Trenutno citam lagano stivo- Bratstvo crnog bodeza..jako zanimljiva knjiga,lagana,bas za opustanje..
Trenutno citam lagano stivo- Bratstvo crnog bodeza..jako zanimljiva knjiga,lagana,bas za opustanje..
Sljedeća mi je ;
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=25498
Bagdadske sirene Yasmina Khadra, treći dio trilogije. Odllično, ali uvijek se nasmijem kad vidim Yasmininu bradu i brkove na omotu. Ma kao da mu je ženski alias dao nešto nezamislivo u pisanju... Oduševljena.
Jako zabavna knjiga Jabuke su iz Kazahstana, duhovito i informativno, meni je smjestilo mnogo sovjetske ovjesti u novu perspektivu
Nije self help nego jedna od znanstvenih knjiga koje su bile temelj Gladwellu za Blink Gerg Gigerenzer Snaga intucije, Facta obavezno uvaliti muževima na čitanje![]()
pao je i Nesbov Sismis
slabiji od Crvendaca, Nemeze i Djavolje zvijezde
nekako se vidi da mu je prvi roman, plitak, radnja jednosmjerna, likovi ne razradjeni, sve je nekako na povrsini
ipak dobar, preporucujem ljubiteljima krimica
Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu R.Riggs
Ovaj sam roman pronašla kao hit na omladinskoj književnosti i vrlo je čitljiv. Radnja mu pomalo koketira s hororom, a radi se, kao u H.Potteru, O.Polock ili X-Manu, o paralelnoj stvarnosti u kojoj postoje i ljudi drugačijih mogućnosti. Naime, pripovjedač je momak od cca 16 godina koji doživljava šok djedovom smrću. Polako počinje otrkivati djedov život, a time i cijeli paralelni svijet. Pritom je pripovijedanje tečo i vješto, katkad graniči napetošću s hororom, a svemu pridonose i izvrsne fotografije koje podupiru radnju. Zanimljivo je i da su fotke prave, uz minimalne izmjene.. Eto, tko voli napete, pomalo uvrnute, ali lako čitljive romane..
zoran ferić- smrt djevojčice sa žigicama
piše na koricama "mediteranski twin peaks" ali twin peaks je mala beba za ovaj roman
Sarin ključ, Tatiane de Rosnay - priča o židovskoj djevojčici u WW2 u Parizu, jako potresna
Biosupruga, Michal Viewegh - zabavna do boli, o supruzi koja se otela kontroli i prešla u ekosvijet. Priča je ispričana kroz njenu doulu koja ostaje živjeti kod njih 7 dugih godina nakon poroda![]()
Nikako da pročitam Kevina (pisala sam jako puno o tome na jednom drugom forumu, btw zastupam teoriju da se on rodio zao) i Juliet, naked.
Ovu prvu jer mi je ipak previše nakon filma (no, nekako sam kao teledirigirana bila otišla u Algoritam i kupila je), drugu jer...ma, ne znam ni sama, super mi je, ali mi se ne da
Inače, u zadnje vrijeme sam dovršila samo dvije knjige-Higijena ubojice A.Nothomb, dobar početak se ubrzo gubi u ponavljajućim motivima, a kraj je prilično neuvjerljiv, i kratka priča Roman o Korini, Jergović. Nemam komentara![]()
pikula, a ako kupuješ Barcaffe, u Plodinama dobiješ Biosuprugu (knjigu, naravno) na poklon uz kavu. Na polici s kavama, ne s knjigama, jer je većini ljudi kava glavna, a knjiga prilog.
Inače o Biosupruzi sam oduševljeno pisala prije nekoliko stranica.
Hvala! Čim se dokopam civilizacije kupujem barcafe.Ne pijem, ali uvijek dobro dođe kafica viška.
Elizabeth Gilbert (autorica knjige "Jedi moli voli"): "Commited: A Love Story" - palac dolje, cak sam ju vratila u knjiznicu neprocitanu.
Tim Parks: "Cara Masssimina" - nista wow, ali generalno mi se svidjela.
Madeleine Wickham (AKA Sophie Kinsella): "The Wedding Girl" - (opet) palac dolje. Mislim da sam vec rekla da su joj knjige puuuuno bolje kad ih potpise kao Kinsella - barem bude kvalitetan chick-lit. Kad ih potpise Wickham, uvijek (ali uvijek) se radi o nekakvoj luckastoj mladoj zeni koja igrom slucaja upeca The muskarca. K'o da citas Laso romane: mijenja im samo ime, boju kose i ociju, i zgodu u kojoj su se upoznali...![]()
Trenutno citam Leslie Carroll, "Play Dates" - i iako bi trebala spadati pod chick-lit, dublja mi je i smislenija od toga. Nisam jos zavrsila, ali zasad - preporuke.
Posljednje uređivanje od Elly : 06.08.2012. at 11:31
Je li to instant kava ili turska?
Ja čitam Srednji spol - Jeffrey Eugenides, ovdje se već spominjao. Jako uživam, knjiga je prava poslastica![]()
U biogradskim Plodinama ima kave, nema knjige
Zamolit ću svekrvu da mi kupi u Zg, valjda će naći.
Završila sam Amosa Oza i malo je reći da sam oduševljena knjigom.
Osim što je knjiga prekrasna, jako mi je zanimljiva i sa povijesne strane, jer daje malo drugačiji pogled na stvaranje Izraela.
Uopće, jako mi se sviđa Ozov stav oko židovsko-arapskog sukoba (već iz interview-a sa njim koje sam čitala po novinama).
Na putu na more u autobusu pročitala sam neki krimić Dennisa Lehanea, autora Mistične rijeke, no za razliku od MR ovo je totalna katastrofa, i ime knjige sam zaboravila.
Upravo pročitala "Što je muškarac bez brkova", zgodna razbibriga za ljeto, a onda se bacam na "McDonaldizaciju društva". Usput čitam i Kingovo "Isijavanje", zasad mi je malo teško ali uspijevam pratiti.
Ja citam Chainbreaker bike book - neki prirucnik o popravljanju bicikla u fanzin-zen stilu. I bas je super - inspirira me da se vec jednom vratim svojoj bicikli.
A usput sam zapocela citati Cetverosatni radni tjedan od Timothy-a Ferrisa i brzo odustala. Ajme sto ne volim te americke prirucnike za brz uspjeh![]()
Ja čitam Voda za slonove i divna je, već su mnogi o ovoj knjizi pisali.
Sašenjka-Simon Montefiore, stvarno me je zdrmala svojim sadržajem, mislim, nije da ne znam te neke povjesne stvari, ali je stvarno dojmljiva.
![]()
Zavrsih Leslie Carroll, "Play Dates" , dobra je.
Agustin Sanchez Vidal: "Esclava de nadie" (u talijanskom prijevodu je "La schiava di Granada").
Navodno po istinitim dogadjajima, biografija hermafrodita mijesanog spanjosko-arapskog podrijetla. Glavni lik, na oslikanoj pozadini srednjovjekovne Spanjolske razdirane gladju, ratovima i vjerskim stavovima (gdje su i katolicka i maurska strana pojednako brutalne, a tu je jos i proganjanje Zidova), pokusava zivjeti malo kao zena (odgajan je kao zena), a malo kao muskarac, dok ne padne u ruke Inkvizicije....
Napisano je malo brzopleto (dogodi se da jedno poglavlje koje pokriva 5 godina bude napisano na dvije stranice, tu djeluje pomalo naivno), no kao prica je zanimljivo.
Posljednje uređivanje od Elly : 10.08.2012. at 11:01
Jasen Boko, Tragovima Odiseja - idealno za one koji vole putopise. U ovoj knjizi Boko je spojio putopisnu prozu s grčkom mitologijom, a rezultat je knjiga koju je stvarno užitak čitati i za koju mi je bilo žao kad se počela bližiti kraju.
A. OZ Priča o ljubavi i tmini, po preporuci odavde
jako mi je zanimljiva
Posljednje uređivanje od flopica : 11.08.2012. at 20:57
Ja bi tog Oza citala, al nikako do njega, stalno je posudjen...
Voda za slonove mi je bila onako, malo sladunjava.
Niccolo' Ammaniti : Nek' zabava počne
http://www.niccoloammaniti.it/page/libri.php?id=8
Do sad sam svaku njegovu knjigu pročitala, a ova je...odlična, čudna, zabavna, mudra, tužna, ljubavna...ma, pročitajte, nećete zažaliti.
meni je voda za slonove bila skroz nezanimljiva
nisam je do kraja ni pročitala
ja se već 3 god. mucim sa sumrak sagom (bb :sram: )
to je pitko, plitko prve 2 sam procitala u 2 dana, al kod 3.sam zapela, postalo mi je turbo glupo pa sam na pol odustala (nisu mi ni prve 2 bile nes pametne, al tad je bila euforija oko toga pa sam htjela vidjeti sto je u tom toliko zanimljivo)
sad sam opet uzela 3. od početka i uspjela procitati neki dan i sad se mucim s 4.
sama ne znam zašto to čitam, al imam neki glupi princip da moram pročitati knjigu kad je pocnem, koliko god mi bila glupa
čisti mazohizam
uz to njesra čitam Andrića, nisam ga čitala preko 20 god, i bas mi je leglo
još čitaš?
ja sam to progutala u par dana. još uvijek ne vjerujem sama sebi da sam to pročitala.
moj muž čita andrića :D jedini je na plaži s lektirom :D
ja sam pročitala amosa oza, panteru u podrumu- odlična
the child in time, ian mcewan- dobra. tematika me prvo plašila, odbijala, ali sam je odlučila pročitati. na dijelovima mi je bila predobra, na dijelovima čak malo monotonai zamorna, al sve u svemu je ok. mada, ima i boljih njegovih.
sad čitam slobodu- super, super.
Joj, znam taj princip, ja sam od njega svojedobno odustala i puno si time pomogla.
Zašto bi čitala neku knjigu koja ti ne leži, i čini ti se glupa?
Ok, ako već prijeđem pola knjige, onda se nekako natjeram doći do kraja... iako s nekim knjigama nisam ni to uspjela.
I opet je puno više toga što pročitam do kraja, pa se uopće ne grizem s onim što nisam dočitala. A pogotovo ne nečim što mi se od početka činilo lošim.
ja odbijam sebe mučiti u ime ičega
nema tako popularne knjige koju bih više išla na silu čitati
osim toga, možda je u meni problem, ta voda za slonove je sjela svima osim meni
ali meni nije i gotovo
Vidis, meni je film "Voda za slonove" sladunjav.
Ali knjiga - odlicna (i nimalo sladunjava).
Bijele zube sam čitala prije vise od 10 godina
Ne sjećam se vise ničega (nešto kao kroz maglu) samo znam da mi je bila odlična (al kao i da mi sam kraj nije bio tako dobar)
Pročitala sam i preporučujem:
Shalev, Zeruya: Muž i žena
Zafon, Carlos Ruiz: Marina
Steiner, George: Knjige koje nisam napisao
Badiou, Alain: Pohvala ljubavi (filozofija, etika)
Mercier, Pascal: Noćni vlak za Lisabon (trenutno ju dovršavam, još 50-tak stranica do kraja)
A u pričuvi su:
Zink, Michelle: Sestrinsko proročanstvo (roman za mlade, ali zanimljivo i nama starijim mladima, he, he)
Grossman, Vasilij: Život i sudbina (roman o II. svjetskom ratu, režimu u ex-SSSR-u, tko voli nek' izvoli)
Za one koji vole krimiće, moja preporuka:
Smith, Tom Rob: Dijete 44
Posljednje uređivanje od Marna : 14.08.2012. at 12:04
Ja se uopće više ne mogu sjetiti svega što sam u zadnje vrijeme čitala.
Hm...
Franzenove "Korekcije", odličan roman, stvarno sam uživala. Kraj me dotukao i utukao, moram reći.
Ferićevu "Djecu Patrasa", također odličan roman. U njemu je naznačio motive koje je kasnije razradio u "Kalendaru Maja".
Edo Popović, "Igrači" - opora, crna, urbana proza.
Sve tri knjige bih preporučila.Ostalih se ne mogu sjetiti.
![]()
Posljednje uređivanje od Sanja : 20.08.2012. at 17:30
A. Oz, Priča o ljubavi i tmini. već se o njoj pisalo, pa ću samo reći da je riječ izvrsnoj knjizi.
sada počinjem Ljetopis ptice navijalice, H. Murakamija.
pročitala 2 dobra krimića
kirurg http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=313
šegrt http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=314
Upravo procitala Igru prijestolja. Super mi je bila - makar sam seriju gledala, a knjiga je skoro pa identicna seriji (tj. obrnuto). Sad moram probat uhvatit nastavak u knjiznici.
Sjetila sam se jos jedne knjige koja me u zadnjih godinu dana odusevila, Falis mi od Mani Gotovac, prvi dio, drugi dio je zaista potresan.
Bas sam pogledala i cini mi se jako zanimljiva, vidim da je imaju u biblioteci pa idem u ponedjeljak po nju
Ja sam upravo zavrsila Druga sestra Boleyn-Philippa Gregory, nije ni losa ni dosadna ali me je zivcirala sadrzajem, u knjizi nema lika koji je pozitivac, ajd ima nesto ljudskosti u drugom dijelu knjige, ali sve u svemu nisam zadovoljna![]()
Svi čitamo isto.Ja sam, nakon već objavljenih Korekcija i Klauna Shalimara, pročitala Priču o ljubavi i tmini i Slobodu.
Želim pisati više o njima, ali sad ne stignem.
Budem, rekli bi kajkavci.
Od mlađeg brata sam počela čitati knjigu koja me iznenadila. Jako je zabavna i čita se u dahu. Ništa duboko, intelektualno, čisto za opuštanje je sjajna. 'Kaznovar', ženska spisateljica. Preporučujem i najmlađima =)
sve osim zadnjeg sam pročitala, isto preporučujem
meni je crna kutija genijalna, ta me knjiga baš oduševila
na moru sam čitala njegovu panteru u podrumu, isto je dosta dobra
priču o ljubavi i tmini nikako da ulovim. jednom jesam, ali nisam odmah mogla početi čitati i začas me teta knjižničarka zvala da je vratim.
sad čitam iana mcewana, in between the sheets. dobro je, vrlo puknuto![]()
ove dvije sam i ja na plaži "slistila"
pošto sam bila na dugom GO (3 tj.) uspjela sam pročitati i :
- SLUŠKINJE - K.Stockett - preporučujem svima. moram pogledati i film
- POLARNA SVJETLOST - J.Donnelly - odlična
- SPASITELJ - J.Nesbo - meni je bila dobra
- SCARPETTA - P.Cornwell - u odnosu na dosadašnje knjige iz te serije jako "bljedunjava"
- KAKO BOG ZAPOVIJEDA - N.Amanitti - otkačena
i počela sam Ženu u kavezu