto njegovo? vidim da u knjižnicama ima betonski vrt, nevin čovjek, utjeha stranaca, amsterdam. i u originalu ostale (između ostalog, i child in time koja me pomalo plaši tematikom, no čini se dobra)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja upravo čitam njegov Solar (ne znam je li preveden na hr) i umirem od smijeha, odličan mi je. Super mi je i Trajna ljubav, Okajanje, Nevin čovjek.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

došla sam podijeliti svoje oduševljenje mc ewanovom "na plaži chesil"
    pročitala sam je gotovo u dahu, s prekidima za napraviti ručak, malo se podružiti s djecom. no, danas su bile jako dobre i međusobno druželjubive pa sam mogla čitati
    pisalo se ovdje već o toj knjizi pa neću sad posebno pisati, samo je preporučam dalje
    Ja sam čitala samo te dvije, nijednu drugu njegovu.

Iako mi je "On Chesil Beach" bila odlična, moram reći da me je istovremeno ubedirala. (No, i ja bih je prepopručila.)

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Voli li tko Murakamija?
    ...meni je jako drag, trebaš preporuku?

Trenutno čitam "Otmjenost ježa", Muriel Barber.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nerado fundamentalsita- mohsin hamid ne lose

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam olovni ponedjeljak
    zanimljivo

nedavno pročitala i zadnju zaonovu koja me nije baš oduševila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dalibor Cikojević, Posljednja violina Niccoloa Amatija

Zanimljiva ideja, ali knjiga je osrednja. Nekako mi je beživotna, dijalozi su artificijelni (što naročito dolazi do izražaja u dijelovima koji se dešavaju u suvremenosti, 2006., takvi dijalozi ne postoje ni u radio-dramama na HR3 ). Roman prati putovanje violine majstora iz Cremone od njezina nastanka, pa kroz ruke Paganinija i Kreislera, od Italije do Amerike i Francuske, da bi na kraju došla i do Hrvatske. Nekako imam dojam da sam već čitala slične knjige (prvo mi pada na pamet "Narod knjige" Geraldine Brooks, s tom razlikom što je u tom romanu naglasak na Židovima kroz povijest i diljem svijeta, a ovdje nema nacionalno-vjerskih opredijeljenja).
    Brzo se čita (pročitala sam je u 2 dana), ali ne vjerujem da ću je nešto dugo pamtiti...

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sulaiman Addonia-Posljedice ljubavi, meni jako zanimljiva
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-890-posljedice-ljubavi

Sad čitam Sašenjku i uživam

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pogledala film sinoc potaknuta ovim postom... Bas je za uzdrmat. Ne znam hocu li i knjigu procitat. Prvu polovicu filma se grozim mame (zagrli tog malog vec jednom!), a drugu malog.
    Non stop bila u zacaranom krugu i pitala se da li se dete zaista takvo rodi ili majka i njena hladnoca imala uticaja ili...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na godišnjem sam pa sam konačno pročitala Franzenovu Slobodu; jako je dobra.

Več sam ranije započela Camus & Sartre: priča o jednom prijateljstvu i njegovom kraju R. Aronsona, pa mislim da ću je sada dovršiti, a onda me čekaju još mnoge debele knjižurine koje sam čuvala za godišnji.

Inače u autobusu na putu prema moru sam pročitala Trajanovo pravilo Pavla Pavličića, pa iako su mu krajevi romana uvijek jako loši moram reći da svejedno i dalje volim čitati Pavličića jer mi se sviđa njegov stil pripovijedanja, nekako održava napetu atmosferu (iako unaprijed znam da će me kraj totalno razočarati, što je i ovaj puta bio slučaj)

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Markus Zusak: Kradljivica knjiga

Zanimljivo i pomalo neobično napisan roman, pripovjedačica je Smrt koja prati jednu djevojčicu u vrijeme Drugog sv.rata u Njemačkoj. Tema prijateljstva, odrastanja, Židova, siromaštva - ništa pretjerano originalno, ima i pomalo patetike, ali lako gutljive Fora su umetci - kao post-it papirići s nekom činjenicom ili mišlju. Meni su najzanimljiviji bili motivi boja - kako Smrt vidi boje umirućih i tema čitanja odnosno pismenosti i koliko je to važno za život...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Počela sam Amosa Oza Priča o ljubavi i tmini - čarobna knjiga.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ajmeeee
    Baš sam ju dovršila sad na godišnjem.
    Mene je oduševila. Baš sam puno naučila iz te knjige.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uskoro i ja krecem i jako joj se veselim

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pročitala, štoviše i kupila sam knjigu, zaista je čarobna.
    Čini mi se da smo već vodile raspravu o toj knjizi i da su mišljenja bila jako podijeljena.

Trenutno čitam Jergovića, "Otac".

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pazite kako igrate Ivone Šajatović

Zanimljiv roman za mlade (sedmi, osmi razred) o djeci u udomiteljskim obiteljima. Preporučujem djeci navedenog uzrasta i onima koji posjećuju domove za nezbrinutu djecu, svima koji rade s djecom, udomiteljima i sl.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Giljam Muso - najnovija :"Zov andjela" , malo drugacija od ostalih- cist krimic

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Marchelinu - knjigu odabranih zapisa sa bloga matejuska.blog.hr ima prica i za plakat i za umrit od smija.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

po davnoj prepruci sa foruma ( ali tek sam ju sad ugrabila u knjiznici) Anthony Bourdain Dosije kuhinja- meni jako dobro
    nakon toga me cekju Beraci jagoda M. Lewiycka-e

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

MoMo, dobra te knjiga čeka. Ja sam uživala u njoj. A sada sam u Kalendaru Maja. I divno mi je unutra...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pročitala upravo Kći moje najbolje prijateljice od Dorothy Koomson
    zabavno, toplo i pitko štivo

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

je li netko čitao Žena u kavezu ili Konkubinina tajna?
    Kupila bih si nešto za more, ali da baš skroz ne fulam...

Sada po drugi put čitam Sniježnica i tajna lepeza. Jako volim tu knjigu, moje preporuke.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    pročitala upravo Kći moje najbolje prijateljice od Dorothy Koomson
    zabavno, toplo i pitko štivo
    ja sam neki dan završila s čitanjem....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 26.07.2012. at 23:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor